MERCUR RETROGRAD IN TAUR SI ZODIILE -18 APRILE -12 MAI 2010

mercur x

O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate din trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata noastra .Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut  dar aceasta atractie nu este o pura intamplare ,aceasta atractie catre trecut  are un motiv , o problema de rezolvat destul de semnificativa . Energia unei planete retrograde  nu este neaparat un punct slab , este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”),  odata inteles mesajul unei planete retrograde se pot “ rasturna si munti “, asadar sa nu ne speriem prea tare de o planeta retrograda, ci , sa incercam sa intelegem ca o putem privi ca o energie a unui prieten pe care te poti baza la greu, care poate sa-ti ofere raspunsul potrivit la problema care te macina, care iti poate arata  locul in care ai gresit , problemele apar cand ne vom pune “ ochelarii de cal “ si vom refuza sa privim greselile, erorile facute care cer sa fie rezolvate.
Daca fizic nu ne putem intoarce in timp , o  planeta retrograda  ofera o sansa unica “de a ne intoarce in timp si de a repara “, de a intelege greselile facute ,ne ajuta sa facem ordine in faptele noastre, in munca noastra de zi cu zi, in valorile si bunurile noastre , in iubirile si parteneriatele noastre ,ne ajuta sa le etichetam in ” utile sau bune de aruncat “, de fapt , putem vorbi de “ o digerare a trecutului , a faptelor din trecut “ ,  sa nu uitam ca Mercur retrograd  se poate dovedi a fi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne straduim sa-I ascultam mesajele  si sa-i urmam sfaturile . Ceea ce este foarte interesant in aceasta perioada de retrogradare este faptul ca puteti folosi energiile  lui mercur retrograd in a va gasi partenerul “sortit”, deci nu vorbesc de partenerul pefect ci de cel sortit, in aceasta perioada “ acesta” nu se mai poate ascunde .

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Perioada lui Mercur retrograd  in Taur va poate ajuta in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale.Este cel mai bun timp da a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani.  Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Perioada  lui Mercur retrograd in Taur poate readuce in prim plan unele greseli, erori comise in relatiile voastre dar si in modul in care va folositi propria individualitate.Nu este cel mai bun timp de a face investitii, de a cumpara lucruri “ valoroase”, in schimb sunteti ajutati in descoperirea unor investitii proaste, in descoperirea unor greseli in unele hotarari luate in legatura cu banii  unei afaceri.  Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe ,atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cu Mercur retrograd in Taur , se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare ;  subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Mercur retrograd in Taur se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioasda cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd in Taur poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Mercur retrograd in Taur poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri. Nu este cel mai bun timp sa luati decizii referitoare la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Mercur retrograd in Taur poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate un sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselati de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Cu Mercur retrograd in Taur se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , in relatia cu familia sunt energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Mercur retrograde in Taur  pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada .Poate fi un timp al rezolvarii unor vechi probleme la locul de  munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii , nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii , reexaminati si rezolvati problemele  avute in trecut cu acestia .

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cu Mercur retrograd  in Taur se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale. Regandirea modului de comunicare cu iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada  dar trebuie evitate hotararile in acest domeniu din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu iubitul,copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti.Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Mercur retrograd in Taur se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara .Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada , este cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in practica  dupa perioada lui Mercur retrograd, abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu parintii.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Cu Mecur retrograd in Taur se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie.  Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. buna adriana! chiar iti simtisem lipsa! sa inteleg ca mie imi pica bine acest mercur retrograd avand in vedere ca am mercur retrograd in harta natala? sincer am nevoie de el acum (apropo de comunicare) fiindca am de trecut un fel de examen si nu stiu daca am sa reusesc sa-l trec cu bine. eu imi doresc mult o masina si nu pot sa o am daca voi avea in continuare salariul din prezent. as dori sa te intreb ce sanse am sa imi schimb serviciul sau sa mai gasesc ceva in plus? cam cand este bine sa fac acest pas? multumesc mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.