HOROSCOPUL LUI CHIRON IN BERBEC, 17 APRILIE 2018-15 APRILIE 2027

Tranzitul lui Chiron activeaza ranile de baza din viata noastra si ne incurajeaza sa gasim o cale de vindecare. Semnul lui Chiron arata natura ranii iar casa activata prin tranzit arata domeniul de viata in care rana si cadoul subtil ce insoteste de obicei aceasta rana, sunt active. Exista rani adanci in fiecare dintre noi si le ducem cu noi peste tot. Chiron este locul ( pesterea lui Chiron!) unde stau cele mai dureroase rani, acestea pot fi din copilarie, din experientele de zi cu zi si sunt de obicei accidentale. Daca o  persoana nu a ajuns la un acord, la o acceptare a ranilor, la iertarea lor dar si a celor care au contribuit la aceste rani sufletesti, atunci ei se pot sabota singuri.

Un alt mod de a–l intelege pe Chiron este  povestea  perlei explicata asa de frumos de Omraam Mikhael Aivanhov :

“Cum reuseste scoica sa faca perle? Inainte de toate, exista un graunte de nisip care a patruns in cochilia ei si o irita. “Ah, isi spune ea, cum sa fac sa scap de el? Ma zgarie, ma mananca, ce sa fac?” Si iata ca incepe sa reflecteze; se concentreaza, mediteaza, cere sfaturi, pana in ziua cand intelege ca nu va ajunge niciodata sa scape de grauntele de nisip, dar ca are posibilitatea sa-l inveleasca pana ce acesta va deveni neted, lustruit, catifelat. Si cand izbuteste, este fericita si isi spune: “A, am reusit sa inving o dificultate!” De mii de ani scoica perlifera ii invata pe oameni, dar oamenii nu si-au insusit lectia. Si care este aceasta lectie? Aceea ca, daca reusim sa ne “infasuram” dificultatile intr-o maniera luminoasa, irizata, gingasa vom dispune de bogatii nemaiintalnite. Iata ce trebuie sa intelegeti. Deci, de acum inainte, in loc sa va plangeti si sa stati sa va macinati fara sa faceti nimic, lucrati si “secretati” acea materie speciala in care sa va puteti “infasura” dificultatile. Cand va aflati in fata unui eveniment neplacut, a unei persoane insuportabile, bucurati-va si spuneti: “Doamne, ce noroc, inca un graunte de nisip si deci posibilitatea secretarii unei noi perle!” Daca intelegeti imaginea scoicii perlifere, veti avea de lucru pentru toata viata.”

Calatoria lui Chiron este in cele din urma calatoria fiecarui pamantean de a se  reconecta la originea lui divina, sa intelegem ca sursa noastra este Dumnezeu. Chiron poate activa experiente ce ne pun fata in fata cu tristeti, pierderi, dureri din trecut ce trebuiesc vindecate, poate aduce omul care sa ne vindece o durere sufleteasca, putem intalni un ghid care ne ajuta sa intelegem problemele noastre. Chiron in tranzit poate fi un leac miraculous. Recunostinta este cea care ne vindeca, este cel mai bun moment pentru a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment, situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau ) in calatoria noastra. Putem alege aceasta cale sau putem sa continuam sa ne plangem de mila accentuand si mai  mult nesiguranta, temerile, problemele nerezolvate. Chiron este vindecatorul intelept si profesor, este energia care ne ghideaza catre tot ce este mai bun in noi dar de multe ori acest drum nu ocoleste durerea si nici chiar intelepciunea nu ne poate proteja de durere.

