LUNA NOUA IN VARSATOR –11 FEBRUARIE 2021, ORA 21: 05, ORA ROMANIEI- ” NU POTI MITUI USA IN DRUM SPRE CER ……..”

“Opriti-va doar plansul
Este un semn al vremurilor
……………………………..
Nu poti mitui usa in drum spre cer.
” It’s a sign of the times” de Harry Styles

Si bat clopotele cerului pentru o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment astral important. Acuma Lumina- Soarele pe gradul 23:16 Varsator se uneste cu Intunericul – Luna pe gradul 23:16 Varsator si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 11, din orice semn zodiacal.

Fraza cheie pentru Varsator(purtatorul de apa) este „Apele Vietii sunt Eu, varsata pentru toti cei insetati”. Nimic sub cer nu poate opri progresul sufletului uman in lungul sau pelerinaj de la intuneric la lumina, de la ireal la real, de la moarte la nemurire si de la ignoranta la intelepciune.

Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam la actiunile noastre.

O Luna Noua este asociata tot timpul cu un pas nou, o idee noua, un cuvant nou, o atitudine noua, vindecari, o intelegere noua, ambitii si obiective noi. In semnul de aer al Varsatoului, aceasta “apa astrala”  noua pune un accent deosebit pe individualitate, unicitate, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, stiinta, idealurile umanitare si constiinta de grup. Este o nunta cosmica ce sarbatoreste originalitatea, libertatea, comunitatea, umanitarismul si progresul.

Varsatorul atrage noul, serveste traditionalistii ( Saturn) dar si futuristii(Uranus). Semnul distinctiv al Varsatorului este dezvoltarea valorilor umanitare- principiile altruiste care exista in centrul fiecarei fiinte umane. Cuvantul umanitar deriva din esenta a ceea ce înseamna a fi om. Este promisiunea de a fi cel mai bun si de a actiona plin de bunavointa, inofensivitate, compasiune si dragoste pentru toate fiintele. Fiind o zodie de aer, Varsatorul si Luna Noua in Varsator ne spun ca toti suntem interconectati prin aerul pe care il respiram, prin comunicarea pe o scara masiva, radiouri, televiziune, internet, biblioteca digitala, filme, computer, relatii publice, discursuri, ghizi, noi forme de comunicare, noi forme de gandire. Prin aceasta Luna Noua in Varsator, Universul face trimitere la grupuri sociale, companii, asociatii, interese de grup, responsabilitatea individuala fata de grup, prietenii, inovatii, altruism, stiinte oculte in special- astrologia. Aceasta energie “ noua, noua, noua” ofera sansa de a face modificarile necesare viitorului nostru, ne poate ajuta sa ne rupem de trecut, de un comportament distructiv,  ne ajuta sa avem parte de experiente noi si diferite ce ne revitalizeaza. In acelasi timp, aceasta energie proaspata ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra.

Ca un semn fix, Varsatorul iubeste structura, determinarea si persistenta. Cu toate acestea, Varsatorul este, de asemenea, un semn de aer care iubeste sa conecteze oamenii si ideile. Toate semnele de aer sunt legate de minte, stapanirea mintii, puterea mintii.
Varsatorul se refera la minte, stapanirea mintii, iar aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa fim foarte atenti de ce ne legam cu mintea noastra, cu ce ne hranim mintea, ce seminte plantam in mintea noastra. Este cel mai bun moment in care ne putem linisti mintea si putem accesa idei si solutii la problemele noastre cotidiene aliniindu-ne cu fortele cosmice. In calatoria spirituala, activitatea intelectului este considerata de fapt un obstacol. Trebuie sa putem trece dincolo de intelect pentru a realiza adevarul spiritual, iar Luna Noua in Varsator este un pas catre un nou nivel de constiinta. Contiinta bruta este tangibila si este in legatura cu simturile noastre; putem vedea o piatra, o putem ridica, o putem simti in mana noastra. Auzim cum curge apa. Constiinta subtila este taramul gandurilor. Suntem constienti de gandire, dar nu ne putem vedea gandurile si nici nu le putem atinge. Aici experimentam intelectul. Constiinta extrem de subtila se afla in linistea si tacerea dincolo de ganduri, iar aici experimentam intuitia. Este constiinta Universului si, odata ce suntem capabili sa actionam ghidati de intuitie, avem acces la intelepciunea eterna si divina a Universului. Alinierea noastra cu fortele cosmice ne ajuta sa vedem un aspect al divinului in toti oamenii, in tot ceea ce ne ajuta sa ne ducem traiul aici pe pamant. Repetati cat mai des rugaciunea Lunii Noi in Varsator:

“In centrul fiintei mele domneste pacea, pacea de la Dumnezeu. Si in aceasta liniste  eu simt iubirea, puterea si carmuirea Domnului.Eu sunt orientata intr-un mod Dumnezeiesc in toate caile mele.”

Aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa credem in visele noastre, sa facem un salt catre ceva nou, sa indraznim sa fim noi insine si sa-i lasam pe ceilalti sa se manifeste asa cum vor ei. Orice idee, orice cuvant, orice om, orice lucru, care ne incurajeaza sa trecem dincolo de parametrii nostri obisnuiti de gandire si comportament, care ne deschid catre o intelegere mai mare si mai inteleapta, ar trebui sa fie de mare ajutor pentru noi si pentru viitorul nostru.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei.

O Luna Noua in Varsator in casa V ne duce in casa naturala a Soarelui care ofera o scena magica pentru fiecare dintre noi. Participam cu totii la un mare moment astral ce distribuie energii benefice punerii in scena a adevaratului nostru rol ce lasa urme in viata, societate. Luna Noua in Varsator in casa V aduce oportunitati de educatie, romantism si de a incepe noi studii spirituale, noi hobby-uri si activitati creative, inclusiv nasterea unui copil sau un nou mod de a relationa cu copii. Tot ce tine de sistemul scolar public si copiii care frecventeaza scolile primare; distractii si locuri de distractie, teatre, concerte, evenimente sportive; speculatii si investitii publice; fericirea si tristetea oamenilor; societatea inalta si clasele superioare; ambasadori, senatori si reprezentanti ai guvernului; toate ceremoniile cu caracter mai mult sau mai putin official, sunt in atentia acestei lunatii.
Testul principal al casei V este “puritatea motivului” iar Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa armonizam vointa noastra cu Vointa Domnului. Din punct de vedere spiritual, o Luna Noua in Varsator si in casa V deschide usa prin care Vointa Divina intra in viata noastra daca am invatat sincer sa repetam si sa respectam ; Faca-se Voia Ta Doamne si nu voia mea.

Aceasta Luna Noua este un moment ideal pentru a exersa gandurile pozitive, pline de speranta, si pentru a fi foarte atenti la gandurile negative, neplacute, care ne pot bloca cresterea. Optimismul, curajul si entuziasmul sunt darurile magice ale acestei lunatii pentru ca noi sa incepem sa ne expriman asemeni soarelui(casa V) cu caldura si bunavointa fata de noi insine dar si fata de cei din jur.

Varsatorul  este un semn condus atat de zeul traditiei(Saturn) cat si de zeul inovatiei (Uranus) fiind o marturisire a complexitatii si diversitatii de expresie a acestei energii. Dar Uranus, acum in Taur, este in aspect de careu provocator cu Saturn in Varsator( este inceputul unor lupte astrale intre cei doi titani, lupte ce vor continua si pe 14 iunie si 23 decembrie 2021). Este destul de rar sa vedem pe cer o ciocnire intre Saturn si Uranus, ambii fiind atat de importanti pentru Varsator ca si ghidare, influenta.

Saturn este despre responsabilitate si structura. Saturn este un traditionalist de necontestat. El este, de asemenea, despre sarcinile, temerile si slabiciunile noastre, precum si despre rabdarea, stapanirea si capacitatea de a reusi in ciuda tuturor obstacolelor. Saturn ne stapaneste prin frica, frica de esec, frica de necunoscut, frica de a pierde ceva, pe cineva. Scopul lui Saturn in Varsator este botezul figurativ al omenirii cu noi concepte privind evolutia omenirii, libertatea, gandirea, relatiile umane corecte, nevoia de a servi, de a ajuta, implicarea sociala, rolul tehnologiei in viata noastra, cariera si adevarata vocatie  a sufletului (Saturn), noi modalitati de lucru , inovatii tehnologice la locul de munca.

