HOROSCOPUL LUI SATURN IN SCORPION IN MERS APARENT RETROGRAD , februarie –iulie 2013

 

OMRAAM MIKHAEL AIVANHOV

“Nu incercati sa scapati de greutati

Cel care incearca sa scape de efort si  greutati va intalni obligatoriu dificultati si mai mari. In loc sa incerce sa fuga de probleme , trebuie sa incerce sa le rezolve , daca nu, a doua situatie va fi mai rea decat prima . O schimbare nu poate fi posibila decat daca ati stiut mai intai sa rezolvati problema in fata caruia ati fost pus. Daca vreti sa va abandonati datoria pentru a gasi o situatie mai agreabila , inseamna ca nu cunoasteti legile severe care comanda destinul. Lumea invizibila va va spune :” Nu trebuie deci sa fugim de responsabilitati , ci sa cautam sa le intelegem bine sensul si sa facem ceea ce este necesar. Cand vom simti ca am implinit totul, vom putea merge indiferent unde , chiar in Infern ,  in toata linistea, pentru ca ingerii pregatesc drumul pentru care au implinit totul. “

Energia unei planete retrograde ne atentioneaza ca in trecut am lasat ceva esential nefinalizat , aceasta perioada va oferi destule frustrari celor care vor incerca in continuare sa se grabeasca fara a tine cont de sfatul lui Saturn ca a venit timpul sa reflectam ,sa ne uitam  mai profund in noi, in vietile noastre ,sa reparam  unele greseli, orientari gresite, sa regandim unele planuri. La nivel personal,  energia saturniana incetinita dar mult mai puternica arata ca a venit momentul in care trebuie sa devenim constienti de propriile limite in  domeniile de viata conduse de Saturn in Scorpion. In timpul lui Saturn retrograd pot fi evidentiate multe secrete sau lucruri care sparati sa fie uitate ,  deci mare atentie . Ateptati-va ca unii oameni chiar previzibili si disciplinati sa faca lucruri neasteptate , unii dintre noi sunt mai predispusi la influenta lui Saturn retrograd in timp ce altii nu vor simti prrea mult efectul acestei energii ,  asta in functie de harta natala a fiecaruia .
Influenta lui Saturn retrograd este mai profunda asupra semnelor Capricorn si Scorpion dar si asupra celor care au ascendentul , casa carierei sau planete pe gradele 3-12 Scorpion , Taur , Varsator , Leu.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Saturn retrograd este mai pentru précis  pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Saturn in mers retrograd prin casa VIII are un impact deosebit asupra castigurilor prin parteneriate, mosteniri, testamente, succesiuni, in planul sexual emotional, psihologic si  cel spiritual . Este un timp in care veti fi pusi sa renuntati la anumite dorinte  sau atasamante intense, poate fi o perioada de suferinta intensa, va trebui sa va confruntati cu principiile supreme ale vietii , cu experiente spirituale esentiale pe care le-ati ignorat sau neglijat. Afacerile care nu ofera protectie si securitate sufletului vor suferi remodelari sau chiar vor fi rupte. Poate fi si o perioada a frustrarii sexuale care va va  forta sa deveniti mai interiorizati ,  mai disciplinati si sa realizati importanta si implicatiile modului in care v-ati canalizat pana acuma energiile amoroase. Este un timp bun in care va puteti dezvolta un ideal.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Saturn in mers retrograd prin casa VII are un impact desosebit in relatia cu partenerii, cu asociatii. . Urmeaza o perioada in care trebuie sa va schimbati optica asupra relatiei cu partenerul , sa renuntati la egoism , sa va implicati in problemele celuilalt cu multa bunavointa si dorinta de colaborare. Indiferentele fata de problemele partenerului vor putea conduce la instrainare , evenimente neplacute, chiar divort. Exigenta, duritatea,  modul ciudat de exprimare a sentimentelor cer din partea voastra o transformare, este cel mai bun timp sa intelegeti ce inseamna un partener, un asociat. Saturn retrograd va readuce destul de repede cu picioarele pe pamant trebuind sa va creati o perspectiva corecta si solida asupra relatiilor voastre, orice relatie care nu mai merge sub nici o forma poate fi rupta. Este un timp in care atitudinea  fata de relatiile voastre apropiate se manifesta cu raceala  si o anumita rezerva , confera capacitatea de a va vedea partenerul cu ochi mai obiectivi. Relatiile si viziunea personala fata de ele trebuiesc redefinite in aceasta perioada de timp.