SATURN IN MERS DIRECT IN SAGETATOR -25 AUGUST 2017, ORA 15:09, ORA ROMANIEI- SI TOATE ISI AU VREMEA LOR…

“Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui; aruncarea cu pietre isi are vremea ei, si strangerea pietrelor isi are vremea ei; imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei; cautarea isi are vremea ei, si pierderea isi are vremea ei; pastrarea isi are vremea ei, si lepadarea isi are vremea ei; iubitul isi are vremea lui, si uratul isi are vremea lui; razboiul isi are vremea lui, si pacea isi are vremea ei”. Eclesiastul 3

Ultima planeta pe care o putem vedea cu ochiul liber este Saturn. In astrologie, domeniul lui Saturn include timpul, granitele, legile limitarii, forma, structura, autoritatea, efortul indelung.

Dupa patru luni si jumatate de mers “ aparent inapoi “, pe 25 august 2017, Saturn revine la miscarea directa in semnul Sagetator pe gradul 21:11. Urmeaza o saptamana in care “ Saturn stationeaza “  aducand de cele mai multe ori puncte de cotitura in proiectele pe termen lung, in planurile initiate in ultimile cinci luni. Poate fi o saptamana destul de grea, pot sa apara situatii intr-un fel limita care cer o deblocare, apar frustrari majore legate de necesitatea luarii unor decizii. Stresul, limitarile adunate de-a lungul celor cinci luni de retrogradare pot sa dispara in urmatoarea perioada, de fapt intreaga energie acumulata sub forma de stres poate fi folosita in urmatoarea perioada pentru deblocarea unor experiente de viata, pentru schimbarea directiei in viata. Adesea, luam viata ca o joaca dar in timp descoperim cu surprindere ca exista ceva sau cineva care ne pune bete-n roate, reactionam in toate felurile posibile si incepem sa cautam o cale pentru a scapa de lucrurile cu care Saturn ne preseaza. Dar din perspectiva lui Saturn, noi trebuie sa devenim constienti de scopul prezentei noastre aici pe pamant si de ceea ce putem face prin darurile noastre naturale.

             Timp de aproximativ cinci luni, Saturn retrograd in Sagetator  a punctat cu destula forta unde cere inca o privire, o analiza atenta, o re-evaluare a situatiilor, relatiilor, regulilor, legilor ce au nevoie de stabilitate, soliditate. Functiile inalte, adevarul, libertatea, chestiunile juridice, aplicarea unei legi, invatamantul superior, strainatatea, credinta, spiritualitatea, ghizii, profesorii, internetul si ceea ce propaga internetul, au fost inca o data disecate de tranzitul lui Saturn retrograd in Sagetator. Erorile create de sistemul de justitie pamantesc trebuiesc corectate, ne spune Saturn retrograd in Sagetator. Asa cum iarna raceste, ingheata pamantul, impiedicand cresterea si dezvoltarea plantelor, copacilor, curatand si pregatind pamantul pentru o noua cultura asa si Saturn retrograd poate ingheta un anumit domeniu din viata noastra cu scopul unui nou inceput, unei noi orientari, unei noi abordari, unui nou proiect, unei noi relatii, etc.

           In harta astrala a acestui eveniment important, Saturn in mers direct pe gradul 21:11 energizeaza casa I, o casa ce vobeste despre personalitate, aspect fizic, modul in care vedem lumea si modul in care lumea ne vede pe noi. Pentru toata lumea, Saturn reprezinta structura, limitele, controlul, comanda, securitatea materiala, corporatiile, intreprinderile de stat, industria grea, partea conservatoare a societatii, reglementeaza dreptul, justitia, ordinea, prudenta. Iar Saturn in Sagetator vrea sa invatam o lectie importanta despre credinta, adevar, moralitate, corectitudine, strainatate, sistemul justitiar, invatamant superior(  Saturn spune ca a venit timpul sa te intorci din nou la scoala).

