SATURN IN SCORPION IN MERS APARENT RETROGRAD 18 FEBRUARIE 2013- ORA 19:03 – ORA ROMANIEI -8 IULIE 2013, ORA 8:12 , ORA ROMANIEI –MANA DESTINULUI …

Saturn intra in miscare aparent retrograda pe 18 februarie 2013  de pe  gradul  11: 32 Scorpion iar timp de 4 luni si jumatate  va strabate “ aparent inapoi “ gradele din Scorpion ajungand pe  8 iulie 2013 pe gradul 4:49  ,grad de pe care isi va relua miscarea in mers direct . Saturn a trecut pentru prima data peste gradul 5 Scorpion  in jurul datei de 12 noiembrie  2012 , putem spune ca aceasta miscare retrograda face o referire la perioada noiembrie 2012 –februarie 2013 .

In astrologie , Saturn este arhitectul si constructorul tuturor formelor din viata noastra , inclusiv  corpul nostru fizic( piele , oase , dinti )  . El induce reguli,  limite , disciplina , capacitate de a munci din greu, tarie de caracter care sa ne ajute sa trecem prin furtuni. Saturn pretuieste foarte mult forta interioara iar pentru a obtine acest cadou este chiar necesar sa respectam regulile lui .  Atunci cand Saturn devine retrograd , este timpul sa reexaminam toate lucrurile din viata noastra , sa examinam vietile noastre si sa gasim cele mai bune solutii pentru a le imbunatati.  Asa cum un detectiv  stie sa gaseasca toate detaliile ascunse ale unui caz si Saturn retrograd in Scorpion ne poate transforma in detectivi capabili sa gaseasca si cele mai ascunse amanunte din vietile personale , situatii financiare , relatii sufocante , prietenii toxice . Toate lucrurile care nu sunt in ordine in domeniul condus de Saturn in Scorpion trebuie sa fie reverificate , rearanjate , recontrolate inainte de 8 iulie 2013 . Acesta nu este un timp sa incepeti proiecte noi , relatii noi   sau sa luatii decizii pripite .  Saturn retrograd chiar nu iubeste noul cand el de fapt are in agenda corectarea unor structuri gresit sau grabit  executate . Saturn stie sa limiteze orice iar acuma trebuie sa ne supunem acestei cerinte , ne va forta sa ne analizam cu adevarat sentimentele noastre profunde, cat de maturi emotional suntem . Saturn este zeul timpului , ne spune ca timpul este trecator si ca trebuie sa luam in serios vietile noastre . El cere sa fim responsabili , sa respectam structurile si regulile societatii. In tranzit  , Saturn ne cere sa fim sinceri cu noi si sa admitem realitatea unei situatii de viata impreuna cu intelegerea a ceea ce putem face pentru a o schimba cu rabdare , acceptare . Scorpionul este o energie ce induce manipularea , obsesia , razbunarea , teama de a pierde puterea . Este un semn ce genereaza putere bruta dar si frica de a pierde aceasta putere , de a pierde controlul . Nu exista nici o putere mai mare decat acceptarea pierderii iar Saturn in Scorpion vrea sa ne invete acest lucru, vrea sa ne invete ca totul are o limita .  Acest lucru inseamna sa acceptam realitatea , ceea ce nu putem schimba , sa fim pregatiti sa pierdem ceva chiar daca e doar sentimentul de control , manipulare , sa ne confruntam cu teama de pierdere, abandon, lipsa de putere si tradare , sa ne concentram pe ceea ce ramane , pe vindecarea si transformarea noastra ,sa infruntam ceea ce ne sperie chiar daca vorbim de relatii intime , chestiuni financiare , partener de afaceri . Unde este Scorpionul intr-o harta natala este cu siguranta un loc ce ne  poate forta sa pierdem  totul si sa castigam  ceva benefic pentru evolutia noastra ,  este locul in care fiecare dintre noi putem deveni o pasare Phoenix ce isi canta propriul cantec al renasterii .
Saturn retrograd ne va asista in urmatoarea perioada sa completam ceva lasat nefacut sau partial completatat .
Saturn retrograd ne plimba prin trecut , daca fizic nu putem sa ne intoarcem in trecut ,energia unei planete retrograde stie atat de bine sa ne puna fata in fata cu lucruri neterminate din trecut , cu oameni din trecut . Totul tine de responsabilitati si obligatii iar aceasta perioada de retrogradare ne verifica daca stim sa abordam intr-un mod matur  notiunea de responsabilitate. Scorpionul vorbeste si despre intimitate si partajare iar Saturn in acest semn ne testeaza limitele noastre personale prin  fuziunea cu altcineva, prin ceea ce dam si primim intr-un mod profund intr-un parteneriat.

