MERCUR RETROGRAD IN SAGETATOR -3 DECEMBRIE 2017 ORA 16:10, ORA ROMANIEI –23 DECEMBRIE 2017, ORA 3:55, ORA ROMANIEI –CAUZE MICI, TRANSFORMARI MAJORE

Fiecare perioada a lui Mercur retrograd ( pasi in trecut, evenimente din trecut) ne ajuta sa constientizam ce poveri se tin scai de noi si ce putem face pentru a le da jos astfel incat, odata cu intrarea lui in mers direct,  sa fim “ usori “, sa fim asemeni lui. Daca ai facut o greseala, daca ai incurcat lucrurile, daca ai afectat verbal pe cineva, daca ai inselat, trisat, “eu iti dau sansa sa rezolvi aceste probleme” ne spune dragul nostru Mercur retrograde. Invata din greselile tale, nu le mai repeta, nu te pedepsi, iarta-te si iarta doar asa vezi oportunitatile viitoare.

             Pe 3 decembrie 2017, ora 16:10, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda pe gradul 29:18 Sagetator si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 23 decembrie 2017, pe gradul 13 Sagetator. Influenta planetei retrograde a inceput odata cu trecerea pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, in cazul nostru vorbim de gradul 13 Sagetator, grad activat in jurul datei de 15 noiembrie.

Perioada 15 noiembrie -3 decembrie 2017 este considerata ca o perioada de UMBRA, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

In astrologie, Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. In astrologia moderna, functia de mesager a lui Mercur este extinsa prin internet, mail, facebook, instagram, servere, telefonie mobile, toate mijloacele moderne de comunicare. Comunicarea de tot felul, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare (carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze , biciclete, motociclete,etc.), frari, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri conduse de Mercur, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare. Mercur este o planeta rapida, iubeste miscarea, vioiciunea, volatilitatea si de aceea, cand este nevoit sa incetineasca, incurca lucrurile, nu se descurca prea bine cu “ stai mai incet”.

          Daca in mers direct, Mercur in Sagetator este agitat, dinamic si stie atat de bine sa coloreze orice poveste de viata, in mers aparent retrograd, Mercur in Sagetator ne poate ajuta sa intelegem detaliile oricarei povesti de viata, sa descoperim minciuni, nedreptati in justitie, abordarea gresita a unor principii juridice dar si de viata. Daca in mers direct, detaliile nu prea conteaza pentru aceasta minte de foc, acuma, in mers aparent retrograd suntem pusi sa recladim imaginea mare a unei situatii de viata tinand cont de toate detaliile. Mercur retrograd in Sagetator poate scoate la iveala minciunile dar si situatiile incorecte in orice domeniu dar mai ales in ceea ce a fost considerat un adevar fara a lua in calcul toate faptele. Mercur  retrograd in semnul guvernat de  Jupiter poate cauza haos in calatorii, in special, in calatoriile mari.

    Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect, daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata in care aceasta gandire este exprimata. Acuma, Mercur retrograd activeaza casa VIII, o casa a lui Pluto-Hades, Domnul  lumii nevazute de oameni, un loc in care incepe calatoria sufletului. Multi cred ca aceasta lume nevazuta este o sursa a raului, satanica, cu duhuri demonice dar trebuie sa intelegem ca de fapt aici ne intalnim cu bogatia faptelor noastre bune sau rele, cu trecutul, cu datoriile karmice, cu initierea spirituala. Cu Hades, noi incepem sa constientizam “ mizeria, gunoiul, boala “ sufletului, aici incepem sa eliminam tot ce este rau pentru a deveni fiinte cu vibratii mai inalte. Casa VIII este casa transformarii totale, este ingrijitorul sufletelor celor morti, este scoala celor care cauta initierea, este locul in care sufletul devine bogat. Spre deosebire de Venus care trebuie sa respecte anumite conditii in timpul coborarii ei in lumea lui Pluto, Mercur nu are limite si poate calatori cu usurinta intre lumi. Acuma, Mercur retrograd in casa VIII, pe taramul lui Pluto, ce poate face mai bine decat sa ne conduca sa vedem tot ce este neplacut, inutil, ingropat adanc in sufletul nostru pentru a face o curatenie si o transformare totala. Se poate ca acest tranzit al lui Mercur retrograd sa aduca in lumina tot ce nu funtioneaza bine intr-un cuplu, in dormitorul unei relatiei, intr-o afacere de familie, in banii partenerului, in banii murdari, asigurari, mosteniri, lupte ascunse pentru putere, plati karmice.Toate zonele de comunicare sunt afectate in special cele legate de lucruri ascunse, secrete, intalniri intime, sexuale, gelozie, afaceri, credite, banci, investigatii, occultism, activitati juridice, legi justitiare, strainatate, straini.Nu trebuie uitat ca Mercur este mesagerul lui Dumnezeu, el merge peste tot, conduce sufletele mortilor, aduce mesaje din alte lumi deoarece el circula nepedepsit in toate cele trei niveluri cosmice datorita caducelului, bagheta magica a preotilor si regilor. Cum casa VIII este o casa plina de mistere, secrete de suflet, constrangeri, obsesii, tabuuri, emotii ascunse, acuma Mercur retrograd poate scoate in lumina adevarul despre o moarte dubioasa a cuiva drag, poate sa faca sa primiti anumite vesti importante de la cei plecati. Tot casa VIII tine de putere, control, manipulare, in consecinta, pot aparea transformari importante in aceasta sfera a puterii, pot aparea multe revolte sociale.

