LUNA NOUA IN GEMENI–22 MAI 2020, ORA 20:39, ORA ROMANIEI-SA REPARAM ERORILE TRECUTULUI……….

 “Cel ce vine din cer este mai presus de toti; cel ce este de pe pamant este pamantesc si vorbeste ca de pe pamant. Cel ce vine din cer este mai presus de toti.” Ioan 3:31

Bat clopotele cerului pentru o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment astral important. Acuma Lumina- Soarele pe gradul 2:05 Gemeni se uneste cu Intunericul – Luna pe gradul 2:05 Gemeni si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 22, din orice semn zodiacal.

O Luna Noua este asociata tot timpul cu un pas nou, o idee noua, un cuvant nou, ambitii si obiective noi, o haina noua unui proiect mai vechi, iar in semnul de aer al Gemenilor, noutatea se propaga prin cuvant, gand, miscare, rude, mediul apropiat, studii, comunicare, smecherii, viclenii, inteligenta practica.

Semnul Gemeni guverneaza gandurile si perceptiile noastre; acestea ne pot intemnita sau ne pot elibera. Un vechi dicton spune ca “Omul spiritual nu foloseste cuvintul decat in trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvanta, sau pentru a prospera”. Ceea ce un om spune despre ceilalti, asa se va spune si despre el, si ceea ce doreste altora, isi doreste lui insusi. Daca un om doreste ghinion cuiva, este sigur ca si-l va atrage lui insusi. Daca doreste sa ajute pe cineva sa reuseasca, el isi doreste propriul succes si se ajuta pe sine.

Problema acestui semn tine de dualism, de personalitatea dubla si care este simbolizata in mitologie de fratii misteriosi Castor si Pollux. Atunci cand era pe moarte, Castor il cheama pe fratele sau, Pollux ce ii cere lui Zeus( tatal lui) sa imparta cu fratele lui nemurirea sa. Zeus accepta si astfel avem pe cer constelatia Gemenilor. Dar fiecare mit este un model cosmic pentru viata noastra aici pe pamant. Acesta ne spune ca omul are o parte efemera ( corpul) si una nemuritoare ( sufletul) care trebuie sa convietuiasca in buna intelegere aici pe pamant. Pollux –sufletul nu poate trai experientele pamantesti fara Castor –corpul fizic.

Castor (corpul ) este cel care moare iar Pollux(sufletul) este nemuritor. Semnul Gemeni reprezinta sufletul si trupul, aspectele muritoare si nemuritoare care trebuiesc unificate iar Luna Noua in Gemeni aduce oportunitati sa-l redescoperim pe Pollux (sufletul) care stie sa ne lumineze calea adevarata. Pollux –sufletul nu poate trai experientele pamantesti fara Castor –corpul fizic, cand sufletul este hranit corespunzator devenim mici Zei aici pe pamant iar corpul fizic devine o “ haina fara pret”’.

Luna Noua in Gemeni ne face destul de flexibili, sociabili, dornici de miscare si pune accentul pe minte, pe informatii de tot felul, pe cunoastere, pe gestionarea mai buna a vietii de zi cu zi, pe remedieri, negocieri, rude, vesti deosebite. Exista intotdeauna doua laturi ale semnului Gemeni iar adevarata provocare aici este sa gasim echilibrul intre partea intunecata si partea luminoasa din noi. Usa unei noi lumi, unor noi oportunitati,  este deschisa prin comunicare. Multe din crizele existentiale vin ca urmare a acestei imprastieri, a neatentiei, a increderii in personalitate uitand de suflet. Iar aceasta Luna Plina in Gemeni ne pune fata in fata cu esecurile actionilor noastre ghidate doar de mintea pamanteasca uitand ca Isus ne-a spus ;” Fara de Mine, nu puteti face nimic”.Ioan 15:5

Fara sa facem apel la intelepciunea eterna si divina a sufletului, fara indrumare divina, ne invartim in cerc, repetam aceleasi greseli, aceleasi modele de viata. Sustinuti de vocea sufletului, putem controla mintea, putem deveni constinti de vocea divina a sufletului.