Eu vin cu CHEIA, ne spune Chiron in Berbec. Si ce poti face cu o cheie?      Sa deschizi sau sa inchizi o durere, o experienta dureroasa, un proces de vindecare, o noua realitate, o noua intelegere.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC ( 21 martie -19 aprilie )

Tranzitul lui Chiron in Berbec are o influenta imensa asupra voastra, sunteti actorii principali, sunteti in atentia cerului in urmatorii opt ani. Acest tranzit aduce in atentia voastra ranile voastre emotionale legate de identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, corp fizic, egoism, nerabdare, agresivitate, neatentie. De fapt, aceste teme introduse in modul vostru de a actiona, de a va pune in lumina personalitatea, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. In urmatoarea perioada, va puteti rani singuri prin faptul ca veti incerca tot timpul sa va dezvoltati identitatea in raport cu o relatie, cu ceilalti si culmea acestia tot timpul va pot ” lovi ” pentru a invata sa cautati in voi ceea ce aveti nevoie. Puteti deveni intelepti prin dezvoltarea unicitatii voastre dar fara a face rau celorlalti. Va puteti elibera de orice fel de durere cand va veti accepta asa cum sunteti. Chiron intra direct in viata voastra si se poate sa aduca putina agitatie. Acceptati faptul ca perceptiile voastre trebuiesc schimbate, puteti deveni constienti de faptul ca unele dintre erorile voastre sunt datorate unor rani mai vechi din copilarie care inca va mai influenteaza si care va blocheaza vindecarea si evolutia. Este o perioada de vindecare si ca rezultat, energia blocata in amintirile trecutului poate fi eliberata si folosita in cresterea voastra spirituala. Puteti avea capacitatea unica de a vedea dincolo de ceea ce vad altii. Durerile cele mai mari vor veni prin actiunile voastre, neatentie, graba, atitudine sfidatoare, lupte interioare si exterioare, nerabdare. Posibil sa aveti nevoie sa vindecati mai intai ceva in voi in aceste directii. Adesea, exista o persoana, un mentor, un ghid, o carte, ceva, care vine in viata voastra si care va ajuta sa va resetati perceptiile mai in ton cu realitatea, va poate ajuta sa puneti accent pe vindecarea si dezvoltarea voastra.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR ( 20 aprilie -20 mai)

Tranzitul lui Chiron in Berbec va sfinteste sau va loveste si mai tare prin actiunile nesincere, prin actiunile voastre lipsite de compasiune, prin auto-inselaciune. Aici, temele semnului Berbec–identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare folosite pentru subminarea celorlalti, pentru afaceri secrete, pentru satisfacerea unor crezuri ireale, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti  ( Chiron).  Cei motivati de putere, de ambitiile personale in defavoarea celorlalti pot cunoaste destule experiente chironiene in urmatoarea perioada. In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Pot aparea fel de fel de crize religioase sau spirituale cauzate de ranile sufletului din trecut. Mare atentie la oamenii din jurul vostru, nu incercati sa ii vindecati pe toti ca nu puteti si acest lucru se poate intoarce impotriva voastra. Ascultati-va intuitia, este un glas al sufletului ce va salveaza  acuma. Pe de alta parte, acest tranzi este benefic pentru artisti, poeti, vindecatori, astrologi. Focul chironian lumineaza calea celor care isi folosesc unicitatea lor in servicii in favoarea celorlalti cu umilinta, rabdare si credinta in Dumnezeu. Provocarea este de a avea rabdare si toleranta pentru totii oamenii, de a invata arta renuntarii. Adesea, ranile nevindecate pot fi ingropate adanc in subconstient sau provin din experiente dificile din trecut sau vieti trecute. Aveti oportunitatea sa va reconectati la adevarata voastra putere si vitalitate( Berbec) prin eliberarea acestor traume adanc inradacinate in voi ( casa XII). Nu uitati ca intotdeauna este mai greu sa te vindeci decat sa-i vindecii pe ceilalti. Dar prin scopuri altruiste, prin compasiune, prin iubire neconditionata, aveti oportunitatea de a descoperi o sursa bogata de intelepciune stocata in adancurile propriului psihic. Provocarea este imensa dar va si rasplateste pe masura. Acest tranzit chironian poate aduce dificultati in calea voastra pentru a invata lectia acceptarii, umilintei, renuntarii, compasiunii.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI ( 21 mai  -20 iunie )

