HOROSCOPUL LUI MERCUR RETROGRAD IN CAPRICORN – 29 DECEMBRIE -18 IANUARIE 2023

‘Pe noi insine nu ne putem schimba asa usor dar daca ne schimbam punctul de vedere, totul se schimba .”Omraam Mickael Aivanhov

Incepem anul 2023 cu Mercur retrograd in Capricorn ce ne va permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita. Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai “sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile”. Acuma, Mercur retrograd in functie de domeniul de viata energizat, ne obliga prin anumite blocaje sa ne oprim asupra acestor lucruri care trebuiesc re-analizate sau schimbate. De multe ori trecem destul de usor peste informatiile utile nestiind de ce anumite lucruri nu-si gasesc rezolvarea, acuma, Mercur retrograd ofera piesa lipsa in puzzle-ul unui domeniu de viata. Cuvintele cheie ale lui Mercur retrograd sunt : REVIZUIRE, REGANDIRE, REORGANIZARE, REEVALUARE, REVEDERE, REINTALNIRE, REDEFINIRE, REFINANTARE, REPROGRAMARE, REFLECTARE , RESCRIERE…

Simbolul Sabian pentru gradul 25 Capricorn, gradul inceperii miscarii retrograde a lui Mercur este: Un magazin plin cu carpete orientale pretioase

Covoarele joaca un rol important in unele practici religioase( protejarea genunchilor de podeaua tare), protejeaza picioarele, imfrumuseteaza locul in care traim.  Acuma, magazinul este plin cu aceste covoare pretioase, doar trebuie sa cautam covorul perfect pentru scopul vietii noastre. Deci: de ce tip de covor aveti nevoie? Iar Mercur retrograd in Capricorn stie doar trebuie sa fim atenti la mesajele lui. Daca alegem cu intelepciune, este posibil sa obtinem ceva de calitate care sa imbogateasca viata noastra. Sarcina este sa stim ce este cu adevarat valoros (covoare orientale pretioase) si sa alegem in consecinta, deoarece exista un schimb energetic (un magazin) pentru orice alegem si/sau cumparam.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Mercur retrograd este mai  precis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului, cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de cariera, viata sociala, proiecte profesionale, relatia cu fel de fel de autoritati, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi, blocaje dar si re-evaluari. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute, unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari. Poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit, a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra. Utilizati aceasta perioada a lui Mercur retrograd pentru a vedea daca sunteti multumiti de cariera voastra, de relatia cu sefii vostri, aveti grija de activitatile din trecut pe care nu le-ati finalizat, fiti mai atenti cum comunicati la locul de munca. Rabdarea si o abordare precauta a carierei voastre sunt necesare acuma. Aveti grija ce spuneti si ce ganditi inainte de a vorbi cu cineva. Se poate intrepreta gresit ceva in acest timp care v-ar putea afecta mai tarziu. Mercur guverneaza casa gandirii practice, a fratilor, vecinilor dar si casa muncii, colegilor, sanatatii, in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate, redirectionate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de calatoriile voastre,  de relatia cu strainii si cu copii vostri, adevaratele voastre valori, crezurile voastre, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi, blocaje dar si re-evaluari. Nu este cel mai bun timp sa luati decizii, sa intrerupeti anumite cursuri, sa rupeti anumite relatii si parteneriate cu strainatatea, cu cei aflati la o mare distanta de voi.  Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Mercur retrograd in acest domeniu de viata va poate pune sa re-examinati ceea ce credeti despre lume si viata si sa va ganditi la cum va ajuta crezurile voastre sa va construiti viitorul. Sunteti multumiti cu viata voastra actuala, este adevarata viata pe care v-o doriti ? Acuma, Mercur retrograd va va raspunde daca veti merge la cursul acestui ghid astral. Tot acuma, tot ce tine de morala, etica, adevar, credinta in viata voastra, sunt in vizorul acestei energii, deci mare atentie. Fiti pregatiti pentru intarzieri in planurile voastre de calatorii, obstacole sau calatorii anulate. Faceti-va timp pentru a reflecta asupra convingerilor voastre despre viata. Cu toate diferentele de opinie din lume, va fi important sa va ascultati  propria voce. Concentrati-va pe valorile voastre fundamentale. Convingerile voastre creeaza ceea ce experimentati.