Popular se spune ca fiecare are o cruce de dus in viata lui ce poate fi legata de lupta care trebuie dusa pentru depasirea tendintelor negative aratate de semnul Lunii. Iar marea lectie adusa de Luna Noua in Gemeni tine de cooperarea cu ceilalti, de grija fata de ceilalti fara a considera oamenii drept obiecte de care sa ne ajutam. Barfa, marturia mincinoasa, tradarea celuilalt pentru fel de fel de castiguri intelectuale, doua fete, doua atitudini diferite fata de acelasi om, fapta, sunt iarasi analizate de aceasta lunatie.

Daca semnul lunatiei ofera o multime de posibilitati( mutabilitatea semnului), casa astrologica activata arata domeniul de viata adus in centrul atentiei.

Luna Noua energizeaza casa VI si face o conjunctie stransa cu casa VII in Gemeni. Daca Luna Noua in Gemeni in casa VI, o casa naturala a Fecioarei, va pune un accent deosebit pe activitatile zilnice, locul de munca, responsabilitate, sacrificii, obiceiuri, rutine, punctualitate, organizare, proiecte de munca, sefi, colegi, sanatate, grija fata de ceilalti, critica excesiva, animale de companie. In casa VI, munca, serviciul, innobileaza sufletul dar pana sa ajungem aici, trebuie sa ne ocupam de crizele ce apar. Luna Noua in Gemeni in casa VI poate fi un punct critic in viata noastra indemnandu-ne sa ne intrebam “ ce sa facem in continuare? “ astfel incat sufletul nostru sa-si faca datoria divina si sa nu mai sufere. Luna Noua in Gemeni in fuziune cu casa VII pune un accent deosebit si pe relatiile romantice, casnicii, pe relatiile de afaceri chiar si pe dusmanii nostri, judecatori, avocati. Cum semnul Gemenilor guverneaza modul cum sunt difuzate informatiile, aceasta lunatie ne spune ca prin cuvant se pot construi imperii sau pot izbucni razboaie, cuvantul este arma cu care cladim sau rupem o relatie. “ La inceput  a fost cuvantul si cuvantul era Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul” ne spune Evanghelia dupa Ioan iar aceasta Luna Noua in Gemeni este in acord deplin cu acest mesaj evanghelic, ne spune clar ca cea mai puternica arma pe care o are omul este cuvantul, deci fiti cumpatati si pozitivi in manuirea cuvintelor.

In mod traditional, semnul Gemeni este condus de Mercur, mesagerul zeilor, care zboara in sus si in jos conectand mintea superioara si inferioara – sufletul si personalitatea. Mercur ne ajuta sa intelegem viata si sa intelegem experientele noastre de zi cu zi. Cu toate acestea el nu ne conduce spre profunzimea lucrurilor, preferand sa ne ocupam de problemele de suprafata necesare vietii inainte de a trece la urmatorul lucru. Mercur este o planeta flexibila, recunoaste conexiunile si posibilitatile dar fara a ne spune ceva despre greselile acestor posibilitati. In mit, Mercur este mesagerul zeilor. Nu era de datoria lui sa judece mesajele si informatiile pe care le transmite, doar trebuie sa le comunice.

Acuma, Mercur este in Gemeni merge de mana cu Venus retrograd in Gemeni si ne transmite ca noutatea momentului(luna noua)  tine de fapt de corectia unor erori din trecut(Venus retrograd). Deci, mesajul acestui moment astral important este de  “re-evaluare, repara aici, rezolva acuma, re-editeaza, reformuleaza, redescopera, releaga,”- si toate aceste reparatii tin de relatii, afaceri, contracte semnate, lege si aplicarea legilor, drepturi cetatenesti, comunicare, documente, invatamant, examene, finante, comunicarea in relatii, comunicarea cu ceilalti, rude, vecini, tineri, prietenii, grupuri si proiecte de grup, umanitarism. Aceasta luna Noua in Gemeni este de fapt un dar ceresc ce ne ofera sansa de a reflecta, de a revizui si de a corecta greselile pe care le-am facut anterior in graba si prinsi in vartejul vietii de zi cu zi. Este un timp al adevarului, chiar si atunci cand comunicarile par perturbate si neintelegerile sunt dure.

