ECLIPSA DE LUNA IN SCORPION – 25 APRILIE 2013, ORA 22:56 –ORA ROMANIEI –“ REMEDII HOMEOPATICE SORTITE ”

“Omul este un arc in mainile puterii divine” RUMI

Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului intra in umbra acestuia, Pamantul se interpune intre Luna si Soare. Astfel, lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna pe Pamant este blocata de Pamant. Razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment, Luna se afla in faza ei de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna iar Luna se afle in apropierea unui Nod Lunar.
O Eclipsa de Luna este o Luna Plina mai puternica cu efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine.

Eclipsa de Luna din  25 aprilie 2013 are loc cu Luna in Scorpion pe gradul 5: 45 in opozitie cu Soarele in Taur gradul 5:45  iar Luna se afla in apropierea Nodului Nord in Scorpion gradul 16:50. Nodurile lunare dezvaluie prin cele doua puncte opuse ( Nodul Sud si Nodul Nord ) Legea Universala: ” Noi culegem ceea ce am semanat “ sau “ Pentru fiecare actiune, exista o reactiune’. Nodurile Lunare dezvaluie traseul sufletului nostru in timp ce restul actorilor astrali (planetele , asteroizii, punctele matematice) ne ajuta sa facem aceasta calatorie. Daca Nodul Sud ne vorbeste despre trecut, Nodul Nord ne vorbeste despre viitor, are o legatura directa cu noile experiente necesare in existenta actuala,  sunt lectiile pe care trebuie sa le invatam, putem vorbi de un drum greu dar care  ofera oportunitati pentru dezvoltare. Eclipsa de Luna in Scorpion in asociere cu Nodul Nord in Scorpion ne cere sa acceptam modificarile revolutionare, sa riscam, sa intelegem ca din tot ce lasam in urma, din tot ce lasam sa moara ( simbolic vorbind ) se naste o viata noua, o experienta noua .

Eclipsa de Luna in Scorpion este apogeul “ semintelor plantate “ de Eclipsa de Soare in Scorpion din 14 noiembrie 2013, este un moment al culesului dar cu siguranta tonul sortit isi va spune cuvantul, nu exista nici o putere de a controla ceea ce culegem acuma, primim ceea ce meritam sau suntem fortati sa facem ceea ce trebuie pentru destinul nostru. Eclipsa de Luna poate juca rolul unui ac de ceas care ticaie ritmul evenimentelor karmice si al situatiilor cu care trebuie sa ne confruntam, putem vorbi aici de intalniri providentiale, decizii importante, calatorii, noi puncte de interes, noi activitati, tristeti, bucurii, succese, infrangeri, despartiti, intalniri providentiale.

Eclipsa de Luna in Scorpion gradul 5:45 activeaza axa V- XI, o axa a iubirii, creativitatii, prietenilor, sperantelor, asta inseamna ca in aceste directii putem vedea adevarul, suntem ajutati sa renuntam la iubitii, prietenii, activitatile care ne tin pe loc si nu ne dau voie sa ne facem lectia de viata. Activarea axei V-XI de catre eclipsa de luna ne va pune  fata in fata cu tot felul de probleme legate de exprimarea afectivitatii, iubirii, pot aparea diverse probleme cu prietenii, egocentrism in relatiile afective, originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa gasim un  echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe, apartenenta la un grup. Luna eclipsata in Scorpion  in casa XI, o casa a sperantelor, dorintelor, prietenilor va elimina tot ceea ce sta in calea evolutiei noastre, ceva se termina in acest moment fie ca vorbim de o prietenie, de un grup de care apartinem, o speranta poate “muri”, nimic nu este la intamplare in aceste zile, totul are o nuanta karmica de finalizare, de constientizare a unui adevar care poate durea pe moment dar care sigur in viitor ne va vorbi altfel .
Pentru Romania, aceasta Eclipsa de Luna este intunericul care face lumina in asocierile politice, este apogeul unor aliante politice in bine sau in rau.
Luna Eclipsata in Scorpion este in conjunctie cu Saturn retrograd in Scorpion dar si cu asteroidul 77 Frigga. In mitologie, Frigga este Zeita nordica a casatoriei, iubirii, relatiilor destinate .

