MERCUR IN MERS DIRECT IN SAGETATOR -23 DECEMBRIE 2017 ORA 03: 53 , ORA ROMANIEI – “ O, CE VESTE MINUNATA….”

“Odinioara erati intuneric; dar acum sunteti lumina in Domnul. Umblati deci ca niste copii ai luminii. Caci roada luminii sta in orice bunatate, in neprihanire si in adevar. Cercetati ce este placut inaintea Domnului. si nu luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunericului, ba inca mai degraba osanditi-le. Caci e rusine numai sa spunem ce fac ei in ascuns. Dar toate aceste lucruri, cand sunt osandite de lumina, sunt date la iveala; pentru ca ceea ce scoate totul la iveala este lumina.” Efeseni 8-13

Daca timp de trei saptamani am putut intampina fel de fel de blocaje in anumite domenii de viata, acuma, odata cu reintoarcerea lui Mercur in Sagetator in mers direct, putem vedea ca totul poate avea un alt ritm, o alta rezolvare, o alta intelegere. Se spune ca Mercur este mesagerul lui Dumnezeu, el a calatorit in toate dimensiunile si in toate directiile, a fost martor al creatiei, atat in cele originare cat si al vietii perpetue, pentru ca el le-a vazut pe toate, stie sa ofere un numar infinit de perspective atunci cand este ascultat si inteles.

Timp de trei saptamani, rabdarea noastra a fost incercata prin fel de fel de trairi si suferinte, neintelegeri in viata personala si profesionala. Se spune ca un zambet printre necazuri ne face de cele mai multe ori viata mai usoara. Nimeni nu scapa de disconfortul lui Mercur retrograd iar domeniile de viata guvernate de semnele Sagetator, Gemeni, Fecioara( in harta natala) au putut fi incercate de influenta acestei energii nici buna, nici rea, ci doar in masura sa corecteze, sa finalizeze afacerile  trecutului. Cei mai multi dintre noi stau agatati in fel de fel de relatii, incep un milion de lucruri si nu le termina fara a intelege ce aglomerari psihice creeaza acestea. Iar miscarea retrograda are de fapt un rol esential in curatarea psihica, mentala, prin revizuirea asteptarilor noastre.

Acuma, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 13 Sagetator, dar, pana pe 10 ianuarie 2018 cand ajunge pe gradul 29 Sagetator  inca mai suntem sub influenta lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 13-29 Sagetator  pentru a treia oara. Este o perioada in care  unele probleme intalnite sub influenta energiei lui Mercur pot deveni mai clare, putem asemana urmatoarea perioada ca o trezire dupa un somn mai lung de aceea nu este prea bine sa ne grabim, trebuie mers incet pentru a vedea mai clar cum putem trai cu “ ceea ce am vazut la microscopul lui Mercur”,ce detalii am vazut si cum le putem ansambla .

Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Sagetator face un aspect de careu cu Neptun in Pesti, acest aspect astrologic amplifica provocarile si conflictele. Mercur este planeta comunicarii ceea ce inseamna ca poate fi un cablu de telefon, un calculator, internetul, un cablu electric, un profesor, un consilier, un povestitor, functionarul de birou, dactilograful, graficianul, jurnalistul, librarul, practic tot ce poate transfera o informatie din punctul A in punctul B. Prin legatura pe care o face cu Neptun in Pesti, ceata poate pune stapanire in aceste directii, secretele ies in lumina, dezvaluirile ne pot soca. Acest aspect indica o lipsa de claritate si obiectivitate, putem face erori jenante, putem neglija unele detalii importante iar iluzia devine o magie greu de invins. Acesta este un moment in  care trebuie sa fim deosebit de atenti, sa separam faptele de fictiune. Informatiile primite acuma vor avea probabil omisiuni sau denaturari importante sau pot fi o inselaciune totala. Este posibil sa fim mintiti. Este mai bine sa nu luam inca decizii importante. Magia acestui aspect vine prin muzica, credinta, ajutor neconditionat, daruri pentru cei din jurul nostru, trebuie sa vina ” Mos Craciun”. Intuitia care nu este altceva decat mintea divina ne poate conduce prin apele ademenitoare ale acestui aspect. Cei care nu cred in intuitia lor, care nu cred in darurile spirituale, devin extrem de vulnerabili. Partea pozitiva a acestui aspect tine de invataturile spirituale.  Acest aspect ne deschide mintea catre cunoasterea universului, credinta, un alt fel de comunicare decat cea pamanteasca, comunicarea cu divinul, abilitatile psihice sau telepatice.Putem fi mai constienti de importanta lumii divine in viata noastra pamanteasca, visele pot fi extrem de puternice si profetice.

Simbolul Sabian al gradului 13 Sagetator, gradul reintoarcerii lui Mercur in mers direct este:

 “ Trecutul unei vaduve este adus in lumina”. Este un simbol al rasplatei, karma actiunilor trecute inca mai poate afecta posibilitatile viitoare. Intoarcerea lui Mercur in mers direct pe acest grad 13 Sagetator poate aduce fel de fel de revelatii, amintiri, surprize, poate elibera sau poate irita. Secretele sau problemele din trecut “sunt aduse in lumina “ deoarece ele trebuie recunoscute si vindecate. Lumina are darul ceresc de eliberare din restrictiile “ intunericului”. Multe lucruri neclare si inconstiente pot fi intelese acuma, pentru unii poate fi sfarsitul unui ciclu karmic, pentru altii, fantomele trecutului ii pot tine blocati, ii pot chinui in continuare,dar este mult mai bine sa traim in LUMINA.