Cum vezi o relatie intima , profunda te intreaba Saturn ?
Pentru unii , acest tranzit de retrogradare poate fi ca o trezirea  la realitate ( Saturn ) in dormitor si intelegerea tuturor lucrurilor care nemultumesc, jeneaza , frustreaza . Este o perioada excelenta pentru intelegerea ranilor cauzate de o viata intima din obligatie sau de dragul de a avea o relatie cu cineva , acuma putem vedea greselile mai bine , ne putem concentra pe ceea ce vrem sa transformam in viata noastra intima .Saturn retrograd ne va invata sa devenim mai constienti de propria putere , autoritate , si locul pe care sufletul nostru il merita in aceasta lume . Saturn retrograd in Scorpion poate fi asemeni unui laser care vede profund in oameni , lucruri, situatii din jurul nostru.
Daca vrem sa parcipam la cursurile lui Saturn retrograd in Scorpion, atunci cu siguranta vom invata cum sa ne simplificam viata in domeniul de viata in care avem semnul Scorpionului dar si semnul Capricornului , o simplificare facuta prin eliminarea tuturor lucrurilor , oamenilor care nu fac parte din calatoria sufletului nostru in aceasta lume materiala numita pamant .La  urma urmei, viata este evolutie iar ca oameni , facem de multe ori alegeri gresite , alegeri care ne incatuseaza sufletul si nu mai vedem realitatea  asa cum ar trebui. .

In harta momentului inceperii miscarii aparent retrograde a lui Saturn se formeaza un aspect astrologic Yod cu Saturn in aspect de sextil cu Pluto si ambele in aspecte de inconjunctie ( aspect de 150 de grade ) cu Luna in Gemeni . Planeta focar este degetul lui Dumnezeu sau ochiul lui Dumnezeu , in cazul nostru vorbim de Luna in Gemeni .
Yodul aduce situatii dificile  si relatii stresante  care par sa se repete  pe durata mai multor vieti sau a vietii prezente ,  este o repetitie a unei misiuni speciale care nu a putut fi perfecta din cauza comiterii unei greseli . Forta unui Yod este  inconjunctia ( 150 grade ) ce este un aspect de reajustare karmica , un aspect ce ofera oportunitati care nu sunt realizabile pozitiv inainte de a  controla energia conflictuala . Focarul Yodului prin semn si casa , deci Luna in Gemeni in casa IX releva misiunea speciala de indeplinit in urmatoarele 140 de zile ,este un punct de transformare ce aduce puncte de cotitura , bifurcatii, crize  ce schimba calea ,  directia prin transformarea constiintei noastre .
Saturn in Scorpion este total incompatibil cu Luna in Gemeni , daca Saturn este cel care limiteaza , fixeza , induce seriozitate , Luna este “ grabita zodiacului “  iar in Gemeni este de doua ori grabita , neatenta ,duala , smechera .
Saturn retrograd in Scorpion in aspect de inconjunctie cu Luna in Gemeni arata ca urmeaza o perioada de timp de reajustari emotionale in special in relatiile cu membrii familiei , camin , in toate relatiile inadecvate sufletului nostru . Capcana reala a acestui aspect este auto-indoiala ,  deci lipsa increderii in capacitatile , talentele , aptitudinile personale . Nesiguranta, teama de esec , teama de iubire , de pierderi sunt imense in urmatoarea perioada iar singuratatea pare a fi singura cale pentru multi ( Saturn) . Dar acest aspect ne cere sa ne deschidem sufletul catre ceilalti , sa gasim acea conexiune care sa ne faca sufletul sa vorbeasca ( Luna in gemeni ), sa castigam afectiunea celorlalti. Urmeaza o perioada de reevaluare emotionala , sa intelegem ca singuratatea este calea usoara in timp ce  relatiile ofera o cale de cunoastere a cerintelor sufletului nostru chiar daca de cele mai multe ori alegem gresit , primim lovituri sufletesti , suntem  criticati. Experienta este calea evolutiei si  chiar daca suntem seriosi, practici, calculati, este important sa dam voie sufletului sa vorbeasca , sa-si exprime iubirea , emotia fata de ceilalti . Luna in aspect de inconjunctie cu Pluto aduce ajustari in modul de a relationa in profunzime , pot aparea destule crize , pierderi , separari de persoane dar cu rolul de a deveni mai sinceri cu emotiile noastre  .
Luna ca si focar al acestei configuratii ne arata ca degetul lui Dumnezeu ne arata sufletul nostru, emotiile noastre , obiceiurile noastre , trecutul  nostru, securitatea noastra , raspunsurile instinctive. Yodul este un aspect de reajustare , de intelegere , deci in acord deplin cu cerinta lui Saturn retrograd .