Ea a fost sotia lui Odin si in acelasi timp era mama tuturor si protectoarea copiilor. Ea invarte axul vietii ( furca sacra a vietii ), este o zeita a fertilitatii, iubirii, casatoriei, maternitatii iar functiile ei principale sunt de sotie si mama. Frigga vede viitorul dar nu poate sa-l schimbe, este o Zeita responsabila pentru tesutul norilor, aducatoare de ploaie, protejeaza  fertilitatea pamantului. Ea este “ VAZATORUL “, stie viitorul  desi ea nu poate face nimic sa-l schimbe. Ea este cea care a dezvoltat runele ca un instrument de divinatie. Runele sunt pietre marcate cu semne care atunci cand sunt selectate  pot raspunde la problemele vieti de zi cu zi, pot sa ofere un sfat. Cea mai mare durere a lui Frigga a fost aceea ca ea a prezis moartea copilului ei Baldur. Chiar daca ea stia ca nu poate schimba nimic din destinul fiului ei, ea nu a putut sa stea fara sa faca nimic obtinand promisiunea de la toate lucrurile care ar putea determina moartea lui Baldur sa nu joace nici un rol in destinul lui tragic, de fapt ea a primit o promisiune de protectie a fiului ei. Din pacate, ea a trecut cu vederea o singura planta, vascul. Astfel, Zeii aruncau cu fel de fel de obiecte in Baldur stiind ca acestea nu puteau sa-i faca rau. Dar Loki, un spirit rau si viclean, stiind ca vascul a fost trecut cu vederea, i-a dat o crenguta de vasc lui Hoder ( Zeul intunericului si fratele lui Baldur) sa o arunce in Baldur orientand mana acestuia direct in inima lui Baldur. Moartea lui Baldur ii provoaca lui Frigga o mare durere. In unele versiuni, lacrimile lui Frigga s-au transformat in boabe albe de vasc care au reinviat pe Baldur fapt ce a determinat pe Frigga sa declare vascul un simbol ai iubirii, al pacii, al renasterii .

Ritualurile solstitiului de iarna implica taierea vascului cu o secerea de aur de catre un preot druid care imparte bucati de vasc ca o planta aducatoare de noroc pentru anul care urmeaza .
Saturn in conjunctie cu Frigga si cu Luna Eclipsata formeaza un complex de energii ce aduc dureri sufletesti, pierderi, cutremure emotionale legate de o sotie, un iubit (mai in varsta, detin o anumita putere  dar si o anumita detasare, raceala, responsabilitati mari), de asocieri care incalca “ regulile jocului “. Aceasta Eclipsa de Luna este despre iubire, casatorie, relatii( orice fel de relatii), sperante, soarta, culegem in sacul tinut de Saturn ( si el nu este prea darnic doar este stapanul karmei) roadele unei relatii de iubire, prietenie, casatorie, politica, servici. Asa cum Frigga tese soarta  omului, asa cum dragostea ei il invie pe baiatul ei Baldur care devine in cele din urma Zeul Luminii, aceasta eclipsa de luna ne spune ca pierderile pot fi dureroase, chiar dificile, nu putem schimba soarta, dar prin credinta, iubire, rezultatul va oferi claritate si inspiratie pentru noi inceputuri. Conexiunile sortite nu pot fi ignorate cu aceasta Eclipsa de Luna de trei ori accentuate prin Nodul Nord in Scorpion ( dharma, viitor ), prin Saturn –stapanul karmei ( culegem ce am semanat ), prin Frigga –tesatorul soartei care nu poate fi schimbat .
Prin Frigga, viata si soarta sunt in mainile femeilor ( ea are rolul de a naste copii, deci pana la urma viata da viata prin femei ), ea are un control asupra naturii lucrurilor cand ea pune intraga creatie sa jure ca nu va face rau copilului ei. Totusi ea uita vascul, deci ceva aparent fara importanta si tocmai de aici incepe pierderea, durerea. Aceasta Eclipsa de Luna pote aduce pierderi, durere prin lucruri care par fara importanta dar care totusi isi vor face simtita prezenta destul de dur. Asta nu tine de noi ci altcineva va avea grija sa ne faca rau prin ceea ce noi ignoram din start, deci mare atentie. Se spune ca la Solstitiu de iarna, in noaptea cea mai lunga a anului, Frigga, zeita nordica devine “ mama tuturor “ deoarece ea lucreaza in intuneric si aduce lumina si nasterea unui an nou. Poate si in acest moment al Eclipsei de Luna ( luna ramane fara lumina de la soare, ramane in intuneric ), Frigga este cea care ne lumineaza o cale noua, sufletul, mintea, alegerile. Suntem protejati de Frigga cu exceptia unui lucru aparent fara importanta dar care devine un principiu homeopat acuma ( vindecarea vine prin aceeasi substanta care este capabila sa produca raul ).