Tranzitul lui Chiron in Berbec activeaza domeniul prietenilor, asociatii profesionale, grupuri sociale, sperantele si visele voastre. Reputatia poate fi deteriorata pe nedrept in cadrul unui grup. Prieteniile sunt extrem de dificile cu aceasta influenta, poate ca sunt inselatoare intr-un mod care este daunator pentru voi. Se poate ca cel mai bun prieten sa va tradeze, mare atentie aici. Ar trebui ca in urmatoarea perioada sa cultivati mai mult relatiile cu cei din afara grupurilor voastre de baza. Aici, temele semnului Berbec –identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, neatentie, intr-o echipa, in relatia cu prietenii, in fel de fel de proiecte mai mari si pentru mai multi oameni, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). Vindecarea chironiana cere atentie marita pentru activitatile pe care le desfasurati in cadrul acestor grupuri, cum faceti diferenta, si cum va dezvoltati si actualizati adevaratul sine, adevarata identitate( Berbec). Mai mult, grupul ca si putere colectiva va ajuta sa definiti mai bine propria voastra individualitate dar de multe ori asta se intampla prin experiente chironiene, dureroase. In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. De multe ori, un prieten, astrologia, stiintele esoterice pot deveni mentorii vostri in urmatoarea perioada. In aceasta criza chironiana de constientizare, puteti avea posibilitatea de a juca un rol unic in societatea in care traiti. Este imperativ sa deveniti umanitari. Va puteti elibera de durere atunci cand va acceptati propriile aspiratii.Fiti foarte atenti, Chiron in Berbec va poate face foarte individualisti, excentrici, nerabdatori, reformatori, revolutionari. Dar Chiron serveste ca o punte de legatura intre Saturn ( tot ce este vechi, conservator, limitativ) si Uranus-noul, un nou mod de gandire, inovatie. Va puteti elibera de durere atunci cand va acceptati propriile aspiratii, cand veti accepta sa intelegeti ca evolutia nu se poate face prin conservatorim ci prin tehnologii moderne, ingeniozitate, reforme.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC( 21 iunie   -22 iulie )

Chiron in Berbec este un tranzit important pentru voi, activeaza o casa unghiulara ce are legatura cu cariera, ambitiile profesionale, statutul social, capacitatea de a controla si organiza. Cariera voastra poate aduce fel de fel de rani sufletesti in aceasta perioada ( Chiron are o functie dubla, este cel ranit care are nevoie de vindecare dar poate si rani accidental), important este sa nu ramaneti blocati pe ele, sa nu va plangeti de mila si sa invatati ceva profund din ele. Aici, temele semnului Berbec–identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, corp fizic, egoism, nerabdare, neatentie, in casa carierei, in relatia cu sefii, o functie importanta, unul din parinti, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Chiron in tranzit prin casa carierei submineaza toate problemele  legate de cariera, statut, una dintre ciudateniile acestui tranzit poate fi legata de faptul ca ambitiile voastre in cariera pot suferi datorita incompetentei altora. Poate crea un element de confuzie si reputatia poate suferi, de obicei, nu din vina voastra. Trebuie sa deveniti constienti ca pana in 2027, fiecare rana a sufletului vostru cauzata in special de cariera, oamenii din cariera voastra, un parinte, copilarie, sunt de fapt lectii chironiene care vin sa predea in direct sufletului vostru despre iertare si acceptare. In urmatoarea perioada, nevoia recunoasterii meritelor in cariera, viata sociala, poate deveni obsesiva dar trebuie sa incercati sa va controlati acest lucru deoarece va face ca in final sa fiti doar plini de resentimente si durere. Incercati sa va acceptati asa cum sunteti. Chiron arata si unde puteti face mai mult pentru altii decat pentru voi insiva, va exista in mod frecvent o abilitate stranie de a ajuta pe oricine altcineva sa reuseasca mai bine decat voi, profesional vorbind. Tranzitul chironian ar putea include si nevoia de succes material dar ar putea sa agite la fel de usor si dorinta de realizare spirituala, de alegere a unei cariere ce tine de vindecare, institutii medicale. Unii dintre voi se pot gasi la o rascruce de drumuri in cariera.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU( 23 iulie -22 august)

