MARTE RETROGRAD IN VARSATOR /CAPRICORN -27 IUNIE 2018, ORA 0:05 -27 AUGUST 2018, ORA 17:05, ORA ROMANIEI –“ CUTIA PANDOREI ”

“Cel ce umbla in neprihanire si vorbeste fara viclesug, cel ce nesocoteste un castig scos prin stoarcere, cel ce isi trage mainile inapoi ca sa nu primeasca mita, cel ce isi astupa urechea sa n-auda cuvinte setoase de sange si isi leaga ochii ca sa nu vada raul,
acela va locui in locurile inalte; stanci intarite vor fi locul lui de scapare; i se va da paine, si apa nu-i va lipsi.” Isaia 33:15-16

Marte este retrograd la fiecare doi ani iar miscarea lui dureaza aproximativ 58-81 de zile. Pe 27 iunie 2018, ora 0:05, ora Romaniei, “ baiatul nostru de foc”  Marte  isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 9:13 Varsator ajungand la sfarsitul acestei perioade agitate pe gradul 28:37 Capricorn (pe 26 august 2018, ora 17:05).  Apoi, in mers direct, strabate pentru a treia oara gradele 28 Capricorn – 9 Varsator, perioada in care suntem invitati sa devenim mai constienti de actiunile noastre, de pasiunile si de puterea de influenta asupra celorlalti, sa constientizam intr-un mod clar care actiuni sunt destinate esecului si care pot simplifica, imbunatati, vindeca viata noastra. Pentru unii, influenta lui Marte retrograd a inceput din 12 mai 2018, moment in care Marte a trecut pentru prima data peste gradul 28 Capricorn ( gradul final al miscarii retrograde),  putem vorbi de perioada 12 mai -27 iunie 2018 ca de o perioada de “ umbra “  in care au putut fi puse in evidenta problemele cu care ne vom confrunta in perioada de retrogradare. Casa astrologica activata de aceasta energie martiana devine un domeniu extrem de important, acesta necesita cu siguranta reevaluari, revizuiri a modului in care raspundem provocarilor vietii, cum ne folosim energia, curajul, puterea, energia si dorinta sexuala. Este o perioada ce cere multa rabdare, este un timp al planificarii actiunilor viitoare, de cele mai multe ori nu putem avea nici un control asupra evenimentelor aduse de o planeta retrograda. Prudenta poate aduce rezultate practice in viata noastra.

Pandora, fata cu cutia zeilor, este un accent deosebit in timpul perioadei de retrogradare a lui Marte. Timp de doua luni de zile, Marte retrograd merge de mana cu asteroidul 55 Pandora tot retrograd si va deschide multe “cutii inveninate” care nu se vor a fi deschise.

Marte retrograd ne cere sa re-evaluam modul in care ne folosim energia, ce ne dorim si cum dam viata dorintelor noastre. Este un timp al introspectiei dorintelor noastre, daca in mers direct, Marte ne ridica in picioare pentru dorintele noastre, acuma, Marte retrograd ne reaseaza pe scaun analizand mai bine modul in care am dat viata unor dorinte, ce au insemnat ele in viata noastra, cum ne-am luptat pentru ele, cat de atenti am fost in lupta noastra cu viata, cu oamenii, cu noi insine. Daca in mers direct, Marte este direct, simplu, asertiv, agresiv, egoist, demonstrativ, in miscare aparent retrograda, aceasta energie este interiorizata, personalizata, devenim o “oala sub presiune”.  Marte retrograd devine o energie foarte puternica si influenta in viata noastra deoarece este cel mai aproape de pamant si induce mari dificultati in gestionarea in mod controlat a acestei energii cu exceptia celor care in harta lor natala au Marte retrograd, deci cunosc foarte bine “glasul divin al lui Marte retrograd”.