Rolul lui Saturn in aceste momente este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor incepute in trecut care sunt reinviate ( Frigga ) si trebuiesc rezolvate in acord cu definitiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplina, tenacitate, rabdare. Fara Saturn, viata ar fi “ fara limite, fara standarde, control, structura “, deci viata ar fi plina de haos. Unde isi face aparitia Saturn in viata noastra prin aspect si casa energizata, totul este incetinit, inghetat( uneori  congelat ) obligandu-ne sa vedem realitatea, sa tinem cont de ea si de limitele realitatii. Acuma, Luna Eclipsata de mana cu “mana rece, inghetata “ a lui Saturn nu poate oferi decat o lumina ( Frigga ) in haosul indus in viata noastra prin depasirea anumitor limite in relatii, in iubire, servici, politica, clasa conducatoare, prin ignorarea unor lucruri aparent neinsemnate. Totul iese in lumina iar cu Saturn retrograd parca istoria se repeta, anumiti pasi din trecut sunt refacuti. Acest  asteroid accentueaza temele de soarta, destin, timp si viitor  iar Saturn va pune un accent deosebit pe “ regulile jocului “, pe trecut , pe ignorarea unor reguli, angajamente. Mitul lui Frigga isi are originile in schimbarea anotimpurilor, inclin sa cred ca aceasta Eclipsa de Luna in asociere cu Nodul Nord in Scorpion poate schimba viata noastra in special a celor nascuti in jurul datei de 25 din fiecare semn zodiacal. Intuitia noastra va fi la cote maxime deoarece Neptun in Pesti sprijina aceasta Eclipsa de Luna . De fapt, Luna Eclipsata in Scorpion face parte dintr-o configuratie astrala Zmeu ( Marele triunghi sau piramida astrala si un triunghi minor ).

Piramida este formata de Luna in conjunctie cu Saturn, Frigga si in trigon ( aspect benefic de 120 grade ) cu Neptun in Pesti, in trigon cu Ceres in Rac. Este o piramida de apa ce confera intuitii, emotii bogate, senzitivitate, capacitati de detectie, de imaginatie, de creatie, de psihologie, de vindecare. Un triunghi major nu se poate exprima totusi fara opoziti sau cuadraturi iar triunghiul minor format de Neptun in Pesti in sextil cu Soarele in Taur, in sextil cu Ceres in Rac intregeste configuratia Zmeu care aduce opozitia Luna-Soare ca un mod de valorificare a potentialului creator. Planeta focar a acestei configuratii este Luna eclipsata in Scorpion in asociere cu Nodul Nord in Scorpion ce arata ca trebuie sa fim asemeni pasarii Phoenix ce renaste din propria cenusa, din propria durere.

