LILITH IN SAGETATOR -14 FEBRUARIE 2017, ORA 2:32, ORA ROMANIEI – EU AM DREPTATE, BA EU AM DREPTATE……OBSESIII DE TOT FELUL

sagetator 11

 ‘Iata deci ca Geneza ne arata ca Elohimii au trasat marile linii conducatoare ale existentei terestre, dar pentru implinirea lor si pentru actiuni secundare au dat sarcina Arhailor evoluati normal, iar ca elemente auxiliare li s-au alaturat Arhaii care din spirit de renuntare si de sacrificiu au ramas la stadiul saturnian, in tenebre, pentru ca viata sa poata aparea. Yom si Lilith reprezinta, deci, sa precizam inca o data acest lucru, cele doua grupe de Entitati superioare, dar opuse, care actioneaza ca ajutoare ale Elohimilor si care ocupa in Ierarhia cereasca rangul de Spirite ale timpului, sau Spirite ale personalitatii ori Arhai. Viata pe Pamant se tese, asadar, datorita Spiritelor formei (Exusiai sau Elohimi) si a Spiritelor personalitatii (Arhai), cu cele doua naturi ale lor, una normal evoluata (Yom-lumina) si alta ramasa in urma (Lilith-intuneric).”Rudolf Steiner

           Astrologic vorbind, Lilith( Luna Neagra) nu este o planeta, este unul din focarele eclipticii Lunii, intr-un focar al eclipticii Lunii se afla Pamantul, in celalalt focar dar si cel mai indepartat punct –apogeul lunar –locul in care luna se afla in pozitia cea mai indepartata de pamant, se afla Lilith. Acest apogeu lunar –Lilith dezvaluie calitatile ascunse ale sufletului nostru, care sunt supuse influentei unor forte intunecate (demoni, spirite cazute), care ne ispitesc si ne fac vulnerabili.

              Atat Lilith cat si Nodurile Lunare au legatura cu orbita Lunii, dar in timp ce Nodurile lunare leaga sistemul Pamant-Luna cu Soarele oferind astfel posibilitatea omului de a-si lega vointa cu vointa divina, Lilith conecteaza omul cu spiritele cazute, razvratite impotriva ordinii lui Dumnezeu si care cuceresc vointa lui libera. Chiar mitologia vorbeste despre razvratirea lui Lilith ce apare ca prima femeie a lui Adam, ea a refuzat sa se supuna lui Adam si asa legii lui Dumnezeu. Adam nu este dispus sa inteleaga si sa recunoasca egalitatea cu Lilith si se intorc la Dumnezeu pentru indrumare iar raspunsul dat “tu trebuie sa recunosti suprematia lui Adam “ a infuriat-o pe Lilith. Ea nu poate accepta acest lucru, la urma urmei, am fost creati in mod egal si in acelasi timp, cum sa nu fiu egala lui? intreba furioasa Lilith. Suparata, ea rosteste numele ascuns al lui Dumnezeu si pleaca din Paradis. Dumnezeu trimite dupa ea trei din ingerii lui cu un mesaj teribil: “Poti inca sa te intorci cu conditia sa fii umila, ascultatoare si sa accepti pe deplin auoritatea lui Adam, daca nu, vei fi blestemata vesnic, nu vei gasi fericirea pe pamant, orice legatura cu tine se va transforma in ceva rau, nu vei putea avea copii dar in schimb poti face rau celorlalti copii, vei fi detestata si vei trai in intuneric”. Dar Lilith nu vrea sa accepte suprematia lui Adam, ea vrea o relatie de la egal la egal, refuza astfel sa se intoarca, furia si acuzatiile ei sunt foarte reale si coplesitoare declansate de nedreptatea la care a fost supusa.

Lilith devine mama demonilor, o regina a intunericului, prima rebela care a indraznit sa rosteasca Numele Lui, incalca porunca lui Dumnezeu si se opune creatiei. Dar si intunericul este important in evolutia omenirii, acest lucru are tot o natura divina, nimic nu este creat fara rost iar acest lucru apare in geneza. Lilith imbratiseaza totul si toata lumea, mai stralucitoare in puterea ei si vie in plinatatea ei. Ea sta alaturi de fiecare persoana sfasiata de durere, maruntita de depresie, fracturata de furie sau rupta de vinovatie.
Nu trebuie sa privim acest lucru doar numai negativ, se stie ca omul invata mai mult din greseli, esecuri, doar ca Lilith da adesea obsesii pentru lucrurile negative ceea ce dauneaza profund sufletului calator pe pamant.

