URANUS IN TAUR -15 MAI 2018, ORA 18:18, ORA ROMANIEI-7 IULIE 2025-VOCEA LUI DUMNEZEU………

“Dar mie, Tu-mi dai puterea bivolului si m-ai stropit cu untdelemn proaspat.”Psalmii 92-10

Uranus efectueaza o revolutie in jurul Soarelui in 84 de ani si 7 zile, fiecare semn zodiacal il tranziteaza in aproximativ 7 ani. Se deplaseaza pe orbita parca rostogolindu-se ceea cceea ce il face unic, excentric, nonconformist, idealist, refuza de a fi clasat intr-un fel.

In mitologie, Uranus a fost zeul cerului casatorit cu Geea, zeita primordiala a pamantului. El si Geea au avut multi copii, toti ciudati si deformati: Titanii (sase baieti si sase fete, primul a fost Okeanos iar ultimul Saturn –Cronos-timpul), Ciclopii( trei, cu un singur ochi in frunte), hecatohirii( gigantii cu cincizeci de capete si o suta de brate) dar si altii cu forme ciudate. Acesti copii nu au indeplinit idealurile sale si i-a intemnitat in adancurile Geei, in intunecatul Tartar. El a facut acest lucru si din cauza viziunii lui ca unul dintre copii il va detrona, crezand asa ca poate opri destinul.

In cele din urma profetia este indeplinita. Saturn inarmat cu o arma de diamant in forma de secera i-a taiat virilitatea iar din samanta lui amestecata cu apele primordiale s-a nascut Venus –Afrodita. Din  sangele lui curs pe pamant s-au nascut Erynienii-furiile razbunatoare. Vedem aici o lupta arhetipala intre doi zei in care timpul ( Saturn) distruge totul si pune in aplicarea soarta, legile de la care nu se pot abate nici Zeii.

In astrologie, Uranus  este un arhetip al libertatii individuale, al sufletului pasionat, nepotolit pentru care imposibilul nu exista( cerul este limita). Uranus este electrificant, magnetizant, extrem de energizant si iluminant. Actioneaza asemeni electricitatii prin impulsuri bruste, scurtcircuite, distrugand doar cand noi opunem rezistenta influentei sale. Excentric si bulversant in societate, Uranus cel imprevizibil zguduie custile noastre si ne preseaza sa ne amintim ca suntem indivizi creativi si unici. Asa apare intuitia stiintifica, curiozitatea pentru ocult si fenomene spirituale care ne leaga de constiinta universala. Dar poate duce la extrem si temerile, nervozitatea, indoielile, rationamentul aberant, totalitarismul, eforturile sterile, ideile fixe. Activitatea predominanta a lui Uranus consta in a imbunatati, a inventa, a inova, a transmite, a finaliza, a spera. Din punct de vedere artistic, apreciaza conceptia independenta, muzica stridenta, arta futurista. Ziua guvernata de Uranus este “ fiecare zi”. Indemnul lui Uranus este de a interactiona de la egal la egal cu lumea creatiei sub orice forma.

Pe 15 mai 2018, ora 18:18, ora RomanieI, Uranus paseste in casa Taurului  si pana pe 7 iulie 2025 (in perioada 8 noiembrie 2025-26 aprilie 2026 va mai face o scurta vizita in Taur), va incerca sa modifice radical conceptul de valoare, finante, banci, bunuri, banii mei, valoare mea, bunurile mele, ce mancam, cum mancam.Uranus dezradacineaza si revolutioneaza vechiul mod de a fi al nostru in aceste domenii conduse de semnul Taur.

Intrarea lui in semnul de pamant al taurului pare a rescrie povestea mitologica a lui Uranus( casatoria lui cu Geea-zeita pamantului) dar cu un apel de reinsufletire a povestii,  a darurilor pamantesti, sa participam constienti la crearea pe o noua treapta a mitului.

Istoria tot timpul se repeta dar pe nivele diferite iar astrologia recunoaste acest lucru, timpul nu este linear ci circular iar evenimentele cosmice testeaza nivelul de evolutie al omenirii. Uranus este eliberatorul si este asociat cu fulgerele, exploziile, anarhia, electricitatea, retelele electrice, tehnologia moderna, internetul, calculatoarele, miscarea sociala.

Acuma verbul “ a avea”, verbul de manifestare a semnului Taur este conjugat de Uranus intr-un mod unic, inovator, la timpul viitor.

Nu trebuie sa uitam ca Uranus a mai fost in Taur in perioada 1934/1935-1942 cand pe langa lucrurile geniale a creat destule montruozitati( al doilea razboi mondial), a atacat forma de proprietate. Descoperirea fibrelor sintetice( nailonul) in 1938 a inaugurat o revolutie in industria textila, a transformat industria chimica. Jocul Monopoly a aparut in anul 1934, in timpul Marii Crize din SUA.

