LUNA PLINA IN BALANTA -27 MARTIE 2013 ORA 11:26 ,ORA ROMANIEI –“ UN PUZZLE KARMIC”

Luna Plina in Balanta are loc pe gradul 6:52 Balanta in opozitie cu un intreg arsenal  planetar in Berbec prin Soare , Marte , Uranus si Venus . Actorii acestui aspect dur , tensionat fac parte si din  scenarii  astrale sortite conduse de Jupiter in Gemeni , Saturn retrograd  in Scorpion , Pluto in Capricorn . Este un moment astral intens , fierbinte , semnificativ in care fiecare planeta are ceva de spus , de aratat , de controlat ,  nimic nu este la voia intamplarii acuma ,este un timp al eliberarii de tot ceea ce nu ne mai serveste in viitor , este un timp al reajustarii unor situatii din viata noastra , este un timp grav , dur in relatii ,  parteneriate .

Sa incepem cu aspectul de opozitie dintre Soarele in Berbec gradul 6:52 si Luna in Balanta gradul 6:52 , aspect care formeaza faza de Luna Plina in Balanta .

Daca Luna ne vorbeste despre trecut , sensibilitate , emotii, suflet , familie , hrana sufleteasca ,  femei , cu Luna Plina in Balanta este combinata energia verbului “ a simti “ cu  energia verbului “ a echilibra “ pe un fond destul de dur . Balanta este o energie cardinala de aer ce pretuieste o relatie dar iubeste si singuratatea , ii place ascetismul dar si voluptatea . Balanta aduce interese diferite , introspectie , critica , corectitudine , este o energie cardinala ce stie sa favorizeze un drum nou atat in ce priveste viata sentimentala cat si munca, amplifica sentimentul justitiei,  cautarea armoniei.  Balanta este singurul semn care are drept simbol un obiect inanimat , fara inima . Fiind o zodie de aer , are capacitatea de a privi cu mult calm problemele inimii , nici un  alt semn  nu este mai aplecat catre relatii sau mai detasat de ele, fiind simultan apropiat si de neatins. O Luna Plina este o faza a Lunii in care suntem pusi fata in fata atat cu anumite realizari cat si cu esecuri , asta in functie de ce am semanat in trecut ( in special de la luna noua in Balanta din 15 octombrie 2012).  Acuma, tot ceea ce nu ofera echilibru si armonie ( Balanta ) sufletului nostru( Luna ) este adus in lumina . Accentul este pus pe relatii , asocieri , corectitudine , suflet .

Deoarece Marte in Berbec este conducatorul lui Venus in Berbec care guverneaza Luna Plina in Balanta , se poate spune ca accentul real al acestei energii este pus pe relatii si pe modul cum actionam in aceste relatii . Fiind vorba  de Venus in Berbec plasata in casa IX , accentul se va pune si mai mult pe valorile individuale , pe placerile personale , pe adevar , moralitate , credinta ,  justitie .

O Luna Plina in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec ( socuri, imprevizibil, neasteptat ) cu Marte in Berbec ( baiatul de foc , ai la razboi , adrenalina , actiune ) , cu Venus in Berbec ( valori , iubire, romantism, placeri personale )  poate induce multa , chiar foarte multa tensiune in  rutinele zilnice , necunoscutul si noutatea ademenesc intr-un stil ce parca nu poate fi controlat ci doar imbratisat . Pentru relatiile stabile acest aspect poate fi ca “ o cina romantica in doi “ care revitalizeaza relatia dar pentru relatiile problematice, acest aspect “ sparge catusele, rupe lanturile “ oferind noi inceputuri , noi experiente .  Pluto in Capricorn este focarul unui careu in T , un aspect astrologic provocator format cu Luna in Balanta si intreg arsenalul astral din Berbec , asta inseamna ca tema pasarii Phoenix odata mitologica devina acuma realitate . Reinventarea noastra , a relatiilor noastre sunt teme puternice in urmatoarele zile . Pluto ne vorbeste despre moarte , transformare , regenerare  iar cu Pluto in casa muncii , sanatatii, rutinelor zilnice si in conjunctie cu casa partenerului , asociatului , tot ce este invechit trebuie eliminat , este semnalul remodelarii , reinventarii acestor domenii din viata noastra .

In legatura cu Luna Plina in Balanta se afla asteroidul 269 Justitia .

