CHIRON IN BERBEC, 17 APRILIE 2018, ORA 11:11, ORA ROMANIEI-14 APRILIE 2027-“ SI A IESIT PE LA CEASUL AL UNSPREZECELEA…”

“Cand a iesit pe la ceasul al unsprezecelea, a gasit pe altii stand in piata si le-a zis: “De ce stati aici toata ziua fara lucru?”
Ei i-au raspuns: “Pentru ca nu ne-a tocmit nimeni.” “Duceti-va si voi in via mea”, le-a zis el, “si veti primi ce va fi cu dreptul.”Matei 20-6,.7

Dupa o slujba mistica de 7 ani in semnul Pesti( vezi Chiron in Pesti), vindecatorul ranit Chiron intra in semnul de foc al Berbecului aratandu-ne cauza principala a durerilor noastre generate de  gandurile noastre, de agresivitatea si egoul nostru, de lipsa unei paci interioare si exterioare.Daca Chiron in Pesti ne-a chemat sa facem pace cu marile mistere ale vietii( Dumnezeu, credinta, viata si moarte) , Chiron in Berbec ne cheama sa facem pace cu noi insine, cu sinele nostru, cu societatea in care traim.

Cu Chiron in Berbec, cautarea spiritualitatii este experimentata ca o “ cautare a sinelui”. Temele “ eu sunt acesta, rolul meu este acesta “ sunt accentuate. Daca Chiron in Pesti a accentuat imaginea colectiva( creearea unei lumi globale, spiritualitate, martiri, suferinta si sacrificii prin grupuri de oameni, societate, iluzii care sunt otravite) , Chiron in Berbec va accentua imaginea individuala, razboiul cu noi insine, controlul agresivitatii si excesivei autoritati, propriile puncte de vedere.

Chiar si ora 11:11, ora intrarii lui Chiron in Berbec ne spune ca influenta lui vine sa aduca claritate si indrumare, ne  spune ca trebuie sa fim foarte atenti la gandurile noastre. Mesajul lui Chiron chiar din prima secunda a intrarii lui in semnul Berbec este destul de puternic: ne aminteste ca suntem creatorii propriei realitati si ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea. Situatia noastra actuala este rezultatul gandurilor si actiunilor din trecut. Chiron ne spune ca suntem un aspect divin al universului, un maestru al vietii noastre. Trebuie sa ne amintim cine suntem cu adevarat, sa ne amintim de originea noastra divina, de scanteia( Berbec) divina din noi. In cadrul razboiului( Berbec)  nostru interior dar si cel exterior, Chiron in Berbec ne poate ajuta sa devenim constinti de dezechilibrele noastre si de ranile create de acestea. Suntem chemati sa vedem adevarul, sa ne trezim spiritual. Chiron are un rol deosebit acuma, ii cheama pe cei care urmeaza sa fie slujitorii lui Dumnezeu aici pe pamant , sa comunice si sa-i lumineze si pe ceilalti.

“Cand a iesit pe la ceasul al unsprezecelea, a gasit pe altii stand in piata si le-a zis: “De ce stati aici toata ziua fara lucru?” Ei i-au raspuns: “Pentru ca nu ne-a tocmit nimeni.” “Duceti-va si voi in via mea”, le-a zis el, “si veti primi ce va fi cu dreptul.”Matei 20-6,.7

