VENUS IN MERS APARENT RETROGRAD IN FECIOARA /LEU:25 IULIE -6 SEPTEMBRIE 2015 – “UN PUZZLE KARMIC ”

astro_2gw_465_venus_retrograd_2015.26456.16475 (1)

Venus are o miscare aparent retrograda in acelasi semn la fiecare 8 ani; in anul 2007, planeta Venus isi incepea miscarea aparent retrograda in data de 27 iulie pe gradul 3 Fecioara si a revenit in mers direct pe 9 septembrie  pe gradul 17 Leu; in anul 2015, planeta Venus isi incepe miscarea aparent retrograda in data de 25 iulie pe gradul 0:46 Fecioara si va reveni in mers direct pe gradul 14:23 Leu in data de 9 septembrie 2015. Este o intoarcere a lui Venus in acelasi semn si in aceeasi casa natala  dar cu 2 grade mai putin decat la retrogradarea precedenta, se restabileste o legatura cu ceea ce a fost interupt , inceput in urma cu 8 ani, este o reinviere a proceselor incepute in acea perioada, sunt verificate rezultatele incomplete sau adormite din acea perioada. Ciclul de retrogradare a lui Venus descrie pe cer o stea cu cinci colturi-o pentagrama ( cinci retrogradari intr-un ciclu de 8 ani) care seamana in acelasi timp cu o mandala Lotus, centrul mandalei fiind Pamantul, locul unde noi trebuie sa obtinem cunoastere, integritate, armonie si iubire, sa invatam sa dam valoare dorintelor. Pentagrama – o stea cu cinci colturi este un simbol al aspiratiilor inalte, educatiei si practicilor  spirituale , cele cinci colturi sunt reprezentative pentru om : capul, doua brate intinse, trunchiul si doua picioare putin indepartate. Cinci este mijlocul lumii, este un punct de intalnire dintre cer si pamant, este un numar spiritual creativ, exprima sensibilitate, placeri sexuale si corporale , este cifra celor cinci simturi . Dar cinci este si o cifra a instabilitatii, omului schimbator, al riscului si aventurii , dorinte de toate felurile , atragere de tot si de toate , nevoie permanenta de ceva nou.
Experientele aduse de Venus in mers aparent retrograd in acelasi semn si in aceeasi casa natala au o legatura directa cu ce s-a intamplat in urma cu 8 ani , cu ce s-a inceput si a ramas nefinalizat, mesaje nespuse, alegerile facute, nuantele si subtilitatile sunt adesea distorsionate dar pline de semnificatie. Marea problema a lui Venus retrograd este legata de valorile false sau adevarate, de lumini si umbre frecvente in relatii, vorbim aici de dualismul planetei Venus.

Venus guverneaza legea atractiei, pune accent pe nevoia noastra de afectiune, armonie, iubire, relatii, frumusete. La un nivel mai profund, Venus vorbeste despre ceea ce ne atrage sau respinge la o persoana si cum raspundem la aceste influente, asta in functie de cum percem noi pe celalalt. Iubirea formeaza “ un arc electric” intre noi si cei pe care ii iubim, acest “ curent al iubirii” curge in ambele sensuri, adesea, pot aparea “ scurtcircuite “ datorate unei iubiri posesive, gelozie, tradare.
Venus in mers aparent retrograd este o perioada in care zeita dragostei, relatiilor, valorilor financiare si personale devine zeita razboiului, ne va pune fata in fata cu valoarea reala a tuturor relatiilor noastre, fie ca vorbim de o relatie de iubire, de casatorie, de relatia cu munca noastra, cu finantele, sunt  posibile certuri, discutii aprinse care vor face lumina asupra adevaratei valori a partenerului si a noastra, poate aduce iubirea si iubitul din trecut mai ales daca exista probleme nerezolvate acolo, este un timp in care ni se da sansa sa corectam valorile noastre si sa pastram doar ceea ce este benefic pentru noi. Poate fi un timp al divorturilor, separarilor, poate fi un noroc in reinodarea unei iubiri cu un suflet pereche cu care in trecut am trait destule lectii dureroase, putem vorbi de provocari in realitatea economica, provocari si durere legate de chestiunile financiare.