Saturn este profesorul, dar nu este genul iubitor si grijuliu. Lectiile lui sunt dure dar cu rolul de a deveni o persoana mai buna, mai inteleapta, responsabila, matura. Cu Saturn, nimic nu este acordat cu usurinta si fara eforturi, nu trebuie uitat ca este carmuitorul Karmei ceea ce inseamna ca primesti doar ceea ce meriti, iar fiecare lucru isi are vremea lui si nu cand vrem noi. Daca fiul lui, Zeus-Jupiter este binevoitor, ofera optimism si oportunitati, Saturn este destul de pesimist si atent cu noile oferte. Motivul pentru care Saturn are renumele unei influente malefice este din cauza ca majoritatea oamenilor vor sa obtina lucrurile rapid, daca se poate fara eforturi prea mari, fara respect, analiza atenta, consideratie si fara nici un gand la consecinte. Dar Saturn, de veghe in planul astral ne va invata ca acest lucru nu este posibil in viata reala dezvaluind toate erorile, metodele neortodoxe in modul nostru de a actiona, relationa.

Saturn in mers direct in Sagetator si in casa I poate fi semnalul unui nou ciclu de crestere personala iar schimbarile facute acuma pot fi de lunga durata. In urmatoarea perioada, Saturn  vrea sa invatam despre “valoarea moderatiei “ si despre prudenta iar cel mai bun mod de a ne descurca cu “ profesorul Saturn “ este de a evita lupta impotriva acestor lectii. Saturn va rasplati eforturile indelungi intr-un proiect practic, util, semnificativ, este cel mai bun timp in care putem invata despre limitele personale precum si cele relationale.

Saturn vrea sa ne cunoastem mai bine, este timpul ca atentia noastra sa fie indreptata catre noi, catre personalitate noastra pe care sa o folosim pentru ambitii si scopuri noi. Cu Saturn in casa I, vom incepe sa vedem lucrurile exact asa cum sunt, fiecare greseala, fiecare abordare gresita a unor experiente, a unor oameni, a unor proiecte, vor fi expuse, si vom vedea in sfarsit lucrurile asa cum sunt si ce schimbari trebuie sa facem. A venit timpul sa fim mai selectivi cu informatiile, cunostintele propagate pe internet, facebook, televiziuni.

Acesta este un timp incredibil de trezire atat in ceea ce ne priveste pe noi cat si in ceea ce priveste pe ceilalti sau o situatie de viata blocata de ceva, de cineva. Saturn in mers direct in Sagetator aprinde in sfarsit o luminita in tunelul in care ne-a tinut atat timp, dar cu siguranta legea lui va functiona pentru toti, vom primi exact ceea ce meritam, nici mai mult, nici mai putin. Influenta lui are drept scop crearea unor fundatii mai solide pentru prezent si viitor.

Saturn in mers direct in Sagetator face un aspect de sextil cu Jupiter in fuziune cu Luna in Balanta, acest aspect arata o oportunitate de a construi ceva de lunga durata in viata noastra, in societatea in care traim. Aceasta combinatie pune un accent pe construirea stabilitatii in viata noastra iar rabdarea face bine acuma ideilor noi. Este dovada asumari unei mari responsabilitati, un moment de progres constant in obiectivele carierei, guvern, partid aflat la guvernare, legile justitiei. Saturn in sextil cu Luna in Balanta are un efect de stabilizare a vietii personale, un control mai mare asupra emotiilor, responsabilitate si maturitate in abordarea problemelor de familie, neam, tara. Cum Luna guverneaza casa VIII, progresul se ridica deasupra luptelor ascunse pentru putere.

Sextilul este un aspect care arata cooperarea intre doua planete, ceea ce duce la oportunitati. Este ca si cum telefonul suna, bate cineva la usa, dar, alegerea este la noi daca raspundem la aceste ocazii.

Armonia dintre Saturn in mers direct si Jupiter, Luna in Balanta, Marte in Leu si Nodul Nord in Leu, sunt aducatoare de evenimente pozitive in cariera, ambitii profesionale, familie, camin, prieteni, calea de evolutie, iubire. Concentrati-va pe lucrurile pozitive, concentrati-va pe ceea ce functioneaza bine, pe punctele voastre forte, puteti atrage abundenta, promovarea in munca, relatia mult dorita, magia cerului lucreaza asupra voastra.

