MARTE IN MERS DIRECT IN BALANTA -20 MAI 2014, ORA 4:32, ORA ROMANIEI-“ Mania merge inaintea caderii…”

imagine

Pe 1 martie 2014, Marte a intrat in mers aparent retrograd in semnul Balantei  de pe gradul 27:32. In  astrologie, Marte este energia care ne ajuta sa ne indeplinim dorintele, este o energie ce pune in functie “ razboinicul “ din noi, este puterea noastra, dar, vrea sa folosim aceasta energie in mod concentrat si direct, sa luam toate masurile pentru a pune in practica dorintele noastre. Marte nu se gandeste cata energie trebuie sa cheltuim pentru a face un lucru, nu este o energie prea obiectiva, nu, este o energie ce vrea pur si simplu sa fie exprimata.
Din cand in cand este bine sa ne intrebam “ ce vrem, de ce dorim sa facem anumite lucruri “, perioada de retrogradare a lui marte ne-a  ajutat sa investigam mai profund dorintele noastre , ne-a pus sa analizam modul  in care ne folosim energia, sa reexaminam actiuni , dorinte din trecut, sa incercam sa finalizam actiunile neterminate, sa analizam dorintele noastre legate de o relatie .

Despre Marte retrograd cititi aici.

Pe 20 mai 2014, Marte isi reia mersul direct in Balanta de pe gradul 9:02, urmeaza o perioada in care putem pune in practica hotararile noastre, putem in sfarsit sa vedem unele rezultate ale actiunilor noastre. Deoarece Marte guverneaza Berbecul, semnificand astfel agresivitatea, lupta, intaietatea in actiuni, riscul, putem spune ca aceasta energie ne va aseza tot timpul in prima linie a vietii pentru a ne confrunta cu orice fel de pericol dar si pentru a ne indeplini dorintele, este adrenalina care ne ridica in picioare pentru a lupta sau pentru a fugi. Daca in mers direct, Marte “ ne ridica in picioare” pentru indeplinirea dorintelor noastre, in mers aparent retrograd, as spune ca Marte ne-a reasezat pe scaun  incercand sa ne sopteasca ca trebuie sa facem o pauza, sa ne gandim mai bine la dorintele noastre, la ceea ce vrem de la o relatie, un asociat.

Marte intra in mers direct asistat de asteroidul 430 Hybris. In Grecia antica, Hybris a fost o zeita destul de urata, violenta cu un comportament bazat mai mult pe mandrie nesabuita. Zeii s-au casatorit unul dupa altul iar in cele din urma a venit si randul  lui Polemus –razboi, ultimul dintre burlaci. Hybris a devenit nevasta lui deoarece si ea a fost singura care a ramas fara sot. Se spune ca Polemus si-a iubit foare mult sotia, pe Hybris, urmand-o peste tot pe unde mergea ea. Unde apare Hybris ( violenta, aroganta) cu siguranta Polemus ( razboiul) se va afla chiar in spatele ei. Orgoliul este o tema comuna in tragediile din mitologia greaca. Protagonistii acestor tragedii au fost pedepsiti de Zei pentru orgoliul, mandria exagerata, pentru increderea in ei mai presus de legile divine, de zei. Aceste persoane socoteau ca sunt deasupra vointei zeilor, destinului lor. Personajele mitologice pedepsite pentru orgoliul lor : Arachne, Bellerophon, Chione, Niobe, Laios, Iasion, Cinyras, Oedip rege, Jason, Salmoneus,  Marsyas. Adam si Eva au fost alungati din gradina Edenului datorita increderii ca ei pot fi asemeni lui Dumnezeu. Turnul Babel a fost ridicat pentru a ajunge la cer dar a fost distrus de Dumnezeu. Hybris este deosebit de periculoasa atunci cand este prezenta la cei care controleaza o mare putere, organizatii militare, sefi. Consecintele negative ale orgoliului par a fi asociate cu o lipsa de cunostinte, lipsa de interes, lipsa smereniei.

