HOROSCOPUL LUI VENUS IN MERS APARENT RETROGRAD IN CAPRICORN: 19 DECEMBRIE 2021-29 IANUARIE 2022

Venus in mers aparent retrograd este o perioada in care sunt regandite toate valorile ( valoarea unei iubiri, valoarea unui partener, valoarea personala, bunuri materiale, bani) pentru a vedea daca ele mai au sens sau daca nu cumva trebuiesc ajustate. Este  un timp in care pot fi regandite anumite contracte, asocieri, parteneriate, pot aparea iubiti sau prieteni din trecut, pot fi reconsiderate anumite relatii, achizitii, valori, dorinte, necesitati prezente.

Semnele cardinale Capricorn, Berbec, Rac, Balanta, sunt cele mai influentate de acest tranzit al lui Venus retrograd. Va recomand sa nu luati hotarari in aceasta perioada legate de parteneri, afaceri, bani, cariera, familie,  asteptati 1 februarie 2022. Taurii fac si ei parte din  acest joc de lumini si umbre induse de aceasta energie retrograda, vorbim de guvernatorul acestui semn, de aceea va recomand multa prudenta.

In termeni karmici (plati ale sufletului), Venus retrograd va amplifica dialogul sufletului nostru cu trecutul, cu ceea ce am iubit, parasit, inselat, obtinut, prin fel de fel de relatii.

Simbolul Sabian al gradului 27 Capricorn, gradul intoarceri in timp al lui Venus  este:” Pelerini pe scari abrupte care conduc la un loc sfant in munte”

Este fabulos acest simbol sabian in acord deplin cu “pelerinajul de 40 de zile si 40 de nopti” de retrogradare a lui Venus. Un pelerinaj este o calatorie fizica catre o destinatie metafizica. Fiecare dintre noi trebuie sa fie asemeni unei “capre de munte”, arhetipul semnului Capricorn. Acuma, timp de 40 de zile, Venus retrograda ne duce in “pelerinaj pe munte”, ne cere straduinta spirituala, o ascensiune in constiinta si capacitatea de a transcende chestiunile mai pamantesti, mai imediate. Nu va fi usor, este greu sa “mergi pe munte” daca nu esti pregatit, daca nu ai indicatoare clare, daca nu ai un ghid, daca nu esti echipat corespunzator. Dar prin amplificarea credintei, prin perseverenta, prin eliminarea fricii, prin atentie, responsabilitate, seriozitate, iubire, suntem capabili sa trecem obstacolele pe care viata ni le pune in fata. De cele mai multe ori, trebuie sa mergem fara unele dintre lucrurile sau confortul pe care le avem in mod normal in viata noastra. Este cel mai bun timp in care putem urca spre  propriul nostru “varf de munte”. Efortul poate fi mare, dar la fel sunt si recompensele.  Perioada de pelerinaj a lui Venus retrograd in Capricorn poate aduce o calatorie singuratica, indiferent daca suntem sau nu cu altii. Este important sa ne reamintim sa ne punem pe primul loc, sa tratam cu dragoste fiecare imperfectiune a noastra, sa fim corecti fata de noi insine. Sa ne privim in oglinda si sa ne iertam, sa ne iertam parintii, rudele, prietenii, colegii. Sa ne detasam de orice. Suntem doar noi, si asta este ceea ce conteaza cu adevarat. Relatiile noastre vor inflori daca putem invata sa facem din noi cel mai valoros bun al nostru. Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, Venus retrograda in Capricorn ne poate ajuta sa urcam pe munte, sa evoluam. Prin efort si sacrificii personale, prin credinta si prin increderea in divinitate, putem face acest pelerinaj.

”Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat.”Matei 23:12

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Venus retrograd este mai precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Venus in mers aparent retrograd prin casa X  poate aduce modificari de stil de viata in ceea ce priveste cariera, ambitiile profesionale, statutul social si responsabilitatile lumesti. Puteti  re-evalua cariera curenta, imaginea voastra publica. Pe de alta parte, este posibil sa va ganditi sa luati o noua cale. Acum este un moment bun pentru a va concentra asupra modului in care lumea va percepe si daca aceasta perceptie va este sau nu de folos. O relatie de dragoste cu cineva de la locul de munca va fi testata in aceasta perioada, daca va trece testul ea va continua, daca nu, ea se va rupe, totul tine de calitatea sentimentelor implicate. Mesajul lui Venus in mers aparent retrograd are o legatura directa cu valoarea reala a unei cariere, cu descoperirea a ceea ce sunteti pentru a va putea manifesta in exterior fara “ masca”, daca ceea ce faceti corespunde cu adevarat esentei voastre  interioare sau pur si simplu jucati un rol.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Venus in mers aparent retrograd prin casa IX poate aduce modificari de stil de viata declansate de o transformare importanta in viata voastra. Va puteti confrunta cu decizii importante cu privire la drumul vostru in viata.  Acestea pot fi decizii in jurul unei cariere, in jurul educatiei, in relatia cu colegii de la locul de munca, un proiect profesional, si care va schimba directia in viata. Aceasta perioada de 40 de zile si 40 de nopti este ideala pentru a va gandi la adevarata chemare a voastra, la visele voastre de viitor, la un proiect de munca nou, la imbunatatirea sanatatii voastre. Este posibil sa reevaluati atitudinile si sistemele de valori cu privire la religie, credinte, alte culturi, invatamant superior, lege divina, legatura cu Dumnezeu. Un alt aspect al vietii care este in oglinda lui Venus retrograd este calatoria sau mutarea in alte locuri. Asteptati 1 februarie 2022 pentru a decide locul in care vreti sa mergeti, sa calatoriti, sa va mutati daca este cazul.  Venus retrograd in aceasta casa va reaminteste ca sunteti intr-o calatorie de descoperire iar pe acest drum, veti gasi un viitor mai bun. Sunteti indrumati sa cautati adevarul atasandu-va de legea cosmica, de “raspunsurile superioare” care ofera liniste sufleteasca.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI 

Venus in mers aparent retrograd prin casa VIII poate aduce schimbarea stilului de viata in ceea ce priveste modul in care folositi resursele celorlalti dar si ale voastre, cum va folositi de putere, manipulare, controlul celorlalti. Urmeaza o perioada de 40 de zile si 40 de nopti ce va cere sa va platiti datoriile, atat financiare, cat si emotionale. Este un timp in care veti simti nevoia terminarii unei relatii, a unei afaceri, va recomand sa asteptati sa treaca acest tranzit care de multe ori va poate pacali in privinta dorintelor voastre. Cum casa VIII are legatura si cu viata intima, asigurarile, mostenirile, impozitele si imprumuturile, cu Venus retrograda aici, va trebui sa reevaluati modul in care gestionati aceste probleme. Daca sunteti prinsi in relatii intime care va nemultumesc, daca depindeti de banii cuiva, sunteti ajutati sa faceti curatenie aici. In esenta, acest tranzit poate fi dificil deoarece casa VIII este o casa a transformarilor majore, scopul final fiind transformarea sufletului, prin purificarea lui si eradicarea karmei rele. Procesul poate fi totusi chinuitor, dar plin de satisfactii. Ar trebui sa fiti atenti la sanatate. Daca apare o problema, luati masuri imediate pentru a o vindeca. Din punct de vedere financiar, aceasta perioada va cere sa ganditi  profund inainte de a face orice investitie pentru ca nu cumva sa se dovedeasca a fi nefavorabila.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC  

