LUNA NOUA IN BALANTA – 1 OCTOMBRIE 2016, ORA 03 :12, ORA ROMANIEI – “ NASCUT A DOUA OARA….”

potir-dionysos

“Astfel, Christos, prin aceasta ofranda dionisiaca sau cu vin, trebuia sa spuna cum omenirea urma sa se ridice spre divin. Nu trebuie sa ne intrebam precum bigotii: De ce transforma Christos apa in vin? Trebuie sa avem in vedere epoca respectiva. Christos trebuia, printr-un fel de ofranda dionisiaca, sa pregateasca ce avea sa vina. Christos merge la galileeni, amestec de multe natiuni si feluri de sange, si implineste acolo primul semn al misiunii Sale; adopta obiceiurile de acolo, pana la transformarea apei in vin.” Rudolf Steiner

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Luna Noua este un simbol al inceputurilor. Acesta este un moment bun pentru a contempla adevaratul motiv al vietii aici pe pamant, care este scopul nostru si ce trebuie sa realizam, care sunt aspiratiile spirituale. Aceste intrebari pot primi raspuns in aceste zile
O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in semnul Balanta pe gradul 8:15, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 1, din orice semn zodiacal.

Daca Jupiter in Balanta si Dionysos( asteroidul 3671) sunt “ nasii astrali” ai acestui moment cosmic, Neptun in Pesti este cel care vrea sa fure mireasa( aspectul de inconjunctie arata ca nu stii ce vine, este ca un drum in rampa..)  iar Marte in Capricorn destul de puternic, chiar vrea sa strice nunta ( aspectul de careu este un aspect provocator).
In schimb, batranul Saturn in Sagetator devine al doilea nas cosmic al acestui moment important atat pentru noi muritorii cat si pentru lumea divina. Saturn in Sagetator da stabilitate acestui moment astral, el se poate pune in pielea nasului Jupiter in Balanta prin receptia mutuala care se stabileste intre cele doua planete. Aceasta receptie mutuala astrala se manifesta ca o fuziune intre cele doua energii, cele doua planete se sustin, calitatile semnelor acestor doua planete se pot aditiona(  Jupiter este in Balanta, semnul de exaltare al lui Saturn care acuma se afla in Sagetator –casa naturala a lui Jupiter). Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul cardinal si de aer al Balantei , aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim anumite situatii de viata(locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare. Aceasta Luna Noua ne intreaba: Ce vrem, ce relatii vrem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre, ce trebuie sa eliminam din viata noastra pentru a ne echilibra sufletul. Balanta este asfintitul Soarelui, este Vestul, este casa VII- casa relatiilor, este taramul simbolic al trecutului, reamintindu-ne mereu ca trecutul este viu in relatiile actuale. Cu semnul Balantei, incepem sa cantarim sufletul,  oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile, intelegerile, procesele si in general afacerile in legatura cu legile, intregesc cartea de vizita a semnului Balanta care se foloseste de verbul “ a echilibra” pentru a stabili reguli si legi.

Luna Noua in Balanta ( echilibru, relatii, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate, viata in doi ) energizeaza casa II, o casa naturala de pamant ce defineste valoarea, aici, verbul “ a avea” este cantarit  si ne poate arata ceea ce este cu adevarat valoros in viata noastra. Datoria este de asemenea o parte din limbajul acestei energii, cum privim bani, cum achizitionam averi, valori, proprietati. Dar Luna Noua in Balanta pe gradul 8:15 atinge si pragul casei III in Balanta care incepe pe gradul 8:50, astfel, mesajul acestei lunatii se leaga si de comunicare, scris, studii, rude, comert, cuvinte magice, calatorii. Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre iar aceasta Luna Noua ne ajuta sa gasim anumite raspunsuri prin experiente imediate, in mediul apropiat. Aceasta Luna Noua ne spune clar si raspicat ca “suntem, devenim, ceea ce gandim”. Legea atractiei functioneaza fie ca o cunoastem sau nu, fie ca suntem constienti sau nu de ea, fie ca o acceptam sau nu. Aceasta Luna Noua in Balanta predica intr-un limbaj cosmic despre legea atractiei, ne spune ca trebuie sa invatam sa ne controlam gandurile, sa gandim pozitiv daca vrem sa ne fie bine.

