TRANZITUL NODURILOR LUNARE –NODUL NORD AL LUNII IN CAPRICORN SI NODUL SUD AL LUNII IN RAC -21 AUGUST 2009 -3 MARTIE 2011

In astrologie, faza de Luna Noua este o energie benefica noilor inceputuri , energia necesara schimbarii ne insoteste in aceasta perioada , faza de Luna Noua in Leu din 20 august 2009 are loc doar cu o zi inainte de schimbarea vibratiei nodurilor lunare, destinului, soartei , sa privim aceasta trecere a Nodului Nord lunar in Capricorn,  un semn de pamant cardinal ca o schimbare benefica pentru noi.

Nodurile Lunare sunt intotdeauna dispuse la 180 grade distanta in zodiac( in opozitie) , ele sunt plasate in elemente complementare foc-aer sau apa –pamant si avand aceeasi polaritate , yin sau yang( feminin sau masculin).

Pe 21 august Nodurile Lunare incep sa tranziteze semnele Capricorn –Rac , adica Nodul Nord (NN)lunar sau Rahu va tranzita Capricornul iar Nodul Sud (NS)lunar va tranzita Racul, este o conversie karmica de tip paman ce cere de la noi toti pragmatism, realism , eficienta in plan fizic, stapanirea emotiilor, sensibilitatii.

Puteti citi mai multe despre NN in Capricorn si NS in Rac aici:

LECTIA TA DE VIATA -NODURILE LUNARE –O NECUNOSCUTA CE ADUCE EVOLUTIE -NN IN CAPRICORN SI NS IN RAC

http://adriana-astro.com/lectia-ta-de-viata-nodurile-lunare-%E2%80%93o-necunoscuta-ce-aduce-evolutie-nn-in-capricorn-si-ns-in-rac/


Tranzitul Nodului Nord aduce de cele mai multe ori experiente, evenimente necesare evolutei, putem vorbi de acest tranzit ca de o sursa de putere speciala purtatoare de evolutie in timp ce tranzitul Nodului Sud oglindeste de cele mai multe ori zone in care suntem destul de vulnerabili .

Nodure lunare tranziteaza semnele zodiacale in sens invers miscarii planetelor ( daca planetele se misca in sensul invers acelor de ceasornic, nodurile lunare se misca in sensul acelor de ceasornic) si au nevoie de aproximativ 19 ani pentru a face un ciclu complet . Miscarea nodurilor lunare este destul de inceata , efectele miscarii nodurilor lunare apar mai ales atunci cand tranziteaza puncte importante din harta natala fiind remarcabile, similare cu cel al tranzitelor planetelor exterioare , putem vorbi de evenimente remarcabile in viata noastra.

Este bine sa stim ca evenimentele legate de Nodurile lunare par adesea sortite , karmice fara a avea prea multa putere de a le evita ; deoarece strabat semnele  zodiacale in sens invers ( de la gradul 30 la gradul 1) iar intr-o luna parcurg aproximativ un grad si ceva( 1, 3 grade), putem vorbi de faptul ca tranzitul nodurilor lunare printr-o diagrama natala ne pune in legatura cu trecutul, pe masura ce energizeaza puncte din astrograma natala ni se spune ca a venit timpul sa corectam , sa dezvoltam anumite zone din viata noastra fara a avea prea mult control asupra evenimentelor si suntem condusi in directia respectiva fiind oarecum obligati sa urmam ceea ce ni se cere .

Trebuie sa retinem ca tranzitele nodurilor lunare sunt foarte importante , de fiecare data cand ne intalnim cu destinul, soarta , nodurile lunare sunt prezente pentru a ne arata calea .In perioada unui tranzit major al nodurilor lunare ( cand nodurile trec peste ascendent, descendent, MC-casa X, FC-casa IV, Nodul nord natal, Nodul Sud natal) avem ocazia sa constientizam scopul vietii noastre si karma pe care trebuie sa o rezolvam, este o invitatie speciala de a ne intalni cu destinul nostru, cu experiente purtatoare de evolutie( cand vorbim de nodul nord) , cu incercari ( cand vorbim de nodul sud), sunt evenimente impotriva carora nu putem sa facem nimic caci liberul arbitru este minimalizat.

Nodul Sud poate fi simbolizat cu un vas ce contine toate vietile anterioare in timp ce Nodul Nord arata lectia purtatoare de evolutie , arata noua cale spre care trebuie sa ne indreptam. Toata viata noastra se desfasoara in jurul acestei Axe a Destinului –Nodul Nord lunar-Nodul sud lunar ( popular , putem sa-i spunem CRUCEA pe care trebuie sa o ducem in spate pe care noi am ales-o inainte de incarnare ), este axa care ne cere sa ne indepartam de trecutul nostru reprezentat de NS si sa traim in conformitate cu cerintele NN lunar , o cale noua , mai grea dar purtatoare de evolutie .In tranzit , aspectele facute de NS ne conduc fata in fata cu persoane, evenimente din trecut in timp ce aspectele facute de NN ne deschid usa catre viitor, ne aduc fata in fata cu persoane care ne pot ajuta in evolutia npoastra.