Din aceasta cauza, energia lui Marte in mers aparent retrograd poate conduce la comportamente si reactii irationale atat in modul personal de a actiona, de a initia cat si de a recepta actiunile celoralti, intr-un fel, acuma, putem face lucrurile pe dos, actionam cand nu trebuie iar cand trebuie devenim lipstiti de interes, avant, pentru a face ceea ce trebuie. Marte retrograd poate reduce nivelul de energie( odihniti-va mai mult!) si poate aduce destule obstacole in calea actiunilor, eforturilor noastre. “Nu incepe un razboi “acuma ne spune dragul nostru Marte, nu esti echipat corespunzator sa castigi batalia. In mers aparent retrograd, Marte ne echipeaza corespunzator cu energia necesara re-evaluarii unor dorinte personale, a unor proiecte existente, entuziasmul pentru nou este inlocuit cu entuziasmul pentru trecut, actiuni si fapte din trecut.

In mers direct, Marte in Varsator este rebelul, inventatorul, nonconformistul dar si destabilizatorul social, este aproape introtdeauna un “ Gigi contra”. Marte in Varsator crede in libertatea lui dincolo de orice, incalca regulile, legile doar pentru a se distra, idealismul este dus la extreme. Uneori, Marte in Varsator se poate juca cu focul fara a fi pe deplin constient de pericolele implicate. Marte in Varsator este preocupat si de problemele umanitare, aliante ciudate, poate fi un agitator politic sau un instigator al revolutiilor sociale, politice, morale sau stiintifice. Marte in Varsator poate fi cel mai eficient cand ramane rabdator si atent fata de fortele care le foloseste pentru schimbarile radicale.

Iar Marte retrograd in Varsator amplifica povestea lui “ Gigi contra”, un personaj ce va trai in noi in urmatoarea perioada, in scopul de a intelege ca aceasta atitudine este nesanatoasa, in scopul de a intelege ca investim energia noastra in actiuni distructive, in actiuni contra a tot si toate, in opozitii indaratnice si absurde, impotriva evidentei. ‘Gigi –contra’ este personajul de baza al povestii noastre astrale ce vine cand cineva greseste in conceptia lui, ce are o piatra in mana gata sa o arunce doar ca te-a prins cu mata-n sac, doar ca ai o alta idee, o alta opinie, un alt mod de a vedea lucrurile, oamenii, legile, grupurile, idealurile.

Din 13 august 2018, Marte reintra in mers aparent retrograd in semnul Capricorn iar pana pe 26 august vom participa la un curs scurt de re-amintire a ceea ce inseamna controlul si auto-controlul, care obiective sunt realiste si realizabile, cum putem sa investim energia dar si furia noastra in munca noastra si nu pentru a ne impotrivi tot timpul. Strategia de baza a lui Marte in Capricorn este responsabilitatea, gestionarea corecta a furiei si folosirea intregii noastre energii in munca si evolutia noastra.

Varsatorul si Capricornul guverneaza prietenii, retelele, grupurile de oameni, umanitarismul, comunitatea, cariera, reputatia, guvernarea, afacerile, autoritatile. Marte retrograd in aceste semne ne va pune sa re-evaluam modul in care abordam aceste aspecte. Este posibil ca circumstantele sa fie de asa natura incat sa fim fortati sa facem acest lucru. Se poate sa apara anumite frustrari legate de prieteni, idealuri, loc de munca, obiective de viata, autoritati, dar lucrurile nu trebuiesc fortate. Aceasta este o perioada excelenta pentru a vedea problemele vechi intr-o lumina noua. Desi este un moment excelent pentru identificarea zonelor problematice din relatiile noastre, ar trebui sa ne controlam obsesia asupra acestor probleme, care este o tendinta puternica a lui Marte retrograd.

