SOARELE IN TAUR-19APRILIE 2008 ORA 19:52 Schimbari , crize dar si solutii…

astro_2gw_30_soarele_in_taur6716011601.gif

 

 

Intrarea Soarelui in Taur are un ascendant in Balanta , un ascendant cardinal , de aer ce accentueaza nevoia de echilibru si dreptate, vom face foarte bine diferenta intre ratiune si sentimente dar in acelasi timp vom simti nevoia sa facem un echilibru intre ele. Este o luna in care vom fi adesea nehotarati, cantarind in mod constant plusurile si minusurile unei situatii ajungand in final sa ne descotorosim de lucrurile , persoanele care consideram ca nu mai avem nevoie de ele. Vom deveni dintr-o data respectuosi, vom privi cu simpatie si intelegere pe toti cei din jurul nostru , asta devenind intr-un fel marea noastra slabiciune , o slabiciune contra careia trebuie sa luptam. Melancolia, gustul pentru muzica , arta , imaginatia dezvoltata accentueaza de fapt o perioada in care viata noastra va fi invaluita de multe ori in iluzii. Guvernatorul ascendentului este Venus in Berbec plasata in casa VI.

Venus in Berbec devine pentru momentul intrarii Soarelui in Taur “steaua “noastra calauzitoare , perioada in care energiile lui Venus in Berbec dar si pozitionarea ei in casa VI devine pentru noi foarte importanta , marcand viata noastra atat in ce priveste experientele dar si modul de abordare a celor din jurul nostru.

Venus in Berbec nu ne este un aliat prea bun deoarece in acest semn este in exil, accentuand mai mult calitatile negative , aparand astfel blocaje, defazaj comportamental, pasiuni neinfranate, vanitate, senzualitate exagerata, incapatanare si multa dezordine. Pe langa faptul ca in semnul Berbecului , Venus nu poate fi decat “ ofensata’, aceasta planeta mai este slabita si prin aspectele cu Jupiter, cu Marte, cu Luna, aspecte ce ne pot induce un comportament contrar tuturor gandurilor si logicii, de la tulburari emotive pana la o hiperactivare a tuturor proceselor erotice.

Venus in casa VI vine sa accentueze conditiile de lucru deplorabile, sefi detestati de subalterni datorita unei atitudini greu de inteles, certuri si atitudini certarete la locul de munca.

Ascendentul in Balanta in opozitie cu Soarele in Taur, Mercur in Taur plasate in casa VII, o casa a parteneriatelor , creeaza in noi o tensiune interioara ce ne va da un impuls puternic catre diferite tipuri de activitati, parteneriate , asocieri, dorinte care adesea sunt complet opuse. Acest aspect al ascendentului arata adesea ca ne vom exprima in relatiile cu cei din jur intr-un mod stresat, tensionat, inhibit , dar si extrem de ambitiosi. Este un aspect ce poate arata adesea un fel de separare de ordin interior in fiinta noastra, stare care face sa suportam o tensiune aproape constanta. Este momentul in care aceste tensiuni de ordin interior pot genera o energie imensa , energie ce o putem folosi pentru a schimba conditiile care nu ne mai satisfac, atat la nivel launtric cat si in relatiile cu ceilalti. Daca nu vom actiona si nu ne vom confrunta cu aceste provacari vom continua sa traim intr-o stare de frustrare si de mare agitatie interioara dar si intr-o relatie ce ne va produce aceeasi frustrare. Este un moment in care ni se cere din partea noastra un mare efort pentru a aduce lumina atat in noi insine dar si in parteneriatele noastre, iar daca vom face acest efort, atunci satisfaciile vor fi pe masura.

Descendentul in Berbec semnifica destul de bine parteneriate neasteptate precedate de pasiuni inflacarate; guvernatorul descendentului este Marte plasat in casa IX semnificand intalnirea partenerului in diverse calatorii, in strainatate . Dar trebuie sa tinem seama ca Marte nu este prietenos cu noi nici de data asta, accentuand astfel indoielile asupra propriei valori, o critica agresiva, multe idei negre; creste probalitatea accidentelor in calatorii sau tot ce tine de strainatate.

Casa IV in Varsator arata o situatie tulbure in familie, este posibil sa apara un anume disconfort in familie cu o tendinta de a dramatiza totul. Guvernatorul casei IV este Uranus, iar un Uranus plasat in casa V ne va da dorinte neobisnuite dar si originalitate creativa, pasiuni artistice.

MC-cariera in Leu ne imprima un puternic spirit de comanda , hotarare in opinii. Soarele , guvernatorul MC in casa VII fiind bine aspectat arata destul de clar ca fericirea dar si multumirea , realizarile noastre sunt conditionate de parteneriate, asocieri, lupte. Satisfactia sufleteasca o putem obtine doar printr-un parteneriat iar de cele mai multe ori partenerul poate fi pentru noi un sprijin considerabil, un umar de care sa ne sprijinim. Recunoasterea personala , realizarea, vocatia o vom gasi prin diverse asocieri.
Lectia lui Saturn retrograd in casa X este o lectie legata direct cariera noastra , de rezistenta si capacitatea de a face fata responsabilitatilor. Este o perioada in care frustrarea si anxietatea fac parte din viata noastra fiind nevoiti adesea sa facem fata unor indatoriri neplacute , muncind din greu.

