HOROSCOPUL LUI MERCUR RETROGRAD:14 IANUARIE-4 FEBRUARIE 2022

‘Pe noi insine nu ne putem schimba asa usor dar daca ne schimbam punctul de vedere, totul se schimba .”Omraam Mickael Aivanhov

In perioada 14 ianuarie-4 februaarie 2022,  Mercur retrograd ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra unor lucruri care trebuiesc re-analizate sau schimbate. De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea. Acuma, Mercur retrograd ofera piesa lipsa in puzzle-ul unui domeniu de viata.

Simbolul Sabian pentru gradul 11 Varsator, gradul inceperii miscarii aparent retrograde a lui Mercur este: “Artist, departe de lume, primeste o inspiratie noua ‘.

Este fenomenal acest simbol sabian ce arata ca noi inspiratii pot veni la noi schimbandu-ne viata. Poate fi o trezire spirituala, o idee geniala, o inspiratie de moment, o idee adusa de un prieten, totul tine de atentie sau sa  “fim pe faza” si sa ne ascultam intuitia, este cea care ne schimba viata.  Prin tacere, prin reducerea zgomotelor exterioare, mintea noastra se poate concentra pe ceea ce este esential, pe gandul cel bun.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de prieteni, sperante, cariera, activitati profesionale, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns in domeniul carierei, vietii sociale, prieteni. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat , fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma. Mercur  guverneaza casa gandirii practice, a fratilor, vecinilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta, pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de cariera, activitati profesionale, relatia cu strainatatea, studii superioare, crezurile voastre, calatorii, aspectele juridice, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Mercur retrograd va poate pune sa re-examinati ceea ce credeti despre lume, viata, si sa va ganditi la cum va ajuta crezurile voastre sa va construiti viitorul. Sunteti multumiti cu viata voastra actuala, este adevarata viata pe care v-o doriti ? Aceasta perioada a lui Mercur retrograd va poate raspunde daca veti fi atenti la mesajele acestui ghid astral. Tot acuma, tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta in viata voastra, sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, in cariera, ambitii profesionale. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social, pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma. Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii, speculatiilor, copiilor, si aici puteti descoperi anumite detalii peste care ati sarit in trecut. Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de studii superioare, crezurile voastre, calatorii, aspectele juridice, plan de afaceri, aspecte financiaree, imprumuturi, planuri secrete, dormitorul unei relatii, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari.Tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta in viata voastra, sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii. Simtul afacerilor este destul de confuz, apar necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp pentru a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii voastre dar si casa familiei. In consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de afaceri, aspecte financiaree, imprumuturi, dormitorul unei relatii, partener de viata, asociat, avocat, concurent, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari.  Simtul afacerilor este destul de confuz, pot aparea unele necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp pentru hotarari legate de un partener de afaceri. Neintelegerile si frustrarile legate de partenerul de viata se pot intensifica, diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie. Ar trebui sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul de viata, sa reexaminati problemele cuplului vostru. Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor, rudelor, calatoriilor scurte dar si casa secretelor, karmei, puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie, ganduri amare legate de aceste directii. Pot iesi in lumina anumite secrete.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine de partener de viata, asociat, avocat, loc de munca, colegi, sanatate, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, fiti mai rabdatori si atenti in comunicare. Puteti descoperi un secret legat de casnicia voastra, de un partener de viata sau de un partener pierdut pe drum, trecutul poate reinvia ajutandu-va sa gasiti acea piesa care sa va echilibreze viata din nou. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Aceasta perioada aduce regandirea modului de abordare a unei relatii de suflet, a unui contract de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii. Nu este un timp bun pentru a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii, pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminati, catalogati, etichetati. Atentie la sanatate. Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor natrurale dar si casa prietenilor, sperantelor, protectorilor, in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata. Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine loc de munca, colegi, sanatate, iubire, copii, distractii, speculatii, vacante, pot cunoaste intarzieri, blocaje, ciudatenii dar si re-evaluari. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Nu fortati nota la locul de munca, nu luati hotarari decisive legate de munca voastra. Pot aparea unele probleme din trecut  ce trebuiesc reexaminate, catalogate, etichetate. Este cea mai buna perioada in care puteti intelege ca mintea cu tot ce are adunat in ea va influenteaza starea de sanatate. Aceasta perioada ar putea aduce o perspectiva noua intr-o problema de sanatate veche. Este si o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiei cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii voastre dar si casa carierei, vietii sociale. In consecinta, pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de cariera voastra, de viata voastra sociala. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine  iubire, copii, distractii, speculatii, familie, parinti, casa, mosteniri de familie, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Problemele legate de o persoana draga voua, un copil, familie, casa, parinti, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada. Este cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare, pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei. In acelasi timp, Mercur retrograd va poate sustine sa faceti pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii vostri. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.
