MARTE RETROGRAD IN BALANTA 1 MARTIE 2014 , ora 16:24–20 MAI 2014–“ O NOTA DE PLATA KARMICA “

astro_2gw_402_marte_retro_2014.52447.17645

Marte intra in miscare retrograda la fiecare 26 de luni, pe  1 martie 2014, Marte  isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Balantei de pe  gradul 27 : 32  ajungand la sfarsitul acestei miscari aparent retrograde pe gradul 9:01 Balanta  in data de 20 mai 2014. Apoi, in mers direct, strabate pentru a treia oara gradele 9-28 Balanta, perioada in care suntem invitati sa devenim mai constienti de actiunile noastre, de pasiunile si de puterea de influenta asupra celorlalti, sa constientizam intr-un mod clar care actiuni sunt destinate esecului si care pot simplifica, imbunatati, vindeca viata noastra. Influenta lui Marte retrograd  a inceput din 21 decembrie 2013, moment in care Marte a trecut pentru prima data peste gradul 9 Balanta, putem vorbi de perioada 21 decembrie 2013-1 martie 2014 ca de o perioada de “ umbra “  in care au putut fi puse in evidenta problemele cu care ne vom confrunta in perioada de retrogradare. Casa astrologica activata de aceasta energie martiana devine un domeniu extrem de important, aceasta necesita cu siguranta reevaluari, revizuiri a modului in care raspundem provocarilor vietii, cum ne folosim energia, curajul, puterea, energia si dorinta sexuala. Este o perioada ce cere multa rabdare, este un timp al planificarii actiunilor viitoare, de cele mai multe ori nu putem avea nici un control asupra evenimentelor aduse de o planeta retrograda. Prudenta poate aduce rezultate practice in viata noastra.

marte in balanta

Cu Marte retrograd suntem nevoiti sa re-evaluam modul in care ne folosim energia, ce ne dorim si cum dam viata dorintelor noastre. Este un timp al introspectiei dorintelor noastre, daca in mers direct, Marte ne ridica in picioare pentru dorintele noastre, acuma, Marte retrograd ne reaseaza pe scaun analizand mai bine modul in care am dat viata unor dorinte, ce au insemnat ele in viata noastra, cum ne-am luptat pentru ele, cat de atenti am fost in lupta noastra cu viata, cu oamenii, cu noi insine. Daca in mers direct, Marte este direct, simplu, asertiv, agresiv, in miscare aparent retrograda, aceasta energie este interiorizata, personalizata, devenim o “oala sub presiune”. Modul cum actionam de obicei in conditii normale nu mai functioneaza acuma, de aceea pot aparea situati in care “ poate sari capacul”.
Marte, baiatul nostru de foc in semnul de aer al Balantei, nu se simte prea bine, este in exil, aducand blocaje in manifestarea pozitiva a instincului de luptator. Aici, Marte pune un accent deosebit pe relatii, pasiuni arzatoare, iubirea il ademenste cu usurinta dar nu prea invata nimic din deceptiile lui. In Balanta, luptatorul nostru devine un luptator manierat( isi arunca arma si isi pune manusile de catifea), vrea sa traiasca in pace iar pentru asta este gata sa faca concesii de orice fel, sa ii apere pe ceilalti, sa lupte pentru dreptate, adevar, echitate. In Balanta, Marte se afirma prin diplomatie, strategii. Totusi, Marte ramane un luptator si in Balanta, acuma “ eu lupt, eu merg la razboi “ fac parte din relatii, parteneriate, organizatii. Greu se impaca soldatul ( Marte) cu negocierea( Balanta) , o atitudine agresiva-pasiva aduce de multe ori incurcaturi in relatia cu ceilalti.

Marte retrograd  in Balanta  poate amplifica certurile, scandalurile din aliante, casnicii. Viata afectiva poate lua foc, barfa ia amploare, divorturile pot fi cap de afis, manifestarile violente sau impulsive pot deveni un model in relatii, in societate. Urmeaza o perioada in  care agitatia este  prezenta peste tot, este ca un abur martian ce cuprinde pe toata lumea si toate relatiile. Proiectele noi, povestile de dragoste noi sunt doar “ abureli “ primavaratice, nu au viitor, nu au sustinere astrala. Trebuie sa stiti ca nimic nu merge in aceasta lume fara un sprijin divin, iar daca Marte, Zeul actiunii ne spune ca nu ne sustine in nimic nou( asta in functie de domeniul in care aveti semnul Balantei), ar trebui sa ne supunem dorintei lui. Daca in mers direct, actionam in virtutea dorintelor noastre, acuma, in mers retrograd trebuie sa actionam in acord deplin cu dorinta divina, cu dorinta acestui zeu care vrea sa constientizam intr-un mod clar care actiuni din trecut sunt destinate esecului si care pot simplifica, imbunatati,vindeca viata noastra.
Acuma, dansul lui Marte retrograd incepe in casa II, o casa ce are legatura cu banii, cu tot ceea ce se poate cumpara cu bani dar si ceea ce nu se poate cumpara-talente, valoare personala. Casa II este o casa succedanta, o casa ce joaca un rol de sustinere, rezolvare concreta a unor probleme, actiuni incepute in trecut. Rolul lui Marte retrograd in aceasta casa astrologica  este de a ne ajuta sa intelegem ca ceea ce pierdem acuma chiar trebuie pierdut, nu ne mai este de folos in viitor. Deoarece Marte este retrograd in Balanta, vom invata ca aceste pierderi tin de relatii, valoarea relatiilor, aliantelor, valoarea noastra.

