LUNA NOUA IN FECIOARA – 29 AUGUST 2011, ORA 06 : 04 ORA ROMANIEI –“UN JOC PUZZLE KARMIC “

Fiecare faza de Luna Noua ofera o “ energie noua “ colorata ,nuantata de semnul zodiacal in care se formeaza . Este o  faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, , in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.

Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada.

Ascendentul momentului de Luna Noua este in Leu gradul 29, vorbim de o  energie de foc , fixa ce ne induce dorinta de a ne exprima mai intens , sa fim autoritari, sa incercam sa impunem opiniile noastre celorlalti ( chiar cu  forta ) . Este o energie benefica scopurilor personale , distractiilor , plimbarilor , tot ce poate vedea de  celalalt este energizat . In relatii , pot aparea mari probleme din cauza atitudinii dominatoare. Cu ascendentul momentului de luna noua pe gradul 29-un grad anaretic , karmic , totul devine urgent. In astrologie , gradul anaretic este vazut de multe ori ca un grad de criza , de urgenta , de destin , cu mult stres care forteaza intr-un anumit fel nevoia luarii unei decizii.  Neptun retrograd in Varsator gradul 29:21 este in opozitie cu ascendentul in Leu , asta inseamna ca nu prea ne este clar modul in care ne putem folosi energiile , pot aparea deceptii in relatiile afective , slabirea personalitatii , asocieri defavorabile , iluzii create sau traite . Daca plecam de la simbolul sabian al gradului 29 “ O sirena isi asteapta printul care o va face fericita “ , in aspect cu Neptun poate accentua  iluzia unei mari iubiri sau ceea ce se asteapta de la iubire in aceasta perioada . In mitologia greaca , Sirena este o fiinta fabuloasa cu aspect de femeie , cu coada de peste care prin cantecele ei ademenea corabierii in locuri primejdioase , unde acesteia isi gaseau moartea . Sirena este o creatura a apei cu o valoare simbolica puternica , apa da viata , sustine viata , este o sursa de viata si abundenta , este un simbol al renasterii spirituale  , botezului , reinnoirii .  Tot apa poate distruge totul , provocand inundatii , moarte . Sirena , creatura apei , are toate aceste calitati , este un simbol al transformarii , mortii, nemuririi , te atrage in locuri necunoscute in scopul de a te schimba , transforma . In acest moment de Luna Noua , Neptun retrograd in Varsator prin aspectul de opozitie cu ascendentul in Leu poate sa ne duca in trecut , sa intelegem anumite situatii stranii ce ne-au adus intr-o relatie , casatorie ,  dar poate activa si frica de necunoscut , de transformare , de a pierde o iluzie (un partener ), de a deschide o usa noua . Cantecul Sirenei in acest moment de Luna Noua este puternic , este o orchestra karmica ce poate activa situatii karmice , fara nici un control ,  poti “ dansa asa cum ti  se canta “ destul de usor .
Guvernatorul ascendentului este Soarele in Fecioara gradul 5:27  in conjunctie cu Luna in Fecioara  gradul 5:27  ce reprezinta momentul maxim al fazei de Luna Noua in Fecioara . Putem spune ca  Luna Noua in Fecioara   este energiea  cosmica  ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte personale dar si la nivelul  interactiunii cu cei din jurul nostru. 