In astrologie, Hybris indica un loc in care putem actiona din aroganta, din incredere prea mare in capacitatile noastre netinand cont de nimeni si de nimic. Asocierea lui Marte cu Hybris poate fi privita ca o zona de izbucniri violente, aroganta extrema, nivel excesiv de mandrie, atitudine incapatanata in legatura cu dorintele personale dar si o parte ascunsa care poate fi destul de nesabuita. Hybris este un punct in care credem ca putem ajunge departe dar care in timp se intoarce impotriva noastra. Proverbul biblic “ Mandria merge inaintea caderii “ rezuma acest moment de aceea va recomand atentie . Intoarcerea lui Marte in mers direct pune un accent deosebit  pe relatii, aliante, casnicii, loc de munca, sefi, angajat, angajatori, invatamant, servicii militare( Marte in casa VI).

Simbolul sabian al gradului 10 Balanta, gradul intoarcerii lui Marte in mers direct este :”O canoe lasand in urma vartejuri stramte, atinge ape calme”. Este fenomenal si in acelasi timp in acord deplin cu cerinta acestui moment. Oftam usurati ca am depasit o perioada grea iar acuma ne  grabim sa imbratisam recompensele profesorului Marte care ne-a ajutat sa intelegem ca dorintele sunt schitele noastre educative in raport cu posibilul. Dificultatile au fost prezente in toate domenile, ele sunt adaugate experientei noastre  ca modele pentru viitoarele incercari. Acuma, dupa furtuna martiana,  urmeaza o perioada  linistita  cand trebuie sa  imbratisam doar ceea ce a ramas  in urma trecerii noastre prin cele mai dificile stramtori.Suntem condusi acuma catre un teren ce ofera conditii de siguranta , orice furtuna este urmata de un timp linistit iar noi navigam catre aceasta stare de liniste.

Pentru ce suntem gata sa luptam in urmatoarea perioada ?  Marte ne raspunde ca trebuie sa tinem cont de dorintele noastre care ne conduc catre destinul nostru,

Adriana Tudosa

 

You may also like

7 Comments

 1. adriana_alexis

  Buna seara si multumiri!
  In sfarsit, cred ca pot respira mai usor…pe mine m-a pus la pamant in aceasta perioada.
  O seara linistita si numai bucurii!

 2. Multumim Adriana!
  Eu sunt balanta si crede-ma ca stiu ce a insemnat Marte retrograd !
  Te sarutam si te iubim si asteptam intotdeauna articolele tale cu drag !

 3. Si ptr.noi berbecii a fost f.greu si dificil…asta e!Mergem mai departe orice ar fi 😉 Multumim mult Adriana!O seara si O saptamana cu multe zambete si bucurii!!!

 4. …si totusi martele din berbec la nastere,a fost o perioada buna…in raport cu martele din balanta retrograd de acum….o furtuna de sentimente si de multa pasiune si iubire….:) !!! totul e sa gandim pozitiv si sa stim ce vrem,de dorintele nostre cum spuneai si tu ,Adriana….! Sa auzim numai de bine !!!

 5. draga Adriana, sa stii ca urmaresc cu “dependenta” articolele tale de aproape 1 an de cand te-am descoperit, intamplator! 🙂 de atunci esti sprijinul meu! si ai sa intelegi DE CE: sunt rac cu ascendent balanta ( totul perfect la 90 de grade) adica…am suportat si inca suport DIN PLIN toate aspectele astrale din aceasta perioada, care pe unii doar ii influenteaza…:) cateodata ma simt COPLESITA de tot ce mi se intampla, de nu mai stiu ce si cum sa reactionez…si atunci…ma reped la calculator, sa-mi reamintesc sfaturile si vorbele tale ca ale unui “sfetnic bun, batran si intelept”, si incep sa-mi revin cu picioarele pe pamant!
  iti multumesc ca existi, si sa ai viata lunga sa ne poti lumina in continuare cu harul si intelepciunea ta! sa fii ocrotita de Dumnezeu si de stele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.