MERCUR RETROGRAD IN FECIOARA / LEU-13 AUGUST 2017, ORA 04:01-5 SEPTEMBRIE 2017, ORA 14:30 –“ ITI RUP FOAIA CA AI GRESIT SI MAI SCRII O DATA CORECT”, MAI TINETI MINTE?

“Dumnezeu a facut ca flacarile sa-i fie slujitori si vanturile mesagerii sai“ (Psalmul 104).

Pe 13 august 2017, ora 04:01, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Fecioarei gradul 11:38. Mercur termina aceasta miscare aparent retrograda pe gradul 28:25 Leu in data de 5 Septembrie 2017, ora 14:30.

Influenta planetei retrograde incepe cu cateva zile inainte de momentul de debut a miscarii aparent retrograde, in multe carti am citit ca influenta planetei retrograde incepe din momentul in care Mercur trece pentru prima data peste gradul final al miscarii retrograde, in cazul nostru vorbim de gradul 28:25 Leu, un grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 24 iulie 2017. Perioada 24 iulie-13 august 2017 este considerata ca o perioada de UMBRA, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

                        Mercur este o planeta rapida, din aceasta cauza, atunci cand trebuie sa isi incetineasca viteza, aduce “ furtuni mercuriane “. Mercur este similar cu titirezul care este in echilibru atunci cand se invarte repede, in momentul cand incerci sa opresti jucaria, sa-i reduce viteza, jucaria isi pierde echilibrul. O perioada de retrogradare poate fi si negativa dar si pozitiva, ofera oportunitatea sa reconfiguram drumul vietii noastre, ceva din trecut poate prinde iarasi viata in sensul ca avem nevoie de “ acel ceva “ in viitor. De regula, planetele retrograde au un iz sortit, evenimentele sunt adesea inevitabile sau predestinate. Mercur este in mod traditional asociat cu comunicarea, intelepciunea, cunoasterea, magia, cuvantul, cartea, initierea in tainele vietii si mortii. In acest context, Mercur este comunicatorul cunostintelor sacre iar aceasta cunoastere este transmisa prin ciclurile lui planetare si geometria cereasca construita impreuna cu Soarele.

Pentru aproximativ patru-sase saptamani, Mercur apare cateva ore pe cer ca o stea stralucitoare in apropierea orizontului vestic dupa apusul Soarelui fiind numit Steaua de seara( in aceasta situatie, Mercur este in semnul din fata Soarelui, in cazul nostru, Mercur este in Fecioara pe gradul 11:38 iar Soarele este pe gradul 20:29 Leu). Incepe miscarea aparent retrograda ( isi incetineste viteza)  iar la mijlocul perioadei de retrogradare( in jurul datei de 27 august 2017), Mercur in mers aparent retrograd se intalneste cu Soarele pe gradul 3:55 Fecioara, intr-o conjunctie inferioara iar apoi dispare de pe cerul de seara. O saptamana mai tarziu, Mercur apare din nou pe cer dar de data aceasta ca un astru luminos aproape de orizontul de est, anuntand rasaritul. Mercur este Luceafarul de dimineata pentru inca patru-sase saptamani inainte de a face conjunctia superioara cu Soarele.

Mercur deseneaza pe cer un triunghi in timpul celor 3 conjunctii inferioare dintr-un an. Mai mult deca atat, unii mistici combina cele trei conjunctii inferioare cu cele trei conjunctii superioare care dezvaluie o geometrie ascunsa: Hexagrama. Triunghiurile interconectate simbolizeaza unirea a doua principii sau forte care sunt in universul dualist: activ si pasiv, yin si yang, masculin si feminin. Mercur este intermediarul, echilibrul  intre cele doua principii. Mercur guverneaza, de asemenea, sistemul nervos al corpului uman, leaga nu numai aspectele yin si yang ale universului, dar, de asemenea, face legatura intre microcosmos si  macrocosmos. Mercur stapaneste semnele mutabile Gemeni si Fecioara. Cele doua emisfere ale creierului pot fi comparate cu gemenii, in timp ce maduva spinarii corespunde semnului Fecioara care detine un manunchi de spice de grau. Caduceul lui Mercur este o reprezentare stilizata a sistemului nostru nervos. Principiile alchimice “cum este sus asa este si jos si cum este jos asa este si sus” reprezinta capacitatea lui Mercur de a spiritualiza materia si de a materializa spiritul. In traditia alchimica, Mercur a fost considerat un ingredient cheie in piatra filozofala, elementul magic care a schimbat plumbul in aur. Transmutarea metalelor a fost o metafora pentru potentialul spiritului de a evolua de la o stare de imperfectiune (plumb) la o stare de iluminare si perfectiune (aur). Din acest punct de vedere, evolutia spirituala, transmutarea metalelor, purificarea si intinerirea corpului au fost observate ca manifestari ale aceluiasi concept. Astfel, Mercur devine un ghid al sufletelor, un mesager al zeilor si poate conduce sufletul dincolo de granitele mintii pentru a gasi iluminarea.

