ECLIPSA DE SOARE IN FECIOARA -13 SEPTEMBRIE 2015, ORA 9:41, ORA ROMANIEI –“ILUZII SPULBERATE”

astro_2gw_402_eclipsa_de_soare_septembrie_2015.52955.28382

In astrologie, Eclipsele de Soare sunt configuratii astrale puternice ce prevestesc inceputuri sortite atat la nivel personal cat si la nivel de societate. Toate eclipsele vorbesc despre schimbari dar o schimbare in acord cu destinul fiecaruia .

O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, sunt  energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri, uneori aceste inceputuri pot fi radicale, aici soarta este la “ volanul vietii noastre”.

Eclipsa de Soare din 13 septembrie 2015 are loc in faza de Luna Noua in Fecioara ( Soarele in Fecioara in conjunctie cu Luna in Fecioara)  gradul 20: 10 in apropierea Nodului Nord  Lunar in Balanta  gradul 0:57, este o eclipsa ce poate aduce oportunitati imense pentru viitor. Nodul Nord care sustine aceasta Eclipsa de Soare ofera putere pentru scopurile necesare vietii noastre, destinului nostru, nu este o cale usoara dar este singura care ne ajuta sa crestem, sa evoluam. Cu Nodul Nord in Balanta, viitorul merge parcurs “ in doi”, in echipa. Aici, lectia karmica cere sa invatam ca misterul vietii trebuie descoperit in doi, este un “ sport karmic de echipa” in care fiecare isi aduce un mic aport pentru a castiga. O Eclipsa de Soare zguduie, destabilizeaza vechea ordine si actioneaza ca un portal intre vechi si nou.Cu Eclipsa de Soare in Fecioara sustinuta de Nodul Nord in Balanta, relatiile vechi ( Balanta) vor trece prin purificare ( Fecioara).
O Eclipsa de Soare in conjunctie cu Nodul Nord in Balanta va aduce acele relatii, acei oameni care  pot sa ne ajute, sa ne elibereze de ceea ce stagneaza in viata noastra. Fecioara este un semn karmic ce transforma sarcina de serviciu in obligatie, accentueaza puritatea, perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, ordinea dar si  tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic. Acest moment astral ne cere ca  obiectivele personale trebuie sa fie in accord deplin cu acest semn al fecioarei, astfel, tot ce tine de sanatate, nutritie, organizare, detalii, inteligenta, servicii, colegi, practicism, sunt sustinute astral. Nodul Nord simbolizeaza energia care ne  impinge sa crestem, sa ne indeplinim  visele. Acest lucru poate fi o adevarata provocare si are legatura cu ceva cu care nu suntem obisnuiti , familiarizati iar acesta Eclipsa de Soare poate fi o energie ce obliga sa imbratisam o experienta necesara evolutiei noastre.Din cele mai vechi timpuri, Fecioara a fost in acord deplin cu simbolul Sfinxului, cel care lanseaza enigme cu talc.  Apoi, acest semn a fost asociat cu imaginea Fecioarei cu snopii ei de grau sugerand maturitate, stapanire de sine, un oracol, o preoteasa. Aceasta Eclipsa de Soare in Fecioara formata cu ajutorul Nodul Nord in Balanta( relatii, echilibru, dreptate, viata in doi, frumusete) ne spune ca ne ajuta sa gasim raspunsul la o intrebare care pare fara raspuns si care deschide o usa benefica viitorului. Cu Nodul Nord in Balanta, trebuie sa fim sensibili la nevoile celuilalt, sa invatam despre cooperare si tact, sa invatam sa ne punem in locul celuilalt, sa eliminam egoismul si dorinta de a actiona in viata asemeni unui berbec hoinar, combatant si razboinic. Cu  cat vom renunta mai repede la “lucrurile vechi “ din viata noastra cu atat situatiile noi, persoanele noi ne vor deschide usa. Eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal la fiecare 19 ani, daca una dintre planetele din harta natala este “ lovita , energizata ‘ de catre aceasta eclipsa de soare, puteti merge in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au fost in viata voastra . Pentru unii influenta eclipsei poate fi subtila in timp ce pentru altii poate fi destul de intensa indicand noi inceputuri, schimbari radicale , stiri neasteptate, surprize de tot felul.