Mercur guverneaza casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate dar si casa secretelor, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Pot aparea in lumina unele secrete legate de trecutul vostru care pot cauza greutati destul de mari. Poate fi si un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatia cu strainii.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine  familie, parinti, casa, frati, rude, calatorii scurte, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari.Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii vostri. Nu luati hotarari decisive legate de o casa(vanzare, cumparare), nu sunteti sustinuti astral si va puteti insela. Puteti reanaliza si vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin. Comunicarea cu cei apropiati voua poate fi destul de grea in urmatoarea perioada. Puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, ceilalti pot intelege gresit cuvintele voastre, deci atentie. Cuvintele  va pot deveni prieteni sau dusmani. Atentie la masina daca conduceti, verificati-va masina ( acte ,ulei, apa , cauciucuri). Nu instalati programe noi in calculator, de preferat, daca aveti documente importante, asigurati-va o copie de rezerva a acestora. Nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta, nu spuneti  da atunci cand vreti sa spuneti nu si invers. Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului, a creditelor,  impozitelor dar si casa prietenilor, sperantelor, protectorilor, pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi. Puteti rupe anumite contracte legate de bani, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, deci mare atentie.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine frati, rude, calatorii scurte, bani, portofel, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie. Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri,  cumparaturi, trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor  pentru a face bani.  Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.
Mercur guverneaza casa partenerului dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Pot iesi in lumina anumite secrete legate de partener, asociat, avocat, cariera, seful vostru.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine bani, portofel, modul vostru de manifestare, relatiile voastre, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi , schimbati-va look-ul, tunsoarea, modul de a va imbraca. Este cea mai buna perioada pentru a va gandi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra, ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Evitati achizitiile majore, examinati  cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Mercur guverneaza casa muncii, colegilor, sanatatii dar si casa studiilor mari, calatorii, strainatate, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, puteti fi nemultumiti de programul de lucru.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine modul vostru de manifestare, relatiile voastre, secrete, trecut, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Este important pentru voi sa incetiniti ritmul, sa intelegeti ca aceasta perioada poate fi benefica doar daca aveti rabdare sa va analizati pe voi, relatiile voastre, atitudinea voastra, modul cum comunicati si cum luati decizii. Se poate ca unele actiuni din trecut nefinalizate sau solutionate gresit, sa revina in viata voastra in scopul re-analizarii si finalizarii lor. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, fiti atenti cum comunicati. Subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri. Problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Puteti primi informatii pretioase de la ghizi spirituali. Mercur  guverneaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale dar si casa transformarii, banilor primiti prin diverse parteneriate, credite, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Este cel mai bun timp pentru a intelege glasul adevaratei iubiri, poate iesi in lumina o iubire secreta.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd se muta din Varsator in semnul Capricorn, deci tot ce tine secrete, trecut, prieteni, sperante, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Mercur retrograd poate fi destul de confuz pentru voi, va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati. Problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Este cea mai buna perioada pentru a va gandi la problemele vechi, la greselile voastre, la ceea ce este adunat de-a lungul timpului  si sa veniti cu un plan de eliminare a bagajelor mentale construite in timp si care va fac rau. Mercur retrograd aduce si lectii legate de prieteni, proiecte de grup, munca in echipa. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Barfele si zvonurile pot face ravagii in prieteniile voastre, ar fi bine ca in urmatoarea perioada sa fiti mai atenti, sa nu va vorbiti de rau prietenii. Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre, este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul vostru. Mercur guverneaza casa familiei, parintilor dar si casa partenerului, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener,  pot reveni in aceasta perioada, fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, o cale de impacare.

Adriana Tudosa

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.