MERCUR RETROGRAD IN BERBEC -23 MARTIE ORA 2:19, ORA ROMANIEI -15 APRILIE 2018, ORA 12:21: “SCANTEILE TRECUTULUI REAPRIND FOCUL”

             

23 martie 2018 poate fi o zi mai grea deoarece Mercur in Berbec isi schimba ritmul de deplasare, aprinde culoarea rosie a semaforului in tot ce tine de comunicare si transport. Prima si ultima zi a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul. O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita pe 23 martie si 15 aprilie.

Mercur este mesagerul tuturor zeilor si este cunoscut pentru transportul si transmiterea rapida a informatiilor. In mitologie, el apare adesea echipat cu pantofi inaripati si o casca care il ajuta sa se miste rapid, sa se faca nevazut si sa ajunga la destintie cat ai clipi din ochi. Mercurul este vitezomanul sistemului nostru solar, parcurge orbita in jurul Soarelui in doar 88 de zile. Din moment ce este cea mai rapida planeta din sistemul nostru solar, Mercur devine retrograd ( isi incetineste viteza iar de aici pe pamant, pare a se misca inapoi; exact aceeasi senzatie apare cand esti intr-un tren care sta iar altul trece cu o mare viteza, pare ca te misti inapoi) de trei sau patru ori pe an.

In timpul miscarii retrograde, Mercur se afla mult mai aproape de Pamant, de aceea, influenta acestei energii este mult mai intensa, fiind fortati sa ne confruntam cu lucruri peste care am trecut rapid, pe care le-am uitat sau pe care le-am facut gresit. Mercur retrograd poate insemna si o exprimare dificila, probleme in toate felurile de comunicare, defectiuni ale masinilor, blocaje in trafic, in calatorii, in toate felurile de transporturi. Este un timp al surprizelor neasteptate si neplacute, este un timp al corectiei sau al amplificarii unei inselatorii .

Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Berbec gradul 16:54 si termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 15 aprilie, pe gradul 4:47. Desi influenta lui Mercur retrograd va fi simtita din plin in perioada 23 martie -15 aprilie, multi au putut observa efectele lui inca din 9 martie cand Mercur a trecut pentru prima data peste gradul final ( perioada de umbra). Si, se poate ca unii sa simta efectele lui pana pe 4 mai cand Mercur paraseste zona de umbra, ajunge pe gradul 16:54, gradul de inceput al miscarii retrograde.

Miscarea lui Mercur retrograd este o miscare mai inceata in dezacord cu semnul Berbec, un semn care se grabeste si care are opinii stabilite pentru o anumita situatie sau o activitate. Daca Mercur in Berbec este “ razboinicul cuvintelor “ care agita lucrurile, incinge situatia, Mercur retrograd in Berbec ne incetineste gandirea trebuind sa analizam intr-un ritm mai lent si din fiecare unghi posibil anumite probleme din viata noastra si asta in functie de casa astrologica pe care aceasta energie o va pune la treaba. Este un timp in care “pasii sariti, detaliile neobservate  “ sunt aduse in lumina.

Cartea de baza a lui Mercur in Berbec este daca se poate, formata din enunturi scurte, adesea titlul este suficient neavand sufiecienta rabdare sa pacurga intreaga carte, intreg documentul, cursul, scrisoarea, povestea.

Dar Mercur retrograd in Berbec va dezvolta cum stie el mai bine titlurile, documentele, vrem nu vrem, trebuie sa le citim, sa ne informam, nici nu stim ce gasim in ele si avem nevoie de acele informatii.

Daca in mers direct, Mercur in Berbec ajunge brusc la concluzii, acuma, in mers aparent retrograd, concluziile sunt re-analizate, reconfirmate sau anulate.

Opriti-va si fiti mai atenti la viata voastra, la oamenii din jurul vostru. Vedeti ce trebuie finalizat, reparat, cercetat, revizuit, reevaluat sau anulat. Este de asemenea, un moment bun pentru sortare, curatenie si re- organizare.

Berbecului ii plac masurile si solutiile imediate, nu are prea multa rabdare si din aceasta cauza, perioada de retrogradare poate fi deranjanta pentru multi, in special, pentru cei care nu vor sa incetineasca ritmul. Toti avem semnul Berbec undeva in diagrama nasterii iar acea zona a vietii arata unde vrem ca lucrurile sa se intample rapid. Dar perioada de retrogradare a lui Mercur cere multa atentie si rabdare in acel domeniu de viata.

