MERCUR RETROGRAD IN VARSATOR/CAPRICORN -14 IANUARIE 2022, ORA 13:42, ORA ROMANIEI-4 FEBRUARIE 2022–“SA FIM FE FAZA IN URMATOAREA PERIOADA… “

Incepem anul 2022 ” cam impiedicati” din cauza lui Venus retrograd iar din 14 ianuarie 2022, ora 13:42, ora Romaniei, apare o noua piedica astrala. Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 10:20 Varsator si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 4 februarie, pe gradul 24:23 Capricorn.

Daca Mercur incetineste, si noi ar trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elementele esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd). Si numai pentru acest motiv ar trebui sa-l primim cu bratele deschise. Sa acordam o atentie deosebita comunicarii in aceasta perioada si in special in zilele de 14 ianuarie si 4 februarie, cand Mercur stationeaza ( incepe miscarea retrograda, incepe miscarea directa). O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita in aceste zile. De cele mai multe ori,  influenta lui Mercur retrograd se poate simti chiar din momentul in care trece pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, in cazul nostru vorbim de gradul 24: 23 Capricorn, grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 29 decembrie.

In mitologie, Mercur a fost mesagerul zeilor. Nu era de datoria lui sa judece mesajele si informatiile pe care le transmitea, doar isi facea treba, le comunica.

Iar Mercur retrograd este de fapt un dar din ceruri ce ne ofera sansa de a reflecta, de a revizui si de a corecta greselile pe care le-am facut anterior in graba si prinsi in vartejul vietii de zi cu zi. Nu trebuie sa cautam raspunsuri  in afara acuma, o planeta retrograda ne spune ca bogatiile sunt descoperite in interior, nu prin interactiunea cu lumea exterioara. Astfel, cand o planeta este retrograda prin tranzit, experimentam influenta ei mai profund in noi, deoarece suntem incurajati sa contemplam adevarurile personale ale vietii intr-un mod privat.

Mercur retrograd este adesea enervant, tehnologiile gresesc, neintelegerile se amplifica, blocajele in trafic se amplifica, avem motive sa fim suparati dar si mai atenti la toate aceste obstacole strigatoare. Chiar nu este momentul sa scriem noi capitole. Este timpul sa consultam trecutul pentru raspunsuri. In timpul lui Mercur retrograd, lucrurile simple, mici, devin complexe, mari.  Calculatorul se blocheaza, masina se strica, conexiunea de internet merge in hopuri, nu gasesti hartia de care ai nevoie, traficul este dat peste cap, bagajele se pierd, …Acuma, un milion de mici detalii pot exploda si ne pot determina sa incetinim, sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare. Este timpul sa incetinim, sa fim flexibili…sa fim precauti, sa citim toate cuvintele unui contract inainte de a-l semna, sa amanam evenimentele, deciziile majore. Prin toate mijloacele lui, adeseori neplacute pentru noi, Mecur retrograd vrea sa fim mai atenti, sa privim lucrurile cu mai multa rabdare si nu ca niste roboti; nu suntem roboti iar mercur vrea sa ne readuca aminte asta…. Mersul inapoi este mai greu decat mersul inainte , deoarece modelul este contrar modului obisnuit de a merge. Nu poti sa dai inapoi cu masina cu o viteza foarte mare, asa si acuma, treebuie sa incetinim viteza si sa fim mai atenti la ceea ce facem si unde mergem.

Cu Mercur retrograd in Varsator, vom examina cu mare atentie ideile bizare, abstracte, din trecut. Tot ce tine de nonconformist, originalitate, experimente in afara normelor traditionale, solutii spectaculoase, reforme, idealuri, sunt aduse in prim plan pentru re-definere. Ne putem simti deconectati unul de celalalt, pot fi amplificate neintelegerile cu ceilalti, pot aparea probleme legate de prieteni, proiecte de grup, organizatii mari. Viitorul parca a disparut din cauza nesigurantei si din cauza lucrurilor haotice.Cu Mercur retrograd in Varsator, putem fi mai rebeli. Tot ce tine de relatii inedite(!!!!!!!!!!!!!), viata sociala, prieteni, protectori, activitati de grup, politica, grupuri, sperante, banii carierei, sunt acuma re-analizate dar in acord cu cerintele divine si nu cu ceea ce vrem noi aici pe pamant. Cum Varsatorul este un semn ce vorbeste despre energie nucleara, calculatoare, stiinta, astrologie, internet, incurcaturile pot aparea si in aceste directii.  Varsatorul este un semn de aer iar Mercur retrograd in acest semn, va accentua temele legate de comunicare. Ni se cere sa revizuim  si sa regandim convingerile noastre, modul in care procesam si transmitem informatiile, ce gandim despre anumite lucruri, perspectivele si idealurile noastre.