Nodurile lunare atat in harta natala cat si in tranzit sunt foarte importante deoarece au o legatura directa cu Luna acest satelit al planetei pamant care actioneaza asupra noastra , asupra naturii intr-un mod direct si destul de puternic.

La fiecare 18-19 ani , Nodurile lunare revin la pozitia lor din harta natala ( cea de la nastere ) acest moment poate fi privit ca o renastere , ni se ofera un ajutor de a face saltul de la Nodul Sud la Nodul Nord . Asadar , in jurul varstei de 18-19 ani , 38 ani apare posibilitatile de a face conversia de la NS la NN, daca nu facem aceasta conversie atunci influenta nodului sud lunar devine importanta si negativa . La varsta de 57 ani se produce a treia trecere a NN lunar peste pozitia natala , sub influenta acestui tranzit trebuiesc operate schimbarile care nu au fost facute pana la aceasta varsta. La 76 ani se produce a patra trecere a nodului nord lunar peste pozitia natala fiind necesar ca pana la aceasta varsta sa fi depasit complet incarcatura negativa asociata cu NS.

Trebuie sa retinem ca NS ESTE O CHEIE A TRECUTULUI, un bilant , un rezumat al vietilor trecute care ne conduce cate o noua reincarnare , in spatele Nodului Sud sunt ani de evolutie , acumulari pozitive sau negative , este trecutul familiar noua , este de multe ori o baza sigura asupra careia avem control dar poate fi si o sursa de erori dureroase de care trebuie sa ne eliberam . NS este “ autostrada “ pe care sufletul s-a deplasat in vietile anterioare iar in aceasta viata trebuie sa instalam semnul “interzis ‘ in dreptul acestei autostrazi , Nodul Nord este autostrada cu ‘sens unic”, daca vom respecta aceste indicatoare,  viata noastra va deveni mult mai buna .

Voi reveni cu tranzitul nodurilor lunare prin case si peste axele principale din harta natala .

Sa fim deschisi noilor cerinte ale NN lunar in Capricorn , sa abordam cu maturitate, responsabilitate , rabdare aceasta noua vibratie purtatoare de evolutie .Este un timp in care putem da viata ambitiilor noastre dar pentru a face acest lucru trebuie integritate , responsabilitate, munca bine facuta , maturitate .

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

 1. viorica
  Atunci cand nodurile lunare se suprapun peste axa ascendent -descendent, trebuie sa stii ca destinul lucreaza in favoarea ta , in aceasta perioada vei trai actualizarea unei parti
  mai mult sau mai putin importanta a karmei tale impotriva careia nu poti face nimic, liberul arbitru este aproape zero, este un timp in care te vei confrunta cu o experienta purtatoare de evolutie .

 2. multzumesc ! Oricum destinul “m-a lucrat “. Pe 18 iul 2006 am fost operata de cancer la san. Timpul evolutiei liberului arbitru s-a oprit atunci.Sunt ca si cum am murit si m-am nascut altcineva care nu doreste altceva decat evolutie spirituala. NN in Capricorn imi da o anume pace , liniste interioara, dar si o detasare de tumultul vietii cotidiene

 3. in 2010 nodurile lunare fac conjunctie cu pluto in capricorn, care este casa mea a 11-a si tranziteaza totodata nodul sud natal. toata povestea de mai sus e in opozitie cu venus retrograd natal din rac . poate sa-mi spuna cineva ce ma asteapta? MULTUMESC ANTICIPAT .
  P.S. ca un mic ajutor la interpretare, as adauga ca la ultima conjunctie a celor 2 noduri lunare in tranzit peste nodul sud natal m-am casatorit si m-am stabilit in germania. nu am cunoscut niciodata o nefericire mai mare sau un chin mai cumplit decat dorul de tara. romania are ascendentul in rac unde e si nodul meu nord, in casa a 5-a. va rog pe toti cei priceputi in ale astrologiei sa-mi spuneti parerea. (coordonate: 1 iunie 1964, orele 23:45, rimnicu-sarat) .

 4. cand veti reveni cu articolul despre tranzitul nodurilor lunare prin case si peste axele principale din harta natala?

 5. Foarte interesant articolul ! Am o intrebare : atunci cind NN este in semnul natal adica pers are soarele in berbec si nn e in berbec – cum se interpreteaza ? multumesc :)Am observat ca atunci cind saturn si lilith tranziteaza semnul natal unele persoane au probleme de sanatate si cind tot saturn si lilith sint in casele 4, 7 si 10 (careu) atunci pers au diverse cumpene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.