        In astrologia moderna, functia de mesager a lui Mercur este extinsa si prin internet, mail, facebook, instagram, servere, telefonie mobile, toate mijloacele moderne de comunicare. Comunicarea de tot felul, dispozitivele, echipamentele de comunicare, de calcul, comert, fluxul de bani, instrumente financiare(carduri, bancomate), invatamantul primar, transportul local ( autoturisme, autobuze, biciclete, motociclete,etc.), frari, surori, rude, matusi, unchi si veri, sistemul nervos central si periferic, sunt in fisa postului astral al lui Mercur care la ora actuala detine o mare putere in viata noastra, ne influenteaza foarte mult viata de zi cu zi. Inotam intr-un ocean de lucruri mercuriene, suntem la mana acestui Zeu si de aceea, perioada de retrogradare poate da peste cap comunicarea, instrumentele de comunicare. Mercur este o planeta rapida, iubeste miscarea, vioiciunea, volatilitatea si de aceea, cand este nevoit sa incetineasca, incurca lucrurile, nu se descurca prea bine cu “ stai mai incet”.

In chimie, Mercur sau argintul viu este un element chimic notat cu simbolul Hg, cu o masa atomica 80, fiind unul din metalele care sunt lichide la temperatura camerei. Asta nu inseamna ca planeta Mercur este constituita din mercur ci astronomii spun ca nucleul acestei planete este in cea mai mare parte constituit din fier. De fapt, Mercur este considerat a avea cel mai mare continut de fier si poate de aceea, atunci cand Mercur devine retrograd( un magnet urias intre pamant si soare), cand este cel mai aproape de pamant, se pot explica toate ciudateniile din comunicare, de ce echipamentele de comunicare actioneaza haotic.

Cand Mercur este direct, scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor, informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor, mintea este clara si capabila sa inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a se strecura distorsiuni. Cand Mercur devine retrograd,  accesul la orice fel de informatii noi este interupt. Acuma, sunt corectate temele din caietul trecutului iar ” iti rup foaia, aici ai gresit, mai scrie o data” este marele ajutor oferit de Mercur. Este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa oferita sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate.

     Iar Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda de pe gradul 11: 38 Fecioara de mana cu asteroidul Vesta in Fecioara pe gradul 12:11, in opozitie cu Neptun retrograd in Pesti si in sextil (aspect benefic de 60 grade) cu Venus cea tematoare in Rac pe gradul 14.