Eclipsa de Soare in Fecioara activeaza casa XI o casa in care descoperim ca nu suntem singuri,  aici sunt prietenii nostri, aliatii nostri, protectorii nostri,ghizii spirituali,  puterea noastra in cadrul unui grup, puterea unui grup, sperantele noastre, aici muncim pentru viitor.Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare , castigurile neasteptate. O Eclipsa de Soare in casa XI este adesea insotita de speranta , optimism, credinta , ambitie, excentrictate, socuri. In casa XI , Eclipsa de Soare in Fecioara este un “doctor divin”  ce ne vindeca sufletul, sperantele desarte, corpul fizic, relatiile noastre, aduce protectorul necesar, prietenul plin de bunavointa , recompensele neasteptate. Cand ajungem in casa XI, Dumnezeu este cel mai bun prieten al nostru si ne vorbeste despre lucrurile complicate, socuri, conflicte care se tot repeta la nesfarsit. Casa XI este guvernata de Uranus si Saturn. Daca Uranus este stapanul cerului, vorbeste despre inovatii, progres, revolutie, inspiratie  geniala , indrazneala , Saturn stie atat de bine sa taie ( Uranus a fost taiat de Saturn in mitologie) idealurile inalte, sa le dea limite pamantesti, sa ne pedepseasca . In casa XI aceasta energie pune un accent deosebit pe prieteni, cunostinte, grupuri , astrologie, ghizi spirituali.

Nodul Nord in Balanta care ajuta la formarea acestei Eclipse de Soare este in casa XII, o casa ce are in eticheta ei astrologica lucrurile ascunse, secrete, relatii ascunse, remuscari, vinovatii, pacatele trecutului. Acuma, aceasta Eclipsa de Soare poate lumina si afacerile neterminate ale trecutului, ne pune fata in fata cu fantomele ce traiesc in subconstientientul nostru, fantome ale lucrurilor nefacute, cuvintelor nespuse, a tuturor gesturilor pe care inima si mainile nu au putut sa le infaptuiasca, sa le daruiasca.. Este un moment important in care ne intalnim cu rezultatele esecurilor si frustrarilor sociale,  profesionale dar si acele rezultate pozitive ale muncii noastre, chiar castiguri as putea spune, dar ceea ce este mai  important acum , este o punere in lumina a tuturor metodelor folosite pentru atingerea unor anumite scopuri, a puterii, a faimei , dar si a metodelor care au generat infrangerea, decaderea. . Foarte important in acest moment este sa intampinam cu o intelegere clara experientele trecutului, avem nevoie de curaj, credinta si compasiune sa constientizam faptul ca fricile, simtul vinovatiei , remuscarile ce au legatura cu trecutul nu pot fi oprite ci doar intelese, acceptate, iertate.
Guvernatorul acestei Eclipse de Soare in Fecioara este Mercur in Balanta ascuns bine tot in casa XII ceea ce arata ca mintea noastra va fi axata pe chestiunile private si problemele trecutului . Parca am sta in spatele unei scene si ne tot repetam greselile, vinovatiile, pacatele iar acest lucru nu poate face decat sa instaleze o stare de incertitudine, anxietate.
Examinarea trecutului este buna atata timp cat nu insistam prea mult pe vinovatii de tot felul. Mercur in Balanta in casa XII ne poate folosi foarte mult in descifrarea enigmei unei relatii, unei probleme de sanatate, descoperirea a fel de fel de secrete care par a tine intr-un fel de trecut, vieti trecute, relatii trecute. Dar Mercur in Balanta face un aspect de opozitie cu Uranus in Berbec din casa VI ceea ce arata decizii pripite, cearta, vesti socante, incredibile.
Orice rigiditate in gandire se poate fisura in aceasta perioada , informtiile noi pot arata clar ca standardele vechi de gandire nu mai au loc in dezvoltarea noastra. Este posibil sa apara o teama de nou dar cautarea adevarului aduce posibilitatea de a-l recunoaste si de a-l primi in viata noastra.Este momentul unor descoperiri incredibile  in special de natura tehnica, de sanatate, munca, colegi, trecut, vindecare ,relatii absurde, iluzorii.

