VENUS IN MERS DIRECT IN LEU -6 SEPTEMBRIE 2015, ORA 04:30, ORA ROMANIEI-”UN ADEVAR PICTAT, SCHITAT, ARATAT…”

procne-and-philomela_p-p-rubens

                                                     Procne si Philomela, de Peter Paul Rubens

“………………………..

Asemeni snopilor de grau, ea va secera, niciodata intamplator.
Va treiera pentru a va decoji.
Va vantura spre a va curata de pleava.
Va macina pana la inalbirea fainii voastre.
Va framanta pana ajungeti foarte supusi, divini si puri.
Ca apoi sa va harazeasca focului sau
si sa puteti deveni painea cea sfanta
a nemuririi la ospatul divin.’
Khalil Gibran

Pe 6 septembrie 2015, Venus isi reia mersul direct ( normal) de pe gradul 14:23 Leu. Dupa 40 de zile de retrogradare ,Venus ne intinde “ iarasi mana ei de mic benefic” dar de data asta in domeniile in care am fost trimisi la reexaminare ( asta in functie de casa astrologica in care venus a retrogradat in harta natala ), este un moment in care deciziile si alegerile in aceste domenii ne preseaza. Ajustarile, compromisurile  pot fi necesare in urmatoarea perioada, o relatie buna se poate dezvolta pe mai departe mai puternica, mai plina de valoare, o relatie plina de fisuri se poate rupe total, nu exista “ inel “ pentru relatiile fisurate prea tare.

In perioada de retrogradare este posibil sa fi reinnodat o relatie veche, acuma este cel mai bun moment de a decide daca doriti sa continuati cu acea persoana sau daca a fost doar un “ abur venusian “ de care veti dori sa scapati. In acelasi timp, este posibil sa fi  intalnit probleme financiare de orice fel( fie in bine ,fie in rau ), probleme de sanatate, inclin sa cred ca revenirea micului benefic-Venus in mers direct poate fi ca o revenire la normalitate in chestiunile financiare, in tot ce tine de sanatate, maretie. Nu trebuie sa uitam ca energia unei planete retrograde nu ne vrea raul ( de multe ori noi intelegem doar acest lucru), putem privi energia incetinita a unei planete retrograde ca o energie cu o puternica influenta asupra vietii noastre cu un rol de reparare a unor erori trecute, cu un rol karmic asupra caruia de cele mai multe ori nu avem nici un control.
Venus retrograd a putut accentua “ limbajul iubirii karmice” prin oamenii care ne-au iubit sau urat in trecut, in vietile trecute dar  a oferit si sansa de a ierta iubirea care a gresit, care a pacatuit, care  a ranit profund sufletul nostru. Este o sansa rara de a fi pusi fata in fata cu aceste iubiri karmice ,cu intalnirea unui suflet pereche , cu posibilitatea de a invata ca iubirea,  glasul iubirii stie sa ierte. Pacatul  este adesea o grea povara iar Venus retrograd poate fi privita ca o spovedanie de 40 de zile cand sufletul este obligat sa se ierte si sa ierte. Nu toate relatiile sunt menite sa dureze iar cele karmice sunt menite sa accelereze evolutia noastra. Motivul acestor relatii nu este prea clar pana cand relatia nu se termina iar Venus retrograd este ca o scoala in care acest model este analizat, reanalizat, intelegand de fapt lectia noastra si nu a partenerului.
Venus in mers direct pe gradul 14:23 face un aspect de conjunctie cu asteroidul 196 Philomela pe gradul 13:35 Leu. In mitologia greaca , Philomela a fost sora lui Procne casatorita cu regele Traciei –Tereus. Dupa cinci ani de casnicie, Procne  a dorit sa-si vada sora iar Tereus a fost de acord sa mearga la Atena sa o ia pe Philomela in vizita la sora ei –sotia lui. Cand a vazut-o pe Philomela, a fost orbit de frumusetea ei iar in drum spre casa, Tereus a violat-o pe Philomela si i-a taiat limba pentru a nu putea sa-i spuna lui Procne ce a facut el.  In imposibilitatea de a vorbi, Philomela a impletit o tapiserie care ilustra povestea violului. Cand a vazut Procne tesatura, a facut un plan de razbunare, a ucis pe fiul ei care a devenit cina lui Tereus. Dupa ce Tereus a terminat de mancat, sotia lui Procne a aruncat capul baiatului pe masa. Ingrozit de ceea ce s-a intamplat, Teresus a incercat sa le omoare pe cele doua femei, dar inainte de a le prinde, Zeii i-a transformat in pasari, Tereus a devenit un soim, Procne a devenit o iar Philomela o randunica. Aici, revenirea lui Venus in mers direct de mana cu Philomela pune un accent deosebit pe adevarul care iese la iveala prin orice mijloace, un adevar care poate ucide, care aduce transformarea profunda. Cred ca “ raul Philomela “ are legatura cu cariera, oamenii din zona carierei, rude, trecut, un drum scurt, un vecin, o relatie, dusmani nevazuti, casnicii. Acuma, victimizarile, neintelegerile, problemele in comunicare, sicanele, leziunile sunt dezactivate, adevarul iese in lumina prin fel de fel de simboluri, imagini, vise.

