ECLIPSA TOTALA DE LUNA IN VARSATOR – 27 IULIE 2018, ORA 23:20, ORA ROMANIEI –“ IERTAREA CARE VINDECA..TAMADUIESTE… INALTA ..””

“Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri“.-a cincea cerere din rugaciunea “Tatal nostru”

Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului intra in umbra acestuia, Pamantul se interpune intre Luna si Soare, astfel, lumina Soarelui este blocata si nu mai ajunge la Luna pentru a o lumina. Deci, razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment Luna se afla in faza ei de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna, iar Luna se afle in apropierea unui Nod Lunar. O Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina speciala ce binecuvanteaza prin daruri sau constrange prin fel de fel de intorsaturi sortite.  De ce Luna apare rosie in timpul Eclipsei totale?

In timpul alinierii Soarelui, Pamantului si Lunii, lumina de la Soare straluceste prin atmosfera Pamantului iar lumina verde –albastra a spectrului luminos vizibil este filtrata dand nastere unor tonuri rosiatice ce ajung pe luna. Iar aceasta lumina rosiatica este reflectata de suprafata Lunii. Din punct de vedere astrologic, deoarece Luna sta in totalitate in umbra pamantului, se deschide o fereastra catre trecut, catre tot ce este adunat in noi insine, partea cea mai ascunsa din noi care a stocat multe, partea cea mai adanca a psihicului nostru. Cuvantul Eclipsa inseamna “ a abandona, a pleca, a disparea, a depasi ceva si pe cineva, a pleca pe furis, a depasi prin merite si prin valoare, a pieri”. Acuma, putem experimenta o parte din definitia eclipsei, suntem fortati sa eliberam si sa vindecam ranile adanci, sa depasim temerile vechi, sa depasim modelele relationale vechi care ne afecteaza sinele nostru divin.

Cu Eclipsa de luna in Varsator, a venit timpul sa recunoastem in noi capacitatea de a iubi fara a astepta ceva in schimb, de a dezvolta iubirea aproapelui, necunoscutului, divinitatii. Este timpul sa punem la indoiala credintele noastre si  a ne deschidem mintile la invataturile lui Isus. Este timpul sa intelegem partea divina a vietii, sa practicam iertarea, sa iubim pe semenii nostri, sa-i acceptam pe ceilalti asa cum sunt indiferent de merite, defecte, situatie materiala.

In ziua de 27 iulie 2018, ora 23:20, se formeaza o Eclipsa totala de Luna in Varsator, adica Luna in Varsator gradul 4:45 este in opozitie cu Soarele in Leu gradul 4:45 in apropierea Nodurilor Lunare –Nodul Sud in Varsator gradul 5:53 in opozitie cu Nodul Nord in Leu gradul 5:53.  Este o eclipsa de Luna in Varsator asociata cu Nodul Sud al Lunii in Varsator iar evenimentele sortite, karmice, nu pot fi evitate.

Astronomic, este cea mai lunga eclipsa lunara a secolului, faza ei maxima dureaza o ora, 42 minute si 47 secunde ( in formarea acestei eclipse, timpul este de trei ore si 55 minute ) fiind vizibila in Europa, Asia, Australia si Noua Zeelanda.

In toate eclipsele, “actorii astrali principali “ sunt Soarele, Luna, Pamantul si Nodurile Lunare–puncte matematice de soarta aflate la intersectia dintre calea Lunii in jurul pamantului ( viata noastra personala si sufletul nostru) si calea pamantului in jurul Soarelui –cararea vietii. Fara aportul Nodurilor Lunare, conjunctia Soare –Luna ramane o Luna Noua iar opozitia Soare- Luna ramane o Luna Plina. Deoarece Nodurile Lunare se formeaza ca puncte de intersectie a doua cai, ele reprezinta modul in care viata noastra personala se intersecteaza cu cei din jurul nostru, cu lumea in care traim, cu trecutul si viitorul nostru. De aceea, o Eclipsa are o influenta deosebita asupra relatiilor de orice fel( casnicie, munca, familie, iubire, tara, radacini, etc.). Fiecare dintre noi se crede cel mai bun, fara pacate dar nu trebuie sa uitam ca suntem oameni iar sufletul odata imbracat in haina pamantului este supus greselilor. Ceea ce descoperim acuma despre noi insine sau despre ceilalalti poate fi greu de acceptat, chiar socant dar cu siguranta aceasta Eclipsa ofera ocazii multiple pentru a pune punct unor relatii care ne tin pe loc si sa ne dezvoltam in alte directii, alte grupuri, prieteni, internet, astrologie. Daca suntem dispusi sa acceptam ca nimeni nu este perfect aici pe pamant, daca suntem dispusi sa cautam in oameni mai mai mult calitatile lor decat defectele lor, atunci eclipsa lunara ne trimite o cerere de prietenie (Varsator ).