In harta Eclipsei, Venus este un limbaj important deoarece este mana in mana cu Marte in Leu si guverneaza in acelasi timp si Nodul Nord in Balanta.
Marte de mana cu Venus creste dorinta de relatii si poate aduce dragostea cand nici nu te astepti. Aceasta energie este in general mai mult fizica si nu exista neaparat un angajament profund, ca atare, poate fi de multe ori “dansul unei nopti de vara”.  Aceasta conjunctie este in trigon cu Uranus in Berbec si in careu cu Saturn in Scorpion .

Uranus in casa muncii dar in  fuziune cu casa casniciilor, uniuni, partener de viata si in trigon cu Venus si Marte poate rupe lantul karmic al unor relatii in care monotonia a devenit un mod de viata. Apare o schimbare substantiala in modul de a ne raporta la ceilalti si de a trai o relatie sentimentala deoarece chiar si in cuplurile sudate bine apare nevoia de stralucire, nou pentru a le salva de la monotonie. Uranus in aspect benefic cu Venus poate aduce o schimbare  semnificativa a modului de a vedea o relatie iar  tot ce nu sustine individualitatea noastra se destrama. Schimbarile pot fi incitante cu toate ca renuntarea la ceva familiar creeaza un stress puternic.
Este cel mai bun moment pentru a incepe o dieta sau pentru reinnoire aspect, garderoba, atractia magnetica pluteste in aer.
In acelasi timp, Saturn  in aspect provocator cu Marte in Leu aduce obstacole, blocaje in punerea in practica a dorintelor noastre de libertate, mai bine spus, acest aspect vrea sa ne invete despre moderatie, disciplina, precautie.

Eclipsa noastra de Soare face un aspect de opozitie cu Chiron si asteroidul 1221 Amor. In astrologie, Chiron este vindecatorul intelept si profesor, este energia care ne ghideaza catre tot ce este mai bun in noi dar de multe ori acest drum nu ocoleste durerea si nici chiar intelepciunea nu ne poate proteja de durere. Aceasta Eclipsa de Soare in aspect provocator cu  Chiron in Pesti poate reinvia dureri sufletesti legate de iubire, iubiti, relatii imposibile, copii, valorificarea creativitatii personale. Intr-un mod ciudat, aceste dureri sufletesti sunt de fapt cadouri de vindecare, trebuie sa incercam sa privim lucrurile dintr-o perspectiva diferita si sa iertam. Recunostinta este cea care ne vindeca, acuma este cel mai bun moment pentru  a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment,  situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau )  in calatoria noastra. Putem alege aceasta cale sau putem sa continuam sa ne plangem de mila accentuand si mai  mult nesiguranta, temerile, problemele nerezolvate. Asteroidul 1221 Amor  cand face aspecte importante ne vorbeste despre iubirea neconditionata, armonia cu un partener, marea iubire romantica , iubirea recunostinta , iubirea spirituala . Amor crede in dragostea adevarata si isi cauta sufletul pereche, este idealul dragostei, romantismului. Chiron in conjunctie cu Amor in Pesti in casa V si in opozitie cu Eclipsa de Soare ne arata clar ca iluziile noastre legate de o relatie, un iubit de peste mari si tari, ne pot macina sufletul. Aceasta Eclipsa are darul de a face lumina in aceste iluzii, magii relationale prin fel de fel de ghidari, astrologie, semne, prieteni, protectori.