Despre Yod puteti citi aici.

Adriana Tudosa

You may also like

18 Comments

 1. buna Adriana, poate ai timp sa.mi spui cum ma influenteaza Saturn … abia am scapat de el …. in ultimii doi ani mi-a tot blocat axa relatiilor …acum din nou ? … inca o lectie ? ( 17.04.85, bistrita, 22.30 ) …. vreun domn fecioara pe harta mea …sau e ceva trecator ? multumesc anticipat 🙂

 2. Buna ziua, dna Adriana credeti ca ti putea sa-mi spuneti cum se va manifesta Yod-ul la mine in urmatoarea perioada, in ce domeniu, ce trebuie sa reajustez? Silvia, 30.06.1974, ora 19,10 Bucuresti. Multumesc anticipat

 3. diana
  Saturn retrograd in scorpion iti activeaza casa XII , este un tranzit extrem de important pentru tine deoarece ai Ascendentul in Scorpion gradul 23 .
  Saturn retrograd intr-o casa numita si casa izolarii are un impact deosebit asupra evolutiei spirituale , accentueaza nevoia interiorizarii prin excelenta, circumstantele exterioare vor avea grija sa te faca sa experimentzi o forma sau alta de izolare.Acest lucru este necesar pentru reflectarea asupra vietii tale dintr-o perspectiva detasata, creste nesiguranta psihica care solicita tot ce ar putea aduce ordine si stabilitate vietii tale interioare confuze. Saturn accentueaza destul de mult valoarea legaturilor cu afacerile neterminate ale trecutului, daca ai facut rau celor din jur intr-un mod voit sau nu, poti plati prin diferite moduri pentru raul facut. Problemele de sanatate nu sunt deloc rare, energia fizica este destul de redusa, este un timp in care poti fi pusa sa te retragi din anumite activitati si asocieri care ti se pareau destul de semnificsative pana acuma. Pozitiv, aceasta perioada este ideala pentru studiul subiectelor spirituale , mistice si oculte.Saturn retrograd in casa XII si apoi in mers direct pana in 2014 cand face o conjunctie cu ascendentul tau iti spune ca te ajuta sa faci o adevarata curatenie de primavara in sufletul tau , in trecutul tau.
  In harta natala ai Saturn retrograd pe gradul 26 Scorpion in casa I , asta arata greseli facute in viata anterioara , greseli datorate unui comportament gresit , unui spirit justitiar foarte pronuntat , nu trebuie sa te substitui Divinitatii pedepsind tu oamenii . Este important ca in aceasta viata sa incerci sa iti definesti un sistem de valori cat mai corect , sa nu ii judeci pe oameni , sa iti direjezi energia catre activitati constructive . Informatiile spirituale iti sunt de mare ajutor pentru a depasi karma lui Saturn retrograd . Cu Saturn retrograd in harta natala nu prea iti vezi bine limitele si iti este frica sa iti asumi responsabilitati fiind de multe ori la mana celorlalti.
  Fecioara are legatura cu Cariera ?
  adriana

 4. Buna Adriana
  Poti sa-mi spui cum ma poate influienta Saturn in urmatorea perioada. La mine Scorpionul e mijlocul cerului iar daca Saturn este retrograd in Scorpion, nu cred ca ma asteapta o perioada buna mai ales pe planul carierei tinand cont ca recent mi-am pierdut jobul si simt nevoia de o schimbare imensa in plan profesional. Anca 23.01.1986 Bacau 06:30

 5. buna draga adriana, cum ma influenteaza acest saturn retrograd? nascuta 16.09.1967 ora 3:40 iasi. multumesc, sa ai o zi minunata.