Chiron in Berbec activeaza casa IX aducand in atentia voastra ranile emotionale legate de educatie, cunostinte superioare, strainatate si straini, religie, etica, adevar, lege. Chiron este responsabil de traumele si vindecarea lor iar in urmatoarea perioada va puteti confrunta cu temerile din copilarie, cu temerile legate de tot ce este nou si strain. Daca unii dintre voi ati fost impinsi de parinti sa faceti anumite studii superioare, daca parintii vostri au avut o influenta deosebita in schimbarea a ceea ce ati fi vrut sa studiati, unde sa studiati, acuma, tranzitul chironian poate reaprinde durerea voastra sufleteasca si in acelasi timp poate fi ghidul vostru pentru vindecare. A venit timpul sa va vindecati aceasta teama, sa va vindecati prin noi moduri de viata, sa nu ramaneti blocati pe locul de nastere,  sa depasiti experientele dezamagitoare din timpul calatoriilor voastre, din timpul studiilor voastre. Aici, temele semnului Berbec–identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare,  agresivitate, egoism, neatentie, in relatia cu studiile voastre, cu diplomele voastre, cu strainii, cu adevarul si moralitatea voastra, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Tranzitul lui Chiron va cere sa depasiti, vindecati ranile sufletesti legate studii , calatorii mari, strainatate, credinta, o munca in strainatate, un crez de-al vostru. Poate aparea confuzia, conditii de viata haotice, probleme legate de  studii, scoala, calatorii. Puteti deveni propriul vostru dusman prin dezvoltarea unui sentiment de nemultumire fata de tot ceea ce faceti. Sensibilitatea voastra acuta are legatura cu religia, alte culturi, imaginea mare a universului. In urmatoarea perioada, va puteti elibera de durere daca veti incerca sa vedeti mai mult decat propria idee, opinie. Se poate sa va considerati o victima a ideologiilor gresite dar a venit timpul sa va vindecati prin schimbarea felului in care ganditi, prin credinta in Dumnezeu, prin iubire si recunostinta fata de toti cei care v-au fost alaturi.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA ( 23august – 22 septembrie )

Chiron in Berbec activeaza casa VIII aducand in atentia voastra ranile emotionale legate de lupta ascunsa pentru putere, manipularea celorlalti pentru dorintele personale, bunuri comune, intimitate, fidelitate, investitii, banii unei afaceri, comisioane, mosteniri, imprumuturi. Aici, temele semnului Berbec –identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, agresivitate, neatentie, intr-o relatie de suflet, in afacerile financiare comune cu partenerul de viata, in relatiile triunghiulare, in platile financiare, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere in acest domeniu de viata. Tranzitul chironian accentueaza o rana legata de imposibilitatea de a va folosi puterea personala asa cum vreti voi, adesea profiturile si pierderile de natura financiara joaca un rol important, poate fi ceva dramatic. Este important sa renuntati la razbunare deoarece va puteti confrunta cu consecintele faptelor voastre intr-un mod destul de dur. Vindecarea chironica in cazul vostru este destul de sugestiva, actiunile pozitive sunt urmate de consecinte pozitive, actiunile negative sunt urmate de consecinte dramatice. Chiron  poate aduce o rana profunda sau o vindecare a sufletului prin tot ce tine de chestiuni financiare, banii partenerului de viata, dormitorul conjugal, afaceri, putere si abuzul puterii, jocuri secrete pentru obtinerea puterii. Dificultatile financiare, datoriile, obligatiile familiale va pot vulnerabiliza destul de mult in urmatoarea perioada. Deveniti extrem de sensibili si in relatiile intime. Va puteti elibera de durere atunci cand veti incerca sa dezvoltatii relatiile profunde cu ceilalti fie ca este vorba de o relatie intima sau o relatie financiara. Stiintele oculte, astrologia, un partener intim, pot fi mentorii vostri in urmatoarea perioada.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA( 23 septembrie -22 octombrie)