Lilith este discreta, tacuta dar puternica. Si tocmai de aici vine draga noastra fata primordiala cu misterele ascunse, intuneric, munca in intuneric, secrete, originea sufletului. Din cele mai vechi timpuri si pana in prezent, Luna Neagra are un loc foarte important in astrologie si in stiintele secrete. Lilith reprezinta acea frumusete feminina a sufletului ascunsa de multe ori, mandrie si libertate, independenta, gandirea libera, mobilitatea corpului, mintii si spiritului, libertatea de a visa. Daca Juno este prima doamna, este sotia oficiala, Luna Neagra este sotia blestemata, este sotia alungata care paraseste Paradisul si alege sa traiasca in singuratate si rusine decat sa ramana intr-o relatie inegala. Tranzitele lui Lilith aduc intalniri cu oameni care reflecta continuturile noastre reprimate si lipsurile noastre, initiaza si mediaza, ne da acces la cunoastere, suntem ajutati in directia vindecarii, pune in miscare  “ atractia “ sau “respingerea “, apare dorinta, apar experiente adesea inevitabile, obsesive, pune degetul pe rana fascinatiilor noastre cele mai ascunse, de noi depinde daca dam acestora un caracter distructiv sau unul evolutiv.

Locul lui Lilith in harta reprezinta acel domeniu din viata noastra unde vom simti cel mai des lipsa respectului, sabotajul, amenintarea, crizele, nesupunerea, fatalismul, toate acestea produc in noi o furie intensa, important este sa tinem aceasta furie sub control, doar asa putem arde karma lui lilith .

Si mai important , Lilith reprezinta potentialul ocult latent in oameni, un nivel astral profund dar care nu poate fi accesat prea usor sau in mod constient, doar initiatii pot face asta. Lilith este de asemenea, puterea de a spune Nu, refuzul unei ordini stabilite. Lilith poate fi o influenta atat pozitiva cat si negativa. Influentele negative decurg din faptul ca omul refuza sa isi recunoasca potentialul ascuns ceea ce conduce la fel de fel de probleme. Rolul cel mai important al Lunii Negre este de a ne ajuta sa transformam furia noastra, frustrarile, in energie activa creatoare.

Odata cu intrarea lui Lilith in Sagetator si pana pe 8 noiembrie 2017, va  trebui sa invatam sa rezolvam acele puncte oarbe legate de adevar, lege, religie, educatie, ordine stabilita, straini, prejudecati, auto-neprihanire, semetie, despotism, cruzime, refuz de a-i asculta pe altii, piraterie, jafuri, calatorii, crezuri, anarhism, frontiere, cosmaruri. Cu Lilih in Sagetator trebuie sa invatam notiunea de respect (pe celalalt, autoritati, etc.), sa nu comunicam superficial, sa percepem principiul ierarhiei. Ea este asemeni spiritelor naturii, salbatica, libera si puternica. Casa ei este natura si intelepciunea ei este in legatura cu Cosmosul. Ea poarta o Karma a intelepciunii uitate si ingropate in natura si nu poate fi imbratisa aceasta vastitate decat prin intuitie. Deci, intuitia este darul lui Lilith in Sagetator si trebuie sa avem incredere ca stelele si Universul comunica cu noi.

Lilith in Sagetator este ca focul iar in drumul ei spre adevar, ca cel mai inalt ideal, ne va testa curajul si capacitatea de a distinge adevarul de minciuna, liderul bun de liderul fals, profetul bun de falsul profet, drumul bun de drumul fals, strainii care ne vor raul de strainii care ne vor binele.
Dar pentru a ajunge la adevar, experientele urmatoare pot amplifica minciuna, inselaciunile de tot felul, iluziile si dogmele, increderea in liderii falsi, abuzul de putere in scopuri nedemne si egoiste, invataturile si ideologiile false. “Eu am dreptate, adevarul este la mine si numai la mine”, devine o obsesie ce poate conduce la situatii fataliste.
Marea lectie a lui Lilith in Sagetator este sa avem incredere in intuitie, in vocea sufletului nostru, doar asa putem respinge falsul, minciuna, neincrederea.