Simbolul Sabian pentru gradul 15 Leu , gradul lui Venus in momentul intoarcerii  in mers direct :” Carnavalul de Lasata Secului umple strazile New-Orleansului.
Este fabulos acest simbol sabian si in accord deplin cu cerinta lui Venus si Philomela, apare o eliberare spectaculoasa, libertinaj, exaltare pentru recunoasterea sociala, multumire de sine.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Venus in tranzit prin casa  V aduce sensibilitate , veselie, bucuria dragostei, creste gustul distractiilor, poate fi un timp al aventurilor in iubire. Este un timp in care veti simti nevoie de afectiune si de romantism in viata voastra, farmecul natural se poate transforma intr-un magnet, comunicarea cu ceilalti se imbunatateste, este un timp al norocului in dragoste, sansa in speculatii, succes in activitati artistice. Aspectul de trigon dintre Venus in tranzit prin Leu si Soarele natal favorizeaza buna dispozitie, refacerea fortelor psihice, momente de viata agreabile, sansa va surade , imaginea publica are foarte mult de castigat. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de o iubire, un copil, o sarcina, bani.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Venus in tranzit prin casa  IV ar trebui sa aduca pace, afectiune  si generozitate fata de oamenii din familie, dar daca tinem seama ca Venus in tranzit prin Leu face un aspect de careu cu Soarele natal, atunci nu putem vorbi decat de o planeta Venus slabita ce nu poate sa va ajute foarte mult, poate in schimb sa va aduce destule momente nefericite, situatii neplacute in familie, in relatiiile cu membrii din familie, in afacerile imobiliare, in camin, casa .Urmeaza o perioada in care puteti da dovada de un comportament subiectiv, absurd fata de membrii din familie, fata de persoana iubita, la nivel mental pot aparea indecizii dureroase in maniera de a actiona, de aceea este foarte bine sa incercati sa fiti mai ponderati si mai retinuti. Nu va palmuiti singuri. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de casa, familie, corpul fizic, o problema de sanatate, loc de munca, colegi.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Venus in tranzit prin casa  III aduce relatii armonioase cu cei apropiati voua, fie ca vorbim de frati de surori, fie ca vorbim de vecini. Tendintele amoroase sunt orientate mai mult catre o anumita forma de camaraderie sau schimburi intelectuale , va bucurati sa vorbiti despre dragoste, relatii , arta , partea frumoasa a vietii. Aspectul de sextil dintre Venus in tranzit prin Leu si Soarele natal favorizeaza situatiile stabile, incredere in calitatile personale, armonie in situatiile si relatiile afective. Philomela poate aduce in lumina adevarul legat de o ruda, un vecin, o calatorie scurta, trecut, iubire, copii.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Venus in tranzit prin casa II favorizeaza sansa de casatorie bogata, actiuni financiare norocoase. Norocul pare a fi legat de viata sentimentala, pierderile sau achizitiile pot proveni de la persoanele iubite. Afectiunea are nevoie de ceva concret in urmatorea perioada, de aceea puteti deveni destul de posesivi atat fata de persoana iubita cat si fata de bunurile personale. Totusi , tinand cont ca Venus este in Leu vrea maretie, putem vorbi de cheltuieli necugetate, lacomie, tendinta de a oferi cadouri costisitoare, banii se pot risipi cu destula usurinta. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de bani, bunuri materiale, de cum va folositi valoarea pentru a crea valori, prieteni, casa, familie.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Venus in casa I va face destul de “ naravasi” , atenti fata de voi si cu cerinte mari fata de partener, veti da o importanta deosebita descoperirii unicitatii caracterului si scopului individual intr-o maniera deschisa, atractiva, deveniti “ magnetici” in atragerea celorlalti dar de cele mai multe ori in realizarea propriilor scopuri. Toata atentia se indreapta catre voi, este amplificata bucuria de a trai, veselia, farmecul, hazul, spontaneitatea. Aspectul de conjunctie dintre Venus in tranzit prin Leu si Soarele natal poate imbunatati viata amoroasa, gasirea unor solute avantajoase pe cale amiabila, este posibila o noua iubire, o amplificare a unei iubiri mai vechi, o casatorie. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de relatiile voastre, personalitatea voastra poate fi pictata asa cum este ea in realitate.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Venus in tranzit prin casa XII  va face destul de singuratici, veti simti o nevoie acuta de izolare , va puteti implica intr-o relatie de iubire ce trebuie tinuta secreta , va puteti indragosti de o persoana care nu este disponibila pentru voi. Dragostea si sacrificiul par a merge mana in mana in urmatoarea perioada , puternicul sentiment de compasiune si dorinta de a servi pe ceilalti va poate face destul de vulnerabili. Deoarece  Venus reprezinta atractia se poate spune ca veti fi atrasi de tot ce este ascuns, misterios, inegal, provocator. Pasiune pentru ocultism, iubiri mistice. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de o relatie din trecut, bani, credinta, studii superioare, strainatate.