rhadamanthus

Pana la sfarsitul lunii aprilie 2014, Marte retrograd merge de mana cu asteroidul 38083 Rhadamanthus.  In mitologia greaca, Rhadamanthus a fost fiul  lui Zeus si al Europei si fratele lui Minos. In calitatea lui de conducator si judecator al lumii interlope care din punct de vedere simbolic inseamna “ dupa moarte “, el este renumit pentru dreptatea lui, pentru onestitatea lui scrupuloasa pedepsind grav infractorii. In sens poetic si literar, Rhadamanthus  inseamna hotarare inflexibila, dreapta. In astrologie, energia lui Rhadamanthus arata capacitatea de a evalua corect si drept un proces, o situatie de viata, o proba. Tema principala a acestei energii este aceea de a aduce adevarul in lumina pentru o situatie, fapta din trecut. In harta natala si in tranzite, Rhadamantus activat de o planeta aduce intelepciune, judecata buna, viziune de ansamblu asupra unei probleme, hotarea dreapta a unei instante judecatoresti, sanctiuni karmice, experti in aplicarea unei legi. Avand in vedere ca mitul se refera la “ judecata dupa moarte”, acuma, in tranzit si in fuziune cu Marte in Balanta, judecata are legatura cu actiunile din trecut legate de relatii, asocieri, uniuni, politica, sistem financiar, banci, valori, ceva a fost facut, deciziile au fost luate, banii au fot cheltuiti, escrocii si-au facut treaba.
Infuenta lui Rhadamanthis ( judecata) de mana cu Marte retrograd ( actiune) in Balanta ( relatii, uniuni, judecatori, legi) incepe dupa ce alegerile au fost facute si nu mai pot fi schimbate, are legatura cu ceea ce a fost facut si nu mai poate fi anulat doar  pedepsit.
Trecutul este un judecator aspru al perioadei lui Marte retrograd, suntem chemati in fata instantei divine iar Rhadamantus nu este influentat nici de emotii, nici de fel de fel de scuze, el pedepseste tot ce este ilegal, inacceptabil in special in relatii, uniuni, aliante politice, politicieni. Alegerile, faptele  din trecut vin in prim-plan pentru revizuire  iar tot ceea ce are o urma de incorectitudine, o urma de murdarie sufleteasca, va fi adus in lumina. Orice pacat va fi evaluat si pedepsit de Rhadamanthus scrupulos, integru  si atent la faptele cauzei. Cine a crezut ca poate scapa, ca actiunile egoiste si murdare  zac acuma ascune in trecut, va fi extrem de mirat sa vada ca trecutul vine peste el. Rhadamanthus nu are limite, stie atat de bine sa gaseasca abuzurile, ilegalitatile si  sa faca o nota de plata pentru ele. Aceasta energie nu poate fi pacalita  sau potolita, are o memorie foarte lunga si vede  in ambele lumi.

Influenta majora a acestei energii va fi asupra semnelor cardinale: Balanta, Berbec, Rac, Capricorn  dar si asupra Scorpionului deoarece vorbim de guvernatorul  acestui semn.

O primavara frumoasa.Lotus

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Multumim ptr.toate articolele tale si ptr.tot ce impartasesti cu drag tuturor.O primavara frumoasa cu multe zambete,bucurii si voie buna:*:*:)

  2. Articolele dvs.au fost tot atatea martisoare minunate.
    Multumim.
    O primavara insorita si inmiresmata alaturi de cei dragi.

  3. Asteptam cu interes ca voia si dreptatea divina sa-si proiecteze farul de lumina asupra noastra, simpli muritori, in primavara ce vine, tinand cont si de marele benefic, Jupiter, care, din semnul Racului, incepe drumul direct, justitiar, spre Leu; (si sa vedem ca Racul reprezinta pentru Balanta, casa a X-a!) Da, Doamne, fiecaruia, doar dupa inima lui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.