HOROSCOPUL LUI MERCUR IN MERS DIRECT IN BERBEC -15 APRILIE 2018, ORA 12:21, ORA ROMANIEI –O NOUA PERSPECTIVA ….

“ Omul este o stea incatusata intr-un corp, pana cand, la sfarsit se elibereaza prin propria lupta. Doar prin efort si truda steaua din tine va inflori intr-o noua viata. Cel ce stie inceputul tuturor lucrurilor, isi elibereaza steaua din taramul noptii.”Toth

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd ( Mercur a intrat in miscare aparent retrogada pe data de 23 martie 2018), Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 4: 47 Berbec. Prima si ultima zi a lui Mercur retrograd sunt de obicei zile provocatoare, se schimba traseul, ritmul. O schimbare de ritm cosmic aduce cu ea de multe ori si confuzii, deci atentie marita pe 15 aprilie. Pana pe 4 mai cand ajunge pe gradul 16:54 Berbec ( gradul de pe care a inceput miscarea aparent retrograda), inca ne mai intrebam “ asta sau  aia”, nehotararea ne tine de mana, deoarece Mercur strabate gradele zodiacale 4-17 Berbec, pentru a treia oara. De regula, o planeta retrograda marcheaza o perioda in care evenimentele par inevitabile sau predestinte in sfera ei de influenta iar Mercur retrograd in Berbec are in fisa postului comunicarea, documentele secrete, agresivitatea verbala, relatia cu rudele, fratii, transportul, neatentia, graba, luptele ascunse.Problemele nerezolvate din trecut au tendinta de a reinvia pentru a fi intelese si rezolvate. Modelele vechi de comunicare trebuiesc eliberate pentru a putea merge mai departe cultivand comunicarea autentica, inaltatoare.

Daca timp de trei saptamani am putut intampina fel de fel de blocaje in anumite domenii de viata, acuma, odata cu reintoarcerea lui Mercur in mers direct, putem vedea ca totul poate avea un alt ritm, o alta rezolvare, o alta intelegere.

Mercur  isi reia mersul direct in semnul Berbec pe gradul 4:47 dar bruiat de Saturn in Capricorn care spune: ”le voi arata eu limitele daca tu nu ai reusit( Saturn intra in miscare aparent retrograda pe 17 aprilie)”. Toate formele de comunicare pot fi intr-un fel blocate sau intarziate iar gandirea negativa poate domina aceasta zi mai grea. Aici, Saturn are efectul de a raci activitatea mentala si comunicarea intr-un mod negativ. S-ar putea sa ne incurcam singuri prin cuvintele noastre, asa ca, trebuie sa fim mai atenti cu ceea ce comunicam. Unii s-ar putea sa nu fie de acord cu modul nostru de a privi lucrurile. Saturn este cu siguranta pretentios si deseori actioneaza ca stapanul lui Mercur, ferm si strict, testeaza aptitudinile, competentele si pregatirea noastra. Daca viata noastra este construita in jurul multor fantezii atunci poate aparea o incapacitate de a cauta solutii alternative la aceste probleme fanteziste iar acest lucru poate crea un stres major. Acest aspect energetic poate aduce si probleme in cariera, institutii, organizatii, acasa, daca nu suntem atenti la ceea ce spunem. Pot iesi in lumina anumite documente din trecut legate de sefi, autoritati, oameni cu functii inalte.

Vestile sunt mari, mai mari decat viata, as putea spune, Mercur in mers direct in Berbec activeaza casa IX, o casa ce ofera o perspectiva dumnezeiasca a viitorului, ne pregateste pentru schimbari importante. Casa IX este casa ideilor, credintele si standardelor care guverneaza societatea in care traim. Fiind o casa universala, accentul este pus pe relatia noastra cu lumea, pe reguli, credinte, dreptate divina, confortul este gasit in locuri noi, idei noi, calatorii, strainatate, eliberare de monotonia vietii de zi cu zi. Casa IX face referire si la sistemul juridic, aici, se aplica legea relatiilor umane corecte, aici, adevarul este definit in concordanta cu intelepciunea divina. In ciuda tuturor fortelor opuse, in ciuda tuturor diferentelor, Mercur in mers direct in aceasta casa sprijina pe toti cei care isi folosesc forta mentala, intuitia, in corectarea nedreptatilor. Casa IX vorbeste si despre capacitatea noastra de a fi deschisi harului lui Dumnezeu.