Saturn retrograd in aceasta casa va produce caderea celor care au ajuns prea rapid in anumite functii nemeritate.; chiar si bine aspectat, Saturn in aceasta casa este una dintre cele mai nefericite pozitii , iar pentru multi oameni duritatea lui va actiona in caderi spectaculoase din functii, in special pentru cei care odata ajunsi sus , si-au schimbat comportamentul, si-au pierdut modestia si s-au lasat corupti de puterea pe care o detin. Este o lectie dura in care ni se va testa nu numai buna pregatire profesionala dar si conduita morala , cine va demonstra aceste lucruri , pot spune cu siguranta ca va fi “premiat ‘de Saturn.

Luna in Balanta in harta acestui moment ne va face sa ne aparam in mod instictiv prin argumentatii, discutii; fiind o Luna slabita prin aspectele cu Marte, Jupiter, Venus vom fi capriciosi, schimbatori, o slaba capacitate de decizie dar vom sti sa fim critici si chiar asta vom si face. Este o perioada in care vom dori din tot sufletul nostru sa ocolim problemele serioase si sa ne ocupam de amanunte, lucruri neesentiale.

Este o perioada a marilor indoieli , vom avea o tendinta de a interpreta negativ orice, suntem foarte sensibili la ironii fiind tentati sa imbracam ceva ce nu prea rezoneaza cu natura noastra interioara , cu adevarata noastra personalitate.

Luna fiind plasata in casa XII vine sa accentueze starea noastra confuza, dusmaniile, loviturile din partea femeilor, emotii schimbatoare.

Lilith in casa II , o casa a banilor munciti de noi, ne va aduce in vedere doua lucruri: valoarea si pierderea . Teama de pierdere caracterizeaza destul de bine urmatoarea perioada, iar scopul nostru prin prisma lui Lilith va fi sa trasam anumite granite pentru bani, siguranta, casa , tot ce tine de noi, de proprietatile noastre. .
Teama de saracie este o alta caracteristica pentru aceasta pozitie a lui Lilith, iar consecinta acestui lucru va fi sa ne terorizam prin fel de fel de economii exagerate si uneori tendinte de sacrificiu.
Ne vom sacrifica pretentiile noastre , placerile noastre doar daca vom simti ca vom primi ceva in schimb, mai simplu spus vom da doar cat primim, nici mai mult nici mai putin.

Alt punct negru al acestei pozitii al lui Lilith aduce o tendinta de a fi cu ochii pe ceea ce au altii , putand usor sa ne facem dusmani pe acei oameni din jurul nostru care-si permit mai mult. Tocmai aici vom gresi, de aceea este bine sa lucram cu noi si sa lasam “ capra vecinului in pace”. Ne vom teme de orice fel de dependente , atasamente , simtind in acelasii timp ca noi avem dreptul de a incalca granitele celorlalti. Daca vom proceda in felul acesta , viata noastra se va dezechilibra si este bine de stiut ca Lilith vrea egalitate si revendica acest lucru.

Momentul intrarii Soarelui in Taur este insotit de Crucea cosmica cardinala formata din patru cuadraturi si doua opozitii intre Luna in Balanta, Marte in Rac, Venus in Berbec, Jupiter in Capricorn. O cruce cosmica cardinala accentueaza risipirea energiilor, schimbari, crize dar si lipsa de perseverenta . Este o perioada in care ne vom simti trasi in mai multe directii dar si coplesiti de problemele vietii de zi cu zi; foarte important este sa ne gasim echilibrul interior , sa incercam sa tragem o linie de start pentru o directie in care sa ne folosim intrega energie . Crucea cosmica cardinala va avea un efect deosebit asupra Capricornilor, Racilor, Balantelor si Berbecilor, deci atentie.

Neptun prin aspectul de trigon cu Luna , care este una din planetele acestei Cruci cosmice, ne poate ajuta sa gasim solutia iesirii din aceasta criza, oferindu-ne sensibilitate, receptivitate, intuitie, oferte minunate pe care trebuie sa le recunoastem si sa ne implicam . Acest aspect se manifesta mai pregnant in cadrul relatiilor interumane si pe plan spiritual dar si printr-o accentuare a calitatilor creative care se cer a fi folosite. Sunt contraindicate afacerile , investitiile financiare deoarece pot aparea pierderi imense. Este o perioada buna pentru experiente amoroase stimulante, familia si casa vor reprezenta in urmatoarea perioada confortul nostru , un confort plin de simpatie dar si de imprevizibil.

Uranus , prin aspectul de trigon cu Marte care este alta planeta a acestei Cruci cosmice ne va ajuta in depasirea acestor crize prin dinamism, originalitate; multiple contacte sociale, deplasari, posibilitatea schimbarii locului de munca , a anturajului, a scopului vietii. Este un aspect ce necesita totusi multa prudenta, simplitate , echilibru interior ce pot opri la timp evolutiile haotice invatand sa echilibram nevoia de libertate cu responsabilitatile deja asumate.

Alt punct important al momentului intrarii Soarelui in Taur sunt cele doua piramide de pamant formate din : Soarele in Taur, Pluto in Capricorn,Saturn in Fecioara iar cealalta este formata din Mercur in Taur, Pluto in Capricorn, Saturn in Fecioara. Piramida apare cand cele trei planete formeaza intre ele aspecte de 120 grade , descriind astfel un triunghi echilateral. Este o sansa, o sansa dubla pentru noi, in special semnele de pamant sunt cele mai avantajate de aceasta energie care curge liber si care ne poate aduce rezistenta , perseverenta , mult simt practic, diverse oportunitati .

Sa folosim aceasta mare capacitate de realizare apeland la resursele noastre creatoare dar si la magnetismul puternic de care vom dispune .

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.