Uranus este stapanul haosului si al schimbarilor imprevizibile; este trezitorul, este cel care arunca totul si paseste in necunoscut pentru a descoperi noi posibilitati.Uranus crede ca schimbarea brusca este precursorul unei mari treziri. Uranus in  Taur  ne indeamna sa reflectam la valorile noastre adevarate, sa ne eliberam din lanturile vechi si sa ne revendicam independenta in orice situatie care ne tine blocati. Schimbarea pluteste in aer atunci cand Uranus participa la momentele cosmice importante, este vorba despre … neasteptat, evenimentele care se petrec nu sunt cele ce au fost anticipate, planurile pot fi date peste cap, niste imprejurari neobisnuite intervin in desfasurarea vietii noastre. Traim vremuri grele, dure, care ne forteaza sa schimbam structurile din viata noastra, din societatea in care traim si care nu mai servesc evolutiei noastre. Dar este important sa recunoastem diferenta dintre structurile vechi care sunt bune, utile si necesare si cele care sunt represive sau uzate. In cele din urma, aceste alinieri astrale sunt despre ideea de libertate. Este timpul sa invatam ca libertatea este ceva mai mult decat „Vreau sa fac ceea ce vreau cand vreau”. Libertatea nu inseamna sa fim nepasatori. Libertatea inseamna sa ne asumam intreaga responsabilitate pentru cine suntem.  Poate ca cea mai grea parte a acestui patrat astrologic este tensiunea foarte mare generata si care agita lucrurile, familiile, relatiile de familie, relatia cu mama, relatia cu copiii, relatiile romantice, proiectele creative, placerile noastre ( Saturn in casa IV si guverneaza casa V) , afacerile, banii unor contracte semnate, imprumuturile bancare, mosteniri, planuri secrete, “ naste un om nou din tine”-Uranus in casa VIII.
Cel mai bun mod de a aborda acest timp este flexibilitatea, atentia, sa analizam ideile noi inainte de a le imbratisa, sa nu luam decizii importante fara sa ne gandim prea mult la ele.

Simbolul Sabian al gradul 24 Varsator, gradul Lunii Noi in Varsator este :”Un om eliberat de pasiuni, preda invatatura profunda pe baza experientei proprii”.

Este fabulos acest simbol sabian prin care Luna Noua ne vorbeste despre necesitatea de a da deoparte obiceiurile, emotiile, relatiile, atitudinile, locurile de munca, amintirile din trecut, credintele, ideile,  care nu mai sevesc cresterii noastre. Este timpul sa ne infranam pasiunile care pot alimenta experiente si comportamente dramatice, care fac ravagii in viata noastra dar si in viata celor din preajma noastra. Este timpul sa invatam ca nu putem mitui usa catre cer cu pasiunile noastre distructive. Trebuie sa  avem mai multa incredere in indrumarea data subconstientul nostru conectat la inteleciunea eterna si divina, conectat la suma experientelor noastre de-a lungul veacurilor. Doar asa, putem sa fim de ajutor si pentru ceilalti, doar asa putem trimite fiecaruia binecuvantari si ganduri bune. Este timpul sa apelam la aceasta intelepciune eterna din noi, este timpul sa spunem mereu:” Sunt conectata in permanenta la intelepciunea eternal si divina a subconstientului meu care ma ajuta sa rezolv orice problema; nu-mi este teama de nimic, nici de trecut , nici de viitor, subconstientul ma ghideaza cel mai bine, ma ajuta sa rezolv orice problema cu calm si cu rabdare.”

Este timpul sa privim lucrurile dintr-o perspectiva complet diferita. Putem primi informatii care ne socheaza sau ne trezesc, obligandu-ne sa vedem lucrurile foarte diferit de modul in care am fost conditionati sa le percepem.

Varsatorul este atat un semn de ar cat si un semn fix, deci reprezinta puterea gandirii(aer) care capata forma (semn fix). A venit timpul sa invatam ca singura putere se afla in gandurile noastre iar cand gandurile noastre sunt divine, puterea lui Dumnezeu le insoteste. Un vechi dicton spune ca “Omul spiritual” nu foloseste cuvantul decat in trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvanta, sau pentru a prospera.

Influenta majora a acestei lunatii va fi asupra semnelor fixe, Taur, Leu, Scorpion si Varsator, in special cei nascuti in jurul datei de 14 mai, 16 august, 15 noiembrie, 11 februarie  dar si cei nascuti in jurul datei de 27 aprilie, 29 iulie, 29 octombrie, 27 ianuarie, pot avea destule provocari.

Dumnezeu sa va binecuvanteze, fie ca Lumina sa va stapaneasca mintea, fie ca toti ingerii sa coboare la voi sa sa va faca fiinte minunate si sanatoase.

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Citesc de vreo doi ani articolele de aici, de când am tr?it o trezire spiritual?, când Saturn s-a întors. ?Sunt superbe. ????Aceast? Lun? Nou? are loc fix pe Nodul meu Nord, în prima cas?. Sunt încântat? de schimbare ?Felicitari pentru munca de calitate ?i înalt? spiritualitate, pe care o face?i aici. Mult? Lumin? ??i Iubire ?? v? doresc !
    P.S. Versurile din Harry Styles ?…cine nu-l iube?te??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.