Lilith in Sagetator pe gradul 21:33 participa din plin la acest proces de revenire a lui Saturn in mers direct pe gradul 21:11. Conjunctia este intotdeauna cel mai puternic aspect in astrologie, ganditi-va ca stati langa cineva care poate sa va fie prieten sau dusman, unele conjunctii aduc prietenii, ghizi in viata noastra, altele sunt provocatoare nu neaparat negative dar dusmanii sunt cei care vin langa noi pentru a invata anumite lucruri pe care tot refuzam sa le invatam. Lilith in fuziune cu Saturn in Sagetator aduc o nevoie profunda pentru claritate interioara, profunzime, intelepciune. Totusi, datorita acestui aspect, nimic nu poate fi crezut sau acceptat fara un dram de scepticism. “Lilith este maestrul iluziei, este ispita care iti arata prin fel de fel de experiente, cele mai intunecate colturi ale fiintei tale, te forteaza sa te confrunti cu partea intunecata a fiintei tale”. Cand ne intalnim fata in fata cu Lilith, ea ridica din adancul fiintei noastre tot ceea ce este necurat, vechi si inutil, aspiratii ciudate si tendinte inferioare dar si o cunoastere dincolo de timp si spatiu. Daca ne lasam condusi de influentele ei primare, animalice, vom primi inapoi tristete, disperare, obsesii, confuzie, depresii. Dar daca ne putem stapani tendintele inferioare, daca avem discernamantul de a vedea prin valul ei, atunci, vom castiga puterea ei si vom fi capabili de a ne controla temerile, obsesiile, putem depasi limitele noastre. O minte puternica si o inima curata nu pot fi inselate de jocurile ei. Si nu uitati, adevarul nu are secrete pentru Lilith in Sagetator.

Lilith este adesea “ un rau necesar” care ne ajuta sa descoperim adevarata noastra natura, limitarile subconstiente si toate aspectele care ne pot abate de la calea noastra spirituala. Acuma, Lilith de mana cu Saturn in casa I pot genera crize de personalitate, aduce senzatia ca nu mai stim ce vrem si asta prin fel de fel de ispite aduse in calea noastra. Tentatia de a urma ispita nu este cea mai buna cale acuma, poate fi ceva distructiv, inselator. Saturn in mers direct in Sagetator ne spune: nu ceda ispitelor, nu te lasa atras de fel de fel de ciudatenii, fii intelept si matur. Pozitiv, aceasta conjunctie poate vorbi despre adevarul care iese printre umbre indiferent de piedicile intalnite. Puterea inerenta, intelepciunea lui Saturn in fuziune cu lupta pentru dreptate, egalitate, profunzimea lui Lilith, ne pregatesc raspunsuri clare pentru orice situatie de viata.

Simbolul Sabian al gradului 22 Sagetator, gradul activat de Saturn si Lilith in Sagetator este :” Magazinul s-a inchis, spalatorii chinezi revin la caracterul rasial “ .

Magazinul ofera tot timpul noutati iar acuma acesta este inchis. Avem acces doar la spalatorie, acolo putem “ curata murdaria “ dar pentru asta avem nevoie de munca multa, disciplina, sacrificii ( chinezul este renumit pentru asta ). Acest grad 22 Sagetator este imens, este in acord deplin cu mesajul lui Saturn  in mers direct in Sagetator de mana cu Lilith in Sagetator care ne spun ca doar reparand unele greseli vazute in ultimele luni ( rufele murdare trebuiesc spalate ) vom capata incredere in noi insine. Moralitatea, adevarul, dreptatea, spala excesul, curata, sporeste virtuozitatea.

Fara Saturn, am fi fara limite din toate punctele de vedere. Putem visa o afacere dar viziunea nu inseamna nimic fara planificarea atenta a lui Saturn, putem visa o casa dar fara munca nu o putem avea, putem sa ne dorim o casnicie dar fara lipiciul puternic al lui Saturn, relatia devine ceva destinat esecului.

Influenta majora a lui Saturn in Sagetator va fi asupra semnelor mutabile: Sagetator, Gemeni, Pesti, Fecioare.

Adriana Tudosa

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.