Venus in mers aparent retrograd prin casa VII  este o energie ce va testeaza relatiile, contractele semnate, dusmaniile, prieteniile, familia.  Cum Venus conduce casa VII, acest tranzit de 40 de zile si 40 de nopti va avea mai multa intensitate in viata voastra. Este important sa folositi acest timp pentru a va gandi care dintre relatiile voastre va servesc, va sunt utile, si care dintre ele nu. Este timpul sa va aduceti aminte ca nu puteti creste si evolua decat daca permiteti oamenilor toxici sa se indeparteze din viata voastra. Desi aceasta perioada poate aduce provocari pentru voi, ar trebui sa evitati sa luati orice decizie importanta cu privire la viata voastra relationala sau de afaceri. Pot exista sanse de profituri in afaceri prin intermediul unei femei. Folositi-va intelepciunea si incercati sa nu fortati nimic, lucrurile potrivite vin la momentul potrivit. Este foarte important in aceasta perioada sa fiti recunoscatori pentru tot ceea ce parteneriatele voastre au adus in viata voastra. De obicei, perioadele retrograde nu sunt ideale pentru a incepe ceva nou, deci, nu intrati in relatii noi, nu faceti investitii noi.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Venus in mers aparent retrograd prin casa VI va cere ca in cele 40 de zile sa reevaluati tot ceea ce are o legaura directa cu serviciul, colegii, locul de munca, programul de munca, proiectele profesionale. Relatiile la locul de munca pot deveni mai tensionate, mai impulsive, puteti sa va inselati in legatura cu un coleg, puteti sa faceti diverse greseli in modul de abordare a unei proceduri de lucru, de aceea va recomand mare atentie, nu este cel mai bun timp sa fiti duri la locul de munca. Atentie la problemele de sanatate ce pot aparea in aceasta perioada. Daca aveti un loc de munca care va nemultumesc, Venus retrograd va poate aduce eliberarea doar ca trebuie sa fiti extrem de atenti, ascultati-va sufletul. Din punct de vedere financiar, perioada poate fi cu urcusuri si coborasuri,  iar cheltuielile necontrolate se pot dovedi a fi o povara pentru situatia voastra financiara. Va puteti mentine pozitia financiara stabila controlandu-va cheltuielile. De obicei, perioadele retrograde nu sunt ideale pentru a incepe ceva nou, deci, nu luati hotarari decisive legate de munca.

FECIOARA / ASCENDENTUL IN FECIOARA

 Cu Venus in mers aparent retrograd prin casa V, urmeaza o perioada de 40 de zile importante din punct de cedere creativ, pentru hobby-urile creative pe care le aveti deja, pentru  a va exprima sentimentele prin emotii artistice, pentru redefinirea asteptarilor voastre intr-o relatie romantica sau in relatia cu copiii vostri. De obicei, perioadele retrograde nu sunt ideale pentru a incepe ceva nou, deci, nu intrati in relatii noi. Viata voastra amoroasa devine  excentrica si riscanta putand crea destule scandaluri, deci va recomand destula prudenta, incercati sa veniti in intampinarea mesajului acestei energii care va poate ajuta sa descoperiti valoarea reala a persoanei iubite,  a unui talent creativ, a adevaratei relatii ce trebuie sa existe cu copiii vostri. Pozitiv, este o buna perioada pentru a va exprima sentimentele prin emotii artistice. Pot aparea dificultati in relatiile cu copii, va puteti insela in legatura cu nevoile copiilor vostri, poate aparea o sarcina nedorita in cazul femeilor. Din punct de vedere financiar, evitati sa impresionati persoana iubita cu fel de fel de cadori sofisticate ce va pot destabiliza bugetul. Fiti cumpatati, evitati speculatiile.

BALANTA / ASCENDENTUL IN BALANTA

 Cu Venus in mers aparent retrograd prin casa IV, urmeaza o perioada de 40 de zile ce va  poate ajuta in refacerea unor legaturi fragile cu familia, in descoperirea unor falsuri intr-o afacerea imobiliara, in  atentionari legate de cumpararea unei casa, de redecorarea unei case. La nivel material, aceasta perioada este grozava pentru a va da seama ce fel de schimbari ati dori sa faceti in mediul de acasa, asa ca va puteti face planuri pentru redecorare dar pe care sa le puneti in practica dupa 1 februarie 2022. Unii vor simti nevoia de a renova casa in acest moment. Nu este prea indicat sa faceti acest lucru, deoarece nu vedeti prea clar pe ce va dati banii. Nu vindeti si nu cumparati proprietati in timpul acestui tranzit, deoarece adesea nu vedeti  clar valoarea bunului.  La nivel emotional, aceasta perioada va poate pune fata in fata si cu provocari legate de familie, radacinile familiei, Este un timp in care trebuie sa constientizati ca securitatea de care aveti nevoie trebuie sa o obtineti  prin propriile eforturi.Nu este cel mai bun timp pentru a va muta in alta casa, in alta localitate. Venus retrograd va testa cu siguranta relatiile voastre de familie, asa ca, daca exista legaturi slabe, probabil ca vor veni sa fie reanalizate si rezolvate in bine pentru toata lumea. Cum casa IV are legatura directa si cu mama, problemele care implica mama,  relatia voastra cu ea, pot fi rezolvate.