Acuma, Venus isi incepe “ aparenta intoarce in trecut “ de pe gradul 0:46 Fecioara, un semn al caderii ei, un semn care stie sa analizeze dragostea destul de critic. Putem duce critica la absurd acuma, putem deveni mai rezervati , discreti, pudici, putem deveni ironici. Nu trebuie uitat ca Fecioara cere onestitate, integritate, respectarea regulilor, conventiilor iar acuma, suntem pusi sa analizam aceste lucruri in relatiile noastre. Pe 31 iulie 2015, Venus isi incepe dansul retrograd in semnul Leului, acuma, stralucirea aparenta a unei relatii, a unui partener, asociat, uniune politica, a unui bun de valoare, poate pali, se vede “ stralucirea interioara”  ceea ce aduce manie, suparare, razbunare. Venus retrograd in Leu poate fi in acord deplin cu povestea “ Hainele noi ale imparatului”:” Pe cand imparatul mergea mandru sub baldachinu lui maret, toti oamenii pe care ii intalnea, in ulite si pe la ferestre strigau: „Ce haina stralucita! Ce trena frumoasa are! Si ce croiala minunat!
Fiecare se ferea, ca nu cumva sa se observe ca el nu vedea nimic. S-ar fi dat de gol numaidecat ca e prost ori ca e nevrednic de slujba lui. Astfel, niciodata hainele imparatului nu starnira o admiratie mai mare!
– Dar eu vad ca n-are haine deloc, zise un copil mic.
– Doamne, asculta glasul nevinovatiei! sopti mama lui. Si de indata rosti si multimea cuvintele copilului.
– Un copilas zice ca imparatul nu are haine deloc!
– N-are haine deloc! striga, in sfarsit, norodul.
Venus retrograda in Leu ne da deoparte maretia inchipuita, ne arata asa cum suntem indiferent daca ne place sau nu. Acest lucru se intampla si in relatii, uniuni, politica, invatamant, in relatia cu copiii, putem vedea adevarata valoare a unui iubit, copil.
Fata noastra draga Venus isi incepe dansul retrograd in casa XI, face un aspect de conjunctie cu asteroidul 42 Isis, un aspect de careu cu Saturn retrograd in Scorpion.

In casa XI, Venus retrograd va pune un accent deosebit pe grupuri, prieteni, liberalism la nivel erotic, pe aventuri erotice bizare, comportamente socante, pe sfidarea regulilor traditionale ale societatii in care traim. Venus ne va preda timp de 40 de zile o lectie a cumpatarii, a canalizarii energiei noastre in scopuri mai constructive.
O planeta retrograda ne ajuta sa revenim la ziua de ieri, luna trecuta, anul trecut, vieti trecute in scopul de  a rezolva situatiile de viata neterminate sau care au acumulat greseli, taxe karmice.
Cu Saturn retrograd in Scorpion in careu cu Venus in Leu, putem forta limitele poftelor noastre de maretie iar acest lucru se poate intoarce impotriva noastra. Dezamagirile romantice, iubirea neimpartasita, angajamentele rupte par a fi lucruri noi acuma dar ele au un dedesupt karmic, un ieri, o viata trecuta.
Nu ai invata nimic din relatiile trecute?
Acuma, timp de 40 de zile, putem analiza mai bine trecutul nostru relational, relatia cu copii, cu prietenii, putem vedea ce model relational se tot repeta si nu invatam nimic din el, putem obtine o perspectiva mai clara a ceea ce trebuie sa dam deoparte din natura noastra amoroasa pentru a avea relatii mai bune, profunde si nu numai de suprafata, poleiala exterioara o spala timpul iar rugina ne ataca sufletul.

