MARTE RETROGRAD IN BALANTA SI ZODIILE -1MARTIE 2014 -20 MAI 2014

marte in balanta 1

Esenta energiei martiene retrograde( o energie foarte puternica) este de a gasi modalitatile cele mai bune de a ne folosi energia, vointa, eliminand tot ce nu ofera rezultate concrete, clare. Trecutul este un judecator aspru al perioadei lui Marte retrograd, suntem chemati in fata instantei divine iar Rhadamantus nu este influentat nici de emotii, nici de fel de fel de scuze, el pedepseste tot ce este ilegal, inacceptabil in special in relatii, uniuni, aliante politice, politicieni.

Simbolul sabian pentru gradul 28 Balanta, gradul energizat de Marte retrograd  :’Un om cuprins de o tristete adanca. Neobservati, ingerii ii vin in ajutor”.  Tristetea  face parte din viata, chiar si zeii au momentele lor de tristete. In unele cazuri, tristetea poate deveni o forta pozitiva , motivanta, poate oferi un impuls pentru reevaluarea unor aspecte ale vietii si poate declansa noi perspective. Marte retrograd pe acest grad zodiacal ne spune ca tristetea face parte din viata, este un sentiment normal care de cele mai multe ori ne face sa reconsideram anumite actiuni care  au condus de fapt la starea noastra actuala. Acuma, nu suntem singuri, divinitatea trimite in ajutorul nostru o intreaga echipa de ingeri care ne pot ghida catre lumina. Speranta face si ea parte din viata iar ingerii, ghizii vor intona asta pentru noi si in ajutorul nostru.

Simbolul sabian pentru gradul 25 Balanta, gradul energizat de asteroidul Rhadamanthus :’Caderea frunzei aurii invata pe un elev indisciplinat ce este viata”. “Caderea frunzei aurii “este in acord deplin cu anotimpul  toamna, un simbol al culesului, culegem ceea ce am semanat, culegem roadele muncii noastre, alegerilor noastre. Spuneam despre Rhadamanthus  in Balanta ca judecata  lui are legatura cu actiunile din trecut legate de relatii, asocieri, uniuni, politica, sistem financiar, banci, valori, ceva a fost facut, deciziile au fost luate, banii au fot cheltuiti, escrocii si-au facut treaba. Acuma, frunza a cazut din copac, deci actiunea este terminata iar noi trebuie sa invatam ca un nou maine  are la baza un trecut care acuma este analizat de instanta cosmica. Rumi ne  spune destul de sugestiv ca: “ Fiinta umana seamana cu un copac; radacina lui e o conventie cu Dumnezeu: acea radacina trebuie indragita cu toata puterea. O conventie slaba e o radacina putrezita, fara har si roade. Chiar daca ramurile si frunzele copacului sunt verzi, verdeata nu ajuta la nimic daca radacina e stricata. Daca o ramura nu are frunze verzi, dar are o radacina buna, o suta de frunze vor lua nastere la sfarsit.”
Urmeaza o perioada destul de mare(pana  pe 20 mai 2014) in care putem repeta anumiti pasi din trecut. Daca fizic nu ne putem intoarce in trecut, o planeta retrograda are rolul de a relua acei pasi gresiti din trecut in scopul reexaminarii si repararii lor.
Este o perioada in care trebuie sa ne inarmam cu multa, mult prea multa rabdare , acuma proverbul “ graba strica treaba “ devine un limbaj astral puternic.