Simbolul Sabian pentru gradul 5 Berbec, gradul intoarcerii in mers direct a lui Mercur :

“ Un triunghi alb, cu aripi de aur la partea superioara” . Daca am facut curatenie in viata noastra, in trecutul nostru, in modul in care comunicam, atunci, acest grad energizat de Mercur direct in berbec este o promisiune de crestere, evolutie, posibilitatea de a atinge un nivel mai inalt al existentei. O dimensiune noua a identitatii noastre este posibila prin ridicarea deasupra problemelor, vechiului, trecutului. O noua perspectiva, o vedere inaltata care ne extinde constiinta, intelegerea, integrarea spirituala, puritatea gandirii si intelegerii. Cuvantul cheie al acestui simbol este “ noi dimensiuni”, o noua perspectiva asupra vietii, o ghidare divina,dar pentru asta trebuie sa fim echilibrati( triunghiul). Nu poti zbura daca nu stii sa iti pastrezi echilibrul, doar asa putem avea acces la cunoasterea inalta.

Influenta lui Mercur in mers direct asupra fiecarui semn zodiacal:

Berbec/Ascendentul in Berbec

Dupa trei saptamani de reajustare, de cercetare a trecutului, puteti intelege cu ce trebuie sa mergeti mai departe in tot ce tine de comunicare, actiuni personale, imagine personala. Poate ati gasit cateva modalitati de imbunatatire a modului vostru de comunicare ce pot debloca in sfarsit anumite relatii( rude, frate si sora, tineri, munca ).Unele proiecte legate de munca voastra pot fi deblocate dupa multe amanari. Unele modificari pot fi de durata, altele pot fi provizorii.

Taur/Ascendentul in Taur

Dupa trei saptamani de reajustre, de cercetare a trecutului, puteti intelege cu ce trebuie sa mergeti mai departe in tot ce tine de comunicare, actiuni si planuri secrete, dusmanii ascunse, datorii karmice. Puteti intelege mai bine acuma platile karmice dar si oportunitatea vindecarii trecutului prin spiritualitate, credinta, ajutor neconditionat, compasiune, iubire neconditionata. Cum Mercur este planeta voastra financiara, lucrurile se pot imbunatati aici dar si in tot ce tine de valoare personala, siguranta materiala si emotionala. Cand ceata dispare, aveti posibilitatea sa va faceti vazuti si auziti.

Gemeni /Ascendentul in Gemeni

Se poate ca in ultimile trei saptamani sa fi avut destule probleme in comunicare dar acuma, lucrurile se pot schimba, intelegeti ce trebuie pastrat si ce trebuie aruncat in relatiile voastre, in prieteniile voastre, in familia voastra, in idealurile voastre. Odata ce ati reusit sa separati graul de neghina veti avea o idee mai clara asupra oamenilor din jurul vostru. Puteti fi destul de originali in rezolvarea problemelor, gasiti solutii inovatoare la probleme. Puteti fi atrasi de ideile si conceptele originale si de cele care par a fi ciudate,  avangardiste, revolutionare, eliberatoare. Puteti sa va ganditi mai atenti la ceea ce vreti sa dezvoltati pe mai departe, in familie, in relatia cu parintii vostri. O problema legata de o casa, o mostenire, poate fi rezolvata altfel acuma.

Rac/ Ascendentul in Rac

Mercur in mers direct in Berbec va poate arata in sfarsit unele perspective legate de cariera, ambitii profesionale, imagine publica. Dupa trei saptamani de incurcaturi in cariera voastra, vantul se schimba si puteti vedea mai bine ce oportunitati aveti, pe cine va puteti baza pe mai departe in dezvoltarea carierei voastre. Mintea voastra poate fi concentrata pe o directie noua in viata voastra ce are legatura cu cariera, proiecte profesionale, o alta functie, un alt statut social. O problema legata de un frate, o sora, o ruda, poate fi inteleasa altfel acuma.  Se poate ca unele datorii karmice sa va fi destabilizat  dar acuma va puteti reechilibra prin spiritualitate, credinta.

Leu/Ascendentul in Leu

Cu Mercur in mers direct, perspectivele tin de invatamant superior, credinta, strainatate, scoala, calatorii peste mari si tari. Dupa cateva saptamani de incertitudini cu privire la imaginea de ansamblu, la adevarul vostru, acuma, panorama vietii poate fi oarecum modificata, mintea voastra se indreapta catre viziuni, ganduri si idealuri mai mari. Aceasta perioada este, de asemenea, potrivita pentru a pleca in strainatate, pentru studii superioare. Unele chestiuni financiare pot fi deblocate iar unii prieteni pot fi dati deoparte.