Deoarece Mercur guverneaza domeniul banilor obtinuti prin talente personale dar si domeniul iubirii, speculatii, copii, si in aceste domenii pot aparea unele provocari. Este cea mai buna perioada pentru a invata sa aveti mai multa incredere in valoarea voastra, in ceea ce puteti face prin voi insiva. Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si la cum va cheltuiti banii. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de afaceri, finante, asociati, imprumuturi financiare, resurse comune, strategiile voastre, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi, blocaje dar si re-evaluari. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere, puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, pot aparea necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. In schimb, sunt favorizate re-finantarile unor credite.Nu este cel mai bun timp pentru a lua hotarari legate de un partener de afaceri. Atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita.
Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda a guvernatorului vostru, de aceea va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa familiei, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Mercur retrograd in semnul Capricorn, tot ce tine de relatii, partener de viata, asociat, avocat, contracte,  documente oficiale de afaceri, negocieri, justitie,  pot cunoaste intarzieri, incurcaturi, blocaje dar si re-evaluari. Aceasta retrogradare va va forta sa aruncati o privire mai lunga asupra oamenilor cu care impartiti viata Se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate. Neintelegerile si frustrarile legate de partenerul de viata, de asociat, se pot intensifica si pot duce la conflicte, mai ales daca inca traume nerezolvate.
Diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie. Cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul de viata, sa reexaminati problemele cuplului vostru.
Deoarece Mercur guverneaza casa fratilor, rudelor, calatoriilor scurte dar si casa secretelor, karmei, puteti intalni in urmatoarea perioada destula confuzie, ganduri amare legate de aceste directii, pot iesi in lumina anumite secrete, pot aparea in prim plan, probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Cu Mercur retrograd in semnul Capricorn, tot ce tine de loc de munca, proiecte de munca, program de munca,  colegi, sanatate, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi, blocaje dar si re-evaluari. Pot aparea neintelegeri la locul de munca cu colegii, cu sefii. Puteti deveni nemultumiti de programul de lucru. Orice rutina, orice amanunt, va poate creste nervozitatea.
Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii. Comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada. Aceasta perioada aduce regandirea modului de abordare a unui loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii. Nu este un timp bun pentru a lua hotarari decisive in aceste directii. Pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu de viata, probleme pe care trebuie sa le reexaminati, catalogati, etichetati. Atentie la sanatate.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor facuti prin valorificarea talentelor naturale dar si casa prietenilor, sperantelor, protectorilor, si in aceste directii pot aparea reevaluari a unor situatii de viata. Ar trebui sa fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si la cum va cheltuiti banii.