Daca ne intoarcem la mitologie, gasim in Chiron un copil parasit de ambii parinti( de Saturn si oceanida Philyra) dar care a fost “ adoptat “ de Apolo, primind o educatie aleasa. A invatat artele, divinatia, medicina, astrologia, despre razboi si cum sa devina un adevarat erou. Chiron a fost aproape de natura cunoscand plantele si proprietatile miraculoase de vindecare ale acestora. Chiron s-a lovit intamplator intr-o sageata otravita de-a lui Hercule, rana lui a fost incurabila si foarte dureroasa, marele vindecator nu a putut sa se vindece cu toata intelepciunea lui. El a gasit o cale de a iesi din suferinta lui prin salvarea lui Prometeu cel care a oferit neconditionat omenirii –focul.  Observam ca mitul lui Chiron este povestea unui Centaur care si-a sacrificat “ viata mai mica-existenta muritoare” pentru una mai mare –nemurire. Astronomic, Chiron se gaseste intre Saturn si Uranus. In punctul cel mai indepartat de Soare ( la afeliul sau), Chiron atinge orbita lui Uranus, iar la periheliu( punctul cel mai apropiat de Soare) el taie orbita lui Saturn. Se situeaza aproape de Uranus atunci cand tranziteaza semnul Berbec si taie orbita lui Saturn cand tranziteaza semnul Balantei. Datorita orbitei sale foarte eliptice, Chiron tanziteaza neregulat semnele zodiacale, ramane mai mult de 8 ani in Berbec in timp ce in Balanta sta mai putin de un an si jumatate.

In astrologie,  Chiron este cunoscut ca “vindecatorul ranit”, cel care isi foloseste propria durere ca sursa de inspiratie pentru  a pune capat suferintei celorlalti. Simbolizeaza marele instructor si patronul maestrilor. Este ghidul spiritual coborat printre oameni pentru a le arata calea spre eliberare. Este si simbolul vindecatorilor cu ajutorul mainilor si mantrelor. Este ceasornicarul zodiacului, are puterea de a regla mersul corpurilor celeste. Chiron este simbolul initiatului care si-a invins natura sa inferioara( personalitatea). Mesajul lui este aparte, daca Saturn reprezinta traditiile, vechile structuri, teama, frica de  risc, Uranus reprezinta noile structuri, noua constiinta, tot ce este nou si neexperimentat inca. Iar Chiron este cheia, pragul intre cele doua dar fara a distruge nimic.

Daca prima rana in sufletul lui a fost facuta de parintii lui dar el a trecut peste asta, cea de-a doua rana a fost facuta de sageata otravita a lui Heracles , o rana care poarta o  “otrava “  greu de tratat. Deci Chiron este o rana, iar Berbecul este planeta razboiului. Ce inseamna asta? Inseamna ca este timpul sa regandim tot ce am crezut vreodata despre conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, dreptate.

Chiron va evidentia aceste rani in interiorul nostru, fortandu-ne sa ne confruntam cu aceste probleme inconfortabile.

Chiron in Berbec ne va arata la fiecare unde este “ sageata otravita” , ne va obliga sa o recunoastem si sa lucram constient la vindecarea noastra. Cu Chiron in Berbec, temele principale tin de crizele de identitatea, rolul fiecaruia in aceasta lume mare. A venit timpul sa vindecam punctele sensibile legate de increderea in noi, in individualitatea noastra, in corpul nostru, nevoile personale. Conceptul de vindecare a sinelui si de invingere a naturii noastre inferioare sunt evidentiate in timpul acestui tranzit.

Berbecul guverneaza capul, creierul, ochii, urechile iar Berbecul pozitiv este reprezentat de un cap clar, gata de actiune si de focalizare. Chiron in Berbec ne va ajuta sa ne vindecam problemele de claritate mentala, sa ne aparam punctele de vedere dar fara a rani pe ceilalti.

Chiron in Berbec va pune un accent deosebit pe originalitatea fiecaruia dintre noi, ne va ajuta pe toti sa ne ridicam in picioare, sa avem incredere in puterea noastra interioara, sa intelegem vindecarea noastra pe un alt nivel.

Nu trebuie uitat ca Berbecul este pionerul, deci, Chiron in Berbec poate fi cel care ne aminteste ca suntem “ o stea incatusata intr-un corp” si ca focul acestei stele ne poate vindeca, trebuie doar sa avem mai multa incredere in sinele nostru divin. Asa putem ajunge la o noua intelegere a unicitatii noastre si a scopului nostru aici pe pamant.