Fecioara este un semn karmic ce transforma sarcina de serviciu in obligatie  , accentueaza puritatea , perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, ordinea , dar si  tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic.
Luna Noua in Fecioara adica momentul in care Soarele in Fecioara este in conjunctie cu Luna in Fecioara semnufica destul de clar un antagonism intre focul Soarelui si apa Lunii , este o legatura intre valorile masculine constiente si cele feminine instinctive , este un punct de energie zero , un punct in care nici una dintre planete nu o poate domina pe cealalta , ceea ce ajuta in acest moment este planeta  Pluto aflata in miscare aparent retrograda ce formeaza cu aceasta energie lunara un aspect pozitiv –trigon . Aceasta combinatie Luna Noua (noi inceputuri) cu Pluto retrograd ( reparari ,transformari karmice )  induce  o energie ce ne intoarce mai mult spre trecut pentru a analiza “ noile inceputuri “ realizate in trecut si care in timp s-au dovedit a nu fi cele benefice noua  sau care necesita o transformare . Aceasta luna noua poate fi privita prin ajutorul dat de planeta Pluto –intermediarul ecestei energii ca un reparator karmic al unor inceputuri din trecut, sa nu uitam ca o planeta retrograda  aduce in cele mai multe cazuri reparari a unor greseli comise in trecut, iar in cazul lui Pluto retrograd care devine intermediarul energiei lunii noi in Fecioara  nu putem vorbi de noi inceputuri ci de corectarea unor noi inceputuri . De fapt , in acest moment de Luna Noua se formeaza pe cer o Piramida de pamant ( triunghiul major) , adica Luna Noua , Pluto si Jupiter in Taur formeaza un triunghi –aspecte de 120 de grade intre ele . Este o configuratie benefica , este un bonus special , aduce sansa , motivatie puternica , oportunitati dar si o anumita comoditate . Jupiter in Taur in aspect benefic cu  Luna Noua aduce protectie , realizarea unor proiecte cu efort minim, solutii clare si facile ce pot asigura succesul , ordonarea gandurilor , abordari filosofice ale vietii, intuitie imensa . Deoarece Jupiter in Taur energizeaza casa IX –casa lui naturala ( studii,strainatate ,cunoastere, credinta ) , Luna Noua energizeaza casa I –casa personalitatii , individualitatii , Pluto energizeaza casa iubirii, copiilor ,speculatiilor , in aceste domenii de viata suntem ajutati , apar oportunitati doar lenea ne poate fi dusman . Pluto retrograd in casa V ne tine un discurs despre iubire , puterea iubirii si ceea ce poate sa faca iubirea din interes , ne poate  ajuta sa gasim un echilibru relational mai conform cu motivatiile si nevoile noastre , efectul transformator , reparator il vom simti din plin in relatiile de iubire , in relatia cu copiii nostri, in creativitatea personala.

Luna Noua in Fecioara in  casa I favorizeaza realizarile personale si individuale, este o perioada benefica initierii de actiuni noi , demarare de proiecte noi ce vor aduce rezultate maxime.
In legatura cu Luna Noua in Fecioara este asteroidul 42 Isis gradul 5:14 , o zeita a Egiptului antic ce patrona maternitatea , magia , fertilitatea , ingrijirea celor asupriti si rugaciunea celor bogati . Isis a fost sotia fratelui ei Osiris care a fost ucis din invidie de catre  Seth , fratele mai mic. Acesta a ascuns trupul lui Osiris intr-o cutie si a aruncat-o  pe Nil , Isis cu durerea in suflet a inceput sa-si caute sotul gasind in cele din urma cutia . Dar Seth infuriat de dragostea lui Isis , a inceput sa rupa corpul lui Osiris in bucati ( 14 bucati ) imprastiindu-le in toata tara . Isis nu renunta, dragostea pentru sotul ei este imensa reusind sa adune doar 13 bucati din corpul  sotului ei ( penisul a fost mancat de pesti) , a reasamblat cadavrul sufland viata in Osiris , face dragoste cu el si concepe un  copil-Horus , prin asta ea uimeste astfel Zeii . Dar magia nu a durat si Osiris moare , astfel mitologia prezinta apa Nilului ca lacrimile lui Isis ce-si plange durerea , moartea sotului ei mult iubit , partea esentiala ramane totusi iubirea lui Isis pentru Osiris , conexiunea lor magica  si nasterea copilului lor .  Aceasta Luna Noua in Fecioara in conjunctie cu asteroidul Isis indica nevoia de a integi anumite situatii de viata , cautarea verigii lipsa , este un punct de iubire adevarata ,  de netagaduit , un devotament iesit din comun pentru partener, iubit . Exista multa iertare in aceste zile chiar si fata de infidelitate , exista o atractie pantru dragostea care vrajeste , intuitia este sporita , magia pluteste in aer . In cele din urma,  aceasta Luna Noua in conjunctie cu Isis este despre uniune , devotament , dragoste , bucati de informatii  ansamblate intr-un intreg, ni se ofera in aceste zile acea parte lipsa care ne poate completa ,  intregi.

