SATURN IN VARSATOR -22 MARTIE 2020, ORA 5:59, ORA ROMANIEI-7 MARTIE 2023, ORA 15:35, ORA ROMANIEI –“ A 11-A PORUNCA…”

“Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.” Ioan 13-34

Intrarea lui Saturn in  semnul Varsator este un moment important al anului 2020. Cel care aduce intr-un mod tacit “ realitatea” , se pregateste ca pana in martie 2023,  sa-si aplice normele cosmice intr-un nou domeniu din viata noastra( semnul Varsator  din harta natala).

In perioada 22 martie 2020-1 iulie 2020, Saturn face o scurta vizita in semnul Varsator, este o avertizare karmica, o avanpremiera, un spot publicitar astral, o reclama saturniana, despre ceea ce va aduce in perioada 17 decembrie 2020-7 martie 2023 cand va trebui sa scriem cateva reguli ( Saturn) noi ( Varsator) pentru intreaga omenire. Deja simtim din plin “ mana grea a soartei, a karmei” legata de grupuri, societati, comunitati, tari, lumea intreaga. Cum Varsatorul este un semn de aer, fix, asta inseamna ca Saturn va fi forta care impinge omenirea intr-o noua era a gandirii, a relationarii, a comunicarii, a socializarii, ambitii sociale, idealuri, natiuni-state, inventivitate.

Saturn reprezinta forma sau structura pe care trebuie sa o ia viata noastra iar prima lui amprenta are loc la nasterea noastra, ne traseaza un corp fizic, o casa pentru suflet si spirit ( inelele lui Saturn). Asa cum legea gravitatiei ne tine legati de pamant si Saturn ne atarna o sarcina de picioare, o sarcina pe care trebuie s-o invingem pentru a ne ridica si a creste. Din perspectiva lui Saturn, toti venim aici pe pamant cu un scop, dar in drumul spre acesta, descoperim ca exista cineva sau ceva care ne pune bete-n roate, reactionam exagerat, cautam o cale mai usoara, dar asa, viata devine si mai grea, Saturn este numit si mai marele granitelor si cel care sta in prag.  Primul punct al lui Saturn este cel al concretului, al lumii fizice pe care o constituim , limitati de lumea formelor(  este echipajul de la sol –parinti, autoritati, structuri exterioare, profesori, batrani, traditii, stramosi, reguli de comportament). Acest punct al lui Saturn ne impune subtil sa ne integram in societate, sa fim stabili din punct de vedere material, sa avem o slujba. Al doilea punct al lui Saturn tine de invatatura, de motivele interne, tot ce este supravegheat de constiinta. E tot un fel de turn de control al carui radar ne conduce catre acele studii de care avem nevoie iar daca fugim de ele, apar probleme, boli care nu sunt decat atentionari. Exista o masura a primului punct in cadrul celui de-al doilea punct, nu ai cum sa te dezvolti pe plan intern, sufletesc daca nu ai nimic pe ce sa te bazezi in exterior,  la urma, urmei, si misticii si nonconformistii trebuie sa aiba un acoperis deasupra capului, sa manance. La ora actuala, marea majoritate a oamenilor merg pe primul punct, adica pe realizarea materiala, “ banii sa curga” , nu conteaza valorile adevarate, integritatea personala, disciplina spirituala, ridiculizeaza notiunile de karma, reincarnare. Dar din perspectiva punctului doi, Saturn este stapanul karmei ce contabilizeaza progresele sau regresele in ceea ce priveste si integritatea, pozitia spirituala, Saturn, “Marele Invatator “, ne invata ca abilitatile spirituale si mentale pe cere le dobandim de-a lungul vietii noastre sunt bunurile noastre trupesti, numai ele ne pot oferi adevaratul simt al bucuriei, fericirii si iubirii. Puterea lui Saturn dar si puterea noastra obtinuta prin influenta acesteii energii saturniene nu este conectata la nevoile fizice ale corpului pe care il distruge incet, incet ci ne obliga sa ne reconectam din punct de vedere spiritual si sa intelegem ca lucrurile fizice, materiale sunt trecatoare( de aceea le si distruge in timp).

Saturn face legatura atat cu legile create de om, cu legile pe care le avem in societatea noastra – opreste-te la lumina rosie, plateste-ti taxele, trezeste-te si du-te la munca, etc., cat si cu legile spirituale ale Karmei si cu nevoia de a fi responsabili pentru ceea ce facem. Cu Saturn intelegem faptul ca in univers nimic nu este la intamplare, trebuie sa fim responsabili, atenti, sa ne realiniem cu ordinea divina, sa intelegem ca nu putem face tot ceea ce vrem noi.