Planeta opusa focarului este Soarele in Taur care este sustinuta de Marte in Taur si Venus in Taur . Acest aspect arata destul de clar ca putem fi trasi in directii diferite. Daca Taurul prin Soare ( modul nostru de exprimare, cine suntem  ), Marte ( zeul dorintei, actiunea, irascibilitatea, agresiunea ), Venus ( relatii, placere, iubire, bani ) este un semn destul de atras de lucrurile materiale, solide care ofera securitate si siguranta, Scorpionul prin Luna ( emotii, sensibilitate, cerintele sufletului, trecut ) , Saturn ( responsabilitate, rabdare, reguli corecte ) ne cere sa renuntam la lucrurile care dau o falsa securitate. De fapt, aceasta este tema de baza a acestei Eclipse dar ambele semne sunt extrem de puternice. Daca Scorpionul distruge in numele unei noi directii si asta prin risc, Taurul construieste in numele securitatii, stabilitatii complacandu-se in fel de fel de situatii chiar daca acestea devin toxice. Axa Taur-Scorpion este prin excelenta o axa a puterii detinute prin bani, resurse ( personale , de la partener, prin fel de fel de asocieri ), intimitate,  senzualitate, viata intima, moarte, nastere, renastere, transformare. Atat Luna Eclipsata in Scorpion cat si Pluto retrograd in Capricorn ne cer sa ne reinventam, sa fim asemeni Pasarii Phoenix care isi canta propriul cantec al renasterii. Pluto retrograd in Capricorn in trigon cu planetele din Taur si in sextil cu planetele din Scorpion ne cere sa construim structuri profunde care sa reflecte nevoile adevarate ale sufletului nostru. Aspectele benefice ce sustin aceasta Eclipsa de Luna ne protejeaza si ne sustin sa eliminam relatiile, prieteniile, aliantele toxice, ideile, emotiile, gandurile, comportamentele care ne fac rau si ne tin pe loc. Frigga este lumina care ne protejeaza in acest moment in care Luna intunecata nu ne poate ajuta iar Scorpionul promite o viata noua si un mod autentic de a ne prezenta in lume daca avem curajul sa ne confruntam cu tot ceea ce aduce teama in viata noastra.

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

  1. Extraordinar articol si multe felicitari. As dori sa stiu cum ma va influenta eclipsa pt ca eclipsa din 14 nov. a dat un nou curs vietii mele. in harta natala am uranus la 6 grade scorpion, venus la 19 gr. si NN la 21 gr. in scorpion si in casa a7-a. Practic eclipsa este pe cuspida casei a 7-a. (Ascendentul la 7 grade taur).Datele mele sunt 22.12.1975, ora 13:30, Suceava.Multumesc mult.

  2. Draga Adriana sunt intr un mare impas….si te rog din inima sa mi spui cum ma va influenta aceasta eclipsa. Simt ca sunt cu spatele la zid…..in relatia mea actuala( sper ca pentru toata viata, ) Sunt nascuta in 5 dec 1963, ora 11,30 in Roznov jud Neamt…..Multumesc mult de tot! Nicol

  3. Buna Adriana. am mari probleme si te rog frumos sa.mi spui cum ma va afecta aceasta eclipsa.Sunt nascuta pe 09-06-1975 ora 00,10min Slatina jud Olt.multumesc din suflet.Daniela

  4. Am citit acest articol cu oarecare teama dar la sfarsit mi-a revenit speranta si vreau sa stiu daca imi fac sperante degeaba. La mine aceasta eclipsa este in sextil perfect si trigon perfect cu axa VII-I. De asemenea formeaza trigon cu mercur, soare, venus si juno din fecioara (soare si venus din casa a VII-a si mercur si juno in casa a VI-a). Sincer viata mea relationala este un dezastru si imi doresc din suflet sa rasara soarele si pe strada mea.

  5. Am citit cu mult interes acest articol, cum de altfel le citesc pe toate, pentru care iti multumesc ! Te rog frumos daca poti sa-mi spui cum ma va influenta aceasta eclipsa de luna.Sunt nascuta pe data de 12 iunie 1960,orele 0820 dim, in comuna Ostrov, jud. Constanta,iar in prezent locuiesc in Giurgiu. Va fi de bine sau de rau, va rasari si soarele pe strada mea ? Multumesc mult de tot

  6. 30 iunie 198 , Tg.Neamt, ora 17, am deja trimiteri in …du-te…dispari, mori odata … eclipsa asta aduce odata linistea dupa care bantui de 44 de ani

  7. Acest articol m-a facut sa inteleg mai mult,de ce, cum si pentru ce se petrec atatea schimbari in jurul meu. Te rog daca se poate as vrea sa-mi zici in ce fel ma va influenta aceasta eclipsa,sunt nascuta in 04.07.77,ora 15.00 in Tarnaveni – MURES, in prezent locuiesc in Spania si viata mea e un adevarat razboi, lupta ,nici nu stiu cum sa o descriu. Acest articol mi-a ajuns intr-un moment important. MULTUMESC MULT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.