Guvernatorul acestei Luni Noi  in Fecioara este Mercur in Leu abia iesit din retrogradare plasat in casa XII , o casa a secretelor , karmei.  In aceste zile , mintea noastra este preocupata de descoperirea unor secrete  sau a piesei lipsa din jocul puzzle oferit de Isis in conjunctie cu Luna Noua , avem de partea noastra intuitie , imaginatie.  Amintirile trecutului sunt destul de vii in mintea noastra cu aceasta pozitie a lui Mercur   iar in aspect benefic cu Saturn in Balanta putem intelege , aprofunda si gasi esenta lucrurilor devenind mai exigenti si selectivi in relatiile noastre .
Saturn in Balanta stie sa construiasca relatii durabile si sa distruga relatiile care nu au o temelie buna , este justitia divina in vizita in toate relatiile . Nu trebuie uitat faptul ca Saturn iubeste siguranta , stabilitatea, corectitudinea , durabilitatea , acolo unde parteneriatele  restrictioneaza  sau nu ofera aceste conditii esentiale  pot aparea numeroase teste in scopul de a ajunge la un parteneriat echitabil sau daca acest lucru nu se poate realiza atunci se poate vorbi de despartiri .
Saturn in Balanta vrea sa ne invete despre echilibru , integritate , diplomatie , corectitudine , pune un accent deosebit pe orice fel de defect din orice fel de aranjament relational , ne invata sa definim corect o relatie , o casatorie , o alianta . Legat de Saturn in Balanta este asteroidul 128 Nemesis cunoscuta ca o Zeita a dreptatii si echilibrului , o zeita fara scrupule care ia inapoi ceea ce nu este meritat , pedepseste mandria excesiva , faptele rele , fericirea nemeritata , castigurile nemeritate , lipsa modestiei . Fericirea si nefericirea sunt masurate , cantarite de aceasta zeita ce este o personificare pentru legea morala , teama naturala de a comite o actiune culpabila , pedeapsa care vine dintr-o constiinta incarcata cu fapte rele . Este un control strict al favorurilor extravagante fiind o Zeita  respectata si temuta chiar si de  Zei , nimeni nu a vrut sa fie urmarit de Nemesis iar in zilele noastre aceasta zeita continua sa fie un fel de divinitate fatala ce restabileste ordinea, dreptatea ,  echilibrul perturbat .

Numele Nemesis este legat de “ a da ceea ce datorezi “ in asa fel incat sa fie mentinut echilibrul  , fericirea si nefericirea sunt masurate de aceasta zeita avand grija ca acestea sa fie meritate si limitate de faptele personale  . In mit, Nemesis este preocupata foarte mult de relatii , in special se ocupa cu problemele de dragoste pedepsind aroganta, egoismul, dispretul, imoralitatea ,infidelitatea . Nemesis in conjunctie cu Saturn in Balanta este la urma urmei un limbaj dublu al pedepselor divine  in relatiile abuzive, in relatiile construite din interes dezechilibrand astfel notiunea de iubire , dragoste, armonie . Nemesis in conjunctie cu Saturn in balanta ne poate spune ca abuzul ,  incapacitatea de a ierta se afla la radacina oricarei situatii care nu functioneaza , culegem ce am semanat . Marte in Rac chiar slabit de “ atata apa “ provoaca pe Saturn in Balanta in conjunctie cu Nemesis , calculele egoiste sau inclinatiile imorale vor rasturna orice  situatie intrebandu-ne unde a disparut “ norocul”.