Mercur in Fecioara este in exaltare, asta inseamna o energie puternica ce sporeste, amplifica abilitatile in gandire, comunicare, permite dezvoltarea unor opinii clare si perceperea vietii prin detalii din toate partile dar in acelasi timp ofera si capacitatea de ansamblare ordonata a acestor detalii. In acest semn, Mercur ne invata sa etichetam totul, de la gesturi, lucruri, persoane la idei, experiente senzitive, iar aceasta eticheta trebuie sa contina “ util, confortabil, perfect”. Mercur retrograd in Fecioara este o energie foarte puternica ( in mers retrograd, mercur este mai aproape de pamant, din aceasta cauza, influenta acestei energii este mult mai puternica ) fortandu-ne intr-un anumit fel sa sortam ceea ce este util si relevant vietii noastre, ne poate ajuta sa reanalizam abilitatile ce vor fi folosite cu mai multa precizie. Corectitudinea este una din cerintele acestei energii, de aceea, aceasta perioada poaste fi privita ca o plata a tuturor lucrurilor facute prin diverse “ smecherii “. Dragostea este o treaba foarte serioasa pentru Mercur in Fecioara, se poate spune ca perioada de retrogradare poate fi o perioada de teste pentru majoritatea relatiilor. Aceste “ teste “ vor scoate in evidenta problemele ascunse in relatii, la locul de munca. Este o perioada in care aceasta energie amplifica spiritul critic ce poate face destul rau, lucrurile se pot dovedi adesea ca nu au o traiectorie clara, lucrurile se pot rasuci ciudat, pot aparea oameni din trecut, idei vechi si experiente vechi, toate acestea ne pot ajuta sa vedem ce lucruri isi pot urma cursul lor si pe care trebuie sa le lasam sa plece definitiv din viata noastra. Imprevizibilul este o alta “ calitate “ a acestei energii, putem deveni nesiguri pe noi, pe abilitatile noastre de comunicare, apare “ o ceata “ in mintea noastra ce ne va face sa ezitam sa facem anumite lucruri, sa reflectam la ele, sa le analizam si in final sa intelegem ceea ce este util.

     Pana pe 27 august, inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd pe gradul 3:55 Fecioara, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim acel “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul. Multe din informatiile, intelegerile de care avem nevoie vin spre noi intr-un mod spectaculos, lucrurile incep sa se lege, sa prinda contur.

      In seara zilei de 31 august, Mercur re-intra in semnul Leu si poate  aduce exagerari de tot felul, extravaganta, gandurile pot fi limitate de reguli stricte si idei superficiale, frustrarea predomina in aceasta perioada fiind cauza principala a greutatii in exprimare. Pana pe 5 septembrie, Mercur retrograd in Leu ne poate ajuta sa descoperim anumite secrete legate de o iubire, iubit, iubita, copiii, putere, acuma, putem intelege semnele de punctuatie altfel schimband astfel regulile jocului. Teama, mandria exagerata, suspiciunea, minciuna, frauda, adulterul, sunt unele probleme ce pot aparea. Indiferent daca sunteti intr-o relatie sau nu, Mercur retrograd in Leu amplifica tema iubirii si va puteti astepta sa vorbiti mai mult despre increderea in iubire, in persoanele iubite. Mercur termina aceasta aparenta intoarcere in timp pe gradul 28:25 Leu, un grad activat de Eclipsa totala de Soare din data de 21 august 2017.

      Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect . daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata  in care aceasta gandire este exprimata. Acuma, Mercur retrograd in Fecioara se exprima destul de intens in casa III, o casa naturala a gemenilor ce ii da o stare de bine, confort si influenta puternica. Casa III vorbeste de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media.  Cum casa III se ocupa si de toate tipurile de zvonuri, mesaje, rapoarte, discursuri, dezbateri, acuma, Mercur retrograd poate aduce in lumina adevarul unor zvonuri fase, barfe, fel de fel de idei confuze.

Sora Vesta in Fecioara in fuziune cu Mercur retrograd in Fecioara pun un  accent deosebit pe sacrificiile noastre din trecut, sacrificii facute in numele unei relatii indiferent ca este un partener, un prieten, un copil, un parinte, o ruda, un frate, o sora, munca, proiecte la locul de munca, chiar si relatia cu noi insine. Vesta este  un asteroid care descrie devotamentul absolut, puritatea intentiilor dar si conditiile de siguranta pentru un camin, “ o vatra a familiei”. Ea este, de asemenea, asociata cu Fecioarele Vestale care intretineau flacara sacra in templul Zeitei. Cu toate ca Vesta este asociata cu virginitatea, mai corect este sa spunem ca ea reprezinta sexualitatea sacra. Energia sexuala a lui Vesta transcede parteneriate traditionale, si este, uneori, canalizata in alte preocupari.

Despre Vesta puteti citi aici.

In eforturile noastre de a intretine dragostea perfecta, relatia perfecta, munca perfecta, comunicarea perfecta, putem pierde din vedere propriile daruri, putem sacrifica multe doar pentru a mentine o casnicie, o relatie iar Mercur retrograd poate scoate multi “ taciuni” acuma din vatra unei casnicii, a unei relatii de durata, a unei uniuni, relatii publice, relatia cu rudele, cu un coleg de la locul de munca, proiecte la locul de munca( Mercur retrograd in aspect benefic cu Venus in Rac din casa XII pun un accent deosebit pe relatii, bani, secrete in relatii, amanti, dusmanii din umbra, jocuri ascunse, iluzia iubirii).

