LUNA PLINA IN LEU – 28 IANUARIE 2021, ORA 21:16, ORA ROMANIEI– “EU SUNT CU VOI IN TOATE ZILELE….”

 

„Iata Eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veaculu”-Matei 28:20

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Evenimentele, intentiile, situatiile ce ating un apogeu( in bine sau in rau) in aceasta perioada sunt legate de semintele plantate sub influenta lunii noi in leu din august  2020.

Acuma, Luna Plina are loc cu Luna pe gradul 9:05 Leu in opozitie provocatoare cu Soarele pe gradul 9:05 Leu. Acest moment astral ne cere sa gasim un echilibru intre cele doua energii implicate Leu-Varsator.

In primul rand, Luna nu are lumina ei proprie ci reflecta lumina Soarelui; ea este pasiva, receptiva si feminina. Luna produce emotii, sentimente si dorinte profunde, ne aminteste de personalitatea noastra emotionala, este recipientul experientelor noastre pamantesti, da forma vointei soarelui. Iar Luna in Leu este condusa de Soare si poate avea un comportament dramatic, este dinamica, voioasa, ii place sa fie pe scena, sa atraga atentia, se bucura de complimente si laude. Exista aici un instinct matern urias.  Eu sunt “steaua cea stralucitoare”, sunt in lumina reflectoarelor spune Luna in Leu fie ca asta se intampla in cariera, familie, iubire, hobby-uri, creativitate personala, relatia cu copii, sport, distractii.
Soarele pe de alta parte, este constient, activ, ne da vointa, putere, un simt al scopului vietii noastre. Iar in Varsator, scopul tine de grupuri, multime, colectiv, idealuri, activitati care sa faciliteze schimbarile pozitive in lume, stiinta, tehnologii de ultima generatie, internet, stiinte esoterice. Daca Leul spune “ eu sunt forta acestui grup, eu conduc, vreau lumina reflectoarelor pe mine, totul este despre mine, priviti-ma, adulati-ma, sufletul meu tanjeste dupa recunoastere si respect, stiu sa domin orice situatie de viata, astea sunt nevoile mele ”, Varsatorul spune “ grupul imi da forta si pot sprijini intreg grupul prin ideile mele, ma pot alia cu toti fara sa judec pe nimeni, fara sa afectez pe nimeni, este vorba de un efort de colaborare, urmaresc nevoile colective”. Cuvintele cheie pentru semnul Leu includ mandria, increderea in sine, inima mare, imparatia mea, un rege, un suveran sau o regalitate, un tiran, un preot, un mediator guvernamental, dragoste, loialitate, conducere, drama. Pentru semnul Varsator, cuvintele cheie includ independenta, unicitate, inventivitate, umanitarism, toleranta, rebeliune, ciudatenii. Ambele semne sunt fixe, dinamice si mandre si isi mentin energia cu multa incapatanare.

Aceasta  Luna Plina pe axa Leu -Varsator, judeca si testeaza capacitatea noastra de a echilibra aceste tendinte opuse, in acelasi timp, ne ajuta sa ne concentram pe ceea ce trebuie sa facem pentru a merge mai departe. Este foarte greu sa echilibrezi si integrezi cele doua polaritati opuse, este foarte greu sa renunti la egou, admiratie personala, autoritate personala ( leu) si sa tii seama si de cerintele si dezvoltarea intregului grup, intregii societati ( Varsator) .

Marile lectii aduse de acceasta Luna Plina in Leu tin de egou, maretie, autoritate, iubire, valori personale, bani, securitate financiara, iubiri neconventionale, idealuri utopice, acceptarea regulilor, onestitate. Aceasta Luna Plina in Leu predica despre Iubire, despre iubirea daruita si iubirea primita, despre vindecare prin iubire. Suntem incurajati sa lucram cu noi insine, sa invatam sa ne iubim pe noi insine, sa vindecam relatiile tensionate cu cei din jur prin iubire. Este posibil sa apara unele lupte de putere in relatii, deoarece fiecare se poate crede cel mai important. Putem trece peste aceste lupte daca invatam sa-i acceptam pe cei din jur asa cum sunt, sa-i iubim neconditionat. Poate fi un eveniment major care implica un copil sau un partener romantic, sau punctul culminant al unui proiect creativ. Daca au fost neglijate emotiile, legaturile de familie, aceasta luna plina este ca un drum luminat catre familie, mama, relatii sanatoase, casa mult dorita, copilul mult asteptat, iubirea care hraneste viata tuturor.

Luna Plina in Leu activeaza axa V- XI, o axa a iubirii, creativitatii, prietenilor, sperantelor, copii, mandrie excesiva, asta inseamna ca in aceste directii putem vedea adevarul. O Luna Plina in Leu luminata de Soarele in Varsator si in casa XI , o casa naturala a Varsatorului, ne ajuta sa descoperim ca nu suntem singuri, aici sunt prietenii nostri, aliatii nostri, protectorii nostri, ghizii nostri spirituali. Aceasta casa pune un accent deosebit si pe posibilitatile de realizare sociala prin relatii si prieteni, prin sprijinul sufletesc sau material al prietenilor, realizari spirituale, recunoastere sociala, recuperare dupa o boala, sprijin pentru copii nevoiasi, orfani. In plus, o Luna Plina in casa XI vorbeste si despre bani dar intr-un mod diferit de banii casei II. In aceasta casa, aceasta lumina vorbeste despre castiguri mari, venituri ce au legatura cu cariera noastra, banii veniti intr-un mod neasteptat, o surpriza din partea unui sustinator.  Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate.