       La nivel inferior, Lilith in Sagetator mareste egoul, vanitatea, aspira la putere si lux. Echilibrarile karmice tin de fals, sabotori ideologici, politicieni, lideri, profeti rau intentionati. Urmeaza o perioada in care Lilith in Sagetator ne poate face sa credem orice, ne duce in eroare prin fel de fel de propagande ideologice, prin predicarea unor doctrine false, sfideaza, fanfarorii sunt pe val acuma. Mandria, lipsa respectului fata de oameni, invataturile si liderii falsi, persecutia, nedreptatea, pot destabiliza viata noastra, lumea in care traim.

        La nivel superior, Lilith ne ajuta sa recunoastem imediat invatatorii, liderii, politicienii fara scrupule, ea lupta impotriva minciunii, impotriva liderilor falsi, impotriva fortelor intunecate in structurile politice si relligioase ale societetii, ea nu cedeaza ispitei.

Pornind de la simbolul Sagetatorului, centaurul care tine in mana arcul si sageata, partea inferioara a centaurului este animal aratand partea instinctuala, salbatica, iar partea superioara a corpului este omul care trage cu sageata in inaltimi. Putem spune ca Lilith in acest semn zodiacal creste tensiunea intre aceste doua lumi, o tensiune intre dorintele animalice si nevoia de lucruri elevate in viata noastra. Aceasta Luna Neagra accentueaza importanta religiei, credintei, dreptatii, cinstei, respectului; libertatea este cuvantul cheie intr-o relatie.
Interesul in parapsihologie, religie, cosmos, viata de dupa moarte, secrete, civilizatii, este imens cu aceasta luna neagra, iar urmatoarea perioada poate aduce oameni neobisnuiti, clarvazatori, vindecatori, oameni intelepti care pot sa ne influenteze pozitiv evolutia, ne pot ajuta sa ne extindem spiritul in diverse moduri.

Nu poti urca pe o scara agitat ci tacut si atent la urmatoarea treapta, astfel, Lilith in Sagetator ne agita si ne poate rasturna, ne poate conduce la experiente in care furia transforma totul in cale uitand ca fara sprijin divin, suntem pierduti in noapte ca si fata noastra draga care tot isi striga durerea si isi vrea puterea inapoi. Cu Lilith in Sagetator, toate relatiile care nu mai ofera dezvoltare si care ingradesc, pot cunoaste mari incercari. Nu trebuie uitat ca Lilith a vrut egalitate, nu control, iar relatiile in care cineva vrea sa-l controleze pe celalalt cu adevarul lui, legea lui, pot fi trecute prin fel de fel experienta care ii detroneaza.

Se spune ca trebuie sa renuntam, sa sacrificam ceva acolo unde lilith este, nu exista negocieri pentru ceea ce trebuie sa pierdem, singura cale prin care avem acces la puterea lui Lilith in Sagetator este de a da deoparte temerile noastre si sa imbratisam credinta, intuitia, tacerea care vorbeste prin divinitate.
Posibilitatea de a zbura pe aripile imaginatiei este imens, important este ca aceasta sageata ( simbolul sageatatorului ) sa fie ghidata corect, sa aiba un scop precis. Lilith in Sagetator apare frecvent in topurile astrologilor , esoteristilor, misticilor ( Nostradamul a avut in harta natala pe Lilith in Sagetator ).