In mitologie , Justitia  este versiunea romana a lui Themis( asteroidul 24)  , Zeita Legii divine si a ordinii divine  ce stabilea regulile traditionale de conduita pentru Zei . Ea este in acelasi timp o Zeita a profetiei , ea a fost vocea divina (themistes) care a instruit omenirea in adoptarea legilor primare de justitie, moralitate –evlavie , reguli de ospitalitate , buna conduita , oferte pioase pentru zei. Ea a fost primul consilier al lui Zeus dar si una dintre miresele lui Zeus . Apare de multe ori asezata langa scaunul de domnie a lui Zeus   purtand tot timpul cu ea balanta dreptatii . Simbolurile ei sunt balanta si sabia iar una dintre faptele ei memorabile este acea in care  ea a cerut lui  Zeus in timpul potopului  “sa se potoleasca” si sa aiba mila de singurii oameni care au supravietuit  (Deucalion si Pira ). THEMIS este personificarea legii divine , a justitiei dincolo de influenta umana , este zeita ritualurilor de ospitalitate , este personificarea vointei divine controland oracolul de la Delfi inainte de a-l ceda lui Apollo . Datorita intelepciunii ei profunde dar si a veridicitatii profetiilor ei , chiar si zeii o consultau si actionau dupa sfatul ei . Insusi Zeus –Jupiter a ascultat-o  refuzand casatoria cu Thetis , predictia ei spunea ca prin aceasta casatorie se va naste un fiu care va fi mult mai bun decat Zeus .Din aceasta cauza , Thetis a fost data in casatorie unui muritor Peleus  pentru ca fiul ei sa nu fie o sursa de pericol pentru zei .
Tot Themis era considerata Zeita Juramintelor . Themis a prezidat si relatia corecta dintre barbat si femeie , baza familiei, juramintele, judecatorii -themistopoloi (slujitorii lui themis)
Justitia este o personificare alegorica , moderna a fortelor morale a sistemelor juridice , corectitudinea legilor divine . Ea este descrisa ca fiind legata la ochi –obiectivitate fara a face favoruri indiferent de identitate, bani , putere , slabibiuni , deci este o justitie oarba dar impartiala . Ea apare de obicei cu o sabie cu doua taisuri in mana stanga simbolizand puterea ratiunii , justitia care poate fi exercitata indiferet de cauza.
Cu Luna Plina in fuziune stransa cu asteroidul Justitia , inclin sa cred ca putem primi sfaturi bune cu privire la relatiile noastre . In acelasi timp , pot fi aduse in lumina ( Luna Plina)  juramintele false ,deciziile incorecte ale unor judecatori , intr-o relatie .  Asa cum Themis i-a spus lui Deucalion sa arunce “ oasele mamei lui “ peste umar pentru a repopula pamantul , inclin sa cred ca si noi putem primi un sfat divin pentru a reinventa un domeniu arid din viata noastra .

Avem in aceste zile pe cer formate doua Yoduri , doua configuratii astrale numite destul de sugestiv “ degetul lui Dumnezeu  sau mana destinului “.

Unul dintre Yoduri format de Jupiter in Gemeni, Pluto in Capricorn si Saturn in Scorpion este o reeditare a Yodului din 28 noiembrie 2012 cand a fost o Eclipsa de Luna in Gemeni dar si a Yodului format pe 21 decembrie 2012 la Solstitiu  de iarna-intrarea Soarelui in Capricorn.