Eclipsele aduc evenimente majore de viata, ceva se termina, ceva incepe si asta in functie de ceea ce este prezent in viata noastra.  Aceasta Eclipsa de Luna este extrem de puternica din cauza mai multor configuratii care se formeaza pe cer.

Ascendentul momentului maxim al Eclipsei de Luna in Varsator este in Berbec iar neatentia, impulsivitatea, mania, luptele aprinse, pot destabiliza totul, pot sa ne faca sa ne simtim invincibili dar aceasta pacaleala nu este de durata. Atentie, nu trebuie confundata impulsivitatea cu nevoia de actiune. …Si e mai bine sa ocolim obstacolele, decat sa trecem prin ele…Fiti foarte atenti, inghititi-va mandria, incapatanarea. Sa ne amintim ca starea de iritare face parte din acest moment astral si este mai bine sa fim precauti, sa cultivam rabdarea.

Guvernatorul ascendentului in Berbec este Marte retrograd in Varsator , un actor astral de baza care recita si tot recita din poezia trecutului, din luptele trecutului, din neatentia noastra. Iar Luna eclipsata in Varsator culege toate ciudateniile poeziei lui Marte retrograd in Varsator care isi striga furia, durerea, pasiunea, triumful, esecul.  Aceasta Eclipsa totala asociata cu Nodul Sud lunar in Varsator, cu Marte retrograd in Varsator si asteroidul Pandora retrograd in Varsator  actioneaza ca un declansator karmic cu lectii de viata dificile, controverse, scandaluri, revelatii socante, secrete murdare dezvaluite. Aceasta Eclipsa de luna deschide multe cutii, ridica oglinzi pentru multe lucruri pe care noi le vrem ascunse dar care acuma, vrem nu vrem, sunt vizibile provocand controverse, furii. Dar printre toate duhurile rele, aceasta eclipsa in varsator “ varsa” si multa speranta in viata noastra cu rolul de a ne vindeca de toate relele. Evenimentele care se intampla acuma si care nu cunosc un final dorit, vor avea avea o a doua sansa in jurul datei de 27 septembrie cand Marte in mers direct activeaza gradul 4:45 Varsator, gradul eclipsei totale.

Eclipsa TOTALA de Luna in Varsator ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sa vedem cum putem folosi talentele personale in sprijinul celorlalti. Avem nevoie de idei noi, ganduri noi, mentalitati noi, iubire neconditionata, fraternitate, originalitate, neobisnuit, acuitate intelectuala, astrologie, alte discipline oculte ( Varsatorul) pentru a scapa de neajunsurile aduse in lumina( Luna Plina) si care ne blocheaza sa fim noi cei autentici( Leu).

Tu esti ceea ce crezi ca esti ne spune Soarele in Leu in timp ce Eclipsa de Luna in Varsator promite “ esti mai mult decat ceea ce crezi ca esti” prin schimbarea modelului egoist de gandire si care nu lucreaza benefic pentru viitor( Varsator), demonstreaza ca esti special, ca esti iubire si generezi iubire, ca esti unic, fii curajos ( Soarele si Nodul Nord in Leu), inceteaza sa te mai pierzi in fel de fel de relatii, grupuri, excentricitati, utopii, prietenii care te tin pe loc ( Nodul Sud in Varsator, Luna in Varsator, Marte retrograd si asteroidul Pandora in Varsator).

Luna in Varsator de mana cu Nodul  Sud in Varsator este obisnuinta care se agata de fel de fel de idei, ciudatenii, relatii neobisnuite, “ eu sunt impotriva tuturor pentru ca asa vreau eu”(in functie de harta fiecaruia ), o obisnuinta care impiedica de multe ori schimbarile evolutive. Aici, “ciudateniile scriu tot alfabetul”  uitand ca exista si alfabetul spiritual, alfabetul sufletului si spiritului care ne formeaza oameni in definitia lui Dumnezeu.

Iar Luna eclipsata in Varsator in casa XI, o casa a sperantelor , dorintelor, prietenilor, poate aduce oportunitati de a elimina tot ceea ce sta in calea evolutiei noastre, ceva se termina in acest moment fie ca vorbim de o prietenie, de un grup de care apartinem, o speranta poate “muri”, nimic nu este la intamplare in aceste zile,  totul are o  nuanta karmica de finalizare, de constientizare a unui adevar care poate durea pe moment dar care sigur in viitor ne va vorbi altfel .

Rolul lui Marte retrograd in aceasta ecuatie astrala karmica ofera revizuirea modului de a ne folosi energiile, vitalitatea, de a evalua in mod intelept luptele noastre existentiale, luptele cu ceilalti ( Varsator). Nu mai lupta impotriva celuilalt, lupta impreuna ce ceilalti pentru o viata mai buna.