Aspectul de Luna Plina pe gradul 9:05 Leu , adica opozitia dintre Luna in Leu si  Soarele in Varsator, formeaza cu Marte pe gradul 10:51 Taur  un careu in T fix, un aspect ce mareste instabilitatea, tensiunea, nerabdarea, curajul. Chiar daca un careu in T fix(semne fixe Leu, Varsator, Taur) creste perseverenta, aduce de asemenea si incapatanare, rezistenta la probleme si frustrari( mergi cu un pietroi legat de tine, te obisnuiesti cu el si nu renunti usor …). Este un aspect greu de gestionat, dificil de integrat, datorita dorintei de a rezista provocarilor, schimbarilor cerute. Trebui reamintit totusi ca aspectele de careu fac ca lucrurile sa se intample, pot genera o mare energie care permite eliberarea din situatiile limita. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata. Marte in Taur in casa VIII ca planeta focar ( culege toata presiunea Lunii in Leu si a Soarelui in Varsator ) ne spune ca singura constanta (taur) este transformarea, “naste un om nou din tine”. Marte in casa VIII vorbeste despre “ Mori si devino!” al lui Goethe:
“Si cat timp nu il ai pe acest
“Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest “mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner
Marte ne da o putere interioara profunda care ne ajuta sa trecem prin provocarile existentiale. Ne trezeste dorinta de a ne schimba.
Daca exista ceva de care nu suntem multumiti, vom fi motivati sa facem o schimbare fundamentala si vom face asta cu un sentiment de urgenta. La locul de munca, in relatia cu finantele dar si in viata personala, vom avea tendinta de a fi nerabdatori.  Expresia negativa a acestui aspect energetic tine de conflictele legate de bani, proprietati, afaceri, datorii, finante comune cu partenerul de viata, tradari, abuzuri, pierderi prin ceilalti, lupte ascunse pentru putere. Acest aspect astrologic ar putea aduce crize existentiale sau sfarsitul unor situatii tensionate. Avem o mare capacitate de transformare care ne va permite sa ne depasim, acest lucru ne scoate din obisnuit si ne conduce la un nivel superior.

In ciuda provocarilor, Jupiter in Varsator este intr-o conjunctie stransa cu Soarele in Varsator reinviind speranta, optimismul, fagaduinta Domnului:
„Iata Eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veaculu”-Matei 28:20

Simbolul Sabian al gradului 10 Varsator, gradul Soarelui in fuziune stransa cu Jupiter este:” Un om neafectat de popularitatea efemera, face planuri din nou”.

“Deziluzia” este o tema majora a acestui grad 10 Varsator si, impreuna cu dificultatile create, aduce beneficii prin confruntarea cu realitatea, prin reevaluarea a ceea ce trebuie sa facem in continuare. Deziluzia poate fi un lucru grozav, nu trebuie neaparat sa fie un lucru rau sau dificil. De fapt ceea ce ne deziluzioneaza trebuie dat deoparte. Soarele prin acest simbol sabian lumineaza tot ceea ce nu trebuie dezvoltat mai departe, tot ceea ce ne face sa actionam ca niste ecrane si nu ca niste oameni. Aduce revelatii, depasirea senstimentelor de infrangere.

Simbolul Sabian pentru gradul 10 Leu, gradul Lunii Pline este:”Dimineata devreme, roua straluceste in soarele ce inunda campiile”.

Prin acest simbol, luna plina aduce un mesaj al intineririi si al unor zile noi si mai bune. Putem simti o asistenta cosmica in toate luptele noastre existentiale. Cuvantul cheie din jurul acestei luni pline in leu este „transfigurare” sau schimbarea la fata, schimbarea formei, schimbare in lucrurile din lumea materiala, tangibila.
Cel mai cunoscut exemplu de Schimbare la Fata este aratat in Biblie:
“Dupa sase zile, Isus a luat cu El pe Petru, pe Iacov si pe Ioan si i-a dus singuri deoparte pe un munte inalt. Acolo S-a schimbat la fata inaintea lor.
Hainele Lui s-au facut stralucitoare si foarte albe, de o albeata pe care nici un inalbitor de pe pamant n-o poate da.
………………………………………………
A venit un nor si i-a acoperit cu umbra lui; si din nor s-a auzit un glas care zicea: “Acesta este Fiul Meu preaiubit: de El sa ascultati!” Marcu 9
Transfigurarea lui Iisus Hristos a aratat gloria lui Dumnezeu intrupata in forma umana. Suntem aici pentru a intra in legatura cu aceeasi realitate interioara, acelasi Adevar – ca suntem Fii ai lui Dumnezeu si ca o scanteie divina traieste in noi. Este timpul sa ne reamintim ca in fiecare om este chipul lui Dumnezeu. Asa cum roua diminetii straluceste sub influenta lumii soarelui, asa si lacrimile noastre( roua noastra) stralucesc sub influenta luminii –divine si devin rugaciuni de purificare, de victorie asupra greutatilor si tristetii. Fiecare lacrima actioneaza ca o rugaciune pentru binele de maine, pentru vindecare, eliberare si sarbatorire a creatiei lui Dumnezeu.  Sub influenta acestei luni pline, pot aparea descoperiri extraordinare. Obstacolele de lunga durata pot fi indepartate si ne putem apropia de experientele necesare armoniei fiintei noastre exterioare cu cea interioare. Este momentul sa iesim din vechile credinte stereotipe si distorsionate despre cine suntem si ce putem face. Cosmosul vrea sa ne ajute dar pentru asta trebuie sa vrem si noi sa ne schimbam.

Aceasta Luna Plina in Varsator are o influenta deosebita asupra semnelor fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion, in special cei nascuti in jurul datei de 28 (plus, minus trei zile).

Sa fiti binecuvantati!

 Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.