Ori de cate ori, Jupiter este proeminent  intr-o diagrama, el tinde sa extinda, sa creasca oportunitatile. Acuma, aceasta Luna Noua de mana cu Jupiter in Balanta ne spune ca valoarea noastra, activitatile proprii, ceea ce facem in bine prin talentele noastre native, cum vedem o relatie, respectarea celuilalt, cultivarea pacii, respectarea legilor, mintea noastra, scrisul, educatia, fratii, rudele, comertul, calatoriile scurte, sunt cai care ne pot pune fata in fata cu beneficiile pe care le cautam.
Saturn in Sagetator sprijina in mod benefic aceasta Luna Noua in Balanta si pune un accent deosebit pe angajamentele de durata, pe familie, parinti, tara, patriotism ( Saturn in Sagetator este in casa IV).
Marte in Capricorn  in aspect provocator cu Luna Noua in Balanta, apasa pe pedala de acceleratie, aduce destula nerabdare, obstacole in calea noastra. Cu Marte in casa V, se pare ca iubirea, copii, egocentrismul, mandria, isi testeaza limitele. De cele mai multe ori acest aspect astrologic se exprima ca un timp agitat in familie, in relatia cu autoritatile, cu copii, iubire, distractii, cluburi. Mama plange, tata plange, copilul plange, iubirea plange …de prea multa mandrie….sau…bani multi.., lucruri ascunse in trecut…dusmani ascunsi…razbunari…
Acuma, izbucnirile impulsive, mandria exagerata, egocentrismul accentuat impiedica dezvoltarea unor relatii personale pasnice, de aceea, prudenta este cea care ne salveaza. Din moment ce Marte este orientat spre actiune, acest aspect este excelent pentru activitatile educationale, hobby-uri si talente creative. Mare atentie la nerabdare, impulsiviate, acestea pot conduce la accidente iar de cele mai multe ori putem deveni propriul dusman.
Luna Noua in Balanta in aspect de inconjunctie cu Neptun in Pesti din casa VII(partener, casnicie, uniuni, divort, dusman, activitati juridice) vorbeste despre acelasi dans vechi cu un partener nou, despre repetarea aceluiasi model relational ( Neptun retrograd in casa VII). Cum Neptun retrograd in casa VII vorbeste despre trecut, cum aspectul de inconjunctie implica planete care nu se inteleg, cum luna noua in balanta vorbeste despre relatii, a venit timpul sa intelegem ca avem nevoie de acei oamenii, acele valori, care au ceva in comun cu noi. Problema acestui aspect se refera la acele relatii in care partenerii nu gasesc nici un numitor comun dar continua sa creada in iluzia schimbarii celuilalt. Si cat de bine isi face treaba Neptun in casa VII, facem de multe ori din celalalt un idol dar care in timp ne dezamageste.Chiar nu te-ai saturat sa repeti acelasi model relational?
Acest aspect amplifica dificultatile in intelegerea adevaratului sens practic al unei relatii si cere o intelegere intuitiva a nevoilor de stabilitate, exprimare deschisa in relatii, eliminarea sentimentului de vinovatie. Neincrederea, nesiguranta si teama de esec sunt accentuate acuma. Nelinistea indusa de acest aspect poate fi eliminata prin cultivarea adevarului, comunicare, sinceritate. Gata cu iluziile…cu ceata…

