LUNA PLINA IN VARSATOR–24 IULIE 2021, ORA 5:36, ORA ROMANIEI – HARUL LUI CHARIKLO……

” El le-a raspuns: “Iata, cand veti intra in cetate, va va iesi inainte un om, ducand un ulcior cu apa; mergeti dupa el in casa in care va intra.” Luca 22:10

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Evenimentele, relatiile, situatiile, ce ating un apogeu( in bine sau in rau) in aceasta perioada sunt legate de semintele plantate sub influenta lunii noi in varsator din februarie 2021.

Acuma, Luna Plina are loc cu Luna pe gradul 1:26 Varsator in opozitie cu Soarele pe gradul 1:26 Leu. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Este o luna plina condusa de Uranus in Taur si de Saturn retrograd in Varsator si care ne cer sa gasim noi modalitati de gestionare a vechilor probleme. Despre lupta dintre cei doi Titani puteti citi aici.

Cum faza de Luna Plina in Varsator este un aspect de opozitie dintre Soarele in Leu si Luna in Varsator, acest moment astral ne cere sa gasim un echilibru intre cele doua energii implicate. Ambele semne vorbesc despre creativitate, una mai originala decat cealalta, vor sa fie “vazuti” dar in felul lor, vor sa fie percepute ca deosebite. Ambele au un puternic simt al caracterului unic, al controlului, incapatanare, mandrie.

Leul este despre individualitatea noastra ( eu, Leul poate crede ca lumea se invarte in jurul lui) in timp ce Varsatorul este despre grupuri, prieteni, legatura noastra cu ceilalti( noi, dar de multe ori incalca orice conventie si nu-i pasa prea mult de ceea ce cred altii). Iar aceasta luna plina ne reaminteste ca fiecare dintre noi poarta o scanteie unica divina(Leu), are un talent special si un rol de jucat in lume( Varsator).

Luna plina in Varsator luminata de Soarele in Leu ofera o perioada de doua saptamani pentru a analiza si rezolva tensiunea inerenta dintre “eu –leu” si “noi-Varsatorul”, dintre cerintele individuale si cerintele unui grup, unei familii, unui neam, dintre atasamentul feroce fata de un iubit, partener, copil si atasamentul socant fata de prieteni, grupuri bizare. Aceasta Luna Plina pe axa Leu -Varsator, judeca si testeaza capacitatea noastra de a echilibra aceste tendinte opuse, in acelasi timp, ne ajuta sa ne concentram pe ceea ce trebuie sa facem pentru a merge mai departe. Este foarte greu sa echilibrezi si integrezi cele doua polaritati opuse, este foarte greu sa renunti la egou, admiratie personala, autoritate personala ( leu) si sa tii seama si de cerintele si dezvoltarea intregului grup, intregii societati ( Varsator). Aceasta Luna Plina ne va face sa reflectam asupra schimbarilor pe care trebuie sa le facem personal pentru a ajuta grupul, clanul, familia, tara, omenirea. Daca vrei sa schimbi lumea( Varsator), incepe cu tine( leu), este marele cadou al acestei lunatii.

Luna Plina in Varsator aduce in lumina si roadele unui comportament colorat de caracteristicile intunecate ale leului si varsatorului : mandrie extrema, comportament de copil razgaiat care isi ia jucariile si fuge sau se da cu fundul de pamant pentru a atrage atentia asupra lui, auto-infatuare, comportament trufas, capacitatea de a insela increderea celorlalti, iubirea doar de ochii lumii, sa vada lumea cine sunt, ciudatenii, comportament imprevizibil, egoism, lipsa respectului.