Si asa cum ne spune Sivananda in Puterea Gandului:

“Nu ezitati sa indepartati din mintea dumneavoastra gandurile care nu va sunt necesare, caci ele împiedica evolutia spirituala. Atunci cand va lasati absorbiti de ganduri inutile, va indepartati de Dumnezeu. Inlocuiti-le cu ganduri divine, utile si folositoare. Clarificati-va ideile mereu si mereu. Practicati introspectia in singuratate. Purificati-va gandurile, apoi linistiti-le. Nu permiteti mintii sa hoinareasca. Nu permiteti mintii sa revina pe vechile carari, regasindu-si”bunele” obisnuinte si clisee. Orice surplus de vigilenta este binevenit in acest caz. Atunci cand o pietricica ne-a intrat in pantof si ne chinuieste, ne descaltam si o eliminam rapid. Odata  inteles corect acest mecanism, este la fel de usor sa eliminam orice intrus mental care ne asalteaza mintea. Acest lucru ar trebui sa va devina la fel de clar precum lumina soarelui.”

Acest eveniment cosmic are o influenta majora asupra semnelor mutabile :Gemeni, Sagetatori, Fecioara, Pesti,

In mare, fiecare semn ar trebui sa fie atent in urmatoarele domenii cheie:

Berbec : calatorii, strainatate, studii superioae, credinta, lege, rude, munca. Sunteti sprijiniti sa va dezvoltati credinta ,intuitia, sa deschideti ochii catre orizontul mai larg din fata voastra, beneficiile vor veni cand veti intelege ca este necesar sa faceti tranzitia de la mintea inferioara la cea superioara, sa invatati ca adevarul inseamna mai mult decat problemele cotidiene si decat cunostintele inmagazinate in capul vostru.

Taur :  dormitor, finante comune, mosteniri, taxe, credite, pensii alimentare, premii. Urmeaza o perioada in care trebuie sa invatati sa treceti dincolo de valorile personale si de ceea ce aveti. Puterea si magnetismul personal trebuie sa le folositi fara a face rau celor din jur , este o configuratie ce nu lasa loc ambiguitatii , este o lectie importanta ce ofera favoruri cand invatati ca puterea personala nu trebuie sa faca rau celor din jur, aceasta trebuie folosita cu intelepciune si in folosul oamenilor apropiati.

Gemeni : partener de viata, parteneriate, casnicie, divort, avocat, cum actionati in viata de zi cu zi. Este o perioada de remodelare a personalitatii voastre iar compasiunea si intelegerea celorlalti este o lectie majora.

Rac : sanatate, colegi, loc de munca, bonusuri, program de lucru, rutine zilnice. Viata voastra se poate schimba, urmeaza o perioada de sacrificii si servicii fata de altii, trebuie sa invatati ce inseamna responsabilitatea , increderea si sa dezvoltati increderea in Univers.

Leu : creativitate, iubire, copii, maretie, speculatii, loc de munca, colegi,sanatate. A venit timpul sa va eliberati de anumite presiuni ce tin de iubire, copii, proiecte creative, speculatii, mandrie.

Fecioara : casa, angajamente de familie, parinti, imagine personala, cariera, statut social, ambitii profesionale. A venit timpul sa va dezvoltati  un sentiment interior de incredere in voi, de fapt provocarea este de a obtine un sentiment reinnoit de stabilitate si securitate interioara bazat pe o mai buna intelegere a propriilor voastre motivatii ascunse.

Balanta : comunicare, auto-exprimare, studiu, scris, comert, calatorii scurte, rude, frati, secrete, karma, credinta, strainatate. A venit timpul sa aduceti in lumina ceea ce va deranjeaza in relatia voastra cu rudele, sa iertati.

Scorpion : bani, planuri de economii, proprietati, valori  native, crestere personala, prieteni. Acceptarea valorilor spirituale ca parte inerenta a vietii voastre va poate ghida in valorificarea talentelor voastre native iar acest lucru va poate ajuta in construirea unei securitati emotionale si financiare

Sagetator: imagine personala, relatii, partener de viata, asociat, cariera, ambitii profesionale. Puteti fi tentati sa va concentrati atentia asupra altor persoane, partener de viata( pentru satisfacerea nevoilor lor in defavoarea nevoilor voaste)dar sunteti sprijiniti sa v a dezvoltati individualitatea si sa-I lasati pe ceilalti sa lucreze la karma lor. Modificarile in personalitatea voastra deschid un nou drum, o noua relatie.

Capricorn: trecut, secrete, karma,  jocuri ascunse, munca, straini, strainatate, credinta. Sunt accentuate platile karmice dar si oportunitatea vindecarii trecutului prin spiritualitate ,credinta , ajutor neconditionat, compasiune, iubire neconditionata. Puteti deveni mai retrasi , interiorizati, va puteti transforma temerile, spiritualitatea poate fi un ghid important acuma.

Varsator: prieteni, neasteptat, grupuri, umanitarism, stiinte esoterice, iubire, copii, bani multi, afaceri, viata intima. A venit timpul sa va axati pe aceele relatii care va impartasesc interesele, care va pot  ajuta sa dati viata sperantelor voastre, care va pot pune in lumina calitatile umanitare .

Pesti: cariera, ambitii profesionale, statut social, fmilie, partener de viata, dusmani. Cum Mercur face un aspect provocator cu Neptun in Pesti, ar trebui sa invatati ca lumina dezvaluie planurile voastre secrete legate de cariera, familie.

 

Sarbatori Fericite si pline de Lumina!

Adriana Tudosa

 

You may also like

1 Comment

  1. Multumesc pentru toate postarile din acest an.Sarbatori Fericite alaturi de familie si prieteni, sanatate, bucurii si abundenta pe toate planurile vietii! Domnul sa te binecuvanteze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.