Acuma, dansul lui Marte retrograd incepe in casa  XII, o casa destul de stranie pentru aceasta energie martiana. Fiti foarte atenti la relatii, oameni, acuma, puteti fi tarati in fel de fel de incurcaturi inexplicabile, puteti fi compromisi destul de usor. Acuma, puteti vedea foarte bine cine va este dusman, cine va poate “ vinde” usor. Natura casei XII este oarecum incompatibila cu natura energiei martiene, totusi, in perioada retrogradarii, aceasta energie martiana poate fi folosita cu succes in proiectele care necesita o concentrare profunda si lucru in singuratate, putem descoperi  anumite secrete legate de cei din jur,  suntem ajutati sa renuntam la anumite vicii. Este o perioada in care putem lucra la recapatarea increderii in propria persoana intelegand valoarea energiei dar si necesitatea ajutorarii celorlalti printr-o implicare directa. Atentie la sanatate. Obsesia tuturor problemelor personale dar si ingrijorarile legate de ceva facut in trecut pot va afecteze foarte mult, incercati sa va iubiti chiar daca ati gresit. Nu va condamnati, persecutati singuri, iubiti-va neconditionat, iubiti-va , iubiti-va, iubiti-va …

Marte retrograd in fuziune cu Pandora retrograda in Varsator reinvie povestea mitologica a Pandorei ( toate darurile si bune si rele). Intreaga perioada de retrogradare a lui Marte va fi despre aceasta poveste. Stim cu totii povestea Pandorei. Ea a fost modelata din lut de cate zeii greci, fiecare a dat ceva Pandorei. Apoi a fost trimisa pe Pamant cu o cutie pe care nu trebuia sa o deschida. Din nefericire pentru Pandora dar si pentru restul omenirii, Mercur –Hermes i-a dat o curiozitate de neoprit care a facut-o sa deschida cutia. Bineinteles ca Zeii stiau ca Pandora va deschide cutia, intr-un fel Pandora a fot trimisa sa incerce omul.

Odata cu deschiderea cutiei, o multime de lucruri rele au invadat pamantul si au inceput sa chinuie omul (lacomia, frica, mania, dusmania, ura, furtuni si epidemii care aduc nenorocire, boli, truda, batranete, moarte).

In bunavointa lor, Zeii au asigurat un antidot pentru suferinta. Cand toate celelalte nu au reusit, speranta este oferta Pandorei ca dar de a te ridica si merge mai departe. Mitul Pandora este unul puternic. Este o poveste a modului in care curiozitatea nu poate fi oprita in nici un fel, o cauza directa a nenumaratelor probleme din lume. Cu toate acestea, in partea de jos a cutiei, era speranta. Pandora vorbeste despre provocarile neprevazute si cum speranta invinge acele provocari. Toate relele se intampla din cauza ca uitam de speranta, de schimbarea unor lucruri, de idei noi, de cai noi. Atunci cand Pandora este activata, partile bune ( toate darurile asa cum mai este numita Pandora)  dar si cele vulnerabile, lucrurile ascunse, devin adevarate bombe ce explodeaza, nu ai cum sa opresti acest proces, este aproape imposibil sa opresti bulgarele de zapada.

Cand vine vorba despre Pandora si Marte retrograd in Varsator, putem spune ca aceasta perioada va deschide multe cutii pline de rautati si pe care le vrem inchise imediat. Asteroidul Pandora vine cu lectii dificile. Expresia ei negativa se manifesta prin controverse, scandaluri, rusine, revelatii socante, secrete murdare dezvaluite, umilire publica, devii tap ispasitor. Ori de cate ori Pandora este activa, se deschide o cutie din care ies multe rautati, indiferent de eforturile facute sa se inchida cutia, sa oprim raul, nu se poate face acest lucru, forte dincolo de controlul nostru, tine cutia deschisa.  Cutia reprezinta omul iar ceea ce este in interiorul cutiei, in interiorul omului, este sadit de noi de-a lungul multor incarnari. Sarcina dificila a pandorei este de a se controla, de a tine sub control darurile zeilor din interiorul cutiei, de a deveni sinceri, autentici, mai aproape de sinele nostru adevarat.

Odata deschisa cutia, aici este o metafora, odata  facut un rau, odata ce minti, inseli, trisezi, vorbesti de rau pe ceilalti, barfesti( deschizi cutia pandorei) se da drumul la un proces greu de oprit.