“ Omul este o stea incatusata intr-un corp, pana cand, la sfarsit se elibereaza prin propria lupta. Doar prin efort si truda steaua din tine va inflori intr-o noua viata. Cel ce stie inceputul tuturor lucrurilor, isi elibereaza steaua din taramul noptii.”Thoth

Cine sunt?”  striga inflacarat Berbecul iar Chiron in Berbec ne va raspunde la aceasta intrebare prin fel de fel de experiente personale. Ai fost parasit, infrant, batut, ridica-te, doar asa poti progresa, ne spune Chiron in Berbec, eu asa am facut. Chiron ne pune la treaba ghidandu-ne prin procesul de vindecare, ajutandu-ne sa ne eliberam de demoni dar nu fara munca, fara sa le facem fata. Chiron ne provoaca si ne dezvaluie toate caile care ne-au tinut departe de adevaratul nostru sine, de scanteia divina din noi, de maretia noastra.

Mesajul lui Chiron este acelasi pentru toata lumea, indiferent de ceea ce se intampla în viata noastra, nu este decat o experienta care ne invata sa devenim mai puternici si care nu trebuie vazuta ca un esec sau ca ceva care sa ne tina pe loc. Tot ce se intampla are un scop pentru fiecare dintre noi si daca putem recunoaste acest lucru, atunci suntem in armonie cu Universul si oamenii din jurul nostru, astfel ne vindecam fizic, emotional, mental si spiritual. Chiron vorbeste despre rani sufletesti si vindecarea lor prin experiente personale iar acest tranzit este ca o participare la un curs astral de vindecare al sinelui nostru, al gandurilor noastre, al identitatii noastre, al agresivitatii si egoismului nostru, al neatentiei noastre. Chiron arata cum reusim sa depasim ranile, temerile si nesiguranta noastra, putem sa ne plange de mila sau putem sa ne folosim de  propria durere ca o sursa de inspiratie pentru a pune capat suferintei altora ( vedeti mitul).Cand mintea noastra este influentata de Chiron, suntem cuprinsi de toate amintirile dureroase, devenim nesiguri, slabi, vulnerabili, fara nici o speranta. Iar amaraciunea poate da nastere de cele mai multe ori furiei( berbec). Asa Chiron este blocat, incapabil sa se vindece si nu poate sa moara.

Dar pentru a ne elibera( durerea noastra trebuie sa se sfarseasca, sa moara), trebuie sa fim asemeni lui Chiron care il elibereaza pe Prometeu, sa ne folosim propria durere, experienta dureroasa pentru a ajuta si vindeca pe ceilalti. Aceasta este partea matura a lui Chiron care incearca sa isi vindece propria durere prin vindecarea celorlalti, aceasta este intelepciunea altruista, rabdatoare si binefacatoare. Descoperirea propriei noastre nemuriri este un proces lung si dureros in ciuda celor mai bune intentii ale noastre. Marea lectie a lui Chiron este ca “ experienta este cel mai bun profesor”.

Chiron a mai fost in tranzit prin semnul Berbec in perioada 1 aprilie 1968 -28 mai 1976 ( in perioada 18 octombrie 1968 -30 ianuarie 1969 a fost retrograd in semnul Pesti) dar a fost retrograd in semnul Berbec si in perioada 13 octombrie 1976 -28 martie 1977. Oamenii nascuti in aceste perioade au o intalnire importanta cu Chiron in Berbec, asteptati-va la un buletin autentic de evaluare a voastra, a durerilor voastre sufletesti.

Influenta lui Chiron in berbec va fi si asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac, Capricorn dar si asupra celor care au planete in aceste semne.

Eu vin cu CHEIA, ne spune Chiron in Berbec. Si ce poti face cu o cheie?