Llilih in Sagetator activeaza casa XII, iar combinatiea foc( Sagetator) cu apa ( casa XII este o casa naturala a Pestilor-apa),” ne fierbe “, agitatia este maxima, fiecare “ fierbe” din cauza adevarului lui sau indus de altcineva, poate aduce una dintre cele mai dificile si mai profunde perioade din viata noastra. In astrologie, casa XII se ocupa pe langa spiritualitate, credinta, vindecare holistica, multa lume, si de secrete, manevre in spatele scenei celor multi, manipularile din umbra, increderea oarba in lideri falsi, dusmani ascunsi, tradare. Cum Lilith in Sagetator isi striga durerea legata de pierderea puteriii ei, in casa XII, putem suporta diverse constrangeri din partea celorlati crezand ca asa devenim puternici, amplifica nervozitatea, psihicul schimbator, durerile sufletului, da indecizie, ezitare, fantezii, ambitii ireale, mari pierderi prin foc, actiuni secrete, iluzia maselor.
In relatii poate aparea o naivitate aproape uluitoare, viata intima poate deveni destul de haotica, dezamagirile sunt destul de frecvente, este un timp al relatiilor in care unul devine victima celuilalt. Adesea, puterea de manipulare aduce durere dar intr-un fel, Lilith in Sagetator in casa XII, pare a face din durerea celor multi, o placere. Lilith in Sagetator in casa XII este de doua ori cu doua fete si arata ca ne putem inalta dintr-o zona mlastinoasa, problematica sau mlastina ne poate inghiti, alegerea este la noi.
Casa XII aduna rezultatele karmice ale tuturor pasilor nostri prin viata, prin vieti trecute, este ultima sansa de a ne ridica deasupra problemelor trecutului, dar Lilith in casa XII se poate manifesta si mai ciudat, aici nu se respecta nici o limita( casa XII este casa naturala a semnului Pesti, un semn fara bariere, ganditi-va ca este un semn a carui corp nu are carapace). In casa XII planurile sunt facute, capcanele sunt stabilite, catusele sunt falsificate, plasele iluziei sunt tesute, lumina zilei rareori patrunde, inamicii si slujitorii lor prefera intunericul pentru munca  lor iar Lilith incearca sa vorbeasca despre aceste nedreptati. ”Oamenii vor sa fie pacaliti, indusi in eroare, asa ca eu voi face asta “ spune Lilith in casa XII amplificand astfel influentele demonice prin fel de fel de legi, adevarul meu, straini, strainatate, tradare, santaj, un conflict continuu cu strainii. Ea are un talent deosebit pentru conspiratii si in acelasi timp poate sa-si ascunda adevaratele intentii pentru a crea iluzii, pentru a insela, arunca praf in ochii oamenilor pentru a-si atinge obiectivele prin subterfugii. Incoerenta, isteria, tendinta de a complica si de a confunda lucrurile, interesul puternic fata de vicii, secrete, planuri ascunse, nu pot sa ne faca intelepti. Putem depasi si risipi ceata care ne invaluie doar prin  auto-cunoastere, intuitie, credinta, sa mergem in audienta la Dumnezeu.

Sa nu uitam ca Lilith joaca un rol primordial in relatii, tranzitul lui lilith poate aduce o intalnire importanta, o intalnire karmica care in cele din urma poate deveni dureroasa, intensa, obsesiva, poate aparea nefericirea, agonia iar raspunsul il gasim cu siguranta in mitul lui Lilith – ea nu uita ca o fost pedepsita, izgonita, torturata  doar pentru ca a vrut libertate, egalitate, respect.

Lilith in acest semn zodiacal ne poate oferi bogatia ei si ar fi pacat sa risipim ceea ce ni se da, sa privim cu incredere si sa credem in ceea ce simtim si vedem si plini de forta sa ne ridicam din nou. Ea este furioasa, cruda, rebela cu o influenta deosebita asupra celor care incearca sa isi faca propriile legi (indiferent in ce domeniu de viata actioneaza) pentru control, putere. Ea este cea care a fortat-o pe Eva sa muste din mar, deci nu cedati ispitelor.

Urmeaza o perioada in care regina intunericului –Lilith in Sagetator, va avea o inflenta deosebita asupra semnelor mutabile: Gemeni, Sagetator, Pesti, Fecioara . 

Lilith in Sagetator, deci intr-un semn mutabil, vorbeste despre popularitate, diplomatie, corectitudine, optimism, generozitate dar si despre neincredere, minciuna sau deformarea adevarului, tradari, deformarea unui ideal de viata, de neam, cearta pentru legi, judecarea gresita a celuilalt. Recompensele lui Lilith in Sagetator vin prin propagarea corectitudinii, respectarea legilor, moralei, evitarea minciunii si dogmelor false.