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice (domeniile din viata noastra ) de catre Marte in Balanta este mai pentru précis pentru cei care isi cunosc semnul ascendentului, deci, daca va cunoasteti semnul ascendentului cititi intai horoscopul pentru ascendent si apoi pentru semnul soarelui.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Marte retrograde in casa VII poate arata probleme, obstacole, rivalitati, lupte in parteneriatele voastre,  in negocierile voastre. Sunt posibile rupturi de contracte, de asocieri, divorturi, scene in casnicii, certuri si deceptii. Toate proiectele si initiativele legate de un parteneriat se cer revizuite, este cel mai bun timp da a va da seama daca ati ales bine un partener, un asociat, daca v-ati folosit energia in mod benefic in aceasta directie. Deasemenea, energia martiana va poate afecta in mod deosebit imaginea, personalitatea, corpul fizic, relatia cu ceilalti  fiind cel  mai bun timp sa lucrati pentru imbunatatirea imaginii voastre. Pot aparea blocaje in viata intima, in modul de manifestare a energiei voastre intime, emotionale. Datorita faptului ca Marte este guvernatorul semnului vostru se poate vorbi de o influenta deosebita a acestei energii asupra voastra.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Marte retrograd in casa VI poate fi un timp cu provocari si obstacole in domeniul  muncii, rutinei zilnice, relatiea cu colegii, cu sefii dar si cu propria sanatate. Poate aparea in aceasta perioada o scadere a vitalitatii datorita eforturilor imense de la locul de munca dar poate aparea si a scadere a interesului fata de munca, fata de proiectele in care nu mai aveti incredere. Este o accentuare a activitatilor practice si a problemelor de munca care cer revizuire, reorientare. Deasemenea, energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul finantelor personale, venituri, posesiuni, confort, valori, pot aparea motive de ingrijorare in acest domeniu din viata voastra cu rolul de a incerca sa va revizuiti modul  in care va investiti energia personala in acest domeniu de viata. Energia martiana poate instala obsesia tuturor problemelor personale dar si ingrijorari legate de ceva facut in trecut ce va pot afecta foarte mult , este o energie ce va poate ajuta sa faceti pace cu trecutul, cu tot ce are adunat acolo. Deasemenea, pot aparea afectari si in relatiile voastre parteneriale, in negocieri, pot aparea certuri dar si o scadere a interesului in viata voastra parteneriala fiind cea mai buna perioada de a va  analiza modul in care va investiti energia personala in relatii.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Marte retrograd in casa V poate sa va afecteze relatia  cu iubitul, iubita, cu copii. Puteti fi nemultumiti de modul in care v-ati investit energia intr-un anumit proiect creativ, puteti deveni nemultumiti de modul cum v-ati investit energia in educatia copiilor vostri. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative, a modului de folosire a energiei mentale. Atentie la speculatii, la distractii. Energia martiana poate aduce in acelasi timp probleme in prieteniile voastre, in sperantele voastre,  in dirijarea eforturilor voastre in aceasta directie fiind cea mai buna perioada de a revizui modul in care va folositi energia personala in acest domeniu din viata voastra. Energia martiana poate sa va afecteze si activitatile zilnice de la locul de munca, relatia cu sefii, cu colegii dar si cu sanatatea, este o energie ce va forteaza sa revizuiti si acest domeniu al vietii voastre.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Marte retrograd in casa IV se  poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara. Problemele legate de familie nerezolvate in trecut, pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie, de a gasi o cale de impacare. Este cel mai bun timp pentru a  face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicare dupa perioada lui Marte retrograd. Sunt posibile fel de fel de accidente casnice, asadar, mare atentie. Energia lui Marte retrograd poate fi folosita in mod pozitiv in tot ceea ce tine de casa, camin, membrii familiei, parinti, este un timp ce obliga la reconsiderarea tuturor activitatilor care se refera la familie. In acelasi timp poate aparea si o lipsa de energie sau de entuziasm in tot ce tine de acest domeniu din viata voastra. Sunt posibile si provocari in cariera, viata sociala, ambitii, reputatie, toate aceste provocari sunt atentionari pentru voi. Energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul creativitatii, copiilor, divertismentului, iubirii,  pot aparea probleme cu copii, cu iubitul /iubita, cu un proiect de creatie, aceasta energie va forteaza sa revizuiti si acest domeniu din viata voastra.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU 

