MERCUR RETROGRAD IN FECIOARA / LEU SI ZODIILE – 13 AUGUST-5 SEPTEMBRIE 2017

Mercurul retrograd este o parte naturala din fluxul vietii. Universul ne spune ca exista un timp pentru a initia lucruri noi, pentru a merge mai departe si un timp pentru a reflecta la cele vechi. Prin acordarea mintii noastre cu intelepciunea universului, putem prospera, putem creste. O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate, probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite, modificari neprevazute, blocari de tot felul, frustari, agravari in unele domenii din viata. Nu trebuie uitat ca Mercur este “ghidul sufletului”, iar perioada de retrogradare ne poate arata calea spre sufletul nostru.

Simbolul Sabian pentru gradul 12 Fecioara, gradul pe care Mercur incepe miscarea aparent retrograda:

“ O mireasa razand, il mustra pe ginerele care i-a ridicat valul” . Nu ma mira acest simbol sabian in acord deplin cu miscarea retrograda a lui Mercur si cu descoperirea si dezvaluirea unor  mistere, secrete bine pastrate. In acelasi timp, poate aparea si un sentiment de libertate, de eliberare si usurinta. Acest simbol vorbeste despre angajamente( fata de o persoana, o cauza, etc.) si de decizii ce trebuiesc luate. Este timpul sa-ti arati adevarata fata sau vei fi fortat sa faci asta ne spune Mercur retrograd pe acest grad. Nu poti sa continui sa te ascunzi in spatele unor iluzii, minciuni, de buna voie sau fortat iti voi arata adevarul. Poate fi si ceva neasteptat ce va aduce bucurie in suflet, sunteti ajutati chiar fortati sa vedeti anumite lucruri in profunzime.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) de catre Mercur retrograd este mai precis daca va cunoasteti semnul ascendentului; in acest caz, cititi mai intai la semnul ascendentului si apoi la semnul soarelui natal.

BERBEC / ASCENDENTUL IN BERBEC

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de locul de munca, colegi, proiecte profesionale, sefi, reguli la locul de munca, iubire, copii, creativitate personala, distractii, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Pot aparea neintelegeri la locul de munca cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie, instabilitate in munca. Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, cu subalternii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Aceasta perioada aduce regandirea modului de abordare a unui loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii, nu este un timp bun pentru a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii, pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminati, catalogati, etichetati. Atentie la sanatate. Mercur guverneaza casa gandirii practice, a fratilor, cum comunicati, rude,  dar si casa muncii, colegi, sanatate, proiecte profesionale, in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR 

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de iubire, copii, distractii, speculatii, familie, parinti, camin, tara, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiei cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative, a locului in care traiti. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu iubitii, copii, reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada. Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograde. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii. Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii, speculatii, copii, puteti descoperi anumite detalii peste care ati sarit in trecut, puteti sa descoperiti adevarata fata a unei iubiri, a unui iubit. Poate sa apara o iubire din trecut, puteti restabili o legatura mai buna cu copii vostri, puteti sa va ganditi cum trebuie sa va folositi valorile personale pentru a face mai multi bani, pentru a obtine stabilitate financiara si emotionala.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de familie, parinti, casa, afaceri imobiliare, tara, rude, calatorii, comert, pot cunoaste intarzieri, blocaje, re-evaluari. Problemele legate de familie, casa, parinti, afaceri in familie, nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei dar dupa perioada lui Mercur retrograd. Abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei, cu rudele, vecinii vostri. Pot fi reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin, este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente, puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie. In comunicarile personale, argumentele voastre pot fi cam difuze, nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta, nu spuneti da atunci cand vreti sa spuneti nu si invers. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa familiei, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra, de o casa.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC 

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de frati, rude, calatorii scurte, comert, comunicare, acorduri, bani, valori in general, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Puteti reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin, este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente, puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci mare atentie. Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, cumparaturi, acorduri, trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina. Modul de gandire, sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, Atentie la masina daca conduceti, verificati-va masina ( acte ,ulei, apa, cauciucuri). Nu instalati programe noi in calculator, de preferat, daca aveti documente importante, asigurati-va o copie de rezerva a acestora. In comunicarile personale, argumentele voastre pot fi cam difuze, nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta, nu spuneti  da atunci cand vreti sa spuneti nu si invers. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor, rudelor, calatoriilor scurte dar si casa secretelor, karmei, puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie, ganduri amare legate de aceste directii, pot iesi in lumina anumite secrete, pot aparea in prim plan, probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU 

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de bani, portofel, modul vostru de manifestare, relatiile voastre, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor pentru a face bani.  Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Evitati achizitiile majore, examinati cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi, schimbati-va look-ul , tunsoarea, modul de a va imbraca. Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale dar si casa prietenilor, sperante, protectori, in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata , ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.Puteti pierde un sprijin important din partea unui protector cu mare influenta sau pot iesi in lumina unele secrete legate de o functie importanta obtinuta.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de modul vostru de manifestare, relatiile voastre, trecut, secrete, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Atentie la modul de comunicare cu partenerul, cu asociatul, aici pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe, atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi , schimbati-va look-ul, tunsoarea, modul de a va imbraca. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si lucruri incurcate si in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de cariera voastra, de viata voastra sociala. Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei, imagine publica, viata sociala, ambitii profesionale, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala.

