OMRAAM MICHAEL AIVANHOV- IUBIREA , IERTAREA , DETASAREA

IUBIREA , IERTAREA , DETASAREA

Cand detesti pe cineva este ca si cum l-ati iubi; deja aveti o legatura cu el . Ura este la fel de puternica precum dragostea . Daca doriti sa va eliberati de cineva , sa nu-l mai vedeti niciodata , nu-l detestati , fiti indiferenti . Daca-l urati , va legati de el cu lanturi pe care nimic nu le va putea desface ; veti fi tot timpul cu el si veti avea de–a face cu el timp de ani si ani . Ura este o forta care va leaga de persoana pe care o urati . Este la fel ca in dragoste , dar bineinteles , legatura este diferita . Dragostea va va aduce unele lucruri si ura altele , dar la fel de sigur si puternica ca si dragostea.
Ca sa va puteti apara de inamicii vostri, iubiti-i . Daca-i detestati , ii dispretuiti , aura voastra s-a rupt si prin aceste sparturi se stabileste o comunicare cu tot ce este negativ , daunator in ei si astfel primiti rautatile lor , ura lor , care odata intrata in voi, incepe sa va distruga . Din aceasta cauza , Iisus a spus “ Iubiti-va dusmanii “. Iisus cunostea aceste legi , stia ca atunci cand uram pe cineva , devenim vulnerabili . Pentru a ne apara trebuie sa intram in inatacabila fortareata a iubirii . Sa ne iubim dusmanii este unul din lucrurile cel mai greu de realizat , dar este singura cale de a ne apara de ei .

O METODA DE A IERTA

Cel care este slab si sarac spiritual nu poate ierta, el cauta sa se razbune . Pentru a-l ierta pe cel care v-a facut rau , trebuie sa deveniti mare , bogat , puternic , luminos ; sa va  spuneti :“Trebuie sa-l iert pentru ca bietul nu stia in ce situatie se afla facand raul , legile justitiei divine sunt implacabile si va suferi pentru a repara raul facut . In timp ce eu , chiar daca sunt victima , sunt privilegiat pentru ca lucrez pentru bine , pentru Imparatia lui Dumnezeu , pentru lumina “. Si gandind astfel , comparand intreaga splendoare in care traiti alegand drumul binelui cu mizeria si intunericul celor care sunt nedrepti si rai, emanand sentimente de mila , intelegere si dragoste , prin stapanire de sine . Aceasta generozitate la care nu ati putea ajunge pe nici o cale , o puteti dobandi usor astfel .
Unii vor spune :” Dar aceasta atitudine seamana cu cea a fariseului din Evanghelie care se ruga in templu multumind Domnului ca nu este ca restul oamenilor si mai ales ca  plebeul care sta ingenuncheat mai incolo ; acesta este orgoliu!. “Niciodata !Fariseul se lauda ca postea de doua ori pe saptamana , ca dadea zeciuiala din toate bunurile sale si il dispretuia fara motiv pe plebeu care era mai bun, poate , ca el . Atitudinea de care va vorbesc este diferita .
Va spun ca daca sunteti o victima a unor calomnii sau nedreptati , recunoscand toate splendorile pe care Dumnezeu vi le-a dat in timp ce dusmanul vostru a fost privat de ele , trebuie sa intelegeti ca in realitate voi sunteti privilegiati . Pentru moment , inamicul vostru triumfa , se subintelege , a reusit sa va faca rau , dar totusi el este de plans asa cum sunt toti cei care fac rau fiindca intr-o zi justitia divina ii va pedepsi intr-un fel sau altul. Vedeti , este cu totul altceva si in acest sens trebuie sa intelegem cuvintele lui Iisus :”Tata , Iarta-i ca nu stiu ce fac “.

A INVINGE DUSMANII RIDICANDU-VA DEASUPRA LOR

Gandim ca ne putem debarasa de un dusman , ca l-am putea invinge , vorbind fara incetare impotriva lui . Ei, nu ! nu ne putem invinge dusmanii purtand peste tot imaginea lor ; mai devreme sau mai tarziu , ei vor fi invingatori , Nu-i putem invinge pe cei rai cu rautate , calomniatorii prin calomnie , gelosii prin gelozie sau pe cei furiosi prin furie  pentru ca  prin acestea ne identificam cu ei , devenim egali cu ei , intram in aceeasi categorie . Pentru a ne  proteja , pentru a fi invulnerabili , trebuie schimbat nivelul , frecventa  , deci nu ramaneti in  aceleasi vibratii , acelesi slabiciuni , aceleasi emanatii ale inamicului vostru  pentru ca , daca este mai puternic , va va atinge .Trebuie sa urcati , adica sa atingeti regiunile cele mai nobile ,  mai pure , mai luminoase . Odata ce ati urcat prin vointa , meditatie , rugaciune ,  dusmanul vostru nu va mai poate atinge pentru ca vibratiile voastre sunt diferite de ale lui .  Din moment ce sunteti protejati , baricadati cu Lumina , Iubire , putere cereasca , nu numai gandurile rele nu va vor atinge dar se vor intoarce impotriva lor si-i va ataca , ii va strivi .Iata cum Initiatii , Marii Maestri si-au invins dusmanii . Ei traiesc o viata atat de pura , de nobila , de cinstita , stralucitoare , ca toti cei care se-ndarjesc impotriva lor isi vor sparge capul mai devreme sau mai tarziu , pentru ca  exista un soc prin ricosare . Aceasta ricosare nu se poate produce daca sunteti exact ca dusmanii vostri, adica slabi, senzuali ,in acel moment primiti toate murdariile pe care ei vi le trimit . Daca va aflati mult mai sus , viata pe care o duceti devine pentru voi o protectie :trimite inapoi tot ce este rau, negativ , celui care a trimis .Deci,daca vreti sa fiti protejat , aparat , in siguranta fata de tot ceea ce se spune sau se face impotriva voastra , trebuie sa va schimbati viata , sa va situati la un alt diapazon , intr-o alta regiune unde veti fi invulnerabil.”

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

  1. Este foarte adevarat si daca reusesti sa te ridici deasupra lor si sa primesti cu seninatate toate rautatile indreptate asupra ta pastrandu-te la nivelul superior pe care TU IL IMPUI relatiei in prima etapa acest lucru ii enerveaza si mai tare, si se indarjesc impotriva ta, dar, pot sa spun din experienta, cu timpul renunta la comportamentul agresiv si ajung sa imprumute din seriozitatea, seninatatea si bunatatea pe care le emani asupra lor. Asta nu inseamna ca nu iti dai seama cu ce fel de oameni ai de-a face, ci asa cum foarte frumos reiese din articol, trebuie sa iti protejezi aura si în astfel de situatii eu imi spun in gand ultima strofa din “Luceafarul”. Foarte frumos, multumesc

  2. Educativ, profund, si bine-zis, inaltator!

    Un articol de care avea mare nevoie societatea noastra!!!

    Mercur

  3. Foarte adevarat ai spus Adriana, poate putin cam greu de pus in practica…dar adevarat. Totul se intoarce la noi mai devreme sau mai tarziu, depinde cum am tratat respectiva problema! Frumos articol, multumim!

  4. Este foarte adevarat ce ai spus Adriana, doar ca este atat de greu de pus in practica. Dar putin cate putin cred ca reusim sa-i iertam pe cei rauvoitori, nimic nu ramane neplatit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.