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Saturn in mers retrograde prin casa VI va permite revaluarea modului in care colaborati cu colegii in sensul unei bune colaborari cu acestia, sunteti pusi fata in fata cu asumarea responsabilitatilor si sarcinilor de la locul de munca , acolo unde v-ati permis construirea unei profesii pe suferinta altuia pot aparea destule incercari pentru a va schimba in totalitatea optica a ceea ce inseamna un loc de munca, o responsabilitate la locul de munca, un ajutor dat colegilor atunci cand este nevoie. Atentie la unele probleme de sanatate , acestea pot avea o legatura directa cu dieta si cu nivelul inalt al toxinelor , Saturn retrograd reprezinta o perioada ideala pentru modificarea dietei alimentare, pentru introducerea exercitiilor fizice ,  a unor obiceiuri sanatoase., a unei diete purificatoare.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Saturn in mers retrograd prin casa V are un impact deosebit asupra activitatii creatoare, relatiei cu copii, povestilor romantice si sentimentale. Este un timp in care vi se da sansa sa intelegeti cum sa va folositi vitalitatea, energia emotionala si a iubirii, forta creatoare. Pot aparea diverse blocaje si temeri fata de tot ce va frustreaza din punct de vedere creator, iubire sau cum daruiti iubirea, Saturn retrograd  va poate da jos masca afisata a unui rol fara continut. Lectia lui Saturn aici are legatura si cu consolidarea increderii in propria persoana , orice act de creatie are nevoie de un efort personal  pe masura. In aceasta perioada este posibil sa va intelegeti mai greu cu copii ,  Saturn vrea sa intelegi nevoile  reale ale acestora si  datoria personala fata de ei. Orice relatie de iubire care produce frustrare va fi rupta sau va cere o reanalizare a ei, este un timp destul de greu in relatiile de iubire.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Saturn in mers retrograd prin casa IV are un impact deosebit asupra restructurarii bazelor securitatii, conditiilor de locuit, schimbari de resedinta , obligatii familiale.. Este un interval de timp in care Saturn vine cu incercari si lectii de viata in familie, camin, parinti, cheltuieli legate de casa. Atentie la cei care au afaceri imobiliare, aici sunt destul de multe probleme. Este un timp in care orice frustare legata de familie, casa, parinti, casatorii nefericite  trebuiesc  reanalizate si rezolvate acolo unde se poate, unde nu este posibil se vor produce rupturi.Este un test destul de dur al responabilitatii si  securitatii familiei, al respetului traditiilor , al bunurilor imobiliare.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Saturn in mers retrograde prin casa III are un impact deosebit asupra comunicarii cu cei apropiati, al modului de exprimare , al ideilor expuse . Este un timp in care Saturn va da sansa sa reganditi si sa comunicati in mod clar lucrurile esentiale ,  sa spuneti adevarul acolo unde acesta a stat in spatele unor vorbe frumoase dar nu prea corecte. Dificultatile din aceasta perioada au o legatura directa cu modul cum comunicati si cum intelegeti sa fiti sinceri, sunt posibile distantari , neintelegeri cu rudele, cei din imediata apropiere a mediului vostru, pot aparea greutati in studii, calatoriile pot fi destul de dificile si cu destule probleme.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Saturn in mers retrograd prin casa II are un impact deosebit asupra sistemului de valori in care latura materiala este pe primul loc neglijand componenta morala si nspirituala a vietii. Este un timp in care Saturn aduce destule incercari acolo unde banul a fost obtinut incorect, administrat incorect, sunt posibile lipsuri si pierderi financiare cu rolul de a invata care este adevarata valoare a banilor. Experientele din aceasta perioada  pot accentua un sentiment de teama fata de ziua de maine, frustrarile si restrictiile au o legatura directa cu invatarea responsabilitatii banului muncit  castigat prin eforturi proprii, Este un timp favorabil regandirii modului de folosire a  resurselor  materiale si psihologice care pot contribui la amplificarea increderii in voi .