BALANTA / ASCENDENTUL  IN BALANTA

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de secrete, trecut, prieteni, sperante, protectie, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Poate fi o perioada mai tulbure in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare. Subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri, in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru, probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a lui mercur intr-o casa denumita simbolic “ casa a izolarii “, am putea vorbi de o energie destul de confuza care va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati, problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Puteti primi informatii pretioase de la ghizi spirituali. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Atentie la modul de comunicare cu prietenii. Mercur guverneaza casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate dar si casa secretelor, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Atentie in calatorii, pot aparea in lumina unele secrete legate de trecutul vostru care pot cauza greutati destul de mari. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatia cu strainatatea, cu strainii.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION 

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de prieteni, sperante, protectori, relatii inedited, cariera, proiecte si ambitii profesionale, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Mercur retrograd aduce lectii legate de prieteni. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme. Astrologia, alte stiinte esoterice, ghizii spirituali pot aparea in viata voastra cu rolul de a intelege ca puteti avea si altfel de prieteni deosebiti. Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre, este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul vostru. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra . Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului, a creditelor, putere, lupta pentru putere, manipulari, jocuri ascunse dar si casa prietenilor, sperante, protectori, pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi, puteti rupe anumite contracte legate de bani, pot fi amanate anumite intalniri, pot aparea in viata voastra prieteni din trecut, puteti fi inselati de prieteni, deci mare atentie.

SAGETATOR / ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de cariera, activitati profesionale, relatia cu strainatatea, studii superioare, crezurile voastre, calatorii, aspectele juridice, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Unele proiecte incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns in domeniul carierei, viata sociala, ambitii profesionale. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma. Pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice . Nu este cel mai bun timp sa luati decizii, sa intrerupeti anumite cursuri, sa rupeti anumite relatii, parteneriate cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, obstacole sau calatorii anulate. Mercur guverneaza casa partenerului dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala, neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, deci atentie. Pot iesi in lumina anumite secrete legate de partener, asociat, avocat, cariera, seful vostru.

CAPRICORN / ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de relatia cu strainatatea, studii superioare, crezurile voastre, calatorii, aspectele juridice, plan de afaceri, lupta ascunsa pentru putere, jocuri secrete aspecte financiare, imprumuturi, dormitorul unei relatii, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Mercur retrograd in acest domeniu de viata va poate pune sa re-examinati ceea ce credeti despre lume, viata si sa va ganditi la cum va ajuta crezurile voastre sa va construiti viitorul. Sunteti multumiti cu viata voastra actuala, este adevarata viata pe care v-o doriti ? Poate aceasta perioada a lui Mercur retrograd va va raspunde daca veti merge la cursul acestui ghid astral. Tot acuma, tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta in viata voastra sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, pot fi destule  obstacole sau calatorii anulate. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere, puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Mercur  guverneaza casa muncii, colegi, sanatate dar si casa studiilor mari, calatorii, strainatate, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Este cel mai bun timp sa va rezolvati anumite probleme legate de locul de munca, scoala, strainatate, puteti descoperi anumite secrete in aceste domenii, secrete care fac bine sufletului vostru.

VARSATOR / ASCENDENTUL IN VARSATOR

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de un plan de afaceri, aspecte financiare, imprumuturi, dormitorul unei relatii, lupta ascunsa pentru putere, jocuri secrete,relatii, casnicie, hotarari judecatoresti, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii si sprijinul unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere, puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, apar necazuri in afaceri, in negocieri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp pentru a lua hotarari legate de o afacere, pentru diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita. In schimb, re-finantarile unor credite sunt benefice.Se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate, neintelegerile si frustrarile legate de partenerul de viata se pot intensifica, diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce pot capata alte sensuri, de anumite mesaje prost intelese. Fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul de viata, reexaminati problemele cuplului vostru. Mercur guverneaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale dar si casa transformarii, banilor primiti prin diverse parteneriate, credite, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale dar sunteti ajutati si in regandirea unui plan de afaceri, in analizarea si reorganizarea unui parteneriat in care banii sunt in prim plan.

PESTI / ASCENDENTUL IN PESTI

Mercur retrograd se muta din semnul Fecioara in semnul Leu, deci tot ce tine de partener de viata, asociat, avocat, loc de munca, colegi, proiecte la locul de munca, pot cunoaste intarzieri, blocaje. Se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate, neintelegerile si frustrarile legate de partenerul de viata se pot intensifica, diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie. Fiti atenti cum comunicati cu partenerul de viata, cu asociatul, cu seful, o autoritate, reexaminati problemele cuplului vostru. Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu colegii, cu sefii, pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminati, catalogati, etichetati. Atentie la sanatate.Mercur guverneaza casa familiei, parintilor dar si casa partenerului, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie, de partener pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare .

 

Adriana Tudosa

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.