Pana pe 23 ianuarie, inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd in Varsator, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim acel “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul. Multe din informatiile, intelegerile, de care avem nevoie vin spre noi intr-un mod spectaculos, lucrurile incep sa se lege, sa prinda contur.

Scena se va schimba pe 26 ianuarie cand Mercur re-intra in semnul Capricorn, un semn care ne poate arata adevaratele limite. Cum Capricornul conduce cariera profesionala, guvernele si politicienii, figurile autoritare si batranii nostri, ni se cere o perspectiva noua asupra acestor teme, asupra restrictiilor si limitarilor impuse de autoritati, asupra responsabilitatii, datoriei si caracterului practic. Este timpul sa ne ridicam deasupra restrictiilor impuse de o mana de oameni si sa intelegem ca viata este data de  Dumnezeu.Toate domeniile de comunicare sunt afectate, de la probleme in asociatii, prietenii, scopuri personale la finante, administratie, guvern, concepte si idei noi.

Mercur retrograd in Varsator incepe sub aspectul de careu provocator cu Uranus retrograd in Taur ceea ce arata o perioada pentru revelatii si descoperiri majore.  Trebuie sa ne asteptam la neasteptat, la schimbari ciudate, la lucruri adesea neplacute. Dezvaluirile inedite sunt pe val si sunt propagate prin surse sau situatii neobisnuite. Flexibilitatea, atentia, rabdarea, ne pot tine departe de necazuri.

Mercur retrograd in casa IX si in fuziune cu Saturn in Varsator dar si cu casa carierei, vrea sa faca reparatii in tot ce tine de cariera, putere detinuta, sefi, guvern, presedinte, reguli, structuri guvernamentale, iar toate aceste lucruri vor fi extrem de vizibile. O modificare a statutului social, pierderea unui loc de munca, problemele de comunicare in relatia cu un sef, o autoritate, nu trebuie sa ne mire acuma. Rabdarea si prudenta, sunt cerintele acestei energii, trebuie sa incercam sa intelegem ca acuma Mercur ne plimba pe gheata iar cu totii stim ca atunci cand fugim pe gheata nu avem nici un control, putem cadea…. Deci prudenta, atentia marita, mersul in pas de melc, ofera mai mult control. Nu este cel mai bun timp sa schimbam cariera, sa incepem ceva nou fiindca dupa 4 februarie,  ne putem trezi ca se schimba lucrurile.

Orice intarziere adusa de Mercur retrograd ajuta sa ne oprim, sa ascultam si sa analizam mai atenti tot ceea ce se intampla in jurul nostru si asta pentru a face alegerile corecte. Cand Mercur este retrograd, oportunitatile nu lipsesc dar ele sunt legate de repararea unor erori din trecut. Daca fizic nu putem merge in trecut, energetic, o planeta retrogradea are capacitatea de a scormoni trecutul si ne spune “ repara aici”, dar trebuie sa fim foarte atenti si la farsele acestui zeu buclucas renumit in mitologie pentru smecheriile lui. O modalitate de a gestiona energia lui mercur in mers retrograd este de a ne pastra simtul umorului, daca incepem sa ne enervam, atunci Mercur retrograd poate amplifica problemele si ne putem trezi intr-un joc din care greu putem iesi.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor fixe : Varsator, Leu, Taur, Scorpon, asupra semnelor cardinale Capricorn, Rac, Berbec,Balanta,  dar si asupra semnele Gemeni si Fecioara deoarece vorbim despre guvernatorul lor astral. Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “RE:-organizare, -evalauare, -vedere,-programare, -scriere, -definire…etc.

Mare atentie deoarece Universul ne trimite mereu semne si atentionari, trebuie doar sa fim mai tacuti si mai dornici de a primi indrumari divine. Sa “fim pe faza” in aceasta perioada, sa incetinim si sa ne deschidem mesajelor “inspiratiei” noastre interioare. Prin tacere, prin reducerea zgomotelor exterioare, mintea noastra se poate concentra pe ceea ce este esential, pe gandul cel bun.

Si poate cea mai simpla rugaciune in urmatoarea perioada este:

“Doamne, Arata-mi calea pe care voi merge, ca la Tine am ridicat sufletul meu.”-Psalmul 142.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.