Isis este considerata una din cele 9 zeitati principale ale Egiptului. Fiica lui Geb ( pamant ) si Nut ( cerul), Isis a avut o sora si doi frati, ea era casatorita cu fratele ei Osiris iar sora ei Nephthys cu Seth. In antichitate , pentru a pastra “ sangele albastru regal”, era ceva obisnuit sa se casatoreasca fratii si surorile intre ei. Numele Isis inseamna “ tron “ si ‘ cunoastere “ si a fost venerata ca o sotie credincioasa, devotata plina de compasiune, mama adevarata. Ea patroneaza  maternitatea , magia , fertilitatea , ingrijirea celor asupriti si rugaciunea celor bogati. Osiris ( sotul ei) a fost ucis din invidie de catre  Seth, fratele mai mic. Acesta a ascuns trupul lui Osiris intr-o cutie si a aruncat-o  pe Nil, Isis cu durerea in suflet a inceput sa-si caute sotul gasind in cele din urma cutia. Dar Seth infuriat de dragostea lui Isis pentru sotul ei, a inceput sa rupa corpul lui Osiris in bucati ( 14 bucati ) imprastiindu-le in toata tara. Isis nu renunta, dragostea pentru sotul ei este imensa reusind sa adune doar 13 bucati din corpul sotului ei ( penisul a fost mancat de pesti), a reasamblat cadavrul sufland viata in Osiris , face dragoste cu el si concepe un  copil-Horus , prin asta ea uimeste astfel Zeii. Dar magia nu a durat si Osiris moare, astfel mitologia prezinta apa Nilului ca lacrimile lui Isis ce-si plange durerea, moartea sotului ei mult iubit, partea esentiala ramane totusi iubirea lui Isis pentru Osiris, conexiunea lor magica , refacerea unei parti din corpul lui (penisul) si conceperea copilului lor .

Venus retrograda in Fecioara de mana cu Isis arata ca urmeaza o perioada de cautari, lacrimi, gasirea unei verigi lipsa, dezlegarea unui mister.
Isis vorbeste despre credinta, magie, devotament, “ imposibilul care devine posibil “, asadar sa fim deschisi acestei energii care vrea sa ne ajute sa gasim acea parte lipsa care ne poate completa,  intregi cu adevarat.
Asa cum Isis prin capacitatile ei magice si-a inviat sotul  asa si noi prin devotamentul nostru iesit din comun intr-un anumit domeniu de viata ( asta in functie de harta fiecaruia ), putem reintregi o situatie de viata, “ acea parte lipsa “ este undeva in trecut , am uitat-o undeva pe drumul vietii  noastre iar acuma putem constientiza acest lucru.
Isis in fuziune cu Venus retrograd si in careu cu Saturn retrograd pot fi pasi  importanti in descoperirea relatiilor inselatoare, prieteni tradatori, adevarata valoare a partenerului, iubitului, copilului.

O data la 18 luni, Venus retrograd ne ofera timp de 40 de zile o sansa pentru re-evaluarea adevaratei valori a unei relatii, partener, asociat, prieten, bunuri, tot ce consideram frumos. Scopul este de a armoniza viata noastra, de a sta in acele relatii care ne poleiesc sufletul. Este cel mai bun timp pentru a face acele ajustari necesare si in mediul in care traim: rearanjarea mobilei, revopsirea peretilor , orice alta modificare pentru a infrumuseta  locul nostru. Venus guverneaza  iubirea, frumusetea, valoarea proprie, valorile materiale, relatiile, in aceste domenii din viata noastra va aparea  incetinirea. Urmeaza un timp in care relatii din trecut se pot reinnoda, afacerile sentimentale neterminate din trecut se pot reaprinde, o relatie noua poate fi simtita ca ceva predestinat. Relatiile existente pot cunoaste inhibitii de tot felul, sentimentele, emotiile se pot manifesta ciudat, ascuns, misterios,s ecretos .
Deoarece  Venus guverneaza valorile, cumpararea unor bunuri de lux nu este tocmai indicata in urmatoarea perioada, acestea se pot dovedi a fi falsuri, se pot dovedi dezamagitoare .