Un Yod este o configuratie mai rara si implica planete asezate intr-un  triunghi isoscel format din doua planete in sextil ( aspect de benefic 60 de grade) si ambele planete in aspect de inconjunctie ( aspect de 150 grade ,  orbul trebuie sa fie pana in trei grade )  cu a treia planeta numita focar . Yodul aduce situatii dificile  si relatii stresante  care par sa se repete  pe durata mai multor vieti , este o repetitie a unei misiuni speciale care nu a putut fi perfecta din cauza comiterii unei greseli. Yodul care se formeaza in acest moment  are planeta focar pe Jupiter gradul 11 Gemeni iar baza configuratiei are planetele Saturn retrograd in Scorpion pe gradul 10:26 si Pluto in Capricorn gradul 11:31 . Daca in noiembrie si decembrie ,  Jupiter era in mers aparent retrograd , acuma Jupiter este in mers direct dar Saturn este retrograd , ceva din baza acestei configuratii trebuie refacut , rearanjat , redistribuit .  Saturn aduce restrictii , limitari iar in Scorpion acestea capata aspecte dramatice ,  Pluto in Capricorn aduce obsesii , un singur orizont si transformarea structurilor invechite .  Acesti doi monstri astrali combinati benefic ( sextil, baza configuratiei Yodului ) ne cer sa ne concentram pe problemele de baza ale vietii si sa gasim solutii durabile . Un aspect de sextil chiar daca este un aspect pozitiv ne spune ca ne putem bucura de armonie dupa traversarea unei anumite perioade de asimilare .Aici , este nevoie de un nou nivel de intelegere ,  un grad mai mare de obiectivitate  si un sentiment mai mare de libertate interioara . Deoarece Saturn este in casa V o casa ce vorbeste de creativitate personala , copii , distractii, iubire , hobby  si guverneaza casa partenerului de suflet , asociatul, iar Pluto este in casa muncii , sanatatii , rutinei zilnice , servicii pentru alte persoane ( a fi in slujba cuiva) si in conjunctie cu casa partenerului , in aceste directii  trebuie sa ne deschidei catre oameni noi, idei noi , atitudini noi care ne pot  ajuta sa dobandim o noua cunoastere . Indiferent de aspect , Saturn aduce de multe ori frica , depresie , limitare iar Pluto aduce secrete , transformari majore . Si totusi , planeta focar a Yodului este Jupiter care are un mesaj total opus celor doua planete Saturn si Pluto . Jupiter ne vorbeste despre libertate , eliberare , crestere , expansiune , noroc iar mesajul acestei configuratii poate fi destul de sugestiv “ greutatile ne elibereaza sufletul “. Cum si prin ce ne eliberam ?

