MERCUR IN MERS DIRECT IN VARSATOR -28 FEBRUARIE 2014, ORA 16:01- “ UN INCENDIU POTOLIT”

mercur

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 18:09 Varsator, dar pana pe 21 martie,  cand ajunge pe gradul 3:20 Pesti, inca mai suntem sub influenta puternica a lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 18 Varsator -4 Pesti pentru a treia oara. Este o perioada in care deciziile legate de unele probleme intalnite sub influenta energiei lui Mercur pot deveni mai clare, putem asemana urmatoarea perioada ca o trezire dupa un somn mai lung de aceea nu este prea bine sa ne grabim, trebuie mers incet pentru a vedea mai clar cum putem trai cu “ ceea ce am vazut la “microscopul lui mercur”. Cum tranzitul lui Mercur retrograd a inceput in Pesti si s-a terminat in semnul Varsator, confuzia, inselaciunea, falsul, ceata au fost imbinate perfect cu socul, abaterea de la orice norma, imprevizibilul. Mercur retrograd in Varsator a facut ravagii in grupuri, aliante politice, politicieni, prietenii, sperantele celor multi. Acuma, fiecare dintre noi a putut vedea adevarata fata a unui prieten, a unei persoane, a unei situatii inedite, a unui demers politic, a unei aliante.

Putem profita in urmatorea perioada de analizele facute, de detaliile gasite in domenii importante din viata noastra ( asta in functie de casa astrologica  pe care Mercur a strabatut-o) , suntem ajutati sa punem ordine in faptele noastre, in munca noastra de zi cu zi, iubirile analizate la microscop au fost deja etichetate in” utile sau bune de aruncat “, de fapt , putem vorbi de “ o digerare a trecutului , a faptelor din trecut “ ramanand cu adevaruri crude dar care in timp se vor dovedi benefice pentru noi. Sa nu uitam ca Mercur retrograd  se poate dovedi a fi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne straduim sa-i ascultam mesajele  si sa-i urmam sfaturil .

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Varsator energizeaza casa VI dar face si o conjunctie cu casa VII. Casa VI vorbeste de multe ori despre crize ce necesita reorientare si ajustare iar cu Mercur aici, mintea noastra poate fi preocupata de cum putem iesi din aceste crize existentiale. De cele mai multe ori, Mercur in casa VI ne pune sa experimentam validitatea propriilor abordari de viata in care comunicarea, cuvantul  joaca un rol extrem de important. Doar ceea ce supravietuieste crizei poate merge mai departe, isi poate continua calatoria, discursul. Nesiguranta, pierderea unor optiuni, victimizarea, neatentia la detalii dau un ton sumbru viitorului iar  fara o strategie clara, fara rabdare, rezistenta si credinta putem  continua sa suferim. Aici, experienta este o carte care parcursa inca o data ne invata sa nu mai gresim in viitor. Cum Mercur este in Varsator, tot ce tine de comunicare, informatii nu au bariere, de aceea va recomand  prudenta, cumpatare. In aceasta perioada pot aparea rupturi intelectuale datorita afirmarii ideilor cu o virulenta destul de mare si neacceptarea opiniilor altora, poate fi un timp care socheaza totul in jur prin impunerea cu forta a unor idei absurde, mesajele pot fi destul de incurcate. In domeniul relatiilor, aliantelor, pot aparea extravagante  de comportament, certuri urmate de resentimente, situatii incurcate care franeaza mersul normal al lucrurilor. Aroganta , prostia si fortarea lucrurilor in aceasta perioada vor fi destul de bine “ taxate “ de Mercur retrograd in Varsator in aspect provocator cu Saturn in Scorpion. Este  o energie ce induce manipularea, obsesia, razbunarea , teama de a pierde puterea. Este un semn ce genereaza putere bruta dar si frica de a pierde aceasta putere , de a pierde controlul . Este un timp plin de indoiala, pesimism, ganduri negre, comunicari dificile, judecati inguste si severe in special in domeniul asocierilor, relatiilor, familie, relatii sociale, politice, sefi, presedinti politici. Problemele care apar acuma ne pot forta sa re-evaluam anumite idei , sa imbunatatim intelegerile noastre, sa definim ce informatii sunt necesare pentru a functiona mai bine in cariera, familie, relatii, asocieri, casnicie.

Simbolul Sabian pentru gradul 19 Varsator , gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur :

imagine

“ Incendiul forestier odata potolit, luptatorii obositi jubileaza’.Prin acest simbol sabian,  Mercur ne spune ca perioada lui de retrogradare a adus ingrijorare, ghinioane, urgente, eforturi extraordinare de a opri o situatie ce a luat foc din neglijenta sau ceva ardea mocnit de mult timp. Cuvantul cheie a lui Mercur a fost “ ingrijorare”, un cuvant trezit de un intreg lant de evenimente incontrolabile si distructive . Acuma, focul a fost stins, o experienta a luat sfarsit, o relatie s-a terminat, o alianta politica s-a rupt. In urmatoarea perioada putem fi pusi sa intelegem consecintele actiunilor noastre.

Adriana Tudosa

 

You may also like

1 Comment

  1. Incredibil ce bine se potriveste Mercur retrograd cu ce se intampla la noi in tara in momentul actual. Cei doi lideri implicati sunt amandoi in zodia fecioarei, zodie guvernata de mercur.
    Aceleasi lucruri le-am observat si la doua persoane importante din viata mea care sunt sub influenta lui mercur avand ascendente in fecioara si gemeni si fiind in zodia fecioarei unul si gemeni celalalt. Au si alte aspecte activate cu ar fi cuadraturi de la saturn in tranzit catre marte natal, mercur natal si MC….insa tranzitul lui mercur retrograd si ultima luna plina in leu au scos la iveala exact problemele dezbatute in acest articol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.