A venit timul sa ne confruntam cu acele parti rele din noi pe care incercam sa le tinem inchise, ne prefacem ca nu exista, nu invam nimic din rautatile facute si le repetam la infinit, noi trebuie sa ne asumam responsabilitatea pentru propria noastra umbra, asa incetam sa ne mai pacalim pe noi si pe cei din jur.

Iar Marte retrograd este despre “ reparatii” , un ajutor cosmic care vrea sa ne confruntam cu adevarul crunt, sa acceptam realitatea. “Speranta moare ultima” , este sloganul acestei perioade grele a lui Marte retrograde. Indiferent de ce se intampla, trebuie sa continuam si sa mergem mai departe. Perioada lui Marte retrograd vorbeste despre surprize, imprevizibil, crize, consecinte neprevazute, obtii mai mult decat ai negociat, esti nepregatit pentru o schimbare, curiozitate imensa. Pandora inseamna “toate darurile” si poate fi si o proiectie a cornului abundentei. Pandora este nascuta din pamant ca si Gaia care furnizeaza darurile vietii. Iar darul vietii care nu poate fi distrus este Speranta, un mecanismul care insufla viata in suflet dupa ce a fost zdrobit si umilir. Psihologic, aceasta perioada pare sa ofere multa speranta chiar daca vremurile sunt devastatoare. Este cadoul cel mai puternic al vietii care nu poate fi distrus de greutatile vietii.

Urmeaza o perioada in care agitatia este prezenta peste tot, este ca un abur martian ce cuprinde pe toata lumea si toate relatiile. Proiectele noi, povestile de dragoste noi sunt doar “ abureli “ de vara, nu au viitor, nu au sustinere astrala. Trebuie sa stiti ca nimic nu merge in aceasta lume fara un sprijin divin, iar daca Marte, Zeul actiunii ne spune ca nu ne sustine in nimic nou( asta in functie de domeniul de viata sustinut de semnele Varsator, Capricorn dar si semnele Scorpion, Berbec), ar trebui sa ne supunem dorintei lui. Daca in mers direct, actionam in virtutea dorintelor noastre, acuma , in mers retrograd trebuie sa actionam in acord deplin cu dorinta divina, cu dorinta acestui zeu care vrea sa constientizam intr-un mod clar care actiuni din trecut sunt destinate esecului si care pot simplifica, imbunatati,vindeca viata noastra.

Nu trebuie sa uitam ca initierea sau actionarea in forta nu lucreaza in favoarea noastra cu toate ca una dintre ironiile timpului retrograd al unei planeta este ca, desi “stim bine aceste lucruri”, parca ceva ne conduce tocmai catre acele activitati simbolizate de Marte-lupta, actiune in forta.
In urmatoarea perioada, trebuie sa fim precauti, vigilenti, sa nu actionam in forta, asa, Marte ne inarmeaza  corespunzator in lupta cu dusmanii nostri, stim instintiv ce ascunde calul troian si putem castiga lupta.

Influenta majora a acestei energii va fi asupra semnelor  Varsator, Leu, Taur, Scorpion, Capricorn, Rac, Berbec, Balanta.

Urmeaza o perioada destul de mare(pana pe 27 august 2018) in care putem repeta anumiti pasi din trecut. Daca fizic nu ne putem intoarce in trecut, o planeta retrograda are rolul de a relua acei pasi gresiti din trecut in scopul reexaminarii si repararii lor.

Acuma, gama muzicala incepe cu “RE-“ ………….re-aduceti-va aminte de SPERANTA.


Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. Ma intreb oare de ce, candva, am dat ideea unui coleg sa-si numeasca firma Pandora.
    Numele imi ramasese in memorie de cand citisem in copilarie Mitologia Greaca, dar fara sa-mi aduc aminte de ceea ce a insemnat in totalitate Pandora, ci doar faptul ca STIAM de cutia din care se revarsa ce este BUN. Ceea ce ii si doream ca sa aiba parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.