Pentru asta ne uitam la semnul lui Jupiter si la casa astrologica energizata , deci vorbim de un Jupiter in Gemeni in casa XII in conjunctie  cu asteroidul de soarta 167 Urda. Jupiter in Gemeni inseamna comunicare , inventivitate mentala , este “intelectualul aventuros “  cu o minte deschisa , cu capacitatea de a vedea toate partile unui argument, unei idei, unei conversatii dar poate extinde si barfa , informatiile fara rost .  Casa XII este o casa karmica , o casa in care ne intalnim cu rezultatele actiunilor noastre din trecut , cu secretele si dusmanii nostri . Casa XII este punctul  culminant al calatoriei noastre , poate fi ultima sansa , renuntatea la individualitatea personala , dragostea neconditionsata , compasiunrea , sacrificiul , dizolvarea limitelor de viata obisnuita in scopul de a ajunge dincolo de realitatea zilnica , este intelepciunea dincolo de timp si spatiu .
Astfel, Jupiter ca si  deget al lui Dumnezeu ne spune ca vom gasi libertatea  noastra prin cooperare , sacrificii ,  compasiune , credinta , dragoste neconditionata , conversatii care pot sa ne ajute sa ne reinventam , “conversatii cu Dumnezeu “. Aici , cu Jupiter in casa XII , divinitatatea ne cere sa cooperam, sa ne ajutam unul  pe celalat , vom depasi toate greutatile doar prin compasiune , mila si ajutor dezinteresat . Pe termen scurt , mesajul acestei planete focar este greu de digerat .Intr-o lume in care fiecare isi doreste sa aiba el cel mai mult indiferent de ce si pe cine afecteaza , valurile acestei configuratii astrale ne pot acoperi din ce in ce mai mult cu greutati si mai mari , aceasta tragedie abatuta asupra rasei umane va misca in cele din urma o noua ordine binevoitoare . Urda este una din cele trei zeite ale soartei din mitologia Nordica . Acest trio de Soarta sunt descrise ca cele trei zeite ce decid soarta oamenilor si zeilor , ele sunt prezente atunci cand un copil se naste si decid soarta lui . Cele trei ursitoare reprezinta trecutul –Urda ( 167) , prezentul –Werdandi(621)si viitorul Skuld ( 1130) . Cele trei zeite sau soarta in mitologia nordica stau sub marele frasin Yggdrasil si tes firele destinelor . Yggdrasil este pomul Lumii si reprezinta axa lumii sau Centrul Divin . Arborele vietii se intinde din interiorul pamantului pana la ceruri si face legatura cu totce are viata . Desi apare ca cenusa , Yggdrasil este vesnic verde simbolizand puterea si neschimbabilitatea . In astrologie , Urda reprezinta  conexiunile sortite  si abilitatea de a vedea trecutul . Acuma , Jupiter in fuziune cu Urda arata ca nu putem schimba nimic din soarta ,  din ceea ce este destinat pentru noi . In acest caz, soarta este mai mult decat liberul arbitru, decat vointa noastra , lucrurile par a se intampla pur si simplu fara nici un control din partea noastra . Presiunea va fi simtita asupra religiei , crezuri, legi ,  opinii , idei , invatatura, karma , informatii divine , trecut , iubire si compasiune.
Cel de-al doilea Yod este format din Jupiter in Gemeni in sextil cu Marte in Berbec si ambele in inconjunctie ( aspecte de 150 grade ) cu Saturn retrograd in Scorpion ce reprezinta focarul acestei configuratii sau degetul lui Dumnezeu , soarta .  Jupiter in sextil cu Marte este un aspect benefic ce induce incredere , viziune clara a dorintelor , gasirea mijloacelor necesare atingerii scopului . Dar Saturn care limiteaza , restrictioneaza este total  incompatibil cu Jupiter si cu Marte .  Focarul Yodului prin semn si casa releva misiunea speciala de indeplinit  , este Degetul sau mana destinului . Este un punct de transformare, de reajustare , un punct de  cotitura , bifurcatii, crize  ce schimba calea vietii . Saturn  in Scorpion este ghidul nostru  pentru a ne asuma responsabilitatea  pentru  tot ceea ce este obscur, ciudat , secret , bani,  banci , banii care fac jocuri politice , sociale , investitii , intrigi, mistere, sex.  Saturn retrograd in casa V ne va ajuta sa ne simplificam viata in domeniul iubirii, creativitatii personale , copii , distractie , hoby-uri prin eliminarea  lucrurilor  , oamenilor care nu fac parte din calatoria sufletului nostru , prin aducerea in viata noastra a ceea ce am pierdut in trecut . Saturn ca si focar al Yodului poate aduce mari dificultati in special legate de bani, putere , sex , iubire , copii , speculatii . Saturn in inconjunctie cu Marte este un aspect ce naste probleme deoarece Marte este nerabdarea , fara limite iar Saturn este restrictia , limita ,  greu de combinat aceste doua energii dar nu imposibil . Cu Marte in casa X  -cariera , viaata sociala si fiind guvernatorul casei XI –prieteni , grupuri , vise , protectori iar cu Saturn in casa iubirii , creativitatii , copiilor si guverneaza casa partenerului , asociatului , in aceste domenii de viata nerabdarea se bate cap in cap cu limitarea .Poate ar trebui sa ne controlam mai mult atitudinile contradictorii , sa incercam sa cultivam rabdarea ,sa gasim acele modalitati care ne pot scapa de stres fara a implica si pe altii . Ganditi-va la aspectul de incnjunctie Marte –Saturn ca la o cursa maraton in care energia lui marte este folosita cu rabdare pentru a reusi. “ Daca vrei sa castigi ceva , alearga o cursa de 100 m . Daca vrei sa traiesti o experienta , alearga un maraton” . Aceast aspect de inconjunctie  este o cursa maraton pentru toti, este o iesire din normal deoarece atat forta fizica cat si forta mentala trebuiesc dozate saturnian , cu rabdare .

Saturn in inconjunctie cu Jupiter  ne cere sa invatam sa vedem obligatiile noastre reale fara sa exageram , fara sa credem ca doar noi putem face anumite lucruri. Acest aspecte aduce nesiguranta , crize in cariera , loc de munca , colegi , parteneriate , iubire, grupuri , asistenta sociala, spitale . Poate ar trebui sa ne folosim mai mult calitatile analitice , sa nu pierdem timpul pe fel de fel de proiecte , relatii care oricum nu ofera incredere , sa nu lasam pe altii sa profite de generozitatea noastra .
Ambele aspecte Yod cer de la noi sacrificii  iar planetele Jupiter in Gemeni si Saturn in Scorpion sunt degetele lui Dumnezeu , sunt voia lui Dumnezeu.
Suntem la o “rascruce de drumuri “  iar Luna Plina in Balanta ( sensibilitate , suflet , echilibru emotional ) sprijina benefic pe Jupiter in Gemeni ( vorbe mari , vorbe multe ) , Mercur in Pesti (minte intuitiva , sensibila , adeseori intrerupta ) sprijina benefic pe Saturn in Scorpion . Legatura dintre aceste doua Yoduri poate fi vazuta ca o foarfeca a destinului ce va taia tot ceea ce nu mai este benefic vietilor noastre .
Asa cum am spus la inceputul acestui articol , toate planetele aduc un mesaj in acest moment . Daca Luna reprezinta emotia , mama , femeia , Soarele este identitatea , scopul , tatal, barbatul, Mercur este mintea , cuvantul, Venus este valoarea, relatia , iubirea , Marte este forta , luptatorul , un factor de sex, Jupiter este filosoful, credinta , expansiunea , Saturn este datoria , testul, limitarea , Uranus este un factor de trezire , revolutie , Pluto este un factor de transformare , regenerare , acest moment astral cere de la noi  expansiune prin sacrificii  iar sacrificiul nu poate fi negociat .

