MERCUR IN MERS DIRECT IN LEU -5 SEPTEMBRIE 2017, ORA 14:30, ORA ROMANIEI- MESAGERUL LUI DUMNEZEU

“Multe din cele care au fost de mult ingropate vor invia si multe din cele ce sunt onorate astazi vor fi ingropate…”Horatiu

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd ( Mercur a intrat in miscare aparent retrogada pe data de 13 august 2017), Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 28:25 Leu dar pana pe 19 septembrie 2017 cand ajunge pe gradul 11:38 Fecioara, inca mai suntem sub influenta puternica a lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 28 Leu-12 Fecioara pentru a treia oara.

Daca timp de trei saptamani am putut intampina fel de fel de blocaje in anumite domenii de viata, acuma, odata cu reintoarcerea lui Mercur in mers direct, putem vedea ca totul poate avea un alt ritm, o alta rezolvare, o alta intelegere. Se spune ca Mercur este mesagerul lui Dumnezeu, el a calatorit in toate dimensiunile si in toate directiile, a fost martor al creatiei, atat in cele originare cat si al vietii perpetue, pentru ca el le-a vazut pe toate, stie sa ofere un numar infinit de perspective atunci cand este ascultat si inteles.

Mercur se ocupa de cunoastere, este infometat de cunostinte, invata rapid folosindu-si simturile de baza ( ascultand, vazand, atingand, mirosind, gustand) pe masura ce trece prin fel de fel de experiente zilnice. Din cauza naturii sale curioase, mercur plonjeaza frecvent in necunoscut si ca rezultat, stie mai multe decat altii. Curiozitatea naturala si neobosita este elementul de baza al lui Mercur care in acest moment de reintoarcere la functia lui normala ( mers direct, mers rapid) activeaza casa IX sprijinit printr-o conjunctie stransa de asteroidul 273 Atropos pe gradul 28:17 Leu, de Nodul Nord in Leu pe gradul 25, de aspectul de trigon benefic cu Uranus in Berbec pe gradul 28:05.

Vestile sunt mari, mai mari decat viata, as putea spune, Mercur in mers direct in Leu si in casa IX devine mesagerul sincer si direct, onest si corect, chiar lipsit de tact, ofera o perspectiva profetica a viitorului. Mercur este legat de comunicare, cuvinte si ganduri, Leul este legat de putere, maretie, mandrie, faima, creativitate, tiranie, iubire, dramatism, doar eu fac legea iar casa IX ofera o perspectiva dumnezeiasca a viitorului, ne pregateste pentru schimbari importante. Casa IX este casa ideilor, credintele si standardelor care guverneaza societatea in care traim. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinte, dreptate divina, confortul este gasit in locuri noi, idei noi, calatorii, strainatate, eliberare de monotonia vietii de zi cu zi.

Casa IX face referire si la sistemul juridic, daca in casa VII ne intalnim cu instantele inferioare, casa IX se refera la instante superioare, minister, decizii la nivel inalt privind justitia, legile justitiei. Aici, se aplica legea relatiilor umane corecte, aici, adevarul este definit in concordanta cu intelepciunea divina. In ciuda tuturor fortelor opuse, in ciuda tuturor diferentelor, Mercur in mers direct in aceasta casa sprijina pe toti cei care isi folosesc forta mentala, intuitia, in corectarea nedreptatilor. Casa IX vorbeste despre capacitatea noastra de a fi deschisi harului lui Dumnezeu. Norocul, valorile spirituale, invatatorii, ghizii astrali, credinta, intuitia, Mercur in mers direct pe gradul 28:25 Leu fac parte din harul lui Dumnezeu care intra in viata noastra iar noi trebuie sa ne deschidem, sa recunoastem ideile bune.

Dar Mercur in mers direct pe gradul 28:25 Leu nu este singur ci devine vocea lui Atropos-Soarta ( asteroidul 273) pe gradul 28:17  aflat aproape de el si pregatit sa ofera un sfarsit sortit unor reguli, legi, credinte, invataturi, relatii cu strainii, care nu fac parte din viitorul nostru. Atropos ( asteroidul 273) a fost cea mai mare dintre Moirae ( soarta) si a supravegheat sfarsitul, moartea. Ea este descrisa ca “ inflexibila, inevitabila “, este “ foarfecele “ care taie firul vietii iar in astrologie ea indica finaluri. Ori de cate ori apare Atropos, stim ca ceva se termina iar cu Atropos in Leu in conjunctie cu Mercur in Leu si in casa IX, se incheie un proces, o iubire, o gandire, o orientare, o credinta, un mod de aplicare al legii, un mod de organizare a instantelor superioare, un mod de a vedea studiile superioare, strainatatea, alte culturi, calatoriile. Atropos, cea care nu poate fi evitata, taie cu foarfeca ei vie tot ceea ce ne tine pe loc. In spatele unor sfarsituri inevitabile se afla un plan al unei noi faze in viata noastra iar Mercur in mers direct vine deja cu informatiile necesare, cu gandirea noua, cu mesajul cel bun, trebuie doar sa ascultam.

Mercur in Leu in fuziune cu Nodul Nord in Leu arata oportunitati de a primi informatiile de care avem nevoie pentru a merge pe calea evolutiei. Nodul Nord in Leu (adevarata maretie nu este in a pune pe tine haine stralucitoare ci in a fi bun, uman, iertator, intelegator, sa faci ceva de folos pentru oameni, sa fii asemeni Soarelui care ofera fara a astepta nimic in schimb, da lumina si la buruiana si la trandafir) este de obicei o cale dificila si nimeni nu merge de buna voie pe aceasta cale iar Mercur in fuziune cu Nodul Nord ne comunica ca a venit timpul sa ne ocupam de problemele dificile, sa nu le mai ascundem sub covor. Cu Mercur in Leu in fuziune cu Nodul Nord in Leu si in aspect de trigon benefic cu Uranus in Berbec, unele stiri, mesaje, vin peste noi din senin. Nu trebuie sa ne mire acest lucru deoarece Uranus stie sa faca surprize, stie sa socheze, nu-l intrece nimeni. Acest aspect astrologic semnaleaza evolutii interesante declansate de implicatii karmice pozitive. Comunicarea, prietenii, astrologia, ghizii spirituali, credinta, strainii, studiile inalte, relatiile romantice, copii, distractiile, creativitatea personala, relatiile importante, studiile superioare, sistemul juridic, aduc evenimente importante evolutive in aceasta perioada.

Mercur in mers direct activeaza gradul 29 Leu –gradul Eclipsei totale de Soare din data de 21 august, un grad ce ramane “ cald “ o perioada mare de timp din cauza influentei Nodurilor Lunare. Multe evenimente majore pot fi declansate atunci cand o planeta trece peste gradul eclipsei iar Mercur, mesagerul lui Dumnezeu pune in miscare o parte din evenimentele cerute de acesta eclipsa. Energia lui Mercur pe grad anaretic(gradul 29) devine destul de oscilanta inducand mari dificultati in luarea deciziilor. Cuvantul anaretic are o origine greceasca si inseamna “ distrugere, moarte a vechiului  “. Plecand de la aceasta definitie, putem spune ca energia lui Mercur pe grad anaretic accentueaza discursul lui Atropos de schimbari legate de soarta, de sfarsituri sortite.

Si asa cum ne spune Aivanhov, “Iubirea de Dumnezeu rezolva toate problemele”.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.