Tranzitul lui Chiron in Berbec este important pentru voi deoarece activeaza o casa unghiulara si aduce in atentia voastra ranile emotionale legate de casnicie, partener de viata, asociat, dusman, concurent, bratul lung al legii. Toate problemele nevindecate si nerezolvate, trecute si prezente in relatiile voastre sunt aduse in prim plan. Gradul de pregatire in confruntarea cu aceste dureri va determina vindecarea efectiva sau accentuarea lor. Aici, temele semnului Berbec–identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, dreptate, agresivitate, neatentie in tot ce tine de casatorie, partener de afaceri, agentii, avocati, competitii, dusmanii, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Trebuie sa stiti ca pana in anul 2027, tranzitul chironian poate aduce o rana profunda sau o vindecare a sufletului prin relatiile voastre importante. Nu trebuie sa va mire dificultatile in relatii, ele se se pot amplifica in urmatoarea perioada. Puteti fi inselati, parasiti,  loviti sufleteste de un partener de viata. Teama de abandon, de respingere, pot cauza multe probleme in urmatoarea perioada. Aveti nevoie de loialitate, incredere si angajament intr-o relatie, pentru a fi fericiti. Dar cheia pentru a fi cu adevarat fericiti, in ciuda factorilor externi, este sa treceti peste temele de respingere, abandon. Puteti face acest lucru prin acceptarea singuratatii voastre, sa intelegeti ca sunteti tot ceea ce aveti nevoie. Adevarata relatie pentru voi este de fapt relatia cu voi insiva, acolo gasiti perla. Nimeni nu va poate vindeca, salva sufletul decat voi insiva.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION ( 23 octombrie-21 noiembrie)

Chiron in Berbec activeaza casa VI aducand in atentia voastra ranile emotionale legate de munca, loc de munca, servicii, rutine si obiceiuri, colegi de munca, sefi, sanatatea corpului vostru fizic. Aici, temele semnului Berbec –identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, egoism, nerabdare, agresivitate, neatentie, la locul de munca, in activitatile zilnice, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Pana in anul 2027, neatentia la locul de munca va poate cauza dureri sufletesti, trebuie sa invatati ca experienta personala este cartea lui Chiron, este invatatura zilnica. Adesea Chiron in tranzit prin casa VI poate amplifica durerile sufletesti daca faceti o munca nepotrivita si care va creeaza un stres permanent. Incercati sa fiti mai relaxati, sa nu va mai faceti griji ca altii nu sunt la fel de perfectionisti ca voi,  incercati sa nu mai fiti asa de stricti si critici in relatia zilnica cu ceilalti, cu colegii vostri, acceptati-i asa cum sunt. Aceasta durere va poate impulsiona (atunci cand nu veti sta sa va plangeti de mila) sa va cautati un loc de munca potrivit pentru voi. Tranzitul chironian poate aduce o rana profunda sau o vindecare a sufletului prin tot ce tine de loc de munca, colegi, activitati zilnice, griji excesive. Este o influenta deosebita asupra activitatilor de zi cu zi, obiceiuri bune sau rele au un efect cumulativ asupra sanatatii voastre fizice, emotionale, spirituale.Va puteti simti o victima a locului de munca sau ca nimeni nu va recunoaste meritele voastre in tot ceea ce faceti. Puteti deveni obsedati de starea voastra de sanatate sau de o rana fizica din tinerete. Vindecarea chironiana vine prin acceptarea de a fi in slujba celorlati dar fara a va nega propriul sine si de a invata sa acceptati mizeria obisnuita a vietii cotidiene fara a incerca sa o controlati ca nu puteti face asta. Eliberati-va de grijile inutile si relaxati-va.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR (22 noiembrie—21 decembrie )