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Venus in tranzit prin casa XI va face sociabili, va puteti bucura din plin de prietenii vostri, este o excelenta pozitie pentru dezvoltarea amicitiei, companiilor si relatiilor in care accentul se pune pe prietenia in dragoste. Puteti intalni iubirea intr-un mediu amical, apar protectii, ajutoare de la anumiti oameni care va sustin. Venus in aceasta casa poate fi ca un magnet  atragand pentru voi rezultatele activitatilor voastre , atragand prietenii de care aveti nevoie. Aspectul de sextil dintre Venus in tranzit prin Leu si Soarele natal favorizeaza situatiile stabile, incredere in calitatile personale, armonie in situatiile si relatiile afective. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de un prieten, un ghid, imaginea voastra publica, acorduri semnate de au legatura cu banii.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Venus in tranzit prin casa X  ar trebui sa va aduca destule sanse in cariera dar vorbind de Venus in Leu care face un aspect de careu cu Soarele natal nu putem vorbi decat indoieli si destule retineri, pot aparea situatii neplacute in viata sociala, in cariera.Caracterul subiectiv si indeciziile de care veti da dovada in urmatoarea perioada pot conduce la insatisfactii in viata sociala, in domeniul profesional. Situatiile in domeniul profesional pot fi afectate de interventia unei femei putand conduce la scandaluri si dezamagiri. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de cariera voastra, viata sociala, proiecte profesionale, trecut, familie.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Venus in tranzit prin casa IX  poate aduce calatorii fericite, relatii bune cu strainii, intalnirea dragostei in calatorii, posibila casatoria in strainatate si stabilirea in strainatate. Venus in aceasta casa va poate da dorinta de a studia, va da inspiratie creativa , rafinament , calatorii profitabile din punt de vedere intelectual. Este un timp in care Venus poate adauga destul farmec si emotie oricarei aventuri sau calatorii lungi. Aspectul de trigon dintre Venus in tranzit in Leu si Soarele natal poate conduce la mici castiguri de mare valoare morala sau sentimentala, imaginea publica poate avea mult de castigat in aceasta perioada. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de o relatie din strainatate, studii superioare, credina, calatorii.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Venus in tranzit prin casa  VIII poate favoriza castigurile prin orice fel de parteneriat , aduce nevoie de pasiune puternica in relatii, sentimentele devin intense, profunde putand aduce destul zbucium intr-o relatie care nu poate oferi asa ceva.  In aceasta casa, Venus induce nevoie de o dragoste totala , devotamentul si atentia partenerului trebuie sa fie totale.Aspectul de 150 grade dintre Venus in tranzit prin Leu  si Soarele natal poate alterna situatiile bune cu cele rele, poate favoriza starile de indoieli si retineri , puteti fi cuprinsi de tristeti absolute iar orice tradare poate provoca o deruta totala.  Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de un contract, un acord ce are legatura cu banii, viata intima.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Venus in tranzit prin casa  VII ar trebui in mod normal sa  favorizeze casatoria , orice fel de asociere, dar tinand cont de faptul ca Venus in tranzit prin Leu face un aspect de opozitie cu Soarele natal, nu putem vorbi decat de o planeta Venus slabita ce favorizeaza frustrarea in dragoste, lipsa de armonie in familie, dezamagiri produse de partener, falsuri in asocieri, parteneri neseriosi care va pot produce destule dureri. Este o perioada a reactiilor nepotrivite din pricina  inselarii aspiratiilor sentimentale, evenimentele pot fi destul de neplacute in domeniul sentimental, sunteti lipsiti de capacitatea luarii unor decizii corecte de aceea este foarte bine daca veti incerca sa fiti mai retinuti in afaceri, sa alegeti calea cumpatarii si abtinerii.  Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de o relatie, o casnicie, un asociat, un avocat, un dusman.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Venus in tranzit prin casa VI atrage favoruri la locul de munca, intalnirea iubirii la locul de munca, vindecare prin iubire. Cu Venus, zeita iubirii in domeniul muncii si sanatatii, tendinta de a analiza dragostea devine foarte importanta, puteti deveni destul de critici fata de partener, puteti deveni sclavul perfectiunii in iubire uitand ca nimeni nu poate fi perfect. Urmeaza un timp in care va puteti concentra mai mult pe dragostea de munca decat pe dragostea partenerului. Aspectul de 150 grade dintre Venus in tranzit prin Leu si Soarele natal poate aduce dezordine emotionala, ofense, ranchiuna. Philomela poate aduce in lumina un adevar legat de o relatie de la locul de munca, un coleg, viata intima, rude, dormitorul relatiei voastre.

Despre Venus retrograd cititi aici.

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Bine documentat ?i concis.Adriana,te rog frumos sa-mi explici despre fenomenul astrologic deosebit care a avut loc pe10 august 1952.Pân? acum nimeni nu îl detaliaz?.Mul?umesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.