In mitologia greaca, Dionysus ( asteroidul 3671) este Zeul Naturii, vitei de vie, vin, extaz, betie, dans, renastere. El a avut o natura dubla, pe de o parte, el semnifica bucuria si extazul divin, pe de alta parte este nechibzuinta, brutalitatea, nebunia, ambele reflectand natura duala a vinului dar si a omului. El este un zeu de epifanie, este ” zeul care vine”, un personaj important, popular si este inclus in unele liste cu cei doisprezece olimpieni. Dionysos a fost ultimul Zeu acceptat pe Muntele Olymp. El a fost cel mai tanar si singurul zeu care a avut o mama muritoare. El este fiul lui Zeus si al muritoarei Semele, fiica regelui Cadmus din Teba. Hera, sotia lui Zeus a aflat de infidelitatea sotului si s-a imprietenit cu Semele in timp ce aceasta era insarcinata. Semele i-a povestit de tatal copilului ei iar Hera, prefacandu-se ca nu crede acest lucru, a reusit sa-i planteze indoiala in mintea fetei. Astfel Semele i-a cerut lui Zeus sa se arata ca si Zeu, in toata maretia lui dar acesta a implorat-o sa nu-i ceara asa ceva. Semele a insistat iar in urma promisiunii lui Zeus, acesta, a venit invaluit in fulgere dar nici un muritor nu supravietuia atunci cand se uita la un zeu nedeghizat. Asfel, Semele moare iar Zeus reuseste sa ia copilul nenascut si sa-l coase in coapsa lui. Cateva luni mai tarziu, Zeus il elibereaza pe Dionysos din coapsa lui, fiind cel nascut “ de doua mame “ sau “ nascut de doua ori”. Deci nasterea lui Dionysos arata ceva ciudat in timp ce renasterea lui este motivul principal pentru care acest zeu a fost remarcat in religiile misteriilor in care moartea si renasterea sunt evenimente mistice, divine. Dionisos iubeste viata si placerile pe care aceasta le poate oferi, el reprezinta cele doua aspecte ale omului, cele doua laturi ale sale, una rea si una buna si importanta pastrarii echilibrului intre Rau si Bine. Pe muritori, Dionysos ii invata sa cultive vita de vie, in plus, el avea capacitatea de a induce fel de fel de daruri oamenilor ( el i-a indus lui Midas capacitatea de a transforma totul in aur prin mainile lui), el avea darul de a face sa tasneasca din tarana lapte, miere si vin, spulberand grijile oamenilor. Fata de cei care i s-au impotrivit, s-a aratat crud, luandu-le mintile, sau transformandu-i in delfini. Dionysos este unul dintre putinii zei care a fost capabil sa aduca un mort din lumea interlopa. Chiar daca nu o vazuse niciodata pe mama lui Semele, el a coborat in lumea de dincolo intr-un efort de o aduce inapoi. Hades a fost de acord sa o elibereze doar in cazul in care Dionysos i- a dat ceva foarte drag lui, asa ca Dionysos a  renuntat la fabrica de mirt. Dionysos a devenit unul dintre cei mai importanti zei din viata de zi cu zi asociat cu mai multe concepte-cheie. Unul a fost renastere dupa moarte, un alt concept este ca sub influenta vinului ne putem conecta cu divinitatea(sfanta impartasanie). Toti Zeii l-au respectat iar Hera ii datoreaza o mare recunostinta deoarece el a fost singurul zeu capabil sa-l convinga pe Hefaistos sa o elibereze din catusele lui geniale. Dionysos a influentat evolutia omului prin aparitia “ eu-sunt-ului personal’ ceea ce a facut ca omul sa fie mai egoist, sa pretinda numai pentru “ eul lui”, sa nu mai fie in slujba celorlalti. El stabileste legatura intre oameni printr-un fel de betie exterioara, adanceste egoismul, materialismul, dorintele materiale, independenta, apare o legatura rupta cu divinitatea. Dionysos este adesea prezentat tinand in mana un potir si o bagheta numita un “thyrsus”. Potirul este gandit pentru a reprezenta pantecele mamei sale Semele pentru care el ar fi fost un copil de promisiune. Potirul ofera o natura divina pentru ca el contine esenta divina – “vin”.  El a iubit-o din prima clipa pe frumoasa Ariadna, fiica lui Minos, indragostita de Tezeu, ea s-a trezit parasita si abandonata  pe insula Naxos. Fara ca ea sa stie, Dionysos a venit in visul lui Tezeu si cu amenintari l-a fortat sa plece. Singura pe insula. Dionysos a aparut ca un salvator pentru ea, casatorindu-se cu el. Dar el stia ca Ariadne este sufletul lui pereche.

Aspectul de conjunctie dintre Luna Noua in Balanta, Jupiter in Balanta si Dionysos ne arata clar ca acest moment cosmic este foarte important pentru noi, ni se da sansa sa renastem din “ coapsa “ lui Jupiter indiferent de ceea ce a  fost adunat in fiecare dintre noi. Minunata bautura astrala oferita in aceste zile amplifica bucuria, distractia, readuce zambetul pe chipul nostru dar adanceste si egoismul, materialismul, dorintele materiale, independenta. Dar asa cum Dionysos este nascut de doua ori, prima data de Semele –muritoare iar apoi din coapsa lui Zeus –o divinitate, aceasta lunatie devine un vin ce ne impartaseste in direct si ne reconecteaza la sursa noastra divina, ne da sansa sa ne uitam in sus la adevarata noastra patrie. Aceasta Luna Noua in Balanta poate fi un moment semnificativ pentru femeile parasite, inselate, tradate, ele isi pot intalni sufletul pereche. Asa cum Dionysos coboara dupa mama lui in infern, o elibereaza si o aduce pe pamant si in cele din urma pe muntele Olimp, aceasta lunatie poate fi un pas important intr-o relatie mama-copil. Jupiter –Zeus i-a salvat viata lui Dionysos de doua ori iar aceasta lunatie poate fi imaginea unui tata bun, grijuliu, pozitiv si mentor ce va face orice pentru a-si sustine, salva copilul.
Asa cum Dionysos s-a vindecat prin ritualuri religioase, prin restabilirea legaturii cu partea divina din el, aceasta Luna Noua in Balanta ne ajuta sa intelegem ca trebuie sa ne ridicam deasupra placerilor trecatoare cautand magia vietii prin cunoastere, spiritualitate, studiu iar perseverenta este cheia evolutiei.
Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Balantei, entitatile spirituale solare si lunare pun un accent deosebit pe relatii, asocieri, creativitate, frumusetea sufletului, corectitudine. Iar Dionysos, ca martor astral important promite mult bine, ne conduce pe calea catre divin prin experiente mistice, prin ghizi spirituali, prin cunoastere.

astro_2gw_424_luna_noua_balanta_2016-68301-28475

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

  1. Buna Adriana,te rog mult ai putea sa-mi calculezi compatibilitatea numerologica!?Eu13nov1969 el 19 iun1965.iti multumesc anticipat,te felicit pt articolele tale ,esti cea mai buna.

  2. Multumesc ca sunteti aici iar daca stelele pot vorbi un pic si prin mine nu pot decat sa ma straduiesc si mai mult,
    Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.