Cu Marte retrograde in casa III  se pot reanaliza disputele cu un frate, cu o sora, cu un vecin, lipsa de logica si reactiile incapatanate pot dezvolta ostilitatea in raporturile cu anturajul. Lipsa de rabdare dar si necesitatea de a va impune in fata celor apropiati pot da nastere la discutii severe. Este o perioada in care trebuie sa invatati sa va controlati energia si dorinta de a domina, de a fi primul, este necesar sa fiti foarte atenti “ pe unde calcati” si cum conduceti masina, sa fiti atenti la cumparaturi. Este un timp in care puteti descoperi falsul dintr-un  document, atentie mare  la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua. Energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul familiei, caminului, securitatii personale, proiectele casnice pot cunoaste anumite intarzieri. Relatia cu strainatatea, cu strainii, poate fi destul de tensionata in urmatoarea perioada.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Cu Marte retrograd in casa II, toate actiunile legate de construirea unei stabilitati financiare nu vor da rezultatele scontate, pot aparea fel de fel de amanari in plata eforturilor voastre. Pot aparea cheltuieli neprevazute in aceasta perioada, lipsa de ordine financiara dar si reactiile financiare impulsive pot cauza pierderi si grave neplaceri in viata voastra. Este o perioada in care trebuie sa va perfectionati conduita morala si sa renuntati la “ mirajul banilor”, sa discerneti atenti actiunile pozitive de actiunile distructive. Banii si problemele de securitate financiara sunt foarte importante pentru voi dar acestea nu se pot rezolva atat de simplu in aceasta perioada , este un timp de revizuire, reconsiderare, reorganizare a eforturilor voastre de a face bani, a modului in care va folositi talentele naturale in a face bani, a propriei valori. Energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul comunicarii cu fratii, cu rudele, cu cei apropiati voua. Calatoriile scurte pot cunoaste destule obstacole, cumparaturile pot provoca pagube,  aceasta energie martiana va indeamna  sa va revizuiti  modul de folosire a energiei personale si in acest domeniu din viata voastra.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Cu Marte retrograd in casa I pot aparea necazuri legate de modul in care va folositi energia, deveniti irascibili, nerabdatori ceea ce poate sa va puna in fel de fel de situatii dificile. Actiunile neasteptate si imprevizibile sunt de evitat in aceasta perioada, va pot consuma energia fara a obtine rezultatele dorite, de aceea, cel mai bine ar fi sa invatati ca actiunile minutios planificate, munca de finite ofera siguranta. Este un timp in care trebuie sa invatati sa va dozati cat mai exact energia si sa actionati constructiv, acest lucru il  puteti face doar printr-o munca perseverenta de autoeducare. Nerabdarea, activitatile ce necesita multa forta in aceasta perioada pot sa va destabilizeze sanatatea , sunt posibile fel de fel de accidente, de aceea, prudenta dar si “ mersul incet “ sunt armele voastre in aceasta perioada.  Eforturile voastre trebuie sa fie indreptate catre stapanirea agresivitatii, excesului de energie, mandriei, deciziilor in fel de fel de dispute. Aspectul fizic poate deveni destul de important in aceasta perioada, va puteti imbunatati imaginea personala.
Este un timp de revizuire, reorganizare a planurilor voastre personale. Deasemenea , energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul finantelor personale, venituri, posesiuni, confort, valori, pot aparea motive de ingrijorare in acest domeniu din viata voastra cu rolul de a incerca sa va revizuiti modul  in care va investiti energia personala in acest domeniu.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Cu Marte retrograd in casa XII pot aparea probleme de natura psihilogica, lipsa vitalitatii, parca sunteti fortati sa va izolati de oameni, de orice actiune directa. Este un timp al reactivarii dusmanilor, puteti risca sa cunoasteti rataciri involuntare, adeversitate, dusmanii ascunse chiar periculoase . Natura casei XII este oarecum incompatibila cu natura energiei martiene, totusi, in perioada retrogradarii, aceasta energie martiana poate fi folosita cu suces in proiectele care necesita o concentrare profunda si lucru in singuratate, puteti descoperi  anumite secrete legate de cei din jur, sunteti ajutati sa renuntati la anumite vicii. Este o perioada in care puteti lucra la recapatarea increderii in propria persoana intelegand valoarea energiei dar si necesitatea ajutorarii celorlalti printr-o implicare directa. Atentie la sanatate, energia pe care o acumulati stand de unul singur si refuzand orice colaborare cu ceilalti va poate destabiliza sanatatea. Deasemenea, energia martiana poate sa va afecteze activitatile zilnice de la locul de munca, relatia cu sefii, cu colegii dar si cu sanatatea, este o energie ce va forteaza sa revizuiti si acest domeniu al vietii voastre .

