CHIRON IN BERBEC PE 18 FEBRUARIE 2019-“…SI M-AM REINTORS TOT PE LA CEASUL AL UNSPREZECELEA…”

“Cine observa viata, va constata ca omul care nu se poate aprinde de manie in fata unei nedreptati sau prostii, nu poate sa ajunga niciodata la adevarata blandete si iubire. Observand viata, veti vedea ca acela care simte ca se aprinde de o nobila manie in fata unei nedreptati sau prostii, si se educa atata timp cat este nevoie la scoala acestui puternic simtamant, va dezvolta pe urma in modul cel mai frumos acea inima incalzita de forul iubirii, care face binele de dragul binelui. Iubirea si blandetea sunt reversul maniei nobile. Mania biruita, mania purificata, se transforma in iubire si blandete. Cu greu am putea gasi in lume o mana iubitoare care sa nu fi fost si in situatia de a se strange pumn in anumite momente, dintr-o nobila manie, care poate fi resimtita în fata unei nedreptati sau a unei prostii. Acestea sunt lucruri strans legate între ele.” Rudolf Steiner

18 februarie 2019, ora 11:09, ora Romaniei, este una dintre zilele importante ale acestui an deoarece Chiron isi anunta iarasi intrarea in semnul Berbec, dar de data asta, va sta timp de opt ani in acest semn. Anul trecut( 17 aprilie 2018), Chiron a stat pentru putin timp in semnul Berbec apoi in miscare aparent retrograda s-a reintors in semnul Pesti ( pe 25 septembrie 2018) deoarece mai avea ceva de facut aici. Pana pe 15 aprilie 2027( Chiron intra in semnul Taur), pestera lui Chiron in Berbec devine o pestera de foc ce ne ajuta sa ne vindecam instantaneu durerile noastre si asta prin constientizarea esentei noastre divine.

Cand vorbim despre Chiron, vorbim despre un proces astrologic, un model, un arhetip care este asociat cu un Centaur, jumatate-om, jumatate cal. Dualitatea lui Chiron se vede si in miscarea lui excentrica, in orbita lui neregulata( el ramane opt ani in Berbec si Pesti in timp ce in Balanta, Scorpion, ramane doar doi ani). Chiron se gaseste situat intre Saturn si Uranus, este un prag de trecere intre cele doua energii, in timp ce Saturn ne vorbeste despre traditie, stabilitate, Uranus aduce neobisnuitul, intuitia, noi structuri. Cu Chiron, problemele trebuie sa fie, de asemenea, tratate prin intelegere, intuitie (Uranus). Problema este ca daca nu tinem cont de aceste descoperiri ( uraniene), problemele vechi vin inapoi( Saturn). Intr-un fel Chiron ne intreaba daca vrei sa ramai cu ranile in preajma lui Saturn ( depresie, teama ) sau vrei sa intelegi intr-un alt mod aceste rani si sa le vindeci intr-un mod inedit(Uranus).

Chiron are de cele mai multe ori o carte de vizita simplista “ vindecatorul ranit” dar modelul povestii lui in viata noastra aici pe pamant este mult mai complex. Povestea mitologica a lui Chiron nu este doar despre rana si vindecare ci si despre abandon ( de tata dar si de mama), crestere ( a fost crescut la scoala lui Apolo), tradare, durere( a fost lovit accidental de o sageata otravita a lui Hercule), sacrificiu, moarte. Pentru a scapa de durere, el a renuntat la nemurire in favoarea eliberarii lui Prometeu care fusese pedepsit ca a adus pe pamant focul. Avem aici o legatura profunda intre Chiron cel care si-a folosit intelepciunea pamanteasca pentru scopuri mai mari in timp ce se sacrifica pentru Prometeu cel care a adus un dar de la zei pe pamant. Chiron alege moartea ca o necesitate de a scapa de durere. Schimbul cu Prometeu este calatoria mitica dincolo de limitele percepute de viata obisnuita pentru a gasi raspunsul, reteta de vindecare. Reincarnarea ulterioara a lui Chiron in corpul ceresc intre Saturn si Uranus este finalul povestii mitologce, un final vizibil pentru toti.

Chiron in Berbec, un semn de foc, declanseaza un pas nou catre vindecare,va aduce durerile la suprafata si ne va ajuta sa lucram cu ele constient atat la nivel individual cat si la nivel de societate.De vreme ce Berbecul guverneaza sinele nostru, conjuga verbul “ a fi”, increderea in sinele nostru va creste, ne vom baza mai mult pe resursele noastre interioare, abilitatile de vindecare cresc. Asa, putem invata ca suntem energii si ca ne putem vindeca prin energia divina din noi. Primul pas este sa incepem sa ne iubim pe noi insine, sa ne iubim si cand gresim, sa ne iubim asa zisele defecte fizice. Din moment ce Berbecul este condus de Marte, este timpul sa lucram la problemele noastre de furie, manie si agresiune, relaxand anumite parti din noi care sunt predispuse sa lupte si sa-i atace pe ceilalti.Cautarea spirituala, pentru Chiron în Berbec, este exprimata de obicei ca o criza de identitate.

Calatoria lui Chiron este in cele din urma calatoria fiecarui pamantean catre reconectarea la originile divine. Rana lui profunda poate fi legata de  procesul de reincarnare, de deconectarea de la divinitate (unitate) si incarnarea in dualitate( fragmentare, lumea binelui si raului, iubire si ura, barbat si femeie, etc.). Calatoria de vindecare chironiana este de fapt o calatorie in care trebuie sa intelegem  ca este necesar sa ne reconectam de aici de pe pamant la originile noastre divine, sa intelegem ca sursa noastra este Dumnezeu.

Despre Chiron in Berbec cititi aici.

Horoscopul lui Chiron in Berbec:

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.