Din punct de vedere al generatiei, instinctele reformatoare ale lui Uranus in Taur privesc atitudinea fata de bani, bunuri materile, valoarea si talentele native, libertatea, industria alimentara si textila. Perioada trecuta cu Uranus in Taur a adus Marea criza Economica si inceputul celui de-al doilea Raboi Mondial. Uranus este revolutia si neprevazutul in toate domeniile. Pe unde trece, nelinistea se instaleaza si se manifesta intens.

Taurul guverneaza tot ce tine de pamant, bani, posesiuni, frumusete, loialitate, autenticitate, valori familiale solide, magie practica, abilitatea neclintita de a birui prin imprejurari gresite, farmec, armonie si iubire. Cu Uranus in casa de pamant al Taurului, ne putem astepta la surprize atat financiare cat si materiale, atat de natura personala cat si lumeasca. Lui Uranus ii place sa socheze, nu vrea sa fie incadrat in anumite reguli si poate zgudui ideea de stabilitate si siguranta financiara si materiala, poate aduce un suflu nou, adesea genial in sistemele financiare, poate fi o bacnota virtuala, un alt fel de sistem bancar care sa rupa lanturile actuale in practicile referitoare la bani.

Taurul este un semn de pamant fix, destul de rigid in schimbare si se poate ca influenta lui Uranus sa forteze schimbarea cu sau fara voia noastra, cu sau voia puterilor lumesti. Dar felul in care functioneaza aceasta planeta poate soca prin schimbarile pe care le genereaza.

Taurul este semnul care descrie relatia noastra cu lucrurile tangibile. Acestea sunt corpurile noastre, mancarea, pamantul, animalele, imbracamintea, banii si cum castigam banii pentru a ne indeplini aceste nevoi de baza. Dorinta taurului pentru lucrurile mai fine, cum ar fi alimentele sanatoase, posesiunile frumoase tin de simturile fizice si de pamant ce incurajeaza in permanenta aceste placeri corporale. Iar Uranus in Taur va pune un accent deosebit pe tot ceea ce mancam, alimentele ecologice, sa invatam despre adevarata valoare a alimentelor, gestionarea corecta a resurselor planetei pamant. Tranzitul lui Uranus prin Taur va revolutiona si industria textila, va aduce o schimbare radicala in intelegerea adevaratei frumuseti, va aseza fiecare valoare la locul ei.

Natura inventiva si spontana a lui Uranus se poate armoniza cu semnul Taur prin inspiratii subite si fericite pentru dobandirea banilor, bunurilor materiale, avere. Semnul Taur este si un semn al dragostei iar Uranus in acest semn poate amplifica pasiunile subite, ciudate, materialiste dar trecatoare.

Puterea Taurului vine din stabilitate ( pamant), rabdare si sustinere ( semn fix), conectare la cele cinci simturi, eforturi indelungi pentru realizarea scopurilor in viata. Dar primul ordin al lui Uranus este de a ne rupe de modelele obisnuite, traditionale. Deconectarile uraniene pot fi nemiloase, uneori se intampla atat de repede incat avem impresia ca este un film SF.

In harta momentului, Uranus in Taur activeaza casa VII, o casa ce defineste casatoria, asocierea, uniunile, procesele, divorturile, judecatile civile, dusmanii pe fata, luptele, tratatele, adversarii, animozitatea, crizele materiale. Pe langa reformele materiale si financiare, genialul Uranus arata ca relatiile vor fi supuse unor impulsuri nelinistite si nestabile, care pot duce la numeroase frictiuni. Uranus leaga extravagantul, originalitatea si neconventionalul sub toate formele. Casa VII este casa casatoriei, tipul de reintregire, intr-un mod constient ori inconstient, sub forma sotului, amantului, colaboratorului, asociatului. Dar la nivel superior, asta inseamna casatoria cu divinul, echilibrarea sufletului cu sinele nostru divin iar pentru unii, Uranus va deschide aceasta cale de ucenicie divina. Unul dintre darurile care pot fi obtinute prin influenta acestei energii excentrice este darul iubirii neconditionate in tratarea tuturor problemelor vietii, sa vedem divinul in oameni, in tot ceea ce ne inconjoara.

Uranus pe gradul 0 Taur este provocat de Marte pe gradul 29:47 Capricorn si arata un drum care trebuie sa fie construit prin lupta care se da intre traditie, structuri bine impamantenite si ceva nou. Uranus forteaza aceasta structura veche cu impulsurile sale revolutionare. Cuadratura aduce  o incercare fundamentala, implica un blocaj, o obstructie reciproca a planetelor. Marte este orientat spre actiune, este agresiv si competitiv in timp ce Uranus schimba brusc si fara nici un avertisment circumstanetele, este ca un trasnet ce nu stii unde loveste. Uranus este cu inovarea, independenta, rupe lanturile, te elibereaza din situatiile care iti inabusa individualitatea.