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Saturn in mers retrograd prin casa I are un impact deosebit asupra propriei personalitati si a comportamentului vostru, anumite circumstante exterioare va vor obliga sa va confruntati cu diferite situatii concrete de viata pe care le-ati neglijat sau ignorat. . Pot aparea dificultati in exprimarea personalitatii voastre, emotiile in relatiile cu ceilalti oameni devin de nestapanit, orice comportament gresit din trecut cere din partea voastra acuma o plata sau redefinire si transformare intr-un sistem de valori cat mai correct. Atentie mare la tot ceea ce incercati sa faceti printr-un comportament gresit, impulsiv, veti plati destul de dur pentru acesta. Energia lui Saturn retrograd poatre deveni pentru voi  un drog paralizant al personalitatii, inadaptare , susceptibilitate si nesanse. Pozitiv , aceasta energie a lui Saturn va poate ajuta si obliga spiritul sa dezvolte profunzimea, corectitudinea, tenacitatea de care are nevoie. Atentie la problemele de sanatate dar si la modul cum ati obtinut o anumita functie, aici Saturn va va prezenta o nota de plata.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Saturn in mers retrograd prin casa XII , intr-o casa numita si casa izolarii are un impact deosebit asupra evolutiei spirituale , accentueaza nevoia interiorizarii prin excelenta, circumstantele exterioare vor avea  grija sa va faca sa experimentati o forma sau alta de izolare.Acest lucru este necesar pentru reflectarea asupra vietii voastre dintr-o perspectiva detasata, creste nesiguranta psihica care solicita tot ce ar putea aduce ordine si stabilitate vietii voastre interioare confuze. Saturn accentueaza destul de mult valoarea legaturilor cu afacerile neterminate ale trecutului, daca ati facut rau celor din jur intr-un mod voit sau nu, puteti plati prin diferite moduri pentru raul facut. Problemele de sanatate nu sunt deloc rare, energia fizica este destul de redusa, este un timp in care puteti fi pusi sa va retrageti din anumite activitati si asocieri care vi se pareau destul de semnificsative pana acum. Pozitiv, aceasta perioada este ideala pentru studiul subiectelor spirituale , mistice si oculte.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Saturn in mers retrograd prin casa XI are un impact deosebit asupra prietenilor , protectorilor, asupra intelegerii gresite a valorilor prieteniei, asupra exploatarii prietenilor si protectorilor intr-un mod dur .Este un timp in care Saturn in mers aparent retrograde va pune sa platiti pentru exploatarea prietenilor si protectorilor in atingerea scopurilor personale, este necesar sa invatati prin toate aceste lectii de viata despre valoarea unui prieten, despre exprimarea recunostintei pentru ceea ce primiti de la protectorii vostri, este un timp in care trebuie sa invatati conduita morala. Energia lui Saturn in mers retrograde in aceasta casa dezvolta si amplifica sentimentul de insecuritate sau frustrare in acest domeniu, schimba relatii, rupe asocieri, va va pune sa dati o forma realista  sperantelor voastre. 

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Saturn in mers retrograd prin casa X are un impact deosebit in cariera voastra, pozitia sociala. Pentru a invata lectia modestiti puteti trece prin diverse pierderi, probe, urmeaza o perioada de timp ce va fi resimtita ca o perioada de frustrare sau anxietate in special acolo unde sunteti nevoiti sa faceti fata unor indatoriri neplacute , cariera sau structura vocationala asumata este prea opresiva sau nu corespunde deloc cu adevarata voastra natura. Scopurile personale si idealurile sociale care produc frustrare sunt accentuate in aceasta perioada cu rolul de a va da seama ca nu ati facut alegerea cea mai buna , fiind necesara o reanalizare a ambitiilor personale , a carierei.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Saturn in mers retrograd prin casa IX  va pune sa reparati si reanalizati orice concept gresit la nivelul spiritualitatii, idealului, legaturii voastre cu Dumnezeu. Este un timp in care este necesar sa va schimbati conceptiile , sa incercati sa intelegeti intr-un mod cat mai corect informatiile spirituale dar si stiintifice, sa acceptati o abordare normala a fenomenului religios. Sunt posibile greutati in calatorii, in strainatate, in relatiile cu strainii, in afacerile cu strainii, in invatamantul superior , va puteti intalni cu  multe piedici in viata de zi cu zi din cauza lipsei unor studuii,din cauaza nefinalizarii unor studii. Atentie la calatorii, piedicile , problemele de orice fel pot aparea frecvent in aceasta perioada .

Adriana Tudosa 

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.