FECIOARA/ ASCENDENTUL IN FECIOARA

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de iubire, copii, distractii, speculatii, proiecte creartive, vacanta, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale si creative. Regandirea modului de comunicare cu persoana iubita, cu copii, este posibila in aceasta perioada dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu persoanele iubite, reexaminati problemele de comunicare cu acestea deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti. Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.
Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa carierei, vietii sociale. in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra, puteti fi mai nelinistiti, pot aparea in lumina unele secrete legate de cariera voastra, de viata voastra sociala. Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei, imagine publica, viata sociala. Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENTUL IN BALANTA

Cu Mercur retrograd in semnul Capricorn, tot ce de familie, parinti, casa, securitate emotionala,  cine si ce va face sa va simtiti “acasa”, pot cunoaste intarzieri, incurcaturi, blocaje dar si re-evaluari. Problemele legate de familie, casa, parinti nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp pentru a gasi o solutie, pentru a gasi o cale de impacare. Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei dar pe care sa le implementati dupa finalizarea lui retrogradarii lui Mercur. Abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei voastre. Este o perioada buna pentru a face pace cu trecutul vostru, cu problemele din copilarie, cu parintii vostri.
Mercur guverneaza casa studiiilor mari, calatorii, credinta, lege, strainatate dar si casa secretelor, legaturi karmice cu copii, dusmanii dincolo de timp si spatiu, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatia cu strainatatea, cu strainii. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de frati, rude, calatorii scurte, comert, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Puteti reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin. Este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente, puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie. Este un timp in care trebuie sa fiti atenti la documente, cuvinte, drumuri, cumparaturi, facturi
Atentie la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Modul de gandire , sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani, Atentie la masina daca conduceti, verificati-va masina ( acte ,ulei, apa , cauciucuri). Nu instalati programe noi in calculator, de preferat, daca aveti documente importante, asigurati-va o copie de rezerva a acestora. In comunicarile personale, argumentele voastre pot fi cam neclare, nu faceti promisiuni pe care nu le puteti respecta, nu spuneti  da atunci cand vreti sa spuneti nu si invers.
Deoarece Mercur guverneaza casa banilor partenerului, a creditelor, banii unui contract semnat, viata intima, mosteniri,  dar si casa prietenilor, relatii ciudate, copiii celorlalti, pot aparea si in aceste domenii destule incurcaturi. Aceasta perioada poate fi un pic mai grea, incercati sa stati departe de conflicte, evitati comunicarea agresiva, cultivati bunatatea.. Nu uitati ca Mercur retrograd scoate la iveala tot ce este ascuns.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de bani, siguranta financiara, posesiuni materiale, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Este cel mai bun timp pentru a reflecta la anumite investitii deoarece puteti sa revizuiti un plan de afaceri, sa va ganditi cum sa va valorificati mai bine talentele personale, sa intelegeti mai clar ce talente trebuie sa dezvoltati in viitor  pentru a face bani.  Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii. Este cea mai buna perioada sa va ganditi la ceea ce este cu adevarat de valoare in viata voastra, ce vreti cu adevarat, ce credeti ca merita eforturile voastre. Evitati achizitiile majore, examinati  cu atentie conturile bancare, chitantele financiare, bonurile la cumparaturi.
Mercur guverneaza casa partenerului  dar si casa carierei, vietii sociale, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra . Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Neintelegerile cu cei apropiati voua se pot intensifica, deci atentie. Pot iesi in lumina anumite secrete legate de partener, asociat, avocat, cariera, seful vostru.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de planurile personale,  modul vostru de manifestare, relatiile voastre, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Atentie la modul de comunicare cu cei apropiati voua, aici pot aparea destule neclaritati, se pot intelege gresit anumite vorbe, atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru, atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Luati in considerare o schimbare a imaginii pe care o aratati celor din jur, asteptati sa treaca aceasta perioada de trei saptamani si daca nu sunteti multumiti de voi , schimbati-va look-ul , tunsoarea, modul de a va imbraca.
Mercur  guverneaza casa muncii, colegilor, sanatatii  dar si casa studiilor mari, calatorii, strainatate, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, puteti fi nemultumiti de programul de lucru.
Este cel mai bun timp sa va rezolvati anumite probleme legate de locul de munca, scoala, strainatate, puteti descoperi anumite secrete in aceste domenii, secrete care fac bine sufletului vostru.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de spiritualitate,  bucuriile materialiste, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Poate fi o perioada mai tulbure  in care puteti simti nevoia de singuratate, de izolare. Subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri, in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru.Probabilitatea de a fi intelesi gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a lui mercur intr-o casa denumita simbolic o “ casa a izolarii “.Aceasta energie devine destul de confuza si va poate complica existenta, va puteti insela sau puteti fi inselati. Problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Puteti primi informatii pretioase de la ghizii spirituali. Marea lectie a lui Mercur retrograd pentru voi este credinta, atat in voi, cat si in univers. Pe masura ce va confruntati cu cele mai intunecate temeri, veti dezvolta  compasiune, empatie si iertare fata de voi si fata de ceilalti.
Mercur  guverneaza casa iubirii, copiilor, creativitatii personale dar si casa transformarii, banilor primiti prin diverse parteneriate, credite, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Este cel mai bun timp sa rezolvati anumite probleme legate de o relatie secreta,

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Cu Mercur retrograd in Capricorn, tot ce tine de prieteni, proiecte de grup, sperante, pot cunoaste intarzieri, blocaje dar si re-evaluari. Mercur retrograd aduce lectii legate de prieteni. Este posibil sa intampinati neintelegeri cu prietenii sau cunoscutii sau s-ar putea sa aveti chef sa renuntati la grupurile din care faceti parte. Barfa si zvonurile pot cauza probleme in relatiile altfel bune. Asigurati-va ca aveti toate informatiile corecte inainte de a face orice modificari majore în cadrul prieteniilor sau retelelor voastre. Ar putea fi, totusi, timpul sa reevaluati cine sunt prietenii vostri adevarati si de ce sunteti implicati in anumite grupuri.
Cum casa XI este conectata la obiectivele si sperantele voastre, este posibil ca Mercur retrograd sa fie un ghid catre un vis pierdut pe drum, catre un prieten abandonat, catre un obiectiv ce face parte din viitorul  vostru.
Mercur guverneaza casa familiei, parintilor dar si casa partenerului, in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra. Problemele nerezolvate in trecut legate de familie , de partener pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.