Soarele in Leu in fuziune cu Nodul Nord in Leu in opozitie cu Luna in Varsator, Marte retrograd in Varsator, Pandora retrograda in Varsatoe sunt blocate intr-o configuratie dinamica( careu in T) cu Uranus pe gradul 2:31 Taur.

Un careu in T fix ridica tensiunea Eclipsei lunare la nivelul maxim. Exista un potential imens pentru calamitati naturale, confruntari explozive, separari brutale. Uranus in Taur culege atat presiunea trecutului ( Marte retrograd, Nodul Sud in Varsator, Luna in Varsator, Pandora retrograda in Varsator) cat si presiunea schimbarilor cerute de Soarele in Leu si Nodul Nord in Leu. Uranus pare a fi responsabil de acest eveniment astral important incercand o cale de iesire prin aspectul benefic cu Saturn retrograd in Capricorn. In ciuda imprevizibilitatii lui Uranus, stapanul ordinii si rabdarii, Saturn, intervine si arata ce putem construi in continuare. Vrem nu vrem, trebuie sa ne inscriem la cursul realitatii, seriozitatii saturniene ( Saturn retrograd in casa IX) .Premiile vor veni pentru cei care le merita. Pot veni in viata noastra invatatori si mentori care sa ne ghideze. Saturn retrograd in casa noua favorizeaza religia timpului vechi, religia traditionala, adevarurile spirituale profunde, acestea ar trebui intelese si aplicate in viata de zi cu zi. Odata ce intelegem rolul divinitatii in viata noastra, capcanele exterioare pot fi depasite mai usor. Dar, mai intai este nevoie sa ne aducem aminte de divinitatea din noi, de esenta noastra divina.

Cu un careu in T in semne fixe, compromisul poate fi atins numai dupa o  confruntare foarte urata. Semnele fixe sunt renumite pentru incapatanarea lor,  pentru pastrarea lucrurilor asa cum, pentru controlul total al situatiilor  dar acest aspect ne cere sa invatam sa fim mai flexibili, sa credem in schimbare, in alte valori care pot colora alt fel viata noastra.

Daca Uranus in Taur ca planeta focar a acestei configuratii ne arata unde suntem cei mai inflexibili( ideea divina a corpului nostru, valoarea sinelui, adevaratele valori), semnul opus ofera o cale de iesire, forteaza un compromis. Deci semnul Scorpion ofera o cale de iesire prin recunoasterea vulnerabilitatii noastre, prin acceptarea faptului ca nu putem controla totul, prin incredere in partea nevazuta a vietii, prin modificari in aliante, relatii angajate, o noua abordare a acordurilor. Asa cum Pasarea Phoenix isi canta cantecul pentru a trece intr-o noua etapa a vietii, asa si noi suntem ajutati de aceste energii imense sa intelegem ca si din “cenusa “ poti renaste, importanta este vointa, intelegerea, compasiunea, iertarea, dorinta de transformare. Cum Scorpionul este intens, tine pica pe oameni si nu iarta prea usor poate a avenit timpul sa iertam, sa nu mai fim suparati pe nimeni. “Iarta-te si Iarta “este indemnul major al compromisului cerut de aspectele eclipsei totale de luna.

“Si, cand stati in picioare de va rugati, sa iertati orice aveti impotriva cuiva, pentru ca si Tatal vostru care este in ceruri sa va ierte greselile voastre.
Dar, daca nu iertati, nici Tatal vostru care este in ceruri nu va va ierta greselile voastre.” Marcu 11-25, 26

Si nu uitati ca IERTAREA  e o mare virtute ce vindeca si tamaduieste totul.

Cuvantul cheie al unei eclipse de Luna  este “criza  “,  vorbim de o energie ce poate accentua un domeniu din viata noastra iar daca aceasta eclipsa face un aspect cu o planeta in harta natala atunci se poate vorbi de un punct de tranzitie in viata, o trecere de la o faza de viata la alta, nimic dupa eclipsa nu mai poate fi la fel ca inainte. O eclipsa deschide o usa a destinului iar evenimentele (oamenii) aduse de eclipsa sunt karmice, predestinate  aratand ca schimbarera este necesara. Evenimentele care au loc in preajma unei eclipse pot oferi un indiciu puternic in legatura cu problemele care ne vor preocupa in lunile ce urmeaza, este o energie ce ajuta sa treci peste vechile tipare de viata astfel incat sa poti merge mai departe.

Aceasta Eclipsa totala de Luna in Varsator este foarte importanta pentru semnele fixe Leu(25-29 iulie), Varsator(22-26 ianuarie), Taur(22-26 aprilie) , Scorpion(25-29 octombrie), dar si pentru cei care au planete personale, axe principale intre gradele 2-6 din aceste semne fixe.

Nu uitati de IERTARE….,dar din tot sufletul.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.