     Cu Mercur retrograd in Fecioara in opozitie cu Neptun in Pesti, nelinistea, ceata ne impiedica sa intelegem ce este real, ce este iluzie, oare spune adevarul sau minte? Daca suntem atenti, Mercur retrograd poate sa ne arata informatiile din trecut cu omisiuni, ne poata arata cat de naivi suntem, unde ne-am mintit singuri crezand in feti frumosi sau zane ( Neptun retrograd este in casa IX, guverneaza casa IX activand tot ce tine de straini, strainatate, internet, mesaje pe internet, credinta, moralitate). E frumos sa crezi in povesti ne spune Neptun care este cel mai bun regizor al iluziilor noastre dar acuma Mercur retrograd ne spune: gata cu povestile, v-ati amagit destul, eu cu bagheta mea magica pot face sa dispara iluziile si va arat oamenii asa cum sunt ei si nu cum vreti voi. Oricum, neintelegerile continua sa fie pe val, nu luati decizii acuma, confuzia si erorile pot fi dezvaluite dar greu de acceptat.

Temerile pot fi amplificate in aceasta perioada iar cea mai buna protectie o gasim in Arhanghelul Mihail caruia trebuie sa ii cerem ajutorul: “Arhanghele Mihail, te rog vino la mine acuma si taie corzile fricii care imi secatuiesc energia si vitalitatea. Multumesc. Amin.”

Cu totii  facem greseli, ele au o probabilitate mult mai mare in timpul miscarii retrograde a lui Mercur, cel mai bun sfat este iertarea. Fiti buni cu oamenii din jurul voastru dar si cu voi insiva, cand incercati sa luptati cu energiile unui Mercur retrograd, viata poate deveni nesuferita. Mercur este guvernatorul Gemenilor dar si al Fecioarei, este guvernatorul natural al casei III o casa ce ne vorbeste de calatorii scurte, frati, surori, rude, vecini dar si al casei VI –munca, colegi, sanatate, obligatii, deci in aceste domenii din viata noastra pot aparea destule necazuri, incurcaturi dar si sanse pentru rezolvarea unor probleme care pareau fara solutii. Vor fi ingreunate asfel lucrurile din imediata vecinatate a noastra, vor fi aduse din trecut probleme, oameni, hotarari care se cer reevaluate si corectate, mare atentie la ce semnati si cum semnati.

Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt : RE-VIZUIRE, RE-GANDIRE, RE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-SCRIERE….

Este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente, se regandeste un plan de afaceri, se reorganizeaza planurile facute pentru lunile urmatoare.

Gemenii, Fecioarele, Pestii, Sagetatorii vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Fecioara iar Leii, Varsatorii, Taurii si Scorpionii nascuti in ultimile 5 zile din semne sunt si ei afectati de Mercur retrograd in Leu.

Daca aveti Mercur retrograd in harta natala, puteti beneficia din plin de aceasta miscare deoarece ii cunoasteti tonul, face parte din voi.

Mercur este o energie legata de minte si isi petrece aproximativ o treime din timpul anului in mers retrograd, acelasi procent il petrecem si noi dormind. Asa cum prin somn noi ne reparam, revitalizam, Mercur retrograd este un timp pentru a repara, revizui, restabili anumite lucruri, situatii de viata din trecut si care lasate asa ne pot afecta viitorul. Eu spun ca este de bine, ca intotdeauna, universul ne poarta de grija si chiar trebuie  sa multumim Cerului pentru aceasta grija.

Si nu uitati ca “ mersul inapoi este mai difici decat mersul inainte”.

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Intr-adevar, frumos articol!
    Va rog sa-mi spuneti, daca este bine sa incep un nou tratament medical acum, inainte ca Mercur sa intre in miscare retrograda? Sau e mai bine sa aman pentru dupa 5 septembrie?
    Va multumesc.

  2. Frumos articol dar tot odata interesant ,plin de informatii.multumesc,o imbratisare pentru tine suflet protejat de Dzeu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.