Chiron in Berbec activeaza casa V aducand in atentia voastra ranile emotionale legate de iubire, creatii proprii, copiii, mandrie, speculatii, distractii. Aici, temele semnului Berbecidentitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, agresivitate, neatentie in relatia cu persoana iubita, cu copii, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti( Chiron). Inima voastra poate fi zdrobita din cauza unui copil, din cauza unei iubiri neimpartasite. In  cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Trebuie sa stiti ca pana in anul 2027, tranzitul chironian poate aduce o rana profunda sau o vindecare a sufletului vostru prin tot ce tine de iubire, copii, creativitate personala. In urmatoarea perioada, sensibilitatea voastra se poate amplifica din cauza unei iubiri inselatoare, confuzie cu privire la propria sexualitate, probleme cu fertilitatea, iubitul nu stie sa va faca sa va simtiti speciali, ba dimpotriva, cu cat va doriti sa fiti mai speciali in ochii iubitului, cu atat va poate rani mai mult. Va puteti vindeca cand veti invata sa credeti in farmecele voastre naturale, in creativitatea voastra, in tot ceea ce va face voua placere si va face fericiti. Sufletul vostru se teme de intimitate, sa se exprime pe sine, tot ce tine de iubire, creativitate, povesti de dragoste, pot crea adevarate drame in viata ta. Poate fi un tranzit extrem de creativ, va puteti vindeca prin sustinerea unui copil, prin tot ce faceti ca ceilalti sa straluceasca. Bucurati-va de viata, fiti mai atenti  si ingaduitori in relatia cu copiii vostri, sustineti-i neconditionat, aratati-va iubirea pentru ei si pentru toata creatia lui Dumnezeu.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN ( 22 decembrie -19 ianuarie )

Tranzitul lui Chiron in Berbec este foarte important pentru voi, activeaza o casa unghiulara ce aduce in atentia voastra ranile emotionale legate de familie, radacinile voastre, parinti, neam, tara, casa. Aici, temele semnului Berbec –identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, agresivitate, neatentie, in familia voastra , pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti  ( Chiron). Unele rani din copilarie pot reinvia acuma si ar trebui sa iertati trecutul, pe cei care au participat la sensibilizarea voastra dar si pe voi. In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Locuinta in sine tinde sa fie o problema aici. Se poate sa fiti atat de ocupati in afara casei si nu puteti petrece mult timp acolo sau munca va obliga sa calatoriti si sa fiti departe de casa. Intr-un fel, tranzitul chironian amplifica atitudinea “ nicaieri nu ma simt acasa”. Unul din parinti poate avea probleme de sanatate( tatal) ceea ce va poate destabiliza emotional. Va puteti simti abandonati, familia devine un loc nesigur si va afecteaza emotional. Exista o tendinta de a va dramatiza emotiile. Adesea, va puteti simti vinovati ca nu faceti suficient pentru copiii vostri dar aceasta vinovatie poate fi vindecata cand ii lasati sa zboare din cuib. Tranzitul lui Chiron va cere sa depasiti, vindecati ranile sufletesti legate de copilarie, familie, camin, parinti, tara, neam, casa. In urmatoarea perioada, puteti dezvolta o mare sensibilitate fata de tot ce tine de radacinile voastre, ca si cum nu veti gasi un loc in care sa va puteti simti in siguranta sau “acasa”. Dar lectia chironiana va cere sa va simtiti acasa chiar in locul in care va aflati acuma.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR ( 20 ianuarie-18 februarie )

Chiron in Berbec activeaza casa III aducand in atentia voastra ranile emotionale legate de abilitatile de comunicare simple, capacitatea de a va increde in propriul discurs pentru a va exprima adevarurile, ideile, relatia cu un frate, o sora, comunitatea locala, vecinii. Aici, temele semnului Berbec –identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, agresivitate,  neatentie, introduse in comuniccarea voastra, in calatoriile scurte, in relatiile voastre imediate, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Alte probleme chironiene tin de dificultatile de a va exprima si de a va face intelesi, confuzie prin informatii, gandire distructiva sau negativa, evitarea conversatiilor, probleme legate de studii si exprimarea intuitiei voastre. Tranzitul lui Chiron va cere sa depasiti, vindecati ranile sufletesti legate frati, rude, vecini, calatorii scurte, comunicare. In urmatoarea perioada, puteti deveni extrem de sensibili in legatura cu abilitatile voastre de comunicare, cuvintele va pot produce rani adanci. Va puteti elibera de aceasta sensibilitate cand veti invata sa si ascultati, sa intelegeti ca arta conversatiei nu consta in a vorbi doar voi ci sa interactionati cu cealalta persoana, sa comunicati fara a judeca si condamna, sa va gasiti propriul mod de exprimare. Comunicarea, fratii, rudele voastre, comunitatea locala, pot  juca un rol important in urmatoarea perioda.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI ( 19 februarie -20 martie)