Uranus in Berbec (socul, undele radio, radiatiile electromagnetice , energia electrica ,radiatiile nucleare , intuitia , viziunea , geniu) este in conjunctie cu asteroidul 19 Fortuna .
Asteroidul 19 Fortuna a primit numele dupa Fortuna –Zeia  romana a norocului atat in bine cat si in rau . Ea a fost o Zeita foarte populara , venerata si invocata in functie de dorintele si circumstantele vietii . In mitologie , Fortuna este fiica lui Jupiter  iar simbolul ei este de obicei roata indicand faptul ca simpla rotire a rotii poate schimba norocul unei persoane .
Ea este infatitasata tinand in mana un corn al abundentei ce reprezinta capacitatea ei de a darui prosperitate iar in cealalta mana tine o carma ce indica faptul ca ea este cea care controleaza modul in care vietile noastre sunt conduse . Fortuna in Berbec in conjunctie cu Uranus in Bebec poate arata un noroc neasteptat in cariera , viata intima , bani ce vin din alta parte , de la partener ,  credite , afaceri , regenerarea unei situatii de viata ( uranus guverneaza casa VIII ) .

Fiti prieteni cu schimbarea  si fiti convinsi ca aceste planete vor da deoparte din viata voastra doar ceea ce este invechit . Utilizati aceste zile sa faceti “curatenie”in relatiile voastre , in mintea voastra , in trecutul vostru . Este un semnal puternic catre divinitate ca sunteti deschisi noilor oportunitati .

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. Adorabil, minunat… iti multumesc Adriana! mare placere si bucurie imi oferi prin articolelele tale. Esti o zeita a astrologiei!.

 2. wowwwww….!sa de-a d-zeu la fiecare ce si-a dorit sa se schimbe…e vremea schimbarii…!te pup si o primavara insorita iti doresc draga mea…

 3. foarte frumos articolul adriana, minunat as avea o intrebare daca ma poti ajuta sunt la o rascruce de drumuri si nu stiu incotro sa o iau. sunt in stainatate de 1 an si 7 luni si treb sa ma intorc in ro ca nu am gasit nmic de munca, poti sa te uiti pe astrograma mea si sa imi spui daca sunt sanse sa imi gasesc un job, sunt nascuta pe 15.05.1974 vatra dornei ora nasterii aproximtiv intre 9 si 10 dimineata, te rog f mult, dp 1 aprilie ar treb sa plec si nu stiu ce sa fac.
  multumesc

 4. Foarte frumos si inteligent . Zilnic ma uit dupa un horoscop detaliat pe zodii . Am o dilema cu cineva nascut pe 3 noiembrie 1985 ora 7 dim . bucuresti. (fiul meu ) .Ce imi puteti spune ? Va roooooooooooooooooooooog. Multumesc

 5. Intimplator am dat de acest site-u,am ramas profund impresionata. Respect si felicitari. Prin aceste articole ma incarc cu energie pozitiva, luminoasa, stralucitoare, din Univers!

  MULTUMESC <3 si mult mult succes in continuare.

  Incepind cu aceasta data (respectiv 26.03.2013) voi ramine o adminatoare a paginii http://www.adriana.astro.com

  O seara placuta in continuare va doresc.

 6. va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si ma bucur enorm ca faceti parte din micul meu univers .
  Asa cum stelele fac parte din viata mea si voi sunteti asemeni stelelor, raspundeti la lumina cu lumina si asta ma bucura cel mai mult .
  adriana

 7. Speram sa simt ce trebuie sa fac, insa sunt tot in ceata… Stiu ca trebuie sa schimb ceva, pt ca viata mea s-a sfasiat, insa nu stiu ce anume…ma asteptam la un semn, un ajutor divin; nici nu stiu de unde sa incep acest drum.
  Ma bucur ca am gasit acest site. Cu stima, Diana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.