SCORPION / ASCENDENTUL IN SCORPION

Venus in mers aparent retrograd prin casa III este o energie ce poate aduce provocari in relatia cu fratii, surorile, vecinii voastri. Urmeaza o perioada de 40 de zile  ce va cere sa reinvatati ca o buna comunicare este o cerinta necesara pentru a construi relatii de succes si de durata. Aici, Venus va va forta sa aruncati o privire mai atenta asupra interactiunilor voastre cu ceilalti. Fiti foarte atenti pe ce va aruncati banii acuma. Pozitiv, poate fi un timp benefic refacerii unor legaturi rupte din trecut cu fratii si surorile voastre sau cu alte rude. Atentie mare la superficialitatea de care veti da dovada  in exprimarea sentimentelor, poate fi un timp al declaratilor impersonale, a unui limbaj elevat prin care veti dori de fapt sa va ascundeti incapacitatea si curajul de a iubi cu adevarat. Este un timp in care deveniti extrem de curiosi de detaliile din viata celorlalti ( barfa )iar acest lucru va poate aduce destule necazuri. Pot aparea frustrari in relatiile de dragoste si  nevoia de a fi singuri. Nefericirea are o legatura directa cu greselile pe care le puteti face in aceasta perioada prin folosirea neadecvata a unui cuvant, a unui mesaj. Evitati sa va asumati orice fel de risc in aceasta perioada, deoarece exista sanse de pierderi financiare. Fiti atenti la portofel, fiti atenti la cumparaturi, fiti atenti in trafic, fiti atenti ce vorbe aruncati in relatiile voastre.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Venus in mers aparent retrograd prin casa II este o energie ce poate evidentia situatia financiara actuala obligand la o revizuire a investitiilor sau la reevaluarea bugetului. Deciziile financiare din trecut trebuie reconsiderate. Urmeaza o perioada de 40 de zile in care nemultumirea si frustrarea din cauza banilor pot avea un impact deosebit asupra vietii voastre. Cu toate acestea, problema este mult mai profunda decat credeti. Nu este doar ca nu aveti “destul” (bani, timp sau orice altceva credeti ca va lipseste), ci problema este ca trebuie sa stiti ce va doriti cu adevarat, ce pretuiti cu adevarat. Se poate sa realizati ca nu primiti suficienti bani pentru munca voastra. Asa ca aveti ocazia sa reflectati la ceea ce aveti si la ceea ce vreti sa obtineti prin valoarea voastra. Venus in mers aparent retrograd este destul de puternica deoarece este guvernatorul natural al acestei case, poate aduce pierderi de bani, cresterea cheltuielilor sau in acelasi timp poate aduce sansa castigarii unor sume spectaculoase. Aceasta este o oportunitate buna de a evalua tot ceea ce da sens vietii voastre, precum si de a elimina lucrurile care nu au nici un rol in evolutia voastra. Fiti cumpatati, nu cheltuiti chiar toti banii, nu risipiti banii pe nimicuri stralucitoare.