Luna Noua in Fecioara aduce un simt al organizarii foarte ridicat , chiar daca lumea se prabuseste vom fi capabili sa facem o lista cu ce a mai ramas dedicandu-ne in continuare muncii si asigurandu-ne ca lucrurile merg bine pentru toata lumea. Indoiala si scepticismul poate afecta intreg sistemul de gandire si de reactie , din aceassta cauza poate aparea o tensiune mentala constanta  dar si o sensibilitate a sistemului nervos . Deoarece Luna Noua ne vorbeste despre noi inceputuri , Isis ne vorbeste despre uniune , devotament , dragoste , bucati de informatii  ansamblate intr-un intreg, ni se ofera in aceste zile acea parte lipsa care ne poate completa ,  intregi, este un adevarat joc puzzle al vietii ce ne poate ajuta sa ne descoperim  adevaratele scopuri personale dar fara a ignora efectul acestora asupra celorlalti . Saturn in conjunctie cu Nemesis in Balanta ( echilibru, diplomatie , cantarul divin) ne ajuta sa vedem adevaratele reguli ale acestui joc , putem descoperi ce putem face , ce nu putem face si ceea ce ar trebui sa facem  pentru a restabili ordinea si echilibrul in viata noastra . Punctul Norocului in Leu in casa I arata ca suntem stapanii propriului destin in aceasta perioada , bucuria vine din increderea in propria persoana si abordarea unica a vietii . Entuziasmul , generozitatea ,  bucuria de a da fara a astepta ceva in schimb , concentrarea energiei creatoare intr-o directie sigura sunt alte cai de acces la norocul divin .

Ganditi-va ce “piesa “importanta lipseste din viata voastra , este cel mai bun moment sa gasiti si sa primiti acea parte care sa va echilibreze .

Adriana Tudosa

You may also like

30 Comments

 1. Poate ca sunt eu entuziasmata, insa am sentimentul ca piesa care lipsea in puzzle-ul vietii mele e chiar casatoria, care va avea loc pe 28 august.
  Multumesc, Adriana! N-am sa uit ca ceea ce mi-ai scris in martie a devenit realitate, intocmai.
  Multumesc!

 2. mihaela ,
  Isis este o zeita fabuloasa ,ea este sotia credincioasa ,mama dedicata cu suflet cu tot . Daca in sinastrii ,Isis este in conjunctie cu Osiris ,aceasta relatie are legaturi puternice in vietile trecute , este o legatura de suflet care greu poate fi rupta .
  Eu am Isis in Taur in conjunctie cu Soarele baiatului meu in Taur-mama devotata copilului ei .
  Adriana

 3. draga Adriana iti multumesc ptr acest articol atat de detaliat. cred ca stiu ce piesa imi lipseste cuadevarat din viata mea si care mi-ar da incredere si putere sa infrunt dificultatile vietii. pe langa fetita mea imi doresc foarte mult un partener fidel vietii de familie. sper din suflet ca a venit momentul oportun sa-l gasesc. in special ca aceasta luna noua este chiar de ziua mea de nastere si este in conjunctie cu soarele meu natal, cu venus, cu mercur si cu juno natal.

 4. draga Adriana,

  citesc articolele tale de cateva zile…
  sunt IMPRESIONATA de claritatea lor, de frumusetea lor, de corectitudinea cu care ‘vezi’ ce urmeaza sa se intample…
  am citit cateva articole din urma cu ceva timp…si acum imi pare rau ca nu te-am descoperit mai devreme, undeva prin februarie, cand am trecut printr-o situatie de viata (sanatatea) care a dus la despartirea de omul meu…continuand sa sufar si acum…
  poate, daca-as fi citit atunci avertizarile tale, acum eram impreuna…
  mai bine mai tarziu decat niciodata si, probabil, ca trebuia sa trec prin suferinta asta si ca acum abia a fost timpul sa te descopar.

  iti multumesc!

 5. Va citesc,astept cu interes articolele.
  Spuneti-mi va rog baiatul meu fecioara-14 09 1968,pentru el ,de ce este atat de important anul de generatie.
  Am o explicatie dar …intotdeuna este un dar
  Cu multumiri

 6. Adriana,
  M-am uitat unde am Iris. In pesti, 18′ 11″, e retrograda, f aproape de Luna. Casa pestilor e in opozitie cu casa ascendentului meu. Ce vrea sa insemne asta? Si mai ales Isis retrograd. Imi poti spune mai mult sau unde as putea citi. Ti-am zis ce reprezinta Isis pt mine si multumesc de raspuns. Ce vrei sa spui cu ‘sinastrii’, nu am mai intalnit cuvantul acesta pana acum. Ce inseamna?