Chiron in Berbec activeaza casa II aducand in atentia voastra ranile emotionale legate de eforturile vizibile pentru lucrurile materiale, siguranta financiara, valoare personala, talente native. Aici, temele semnului Berbec–identitate, conflict, sex, putere, razboi, independenta, dreptate, unicitate, corp fizic, egoism, nerabdare, agresivitate, neatentie introduse in modul de a face bani, de a va valorifica talentele, de a obtine securitatea financiara, ce pretuiti, investitiile si bunurile mobile, datoriile, pot provoca dificultati, rani fizice si sufletesti ( Chiron). In cele din urma, aceasta durere ar putea actiona ca un catalizator pentru auto-cunoastere si auto intelegere. Puteti deveni profund intelepti prin dezvoltarea stimei de sine si a valorilor voastre reale. Stiti cum va puteti atinge obiectivele dar prea multa lacomie, materialismul pronuntat, dificultatile in gasirea unui sistem de valori corecte, impotmolirea in problemele materiale, va pot rani, restrictiona, cand nici nu va ganditi. Tranzitul lui Chiron va cere sa depasiti, vindecati ranile sufletesti legate de bani, valori, posesiuni materiale. Sensibilitatea voastra profunda in urmatoarea perioada tine de propria voastra valoare, de posesiunile voastre, de ceea ce faceti pentru bani.Va puteti elibera de aceasta sensibilitate cand veti intelege ca supravietuirea voastra are nevoie si de “ bani spirituali” .

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Adriana, sunt curioas? s? aflu dac? pentru o persoan? care are în astrograma natal? Chiron retrograd în Berbec perioada aceasta e diferit? sau mai special?. Mul?umesc

  2. Emma
    Chiron in tranzit peste Chiron retrograd din harta natala poate fi un moment major in viata ta ,poti constientiza greselile,durerile sufletului tau,te poti vindeca dar in acelasi timp poti avea acces la mostenirea ta karmica la nivel de cunostinte, talente, poti deveni un ghid capabil sa lumineze, la randul tau ,gandurile altora .O mostenire data de Chiron retrograd este la nivel de cunoastere,chiar initiatica,care in existentele trecute nu au fost aprofundate sau le-ai folosit in a aduce dezechilibru in viata ta dar si a altora, acuma,trebuie sa te apropii de aceste cunostinte, de multe ori vei ajunge la ele dupa incercari dure sau chiar dupa momente delicate din punct de vedere psihologic.Chiron retrograd din harta natala stimulat de Chiron in tranzit poate clarifica propria ta karma ,favorizeaza aparitia amintirilor din alte existente,primesti inapoi anumite talente pentru care ai muncit,poti rezolva aceasta ecuatie in care necunoscuta este durerea sufletului tau care iti impiedica evolutia .Chiron retrograd poate fi de multe ori “o oala sub presiune”,intoarcerea lui chiron in tranzit peste pozitia natala poate desface usor acest capac sau poate face o explozie.
    Energia planetei retrograde devine in timp o adevarata obsesie ,de fapt incearca sa ne aminteasca de anumite lectii de viata gresite in trecut ,” ea ” vrea intr-un fel sa ne ajute sa ne reparam aceste greseli dar noi de cele mai multe ori ne opunem .O planeta retrograda indica tipul de datorie karmica neplatita,semnul planetei ne vorbeste despre tipul de experienta in care am fost superficiali intr-o existenta trecuta ,casa astrologica din harta natala indica domeniul din viata actuala unde aceasta experienta se manifesta si poate fi arsa daca este inteleasa si integrata.Chiron retrograd in Berbec vorbeste despre greseli karmice prin care ai lezat personalitatea celorlalti, intr-un fel ranile sufletesti produse in ei le-au pus piedici in evolutie. In aceasta viata poti suferi lezari si piedici in actiunile tale din partea celorlalti( asta se vede in casa activata de Chiron in harta natala).A venit timpul sa inveti sa fii tu insati, sa constientizezi esenta divina din tine care te ajuta sa fii eroul vietii tale.
    Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.