Fecioara/Ascendentul in Fecioara

Dupa trei saptamani de agitatie, dezvaluiri ciudate, probleme in afaceri dar si cu planurile secrete, Mercur in mers direct in Berbec  aduce noi perspective ce tin de afaceri, viata intima, bani prin fel de fel de acorduri semnate, comunicare. Este o lectie importanta despre credinta, renastere, sa nu priviti inapoi  la vechile obiceiuri. Poate fi o adevarata renastere in ceea ce priveste comportamentele excesive, intimitate, putere si influenta asupra celorlalti, finante comune, viata si moarte, pierderi care v-au afectat sufletul. Pot fi deblocate problemele in cariera, in obiectivele voastre profesionale.

Balanta/Ascendentul in Balanta

Dupa trei saptamani de agitatie si incurcaturi in relatiile voastre, Mercur in mers direct ridica steagul alb si va ajuta sa cantariti mai atenti problemele, sa luati in considerare pe langa nevoile voastre si nevoile partenerului. Gandurile voastre pot deveni mai clare prin dialog, prin cultivarea pacii interioare si relationale. Trebuie sa va detasati de ideile egocentrice dupa care v-ati condus pana acuma, sa cultivati compasiunea si dialogul. Se poate ca unele datorii karmice legate de frati sa le fi platit prin fel de fel de boli ciudate.

Scorpion/Ascendentul in Scorpion

Dupa trei saptamani agitate legate de munca, activitati zilnice, nemultumiri ciudate, ingrijorari nefondate, probleme de sanatate, Mercur in mers direct va ajuta sa va eliberati de presiunile ce tin de locul de munca, un proiect la locul de muncam colegi, sefi, sanatate, rutine zilnice. Este timpul pentru a face modificarile necesare imbunatatirii vietii de zi cu zi. Viata voastra se poate schimba, urmeaza o perioada de sacrificii si servicii fata de altii, trebuie sa invatati ce inseamna responsabilitatea , increderea si sa dezvoltati increderea in Univers. Nu vreti neaparat sa va schimbati locul de munca dar puteti simti un indemn sa va schimbati totusi locul de munca si sa mergeti cumva pe cont propriu. Este timpul pentru a dezvolta obiceiuri mai sanatoase, sa sarbatoriti corpul fizic ca un templu al sufletului si va bucurati de fel de fel de ritualuri de frumusete. Contradictiile din ultimile saptamani pot fi clarificate, o relatie inceputa in perioada lui Mercur retrograde se poate termina, o problema legata de unele credite sau banii unei afaceri se pot rezolva mai usor acuma.

Sagetator/Ascendentul in Sagetator

Dupa trei saptamani agitate in relatia cu copiii, cu iubirea, cu ceea ce va place sau nu, Mercur in mers direct in Berbec va poate ajuta sa intelegeti ca trebuie sa va concentrati mai mult pe propria creativitate, sa actionati acuma si in felul vostru propriu, sa nu va mai bazati pe altiii pentru ghidare, orientare.Trebuie sa dati deoparte idealurile, fanteziile personale si sa va angajati intr-un proces de concretizare a creativitatii voastre. Pot fi deblocate unele activitati din cariera voastra, o relatie se poate termina, un partener se poate intoarce acasa, o problema juridica se poate termina dupa multe tergiversari.

Capricorn/Ascendentul in Capricorn

Mercur retrograd se poate sa fi adus destule probleme de rezolvat in familia voastra. Acuma, Mercur in mers direct in Berbec va elibereaza de anumite presiuni ce tin de problemele personale, de familie, camin, siguranta emotionala, tara, patriotism.Trebui sa invatati sa fiti responsabili de familia voastra, parinti, casa, tara, sa faceti tot ce este  nevoie pentru binele lor. A venit timpul sa va dezvoltati  un sentiment interior de incredere in voi, de fapt provocarea este de a obtine un sentiment reinnoit de stabilitate si securitate interioara bazat pe o mai buna intelegere a propriilor voastre motivatii ascunse. Pot fi deblocate unele activitati legate de locul de munca, un job nou, strainatate, straini, studii superioare, calatorii.