Tensiunile interioare sunt imense si pot fi generate de munca, relatii, bani, valoare personala, familie, neam. O astfel de energie poate fi atat periculoasa cat si aducatoare de realizari imense. In acelasi timp, razvratirea impotriva oricaror restrictii, reguli, autoritati, angajamente, poate conduce la perturbari majore si chiar la violente. Nu putem lupta cu aceasta energie dinamica dar putem practica moderatia, atentia, sa ne lasam ghidati de intuitie. Cladirile in general sunt protejate prin “ paratrasnete”, un sistem ce preia curentul imens al unui trasnet si il conduce la pamant fara a distruge cladirea respectiva. Pentru om, paratrasnetul in acest moment poate fi cretivitatea lui,  moderatia, atentia, evitarea luptelor si actiunilor impulsive, a riscurilor periculoase. Auto-controlul este cel mai bun paratrasnet acuma. Acest aspect violent poate declansa si o eliberare de regulile, obiceiurile invechite sau restrictive.

Uranus  ne trezeste printr-un soc, un eveniment neasteptat. Orice domeniu de viata care ne restrange dezvoltarea spirituala si cresterea personala va fi in plina inspectie uraniana si trasnetul lui va schimba ceea ce este nevoie pentru a ne continua dezvoltarea si menirea divina. Toate semnele vor fi afectate de acest tranzit uranian, dar Taurii, Scorpionii, Leii, Varsatorii sunt in centrul atentiei.  Cei nascuti in perioada septembrie 1975 -noiembrie 1981 (octombrie 1974 -aprilie 1975), au Uranus in Scorpion in harta natala. Iar Uranus in tranzit in Taur in opozitie cu Uranus in Scorpion va fi o perioada majora in viata acestora.

Progresul sustinut de Uranus prin ideile noi are rolul de a promova o distributie mai sanatoasa a bogatiei planetei pamant, sa intelegem ca exista aceasta bogatie pentru toti.

Simbolul lui Uranus, dezvaluie crucea (materia ) peste cerc (spiritul). Cele doua semicercuri de pe laterale simbolizeaza receptivitatea. Crucea materiei este deschisa atat perceptiilor care vin din emisfera stanga a creierului cat si din emisfera dreapta si are radacini in spiritul inconstientului colectiv. Acest simbol complex indica perceptii intuitive rapide, multidimensionale pe care le experimentam ca “flash-uri” si ne ofera noi perspective in afara perceptiilor conventionale. Mai poate fi vazut ca o antena astrala care ne transmite, ne  stimuleaza cu idei noi.

Cu totii avem in interiorul nostru ” scanteia divina, programarea divina”care cauta in permanenta sa se reconecteze la schema generala a Universului. Dar impotriva acestui program sta ego-ul nostru si placerile pur materiale, animalice, care limiteaza identitatea noastra autentica. Iar Uranus in Taur ne cheama sa ne trezim, sa devenim constienti de copilul divin din noi, sa ascultam de ” Vocea lui Dumnezeu” , forta creatoare care intretine intreaga creatie:

“Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu.”Geneza 2:7

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. Buna Adriana!, Iti multumesc pentru maniera foarte frumoasa in care prezinti toate mesajele pe care astrele le au pentru noi.
  Poti sa ma ajuti te rog sa inteleg cum ma va afecta tranzitul lui Uranus in Taur? Sunt nascuta la 08.04.1977, 22.45, Alexandria.
  Multumesc!

 2. Draga Adriana,
  Multumesc pentru ca împar?i cu noi Scânteia ta Divina ?i ne transmi?i aceasta lumina pura prin Crea?ia ta.
  Sa fii binecuvântata!
  Angela

 3. Dificil de a nu comenta acest articol.
  Exceptional!
  Am citit cu mare interes si placere!

 4. Ca la fiecare articol scris de tine, sublim…! Cu infrigurare astept acest tranzit( prin casa 1 peste Marte natal) rezistenta la schimbare imi va da multa bataie de cap!Insa daca am supravietuit cu Uranus in c XII, peste Soare si Saturn, clar voi razbi si acum!Daca ma gandesc bine, tr lui Uranus prin c XII mi-a adus libertate si descoperirea tainelor astrologiei, a descifrarii vietii, deci s-a manifestat intr un mod benefic . Multumim Adriana, pentru fiecare inspiratie a ta pe care ne-o redai atat de poetic si in scop nobil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.