Pana pe 1 aprilie, inca ne miscam prin prea mult intuneric, prin prea multe semne de intrebare dar dupa conjunctia Soarelui cu Mercur retrograd  in Berbec pe gradul 12, parca se aprinde lumina, informatiile incep sa se lege, adevarul incepe sa prinda contur. Cand Mercur retrogradeaza in spatele Soarelui putem spune ca este mai usor sa gasim acel “ceva pierdut” deoarece este luminat drumul. Multe din informatiile, intelegerile de care avem nevoie vin spre noi intr-un mod spectaculos, lucrurile incep sa se lege, sa prinda contur.

Mercur retrograd pe gradul 16:54 activeaza casa III in harta momentului si se va exprima destul de intens in urmatoarea perioada deoarece iubeste aceasta casa( este una din casele lui preferate). Casa III vorbeste de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media, invatamant, comert, minte practica. Cum casa III se ocupa si de toate tipurile de zvonuri, mesaje, rapoarte, discursuri, dezbateri, acuma, Mercur retrograd poate aduce in lumina adevarul unor zvonuri fase, barfe, fel de fel de idei confuze, documente inselatoare, surprize teribile in acte, documente.

Mercur retrograd in Berbec face un aspect de conjunctie cu Venus in Berbec spunandu-ne ca se va ocupa si de relatii, bani, familie, iubire, speculatii diverse, mandrie exagerata. Aspectul de careu dintre Mercur retrograd in Berbec si Pluto in Capricorn aduc in lumina probleme mai vechi care pot cutremura, am putea auzi adevarul unor situatii care schimba perspectiva noastra atat la nivel personal cat si la nivel global. Pluto este bun dar nu se descurca prea bine in arta subtilitatilor asa ca, multi vor simti cum le zboara presul de sub picioare spunandu-le “ ai crezut ca nu te vede nimeni?”. Fiti mai atenti la cuvintele voastre deoarece acest aspect intoarce rautatea la cel care ii da viata prin ceea ce spune.

Alt aspect important este cel in care Mercur retrograd in Berbec se lupta cu Saturn in Capricorn iar cea mai grea zi pare a fi 5 aprilie. Aspectele de careu cu Saturn pot amplifica teama, pesimismul, gandurile negre, indoiala. Pozitiv, acest aspect ne ajuta sa intelegem punctele slabe in comunicare, in obiectivele intelectuale, in comunicarea cu sefii, cu anumite autoritati.

Farsele si surprizele lui Mercur retrograd ne influenteaza cel mai mult daca nu suntem atenti si deschisi catre lectiile predate in aceasta perioada. Chiar daca este o planeta mica, in timpul retrogradarii, poate cauza probleme majore. Fiind apropiat de Soare, ne influenteaza viata de zi cu zi, aproape la fel de mult ca si Luna. Cand el se misca aparent retrograd, de fapt cand isi reduce viteza de miscare, devine nefericit si poate deveni mai rautacios decat de obicei. Si de aceea, trebuie sa gasim o modalitate de a ne adapta la poznele si farsele lui Mercur. Nu toate efectele lui Mercur retrograde sunt rele, uneori, acest mesager cosmic poate aduce in viata noastra lucruri, oameni, informatii de care inca mai avem nevoie. A merge inca o data peste anumite experiente din trecut poate fi acuma o modalitate foarte buna de a fi in acord cu Mercur retrograd. Fiti foarte atenti in activitatile intelectuale, la toate miscarile fizice, la masini.

Este bine sa stim ca infuenta lui Mercur retrograd asupra noastra difera, pot fi persoane care nu sunt afectate deloc sau dimpotriva sunt ajutate, la altele,  influenta poate fi destul de evidenta, asta in functie de harta natala a fiecaruia , de aspectele lui Mercur retrograd cu planetele natale. Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati, nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile.

Calatoriile sunt predispuse la intarzieri, uneori chiar anulari, este timpul in care este bine sa citim atenti toate documentele, ce semnam, sa fim atenti la orice detaliu. Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante, pentru schimbarea locului de munca, orice schimbare nu ofera o garantie sigura. Este o perioada de timp in care totul se regandeste, se regandesc deciziile luate anterior, se schimba angajamente, se regandeste un plan de afaceri, se reorganizeaza planurile facute pentru lunile urmatoare.

Lectiile lui Mercur retrograd in Berbec vor fi mai intense pentru semnele cardinale: Berbec, Balanta, Rac, Capricorn.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.