Varsator/Ascendentul in Varsator

Dupa trei saptamani agitate si care au intarziat orice activitate, Mercur in mers direct in Berbec va ofera o curiozitate naturala, facilitate in conversatii, succes prin tot ce tine de comunicarea cu vecinii si fratii, vizitarea prietenilor si rudelor. Interesele voastre sunt variate acuma si probabil si imprastiate.  Este un moment ideal pentru a gasi informatiile de care aveti nevoie chiar in mediul si oamenii din jurul vostru. Puteti comunica mai clar, puteti sa fiti mai atenti la mesajele pe care le dat si pe care le primiti. Unele probleme legate de iubire, copii, creativitate personala, afaceri, banii partenerului, pot fi deblocate si pot cunoaste o noua forma de dezvoltare.

Pesti /Ascendentul in Pesti

Dupa trei saptamani de agitatie, intarzieri si incurcaturi, Mercur in mers direct in Berbec vine cu sfaturi noi legate de bani, valorificarea talentelor native, siguranta financiara si emotionala.Veti fi mai practici si rationali în abordarea finantelor voastre. Acceptarea valorilor spirituale ca parte inerenta a vietii voastre va poate ghida in valorificarea talentelor voastre native iar acest lucru va poate ajuta in construirea unei securitati emotionale si financiare. Unele probleme legate de familie, parinti, casa, partener de viata, pot fi deblocate acuma. O relatie se poate termina, va puteti muta sau un parinte se poate muta la voi.

Adriana Tudosa

8 Comments

 1. Buna Adriana,

  te rog, daca doresti, sa-mi raspunzi la aceste intrebari:
  Daca o persoana are in harta natala Mercur retrograd, atunci perioadele de retrogradare ale acestei planete le sunt propice sau nu? sau e valabil ceea ce este si pentru ceilalti?
  Si o alta intrebare: cand doua persoane in relatie au Mercur retrograd,la ce ar trebui sa fie atenti? le afecteaza comunicarea sau relatia in vreun fel?

  Multumesc si apreciez mult toate articolele pe care le postezi pentru cititorii tai.

  Numai bine!

 2. Orice perioada de retrogradare a lui Mercur iti poate fi favorabila deoarece esti in elementul tau, cunosti aceasta energie si poti face greseli mai putine decat ceilalti care vor sa se comporte la fel ca si cum mercur ar fi in mers direct. Ei se grabesc, sunt neatenti cu toate ca Mercur retrograd cere atentie marita.
  De obicei, Mercur retrograd apare in harta celor care au facut greseli prin comunicare, in relatia cu rudele, fratii si surorile lor in vietile trecute. Cel mai simplu mod de ardere a acestei karme este comunicarea simpla, acceptarea celorlalti asa cum sunt fara sa ii jignesti sau judeci, sa fii deschisa sa vorbesti cu oricine fara sa cataloghezi oamenii. Iar intr-o relatie, cred ca pot aparea probleme fiindca fiecare poate crede ca nu este inteles , ascultat, se poate victimiza. Puteti avea dificultati in a intelege care sunt propriile limite si puteti crede ca doar voi aveti o explicatie pentru un anumit comportament si de multe ori aceste explicatii se pot baza mai mult pe experiente trecute care nu au nici o legatura cu cele actuale. Dificultatea cea mai mare este legata de trairea prezentului , de acceptarea noilor reguli, de a va adapta diversitatii.Simplitatea in comunicare, sa nu va suspectati, sa nu credeti ca sunteti unul mai bun decat celalalt, sa va ascultati si cu inima nu doar cu mintea, sa renuntati la atitudinea rigida.
  Adriana astro

 3. Buna seara Adriana! Te am descoperit acum, cautand sa aflu mai multe informatii despre chiron in pesti (felicit?ri pentru articolul din 2011). As vrea, in masura in care iti este posibil sa mi confirmi daca sunt sagetator cu ascendent in taur – sunt nascuta pe 22.12.1971 intre 13,45 -14.30. Mul?umesc.

 4. Multumesc draga Marilena.
  Legat de Ascendent, harta trebuie ridicata cu o ora fixa nu cu un interval, ce pot eu sa iti spun, cu ora 13:45 ai ascendentul in Taur pe gradul 10:16 iar la ora 14:30, Ascendentul este pe gradul 29:44 Taur.
  Adriana astro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.