  Multumesc

 7. Buna Adriana
  N-am mai citit de ceva vreme articolele tale. Mi-a fost dor de ele.
  Sa ai o zi minunata.
  Cu drag
  Corina

 8. Buna ziua Adriana. Articolele tale superbe ma uimesc de fiecare data. Dumnezeu ti-a dat acest har si-l folosesti din plin. Iti urez sa-l folosesti cat mai bine cu putinta ca sa beneficiem totodata si noi de el. Te rog daca ai timp sa arunci o privire si pe harta mea si sa-mi spui ce vezi.
  Datele mele sunt: 9 Martie 1967, ora 02.00 Buzau
  Succes in continuare. Multumesc din suflet!

 9. Buna ziua din nou,

  revin cu completarea sa-mi spui ce vezi pe harta mea in contextul actual, adica tranzite si luna noua de pe 29 august.
  Multumesc.

 10. Am inteles acum de ce cand mi-am luat in brate baiatul lumea din jur a disparut. Eram si suntem doar eu si el. Am inteles ca transformarea si toate realizarile in viata mea vor veni prin el. In astrograma mea Isis este pe gradul 27:04 in taur in conjunctie cu Osiris din astrograma lui, tot gradul 27:48 in taur.
  In relatie cu astrograma sotului meu conjunctia este la orb mai mare, el are Isis retrograd pe gradul 22. Nu stiu daca am intuit bine dar cred ca baietelul vrea sa-l invete ceea ce eu nu am reusit, si anume sa treaca prin viata mai linistit, sa se opreasca si asculte mesajele care vin spre noi prin lucrurile simple (dar pe care prea grabiti sa alergam prin viata nu le vedem).
  Multumesc.
  Prezentarile tale sunt asemenea unui tablou in care culorile clare (planetele) sunt atat de frumos imbinate cu nuantele (asteroizii) care de fapt ne fac unici.

 11. Adriana,multumesc din suflet pentru daruirea ta!
  Invatam atat de mult de la tine,din aceste articole ample.
  Sa te ajute Dumnezeu !!!

 12. Revin cu Iris, din nou. Imi place Iris la nebunie. Adaug la ce am zis anterior, Iris langa Luna 14’59”. Sa inteleg ca sunt in conjuctie? AC e in fecioara, 22’5″. Sa inteleg ca aceasta perioada e imp pt mine, pt ca am Iris in conjuctie cu Luna. Am niste senzatii f ciudate in corp. L-am calculat si pe Osiris, e in Capricorn la 29′, retrograd si el. Cam atat si multumesc. Am tot cautat pe net sa citesc despre Iris in harta natala, mai ales ca e retrograda. Dar nu gasesc nimic.

 13. marinela
  ce frumos ,o mama ce va face orice pentru copilul ei ,
  Iris retrograd arata o lectie de invatat privind daruirea, iubirea neconditionata fata de partener; cred ca nu prea stie sa sa aprezieze valoarea voastra .
  Adriana

 14. cristina -ioana
  ” Cand elevul este pregatit ,profesorul soseste ”
  asta este legea ocultismului ,bine ai venit aici.
  cu drag,
  adriana

 15. Buna Adriana,
  Sunt noua pe acest site si m-a impresionat ce am citit pana acum. Totul e foarte documentat, analizat din mai multe unghiuri, sustinut cu exemple, dar, mai ales intr-un limbaj elevat si, totusi, accesibil.
  Am o intrebare, daca e posibil sa primesc un raspuns…
  Sunt nascuta in 06.09.1978, 09.30, Strehaia. Imi gasesc un job in strainatate in aceasta perioada?
  Multumesc mult!

 16. te rog Adriana sa-mi zici si mie ce semnificatie are faptul ca eu am pe Isis si Osiris retrograde (in berbec si varsator),iar fiica mea are pe Isis in opozitie cu Osiris al tatalui ei si pe Osiris in opozitie cu Isis al tatalui ei. oare este o lectie ptr el sau si eu am ceva de invatat?
  multumesc mult si astept un raspuns de la tine te rog.

 17. Buna ziua Adriana!

  Minunanta traducere astrala! Felicitari! Multumim si te asteptam mereu cu nerabdare! Harmony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.