Mercur vrea sa isi faca treaba bine( sa transporte mesajul lui Venus retrograd pe pamant), iar pentru asta are un asistent astral important, asteroidul 8405 Asbolus numit Vazatorul. In mitologie, Asbolus a fost un centaur, jumatate om, jumatate cal iar numele lui inseamna “praf de carbon”. El a fost unic printre centauri, el a fost un profet. El citea viitorul in zborul pasarilor. In astrologie, Asbolus se alatura orbitei lui Jupiter oferind astfel perceptie vizuala dar si orbitei lui Neptun oferind simboluri in cadrul acestei perceptii. Prin combinarea perceptiei vizuale a lui Jupiter cu identificarea si empatia  lui Neptun, Asbolus de mana cu Mercur ne da o capacitate mare de a intelege rapid o situatie, de a intelege rapid ceea ce fac altii citind asta pe fata lor, in miscarea corpului lor, a mainilor lor ( nu trebuie uitat ca Vazatorul Asbolus citea viitorul in zborul pasarilor). Traditional, pasarile sunt si un simbol al fortelor spirituale, aspecte mai inalte si mai libere ale mintii. Este un mesaj al unui nou proces ce poate conduce la o intelegere mai profunda a existentei umane. Sa fim curajosi si sa mergem pe calea indicata, desenata, de divinitate. Fiti vigilenti, mesajele, semnele, visele, sunt daruri spirituale trimise fiecaruia dintre noi. Asbolus vorbeste tot timpul despre povesti de viata in care predomina haosul dar si de supravietuire prin credinta, intuitie, sa fim atenti la simbolurile, semnele prevestitoare care pot lucra ca indicatoare sigure de orientare. Acest Centaur insista asupra faptului ca mereu si mereu trebuie sa ascultam de intuitia noastra, de vocea divina din noi, de Pollux(sufletul)  ce este nemuritor. Altfel, viata noastra va fi plina de esecuri, pierderi semnificative de energie pentru a face pe plac doar lui Castor –corpul fizic. Doar prin Pollux(sufletul) aflam intentiile lui Dumnezeu.

Neptun in Pesti face un aspect provocator cu Mercur de mana cu Venus retrograd in Gemeni, ceea ce ne spune ca ceata acopera viitorul iar noi trebuie sa navigam in sens invers, in trecut pentru a repara erorile jenante. Acuma, putem plati pentru usurinta cu care am acceptat ca ceilalti au datele corecte si pot decide pentru noi. Devenim constienti de faptul ca suntem de fapt niste victime ale naturii inselatoare a altora. Acest aspect este idealist si nerealist atunci cand vine vorba de relatii, acorduri semnate, partener, asociat, concurent, justitie, familie, comunicare, documente, patriotism, neam, tara( Neptun in casa III si in fuziune cu casa IV). Cu Neptun la masa negocierilor astrale, poate fi greu sa vedem lucrurile clare.  Comunicarea este, de asemenea, afectata de aceasta energie si putem avea multe neintelegeri cu ceilalti. Putem fi inselati sau putem induce in eroare pe ceilalti, minciuna este pe valul lui Neptun si ar fi bine sa cultivam doar bunele intentii. Cu mintea pamanteasca nu avem nici o sansa sa intelegem adevarul si minciuna, doar conectati la intelepciunea eterna si divina a subconstientului nostru, putem naviga usor prin provocarile actuale.

Tot Luna Noua pe gradul 2:05 Gemeni este sustinuta printr-un trigon benefic de Saturn retrograd pe gradul 2 Varsator care ne spune intr-un mod prietenesc ca in trecut(Saturn retrograd) am depasit limitele a tot ce inseamna individualitate, unicitate, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, stiinta, idealurile umanitare si constiinta de grup. Saturn retrograd ne cere sa reanalizam cuvantul umanitar ce deriva din esenta a ceea ce înseamn? a fi om. Este promisiunea de a fi cel mai bun si de a actiona plin de bunavointa, inofensivitate, compasiune si dragoste pentru toate fiintele.

Deci semnul Gemeni, gazda acestei lunatii noi este totul despre mintea noastra, despre magia cuvantului, despre binele si raul construit prin gand si cuvant in trecut. A venit timpul sa invatam ca singura putere se afla in gandurile noastre iar cand acestea sunt divine, puterea lui Dumnezeu le insoteste.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.