CAPRICORN / ASCNDENTUL IN CAPRICORN

Cu Venus in mers aparent retrograd prin casa I, o  casa a personalitatii, urmeaza o perioada de 40 de zile in care veti cauta sa va intelegeti mai bine pe  voi insiva. Pozitiv, aceasta perioada poate fi un timp in care puteti evalua corect ce nevoi are eul vostru pentru a se putea implini, ce doriti cu adevarat pentru voi, ce valoare aveti si ce valoare vreti sa aiba partenerul vostru. Este cel mai bun timp de redescoperire a propriei valori. Venus retrograd are  pentru voi un mesaj destul de sugestiv “ gaseste-te pe tine insuti, gaseste-ti adevarata valoare”. Cele mai mari si cele mai importante modific?ri de stil de viata se intampla pentru voi. Acesta este un moment bun pentru a va schimba imaginea personala intr-un fel, pentru a va reaminti ca adevarata frumusete vine din interior. Venus retrograd va testa si relatiile voastre, legatura voastra cu un copil, cariera si ambitiile voastre profesionale. Si in aceste directii, nu luati hotarari decisive, asteptati sa treaca aceasta perioada.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Venus in mers aparent retrograd prin casa XII este o energie ce accentueaza foarte mult trairile interioare, o nevoie acuta de izolare, de retragerea din lumea reala si cautarea intelesurilor mai adanci ale vietii, este un timp al apropierii de Dumnezeu, apropierea de un nou ideal, amplificarea vietii spirituale. Cum casa XII guverneaza subconstientul si toate lucrurile ascunse, urmeaza o perioada de 40 de zile in care Venus retrograd va scoate la lumina „secretele”, in special cele care implica dragoste si bani. Vor fi expuse afaceri secrete si investitii dubioase. Pe de alta parte, acest tranzit va poate adanci si conexiunea cu convingerile voastre spirituale. Aceasta poate fi o perioada extrem de inconfortabila si intensa, dar puteti evita o mare parte din probleme daca alegeti sa fiti sinceri, daca cultivati adevarul fara a astepta ca altcineva sa-l expuna. Fiti atenti si la cei din familia voastra, pot aparea unele probleme si aici, dar cu multa iubire, le puteti rezolva.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Venus in mers aparent retrograd prin casa XI este o energie ce poate accentua dorintele voastre legate de revederea unor vechi prieteni, repararea unor greseli pe care le-ati facut in trecut fata de anumiti oameni ce v-au fost destul de apropiati, fata de un grup de persoane cu care ati impartasit un ideal comun, un proiect de munca. Urmeaza o perioada de 40 de zile ce este faborabila reevaluarii relatiilor voastre sociale, a unui proiect de grup, a asteptarilor voastre legate de veniturile carierei. Venus retrograd va testa si relatiile complicate. Orice fel de relatii, prietenii, dragoste, ar putea deveni mai complicate, si trebuie sa incercati sa rezolvati  problemele, nu sa fugiti de ele. Aceasta este si casa sperantelor si viselor voastre. Venus retrograd aici va poate determina sa reevaluati ceea ce doriti sa realizati in viata voastra, ceea ce este important pentru voi. De asemenea, va poate determina sa evaluati prieteniile si afilierile de grup si daca acestea sunt in conformitate cu valorile voastre.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Bun? seara! Mul?umesc pentru articol! Am o întrebare, dac? se poate. Perioada este una bun? pentru a face o investi?ie într-un curs de formare? Cursul este unul destul de costisitor (aproximativ 1300€) ?i acesta începe în 31 ianuarie, pentru o perioad? de 8 s?pt?mâni. M? gândesc, totodat?, c? va fi ?i Mercur retrograd, îns? nu am prea multe cuno?tin?e din domeniu ca s? pot aprecia corect aceste aspecte. În acest moment, eu v?d acest curs ca pe o oportunitate de a înv??a ceva nou, sau chiar de a face o schimbare în carier?, dac? se va dovedi c? pot înv??a ?i aplica cele înv??ate, într-un mod pl?cut ?i eficient. Cursul are leg?tur? cu dezvoltarea unei afaceri online, e legat? de marketing, design, implic? ?i munc?, dar ?i creativitate. Men?ionez c? sunt Balan??, cu ascendent în V?rs?tor ?i Luna în Pe?ti. V? mul?umesc anticipat! O sear? cât mai frumoas?!

  2. Pana pe 4 februarie , Mercur este retrograd si nu este prea benefic unor noi inceputuri iar daca acestea se fac, pot cunoaste fel de fel de schimbari. Iti recomand sa fii atenta cu banii.
    Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.