Va fi mai greu pana cand Mercur retrograd va trece de Saturn pe gradul 28:03 Sagetator, de asteroidul 5145 Pholus pe gradul 28”06 Sagetator ( 6 decembrie 2017) si se va intalni cu Soarele pe gradul 20 Sagetator in data de 13 decembrie 2017. Pana atunci, ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim  acel “ceva pierdut” deoarece drumul este luminat.

Cu Mercur in fuziune cu Saturn, drumul catre adevar este greu iar noi trebuie sa invatam sa respectam limitele a ceea ce putem face ca fiinte spirituale intr-o experienta fizica. Seriozitatea, rabdarea pot sa ne ajute in drumul nostru catre adevarurile pe care le cautam, ele pot fi dure dar cu siguranta nu se vor arata prea usor. Tot ce tine de cariera, putere detinuta, sefi, guvern, presedinte, reguli, structuri guvernamentale, relatii, dusmanii pe fata, studii superioare, straini, strainatate, cunoastere inalta, sunt in plina inspectie mercuriana iar Saturn cel care sta in prag, traseaza limitele, pana aici poti merge.

Cu Mercur retrograd  in fuziune cu Pholus( un centaur), evenimentele mici, motivele mici au un efect mare, o decizie aparent minora duce la schimbari mai mari decat v-ati fi asteptat. Cand Pholus este implicat, rezultatele sunt tangibile, concrete. Ceva tinut bine explodeaza acuma iar Pholus deschide o usa catre infinit. Pholus ne elibereaza din situatii care constrang ( vasul de vin nedesfacut primit in dar de la Dionisos si care trebuia tinut inchis timp de trei generatii si pe care il deschide la rugamintea lui Heracles) deschizand astfel noi posibilitati, un drum  nou. Si ce ne spune povestea lui Pholus?

El avea in paza un butoi cu vin timp de trei generatii dar altcineva a desfacut butoiul, deci fiti atenti la cei care vin la voi si va forteaza sa faceti lucruri aparent minore deoarece acestea vor declansa un lant intreg de evenimente iar datorita curiozitatii voastre, viata va conduce in situatii neasteptate si extreme ce va forteaza sa iesiti din tiparele vechi. Centaurii sunt muritori iar in mitologie ei mor din cauza sagetilor otravitoare ale lui Heracles.Tema specifica a centaurilor este, prin urmare moartea, transformarea, sfarsitul unui mod de a actiona, de a intelege anumite lucruri, de a relationa, de a comunica, etc.

Cum discursul lui Pholus este “cauze mici, efecte mari”, fiti foarte atenti  in urmatoarea perioada la tot ceea ce pare neinsemnat.

                Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor mutabile: Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare. Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa cu “RE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-FLECTARE , RE-SCRIERE….”. Mercur ne spune ca o buna comunicare elimina distanta iar informatia, piesa lipsa, un secret dezvaluit intregesc acest joc karmic astral.

Daca aveti Mercur retrograd in harta natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.

Mercur este o energie legata de minte si isi petrece aproximativ o treime din timpul anului in mers retrograd, acelasi procent il petrecem si noi dormind. Asa cum prin somn noi ne reparam, revitalizam, Mercur retrograd este un timp pentru a repara, revizui, restabili anumite lucruri, situatii de viata din trecut si care lasate asa ne pot afecta viitorul. Eu spun ca este de bine, intotdeauna, Universul are grija de noi si chiar trebuie sa multumim pentru asta.

Deschiderea unei afaceri, planificarea unei afaceri, un nou proiect, o noua relatie, un job nou, nu sunt cele mai bune orientari in aceasta perioada. Nu este cel mai bun moment pentru achizitionarea calculatoarelor, televizoarelor, aparate electrice si electronice, barci, motoare, motociclete, orice  alte masinarii de transport deoarece pot aparea mari disfunctionalitati.

Mercur retrograd ne spune intr-un limbaj karmic ca redefinirea relatiei noastre cu trecutul este inevitabila.

Adriana Tudosa

 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.