Indiferent de semnul si casa astrologica tranzitata, Saturn vine cu lectii dure, cu teste, blocaje, insingurari, izolari, incercari. Inflexibil, scrupulos si de neclintit, Saturn are modalitatile lui de a ne ajuta sa reusim in tot ceea ce facem. Din punctul de vedere al lui Saturn, o viata usoara, nu este o viata oportuna.

In orice semn pe care il tranziteaza, Saturn vorbeste despre obligatia de a ne confrunta cu limitele si realitatea din acel semn. Iar Varsatorul este despre grupuri, societate, tara, lumea mare, prieteni, legatura noastra cu ceilalti, rolul fiecaruia in aceasta lume, mintea noastra ( Varsator-semn de aer),  cooperare, fraternitate, dreptate sociala, idealuri, maretie, astrologie, esoterism, minte universala, intuitie. Saturn simbolizeaza timpul distructiv dar si constructiv iar pentru a pune bazele unei lumi noi trebuie mai intai sa distruga niste mentalitati invechite. Tranzitul lui Saturn in Varsator coincide cu necesitatea de a creste dincolo de mintea, informatiile, gandirea actuala. Prin constrangeri, frica, durere, blocaje, izolare si limitari, Saturn ne va obliga sa devenim constienti de legatura mintii noastre pamantesti cu mintea universala. Cu Saturn de mana cu noi, invatam ca “ raul” este cel mai mare educator al omului. Ca semn de aer, Varsatorul stapaneste procesele noastre de gandire, iar Saturn, ca semn al pamantului, guverneaza realitatea fizica, tangibila. Aceasta combinatie are rolul de a ne invata cum sa ne transformam  gandurile in realitate.

Saturn isi anunta intrarea in semnul Varsator prin blocaje, panica, frica, in toata lumea.

Frica, teama, panica, sunt manifestarile frecvente ale lui Saturn in exprimarea lui negativa.Frica este reactia noastra la orice amenintare la sentimentul nostru de securitate sau de bunastare. Dar este timpul sa invatam ca nu exista pace sau fericire pentru fiecare dintre noi pana ce nu nimicim toata frica din subconstient. Frica si panica sunt energii gresit dirijate si care trebuiesc transmutatate in credinta. Iisus a spus: “De ce va temeti, o, voi necredinciosilor?”. Toate lucrurile sunt cu putinta celor credinciosi.

Misiunea lui Saturn in Varsator este crearea unei noi ordine, care este luminata de noi reguli, oportunitati egale, unitate in diferenta. In timp ce Saturn este despre autoritate, disciplina, limite clare, Varsatorul este despre colectiv, comunitate, grupuri, umanitate, conexiuni invizibile. Iar Saturn in Varsator va accentua legatura fiecaruia dintre noi cu caile colectivului, neamului, tarii, lumii, divinitatii. Este timpul sa ne re-aducem aminte ca facem parte din planul lui Dumnezeu, din familia universala, ca depindem unul de celalalt si toti depindem de divinitate. Calea de progres pentru omenire este conexiunea cu mintea universala, cu credinta in Dumnezeu.

Saturn in Varsator deschide o cale pentru progres, devine un distribuitor binevoitor al legii si ordinii universale. In semnul purtatorului de apa, Saturn are o mare preocupare pentru bunastarea umanitatii si poate indica posibilitatea de a permite accesul la mintea superioara care sa sprijine un trai mai bun aici pe pamant. Saturn si Pamantul au o relatie foarte stransa si sunt asociate cu materializarea, impamantarea. Daca Mercur are de a face cu mintea, comunicarea gandurilor noastre, este postasul astral, transporta orice cuvant, document, etc, Saturn este cel care guverneaza materializarea gandurilor noastre, este  cristalizarea energiei mentale, este manifestarea Cuvantului divin in lumea materiala, fizica, pe Pamant.

Tranzitul lui Saturn in Varsator coincide cu necesitatea de a intelege puterea mintii, a gandului si a cuvantului. Cum Varsatorul este un semn de aer, un semn mental, este „purtatorul de apa” al umanitatii, scopul lui Saturn in Varsator este botezul figurativ al omenirii cu noi concepte privind evolutia omenirii, libertatea, gandirea, relatiile umane corecte, nevoia de a servi, de a ajuta, implicarea sociala, rolul tehnologiei in viata noastra,  cariera si adevarata vocatie  a sufletului (Saturn), noi modalitati de lucru , inovatii tehnologice la locul de munca. Limitarile si restrictiile lui Saturn au rolul de a implementa cu mai multa atentiie ideile inovatoare in mediul digital.

Varsatorul este al 11-lea semn iar a 11-a porunca lasata de Isus Hristos: ” Va dau o porunca noua: sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii.”