Schimbarile radicale fac parte din limbajul karmic al unei Eclipse de Soare , acest lucru depinde foarte mult de harta natala a fiecaruia si de planetele natale energizate, in timp se va vedea ca aceasta schimbare are  “in interiorul ei intelepciune”.  A venit timpul pentru ceva nou, daca Eclipsa deschide o “cale noua “pentru voi , este bine sa aveti curajul sa mergeti pe aceasta cale , cu siguranta este o cale pentru iluminare, auto-descoperire. Alegerea este a voastra dar daca va opuneti acestei schimbari ramanand in situatiile obisnuite dar de care sunteti nemultumiti, puteti avea probleme de sanatate si  asta din cauza frustrarilor existente. In harta natala, casa astrologica energizata de eclipsa corespunde de multe ori cu ceva care se termina in partea aceasta a vietii, este stinsa  o iluzie veche care nu va da pace si va arata calea cea buna.
Toate problemele care ne franeaza sau ne impiedica sa ne ducem la indeplinire destinul nostru sunt evidentiate si suntem ajutati sa le dam deoparte, e le eliminam , eu zic ca este de bine , o eclipsa chiar nu ne vrea raul noi suntem cei care ne facem rau insistand asupra unor lucruri , oameni care ne frustreza, obosesc,  uitand astfel de rolul nostru aici.
Influenta majora asupra semnelor Fecioara, Pesti, Sagetatori, Gemeni nascuti in jurul datei de 13(plus , minus cinci zile).Conjunctiile arata ca o parte a vietii se modifica in acord cu destinul fiecaruia. Opozitiile arata provocari care vin din exterior, de la anumite persoane. Careurile aduc provocari care pun accentul pe ceea ce sunteti  cu adevarat, pe auto-dezvoltare.Daca Eclipsa face aspect cu Soarele atunci se asteapta sfarsitul unei perioade si trecerea la ceva nou iar acest lucru se vede cel mai bine in casa astrologica unde este Soarele dar si casa astrologica care incepe in semnul Leului. Aspectele de trigon si sextil cu una din planetele din harta natala arata ca Cerul pregateste lucruri bune pentru voi.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti.

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

 1. Iti multumesc ptr articol. Daca eclipsa este in conjunctie cu pluto are influenta la nivel individual sau doar colectiv? La mine cam asa ar fi. Multumesc.

 2. Privind harta Eclipsei de Soare din Luna Noua in Fecioara, din 13 sept. 2015, ora 9:41 (harta de sub titlu) am observat ca AS Eclipsei este in grad 22 Balanta si corespunde cu data de 14 octombrie, care in zodiacul clasic (european), este: ,,Autoritar, bine sfatuit de multe ori si cu notabile succese.” In ortodoxie, in ziua de 14 octombrie, este Sfanta Cuvioasa Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, ,,Vinerea Mare de toamna”- miezul toamnei, sau ,,Vinerea celor 12 vineri”, si nu numai. Eclipsa este, in acelasi timp, in dodectil (orb 2) cu data de 14 octombrie, e ca o reflexie in avans a acestei sarbatori, ceva de genul ,,parte in tot si tot in parte”.
  In harta mea natala (9 mai 1961, ora 3:51, Radauti), AS Eclipsei (grad 22 Balanta) se suprapune exact pe DS meu la acelasi grad si, evident, AS meu (grad 22 Berbec) devine DS al Eclipsei, respectiv o translatie de 180 grade – ca intr-o oglinda, sau o dubla rocada a AS cu DS (a Estului cu Vestul) si a Nadirului cu Zenitul. Te rog sa-mi spui cate ceva despre aceasta coincidenta particulara de grad, dar translatat.
  Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti.
  Iti multumesc cu recunostinta,
  Catalina

 3. Multumesc frumos!
  Acum dupa ce am citit articolul tau minunat sunt mai pregatita pentru ce urmeaza, apropo, acum 19 ani m-am mutat dintr-o zona a tarii in alta zona.
  Astept si acum schimbari….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.