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Cu Marte retrograd in casa XI pot aparea destule probleme, obstacole in activitatile de grup, in prietenii, in sperantele voastre, ambiguitatea instalata in aceasta perioada poate duce la reevaluarea prieteniilor, eforturilor si obiectivelor mai mari. Sunt extrem de probabile certurile dese, presiunile tiranice, debordarile pasionale sau rivalitatile in batalia cu prietenii si anturajul vostru. Disputele amicale sau ambalarile irationale pot conduce la pierderea unor prieteni, de aceea, acest timp este benefic revizurii, reorganizarii energiei voastre in legatura cu prieteniile voastre, sperantele voastre. Energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul creativitatii, copiilor, divertismentului, iubirii, pot aparea probleme cu copii, cu iubitul /iubita, cu un proiect de creatie, aceasta energie va forteaza sa revizuiti si acest domeniu din viata voastra.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Marte retrograd in casa X poate aduce incetiniri in cariera, in activitatile publice, pot aparea destule probleme si obstacole in activitatile profesionale.Agresivitatea poate conduce la rivalitati profesionale, la reputatie discutabila. Pozitia sociala construita prin lupte brutale, egoism cinic si situatii critice vor fi subminate din aceleasi motive ( “ cine ridica sabia , de sabie va fi taiat “). Reorientarea, revizuirea modului de folosire a energiei si puterii personale devin necesare in aceasta perioada,  nu trebuie uitat ca Marte in aceasta casa poate cauza caderi din functii dar si accidente destul de grave, asadar, mare atentie. Deasemenea, energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul familiei, caminului, securitatii personale, proiectele casnice pot fi incetinite in urmatoarea perioada. Pot aparea probleme, lupte in relatia voastra cu un grup, o alianta, un prieten.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Marte retrograd in casa IX  poate provoca indoieli asupra propriei valori, idei negre, fanatism, pot aparea probleme, obstacole in idealurile de viata, in studii, in calatorii. Entuziasmul vostru poate fi la cote minime, unele proiecte ar putea fi abandonate din cauza lipsei de incredere. Este un timp in care se cere revizuirea modului de folosire a energiei in acest domeniu din viata voastra, trebuie sa fiti foarte atenti in calatorii deoarece sunt posibile fel de fel de accidente. Energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul comunicarii cu fratii, cu rudele, cu cei apropiati voua, calatoriile scurte pot cunoaste destule obstacole, cumparaturile pot provoca pagube, aceasta energie martiana va indeamna  sa va revizuiti  modul  de folosire a energiei personale si in acest domeniu din viata voastra.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Marte retrograd in casa VIII poate arata probleme, obstacole in proiecte comune, in modul de folosirea a banilor intr-un parteneriat, ambiguitatea financiara este prezenta de la resurse comune la credite bancare, de la certuri in jurul unei mosteniri la delapidari intr-o asociere sau un parteneriat imprudent. Este un timp in care se cere revizuirea modului de folosire a energiei personale in acest domeniu din viata voastra, deasemenea casa VIII are legatura cu tot ce este intim in viata voastra putand aparea destule blocaje in modul de manifestare a energiei voastre intime, emotionale. Deasemenea, energia martiana poate sa va afecteze si in domeniul finantelor personale, venituri, posesiuni, confort, valori, pot aparea motive de ingrijorare si in acest domeniu din viata voastra cu rolul de a incerca sa va revizuiti modul  in care va valorificati energia personala.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.