Varsatorul este al unsprezecelea semn, un semn al fraternitatii, universalitatii, a unsprezecea porunca este porunca iubirii fraterne. Saturn in Varsator are o mare sarcina acuma, de a implementa aceasta porunca, de a o scrie in sufletul fiecaruia, in sufletul omenirii. Implementarea acestei porunci va fi o sarcina grea iar intrarea lui Saturn in Varsator incepe printr-o criza la nivel mondial care arata ca toti suntem egali in fata pericolului( dar ceea ce ne deosebeste unul de altul este puterea credintei in Dumnezeu). Asa ne aducem aminte de  vorbele lui Isus:

“Adevarat, adevarat va spun ca robul nu este mai mare decat domnul sau, nici apostolul mai mare decat cel ce l-a trimis. Daca stiti aceste lucruri, ferice de voi daca le faceti.” Ioan 13:16-17

Cu Saturn in Varsator, vom invata ca nu putem renunta unul la altul, depindem unul de celalalt, pledand pentru empatie si compasiune.
Porunca iubirii fraterne este una “noua”pentru ca aduce ceva neasteptat si surprinzator. Este „noua”, pentru ca deschide o lume complet reinnoita. Legea iubirii asa cum este enuntata de Hristos exprima adevarul ca “nici un om nu traieste pentru sine” , si nici o natiune nu traieste doar pentru ea; scopul tuturor eforturilor umane este intelegerea binevoitoare si iubitoare, determinata de relatii umane corecte pentru intreaga omenire.

“In adevar, nici unul din noi nu traieste pentru sine si nici unul din noi nu moare pentru sine.
Caci daca traim, pentru Domnul traim; si daca murim, pentru Domnul murim. Deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului. Romani 14:7-8

Peste tot auzim in aceste zile “ spala-te pe maini”, nu da mana cu celalalt, stai departe de oameni, izoleaza-te, dar oare este suficient ca lumea sa devina mai buna?
Autoritatile (Saturn) incurajeaza oamenii din intreaga lume  (Varsatorul) sa actioneze in sensul lor civic, sa fie responsabili, sa stea izolati, sa respecte procedurile facute de ei care ingradesc(Saturn) drepturile cetatenesti. Dar oare aceste lucruri ne pot salva ?

Cu siguranta ca nu…

Saturn in Varsator ne izoleaza acuma ca sa invatam cat de importanti sunt ceilalti in viata noastra, ca depindem unul de altul, ca suntem la mila Domnului. Nimic nu e gratis in afara de milostenia lui Dumnezeu.

Ar trebui ca “ spala-te pe maini” sa vina la pachet cu “ spala-ti sufletul de pacate” dar sufletul nu poate fi spalat cu sapun ci cu iubire, iubirea aproapelui, iubirea divina, sa-ti pese si de celalalt. Este timpul sa invatam sa ne iubim si acceptam unii pe altii.

Cetatenii Pamantului(Varsator) se pot uni pentru a construi(Saturn)  un viitor mai inteligent, o religie mondiala bazata pe iubirea aproapelui lasand in urma religia materialista. Este timpul sa-i ingaduim Domnului sa mearga alaturi de noi si atunci sarcinile vietii( Saturn)  nu ne vor dobora si vom ramane verticali.

Saturn in Varsator chiar are de implementat lucruri cu adevarat „noi”. Si trebuie sa stim ca noutatea adevarata depinde de  Dumnezeu si nu de om. Oamenii nu reusesc sa faca nimic cu adevarat diferit. Au loc multe dezbateri si se fac multe promisiuni, dar la sfarsit raman mereu aceleasi lucruri: de la o stapanire la alta, de la o sclavie la o alta sclavie, de la un mit la altul. Reinnoirea globala a lumii (cer si pamant) este lucrarea lui Dumnezeu iar Saturn in Varsator are aceasta misiune. Visul omului de a vedea o reinnoire la scara globala( Varsator) nu este destinat sa ramana o utopie, este o realitate concreta( Saturn), o oportunitate ce, intr-un anume fel, se contureaza deja in lumea reala. Este vorba despre experienta prieteniei cu Dumnezeu; experienta unor noi posibilitati de fraternitate si solidaritate; experienta bucuriei si a unei vieti simple. Mantra lui Saturn in Varsator este:” Incepand de astazi aleg sa ma iubesc pe mine insami, aleg sa ma iert,  aleg sa-i iubesc pe cei din jur asa cum sunt, aleg sa-i iert neconditionat pe ceilalti”. Repetati-o cat de des puteti iar Saturn in Varsator devine prietenul vostru.

Ascendentul acestui moment cosmic important este in semnul Pesti influentat de asteroidul 34 Circe. Ascendentul arata apararile noastre naturale si cum facem fata problemelor de zi cu zi, este prima noastra reactie naturala fata de oameni si situatii noi. Cu ascendentul in Pesti, credem orice, totul este in ceata acuma, nimic nu este clar, este ca si cum ne predam doar la ceea ce este negativ, nedorit si care nu poate fi controlat. Suntem pacaliti, indusi in eroare, tradati, sacrificati pentru binele altora dar nu din cauza celorlati si din cauza ochelarilor amagitori  pe care ii purtam de buna voie.