Nu este cel mai bun timp pentru a fixa o data pentru casatorie, nu este cel mai bun timp pentru a face inverstitii  importante, se poate renegocia un contract financiar, un credit bancar, se pot reevalua chestiunile financiare  personale. Venus retrograd ne ajuta sa reparam anumiti pasi gresiti din trecutul nostru, “pasi” facuti alaturi de un iubit intr-o relatie,”pasi” nefacuti intr-o relatie trecuta, pot aparea fosti parteneri mai ales daca au ramas sentimente neexprimate, daca exista regrete fata de persoana respectiva. In perioada lui Venus retrograd poti intra intr-o relatie cu “ochii  inchisi”, DECI MARE ATENTIE, nu este cel mai bun moment pentru o noua iubire, in acelasi timp, in relatiile existente se poate instala o stare de tensiune care parca vine de nicaieri dar este prezenta.
Nu trebuie sa uitam ca o planeta retrograda aduce adesea evenimente inevitabile,predestinate  , asupra carora nu avem nici un control.

Daca sunteti un Taur sau o Balanta, daca aveti ascendentul in aceste semne, deveniti deosebit de sensibili in perioada lui Venus retrograd.
Influenta majora a acestui tranzit special va fi si asupra Leilor, Varsatorilor, Scorpionilor nascuti dupa data de 6. Daca aveti planete, axe importante in Leu sau la incepului Fecioarei, urmatoarea perioada de 40 de zile poate fi ca un drum in desert, depinde doar de voi ce ati pregatit pana acuma sa luati in aceasta calatorie.

Adriana Tudosa

You may also like

13 Comments

 1. Mul?umesc Adriana! Sunt Leu cu Venus retrograd în Fecioar?:) Imi po?i spune te rog ce presupune aceasta? Mul?umesc!

 2. Frumos articolul! Pentru un leu intr-o relatie, cu ascendent in balanta, cu Venus in leu, nascut pe 6.. E asa delicat?!

 3. Interesant articolul. M-a pus pe ganduri. Nu ma pricep in acest domeniu si te rog Adriana daca poti sa-mi spui parerea ta daca aceasta perioada cand Venus este retrograda, ce influenta are asupra mea.
  Sunt Taur de 38 ani, cu ascendent in sagetator (26.aprilie) – in casa 8 a Leului am Luna si Saturn. Venus este in berbec.
  Prietenul meu este Leu-38 ani in august. Sa inteleg ca aceasta perioada va fi o rascruce pentru noi, un fel de “a fi sau a nu fi”? Multumesc anticipat pentru raspuns.

 4. Adriana sunt interesata de aceasta retrogradare a lui venus ptr ca eu am venus in fecioara (eu fiind fecioara cu ascendent pesti) si in special ca la sfarsitul lui august am un examen greu si vreau sa stiu daca acest examen ma va ajuta sa evoluez in plan profesional (intr-un fel ptr mine este un nou inceput in profesia mea).
  Deci as vrea daca se poate sa scrii cateva cuvinte despre cum influenteaza acest tranzit zodia fecioarei si pesti.
  Iti multumesc.

 5. Pentru intrebari folositi :
  Pune o intrebare:care apare in dreapta blogului meu.
  Adriana astro

 6. Mutumesc, eu ma gandeam la un articol in care sa scrii cateva cuvinte la fiecare zodie.
  Oricum multumesc si ptr acest articol. Am sa te urmaresc in continuare.

 7. Felicitari Adriana!
  Un articol la fel de bine documentat ca intotdeauna.
  Multa sanatate si lumina in suflet!
  Grace

 8. Folositi cuvinte ca “bine” si “rau”…dar oare stiti ce inseamna ele? Daca macar exista?…

  Evolutia fiecaruia inseamna sa adresezi intrebarea corecta pentru a putea primi raspunsul corect, cel pe care il astepti.

  Ori pentru asta intrebarea se naste din tine…iar raspunsul vine tot de acolo.

  Viata nu inseamna suma tuturor trairilor ci ceva in plus…iar acel “ceva” sunteti fiecare din voi.

  Redescoperiti-va…daca va reinventati nu e decat o alta schimbare…asadar REDESCOPERITI-VA..

 9. O relatie întrerupta in 2007 cand venus era retrograda in leu, se poate relua in aceasta perioada?
  Sau doar cele incepute atunci?
  Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.