 6. Buna draga mea Adria!Spune mi,te rog,Saturn va retrograda la mine in casa a 8 a,care mi va fi incercarea/Iti multumesc din suflet si ramai la inaltime asa cum te cunoastem!

 7. Buna seara! Draga mea Adria, te rog mult sa imi spui daca acest Saturn retrograd si toate aceste planete care s-au adunat in zodia mea ma vor ajuta sa imi fac ordine in viata? Sa inteleg de ce viata mea sta in loc? Mai ales cea profesionala…si nu numai? iti citesc cu tot sufletul articolele si as dori sa nu ma ocolesti (03.03.1965- Braila- ora 7.00 dim…cu aprox). Multumesc mult si astept sa ne incanti cu exprimarea si articolele tale de exceptie. Sanatate multa!

 8. ce semnifica inconjunctia luna-luna si NN -soare,intre doua persoane?
  multumesc pentru raspuns-daca poti-,si,multumesc penrtu toate aceste articole mininate.
  o zi frumoasa!

 9. multumesc multa Adriana :), simt ca o sa-mi prinda bine sfaturile tale, o sa revin in lunile urmatoare sa le mai citesc sa nu uit de ele :p ….. Intru-un fel da, acel domn fecioara are legatura ca cariera …in sensul ca avem proiecte comune …tot mai multe … dar eu parca as vrea mai mult de atat … s-ar putea lega ceva de durata ? ( el 26 august 84, nasaud ….dar nu am ora nasterii ) . multumesc mult 🙂

 10. Buna Adriana. In harta natala am Saturn retrograd pe gradul 4 Scorpion in casa a XII-a. Ascendentul meu este in Scorpion gradul 16. Va rog frumos, cind o sa puteti, scrieti-mi succint in 3-4 propozitii/fraze, ce influenta va avea Saturn retrograd asupra mea in aceasta perioda februarie-iulie. Sanatate si succes.
  Cu respect, Dan.
  P.S.: sper ca datele care le-am scris, is destule. Iar daca nu, va rog sa-mi spuneti.

 11. Dan .
  cu ascendentul in Scorpion gradul 16 , Saturn retrograd iti activeaza casa XII , deci este intr-o casa numita si casa izolarii sau casa secretelor , karmei, dusmanilor necunoscuti .Saturn retro are un impact deosebit asupra evolutiei spirituale , accentueaza nevoia interiorizarii prin excelenta, circumstantele exterioare vor avea grija sa te faca sa experimentezi o forma sau alta de izolare.Acest lucru este necesar pentru reflectarea asupra vietii tale dintr-o perspectiva detasata, creste nesiguranta psihica care solicita tot ce ar putea aduce ordine si stabilitate vietii tale interioare confuze. Saturn accentueaza destul de mult valoarea legaturilor cu afacerile neterminate ale trecutului, daca ai facut rau celor din jur intr-un mod voit sau nu, poti plati prin diferite moduri pentru raul facut. Problemele de sanatate nu sunt deloc rare, energia fizica este destul de redusa, este un timp in care poti fi pus sa te retragi din anumite activitati si asocieri care ti se pareau destul de semnificative pana acuma. Pozitiv, aceasta perioada este ideala pentru studiul subiectelor spirituale , mistice si oculte, prin ele esti ajutat sa faci pace cu anumite restrictii pe care nu le intelegeai.
  Casa astrologica in semnul Capricorn din harta ta natala este guvernata tot de Saturn retrograd , deci si acest domeniu de viata poate cunoaste anumite limitari .
  adriana

 12. Buna Adriana, ce semnificati are acest saturn retrograd pentru mine ? 16.03.1990 11:30..oradea …..multumesc

 13. Buna Adriana sunt nascuta la 27.06.1969 ora 10 si saturn mi-a terminat o relatie de 7 ani. eu imi doresc foarte mult sa ma impac cu el. m-a parasit brusc, fara motiv….este posibil sa mai fim impreuna? eu imi doresc foarte mult sa fiu cu el

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.