“Doamne Dumnezeule, dezvaluie-mi cum ai creat lumea si cum proiectezi tu lucrurile pentru a putea, ca Tine, sa fiu deasupra raului, ca el sa nu ma mai atinga, dar sa fiu capabil sa ma servesc de el pentru a realiza lucruri mari”. Numai gindind astfel vom vedea ca nu este nimic rau in natura . Deci in loc sa incerce sa se debaraseze definitiv de fortele negative care il tulbura, discipolul trebuie sa invete sa le utilizeze pentru a deveni foarte puternic. Chiar si morala si religia gresesc atunci cind sfatuiesc de a smulge, de a extirpa raul, pentru ca raul contine puteri formidabile fara de care omul ar slabi.” Omraam Mikhael Aivanhov

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. Buna dimineata, Adriana! Cei cu lilith in sagetator in harta natala vor fi afectati pozitiv sau din contra? Multumesc frumos.

 2. Buna ziua! Ce semnifica?ie are lilith natal in Sextil cu lilith in tranzit? Este o influen?a pozitiv? sau negativ?? Mul?umesc!

 3. Pe Lilith o vad ca pe cea care ridica mereu stacheta constiintei, integritatii personale; a nu urmari sa abuzezi, sa ii folosesti pe ceilalti, a nu accepta sa fii abuzat. In fond, e un ‘spirit al personalitatii’.

 4. Daniela
  De fiecare data cand Lilith revine la pozitia natala vom fi pusi in situatia de a accepta si recunoaste impulsurile noastre ascunse sau sa luptam impotriva lor. La varsta de 9, 18, 27, 36, 45, 54 ,63, ne intalnim cu Lilith intr-un mod accentuat,daca intalnirea aduce tragedii, ghinion, devastari,iubiri interzise si periculoase,putem intelege puterea karmei negative,culegem ceea ce am semanat in vietile anterioare.De exemplu barfa dintr-o viata trecuta aduce in aceasta viata calomnie, orice fel de furt aduce in aceasta viata pierderi de tot felul, nimic nu ramane neplatit,sa nu uitam ca Lilith vrea dreptate, egalitate chiar si intr-o plata karmica, este “ judecatorul” care nu face rabat de la nici o regula. La fiecare 9 ani, Lilith aduce situatii inevitabile in viata noastra , de noi depinde daca reusim sa-i intelegem mesajul si sa-i raspundem fara dorinta de razbunare. Este greu dar nu imposibil, Lilith cultiva o multime de posibilitati pentru a ne recunoaste partile ascunse din noi, ea ne arata felul cum ne putem exprima identitatea noastra proprie adevarata. Lilith are o multime de exprimari,si poate indica si zona de viata in care vom ajunge cu adevarat talentati, dar familia in care ne-am nascut nu are nici o legatura cu aceste trasaturi, talente, cu cunostintele pur cosmice sadite in noi.
  Adriana astro

 5. Nana
  Lilith in tranzit sau in harta natala este foarte puternica prin aspectele de conjunctie, orbul mic dar si prin aspectele provocatoare care sunt pe placul ei, ea nu fuge de lupta, ii place sa ia masuri chiar drastice. Un aspect de sextil este un aspect benefic, dar binele promis cere un nou nivel de intelegere, un grad mai mare de obiectivitate, deschidere fata de noi idei.Daca intr-un aspect de conjunctie, planetele stau una langa cealalta si pot coopera foarte bine sau pot fi dusmanoase (planetele sunt ca si oamenii, stai langa un prieten sau langa un dusman), un aspect de sextil arata oportunitati prin cooperare,este un aspect al ucenicului care mai are inca de invatat dar langa un profesor bun.
  Adriana astro

 6. Buna Adriana multumim frumos pt tot ce ne scri e o placere pt mine si o bucurie cand gasesc un nou articol pe situl tau
  Eu mam nascut cu lilith in semnul natal adica am soarele , luna si luna neagra in pesti …. ascendent in gemeni….
  are influenta negativa asupra mea acest moment sau imi da ceva nou….positiv ?
  Multumesc mult ( chiar daca nu gasesti timp sa imi raspunzi iti multumesc oricum pt mine esti un om minunat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.