Sa deschizi sau sa inchizi o durere, o experienta dureroasa, un proces de vindecare, o noua realitate, o noua intelegere.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. Frumos descris, sunt n?scut? în 24 Ianuarie 1973 , deci cu Chiron in berbec.Sper sa pot face tot ce e pozitiv descris mai sus.Multumim.

 2. HRISTOS A INVIAT DRAGA ADI ! Eu…nascuta in 15 iulie 1970 la ora 2:55 dimineata….cum ma afecteaza acest CHIRON IN
  BERBEC?
  Ms ! Fi binecuvantata,
  prof, DOAMNA IULIA
  BRASOV

 3. de ce ati sters?
  mai scriu inca o data : la mine,,,,cum ma afecteaza Chiron?
  e de bine?
  sunt nasc. pe 15.07.1970 la 2:55 dimineata( intr-o zi de miercuri,
  guvernata de….Mercur)
  mersi mult
  pupici, IULIA—-
  din Brasov

 4. Draga Iulia , in harta natala ai Chiron retrograd in Berbec in casa XI ceea ce arata greseli karmice prin care ai lezat personalitatea celorlalti, intr-un fel ranile sufletesti produse in ei le-au pus piedici in evolutie. In aceasta viata poti suferi lezari si piedici in actiunile tale din partea celorlalti, in special din partea prietenilor, unui grup, castigurile carierei, copiii altora.In acelasi timp, vindecarea ta vine prin copii, sa lucrezi cu copiii, sa fii indrumatorul lor.
  Tranzitul lui Chiron in Berbec activeaza domeniul prietenilor, asociatii profesionale, grupuri sociale, sperantele si visele voastre. Reputatia poate fi deteriorata pe nedrept in cadrul unui grup. Prieteniile sunt extrem de dificile cu aceasta influenta, poate ca sunt inselatoare intr-un mod care este daunator pentru voi. Se poate ca cel mai bun prieten sa va tradeze, mare atentie aici. Ar trebui ca in urmatoarea perioada sa cultivati mai mult relatiile cu cei din afara grupurilor voastre de baza.
  Aici, temele semnului Berbec –identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, neatentie, intr-o echipa, in relatia cu prietenii, in fel de fel de proiecte mai mari si pentru mai multi oameni, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron).
  Vindecarea chironiana cere atentie marita pentru activitatile pe care le desfasori in cadrul acestor grupuri, cum faci diferenta, si cum iti dezvolti si actualizezi adevaratul sine, adevarata identitate( Berbec). Mai mult, grupul ca si putere colectiva te va ajuta sa definesti mai bine propria individualitate dar de multe ori asta se intampla prin experiente chironiene, dureroase.
  In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. De multe ori, un prieten, astrologia, stiintele esoterice pot deveni mentorii tai in urmatoarea perioada. In aceasta criza chironiana de constientizare, poti avea posibilitatea de a juca un rol unic in societatea in care traiesti. Este imperativ sa devii umanitara, sa iti pese de oameni.
  Te poti elibera de durere atunci cand vei avea curajul ( Berbec) sa pui in practica propriile aspiratii.
  Adriana astro

 5. Buna Adriana,
  Mi-a pl?cut foarte mult articolul despre Chiron si r?spunsul detaliat dat Iuliei. Ai putea te rog frumos sa îmi spui si mie ce influen?a are acest tranzit chironian asupra mea (care se afla in opozi?ie cu Chironul meu natal in berbec in casa XII). Sunt n?scuta in Bucuresti pe data de 21 August 1971 la ora 22:30. Mul?umesc cu anticipa?ie din suflet.

 6. Felicitari ,foarte frumos scris cu detalii ,cu explicatii chiar si pentru cei care nu au notiuni de astrologie . Eu sunt doar un cititor avid de cunostinte …ma vizeaza si pe mine 11/5/1968 ,sambata intre 14 si 14;30! As dori sa pot lua legatura cu dumneavoastra !Lumina in suflete sa avem !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.