In mitologia greaca, Circe este  o vrajitoare puternica care cu ajutorul ierburilor, magiei, baghetei, murmurand fel de fel de incantatii, putea transforma oamenii in animale, era capabila sa intunece cerul ascunzand luna si soarele, distrugea inamicii ei cu sucuri otravitoare, transforma pentru a-si satisface dorintele pentru a se razbuna sau pentru a ajuta. Cea mai vestita poveste a lui Circe este cea legata de sosirea lui Ulyse pe insula Aiaia. Ea transforma echipajul lui  Ulyse in porci. Doar unul singur din tot echipajul scapa si fuge la Ulyse, spunandu-i ca nu mai are echipaj. In drum spre casa lui Circe, Ulyse s-a intalnit cu Hermes-Mercur care i-a oferit o planta spunandu-i ca-l va ocroti de potiunile vrajitoarei dar l-a invatat si cum sa se apere de puterea baghetei. Circe l-a primit cu bucurie pe Ulyse, i-a oferit o potiune magica sa bea dar aceasta nu si-a facut efectul ( avea de la Hermes o planta-ghiocelul alb puternic purificator, care il proteja ). Atunci cand Circe a crezut ca potiunea si-a facut efectul, ea a incercat sa-l loveasca pe Ulise cu bagheta dar acesta a scos imediat sabia ( a fost invatat de Hermes – mesagerul lui Dumnezeu)  si a sarit asupra ei, atunci Circe a capitulat si s-a supus dorintelor lui Ulise.

Circe in conjunctie cu aascendentul in Pesti este o distragere a atentiei, arata ca ne lasam manipulati, controlati, transformati impotriva vointei noastre. Aceasta conjunctie astrala arata clar ca daca uitam de Dumnezeu, devenim asemeni animalelor care se gandesc doar la mancare si atat. Sensul general al cestei conjunctii este transformarea sufletelor necugetate in porci si alte animale. Este timpul sa devenim fiecare dintre noi un Ulise care scapa gratie ghiocelului( puritate, bunatate, gingasie) si sfaturilor primite de la Hermes-Mercur care este mesagerul lui Dumnezeu. In aceste momente si in urmatorii trei ani avem nevoie de intelepciune, indrumare divina, pentru a nu ne lasa transformati in animale, pentru a nu ne lasa antrenati in fel de fel de planuri care ne duc in jos. Ulise a reusit sa neutralizeze puterile lui Circe prin sprijin divin, prin puterea subconstientului care este conectat in permanenta la intelepciunea divina. Deci odata ce intelegem ca avem in noi o putere mult mai mare decat ego-ul pamantesc, ne putem folosi de aceasta putere pentru transformarea noastra.

Fara Saturn, am fi fara limite din toate punctele de vedere. Putem visa o afacere dar viziunea nu inseamna nimic fara planificarea atenta a lui Saturn, putem visa o casa dar fara munca nu o putem avea, putem sa ne dorim o casnicie dar fara lipiciul puternic al lui Saturn, relatia devine ceva destinat esecului.

Influenta majora a lui Saturn in Varsator va fi asupra semnelor fixe : Varsator, Leu, Taur, Scorpion.

Intrarea lui Saturn in Varsator va fi deosebit de notabila si pentru cei nascuti cu Saturn in Varsator (19 noiembrie 1932 – 14 februarie 1935, 3 ianuarie 1962- 23 martie 1964 si 16 sept. 1964-16 decembrie 1964, 6 februarie 1991-  21 mai 1993 si 30 iunie 1993- 28 ianuarie 1994) dar si pentru cei nascuti cu  Saturn in Leu( 2 august 1946-19 septembrie 1948, 2 aprilie 1949 – 29 mai 1949, 16 septembrie 1975-14 ianuarie 1976, 5 iunie 1976 -16 noiembrie 1977, 4 ianuarie 1978 – 26 iulie 1978,16 iulie 2005- 2 sept. 2007) deoarece marcheaza revenirea lui Saturn in tranzit peste Saturn natal, respectiv opozitia lui Saturn in tranzit cu Saturn natal.

Si asa cum spune Rudolf Steiner: Fraternitatea( Varsator) incepe abia atunci cand iubirea de oameni se afla deasupra parerilor. Oamenii trebuie sa devina din nou toleranti, nu numai pana in personalitate, ci pana in individualitate.

Fie ca Lumina si Iubirea sa va ghideze in permanenta.

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

  1. Multumesc pentru toate invataturile pe care mi le oferiti ! Pace si bucurie, suflet frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.