Luna Plina in Varsator adica opozitia dintre Soarele in Leu si Luna in Varsator activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg.  O Luna Plina in Varsator in casa VII va pune un accent deosebit pe relatii, parteneri de viata, asociati, dusmanii pe fata, agresivitate si concurenta in relatii, actiuni judecatoresti, avocati, consilieri.  Problemele casei VII sunt intotdeauna stabilite de cei din exteriorul nostru, de relatiile create. Motto-ul casei VII este “ sot si sotie, eu si cu tine, o oglinda a sinelui nostru prin partenerii, asociatii, concurentii, rivalii nostri”. Desi casa VII este vazuta ca o casa a casatoriei, ea guverneaza de fapt toate calitatile si defectele noastre reflectate in partenerii nostri ce sunt de fapt niste oglinzi pentru noi. Iar Luna Plina in Varsator (cei multi..) in casa VII vorbeste despre “ umbra noastra”  pe care refuzam sa o vedem si pe care o intalnim in ceilalti, in colaboratori, parteneri, rivali, concurenti, relatii de tot felul. Glasul Lunii Pline in casa VII devine glasul dezechilibrelor din noi  iar “ma impac cu mine insami si actionez animat de cele mai inalte idealuri, este cerinta acestei lunatii”.
Lumea exterioara noua nu este altceva decat propria reflexie a ceea ce suntem noi de fapt. Traind zi de zi in graba, nu realizam ca nu ne uitam in oglinzile (casa VII) care sunt pretutindeni in jurul nostru, nu avem timp sau nu vrem sa avem timp pentru a ne analiza.
Dar daca suntem atenti, realizam ca viata este o insiruire de oglinzi(casa VII) menite sa ne ajute sa evoluam, sa ne dezvoltam capacitatile, sa ne iubim proprii demoni(sa ne iubim proprii demoni – gelozie, manie, lacomie etc, asa ei nu ne mai distrug si mai ales dispar), sa ne largim sfera de intelegere si acceptare. Atata timp cat traim aici pe pamant, trebuie sa invatam in fiecare moment al vietii noastre. Nimic nu se intampla niciodata degeaba! Aceasta Luna Plina in Varsator in casa VII ne invita intr-un mod unic sa incepem sa ne uitam fiecare( leu) in oglinzile noastre(partener, dusman, prieteni, concurent, rival, grupuri, echipe). Este cel mai bun moment pentru concentrarea pe propria libertate( sa ne eliberam de toate atasamentele care produc in noi negativitate) dar si pe  libertatea tuturor ( sa rupem atasamentele karmice relationale prin iertare si acceptarea oamenilor asa cum sunt). Se spune adesea ca nici unul dintre noi nu este cu adevarat liber pana ce nu ii eliberam pe cei pe care ii tinem legati de noi. Eliberandu-i pe ceilalti, ne eliberam de fapt pe noi, asa ne gasim libertatea atat in exterior cat si in interior.

Taiati-va legaturile eterice cu persoanele care va secatuiesc de energie prin afirmatia:” Arhanghele Mihail, taie cu sabia Ta de Lumina toate legaturile eterice cu persoanele care nu imi mai sunt de folos in drumul meu, ofera-mi sprijin si Stalp de Lumina.” In scurta vreme aceste legaturi eterice vor fi taiate, ne eliberam de cei ce atarna, cei ce depind de energia noastra vitala, devenim liberi si energici, avem energia doar pentru noi insiva.

Luna Plina  pe gradul 1:26 Varsator reinvie povestea mitologica a lui Chariklo, asteroidul 10199 aflat pe gradul 1:52 Varsator.

In mitologie, Chariklo a fost sotia blanda a lui Chiron(vindecatorul ranit). A fost intotdeauna un sprijin pentru el si Chiron chiar a fost norocos sa-si intalneasca sotia ideala. O mama grozava, o sotie grozava, un ingrijitor grozav si un suflet uimitor. Nimeni nu a avut ceva rau de spus despre Chariklo. Chiar daca Chariklo a trecut si prin suferinte, ea nu si-a pierdut niciodata increderea si nici nu si-a dorit sa se razbune pentru evenimentele nefericite din viata ei. Despre Chariklo se spune ca a fost si insotitoarea zeitei Athena si a zeitei Vesta. De la Athena, Chariklo a invatat despre dreptate, putere interioara, curaj, justitie sociala, si de la Vesta a luat blandetea, intelegerea, serviciul altruist, tandretea, sa fie o mama buna care intelege ca pregatirea copilului ei pentru lume este o treaba  cruciala. Chariklo si Chiron fost parintii mai multor copii supradotati. Chariklo orbiteaza in acelasi spatiu cu Chiron, dar daca el este mai aproape de Saturn, orbita ei este mai aproape de Uranus. Acest lucru reflecta naturile lor diferite dar care se armonizeaza perfect. Daca Chiron este profesorul sau mentorul care se bazeaza pe traditie, trecut,  Chariklo priveste mai mult spre viitor decat spre trecut si este preocupata de modul in care ar putea fi facute lucrurile intr-un mod nou.

In astrologie, Chariklo ne ajuata sa intelegem intr-un mod gratios propriile limite, ne conecteaza cu subconstientul nostru si cu indemnurile sufletului nostru. Aceasta Luna Plina de mana cu Chariklo ne ajuta sa intelegem limitele noastre emotionale, relationale cat si spirituale. Putem imbunatati toate relatiile, clarificand ce este si ce nu este acceptabil pentru spiritul nostru. Amplifica calitatile compasiunii, tolerantei si iertarii intr-o proportie nelimitata. Pune la indoiala agresivitatea si examineaza totul intr-un mod bland si curios. In plus, suntem ajutati sa raspundem intr-un mod bland si iertator la revendicarile / cerintele emotionale ale celorlalti. Chariklo puternic energizata de aceasta lunatie devine  un rezervor de compasiune, devotament, discernamant si o prezenta nevazuta atunci cand avem nevoie de ajutor. Sustine intr-un mod gratios intelepciunea, harul vindecarii, viziunile profetice, intalnirea sufletului pereche, o cerere in casatorie, o logodna.  Inelele unice ale acestui asteroid pot anunta inele de nunta / logodna. Chariklo activata de aceasta lunatie amplifica principiul feminin care poate vindeca principiul masculin ranit nu prin judecata, critica, respingere ci prin iubire, receptivitate, compasiune si o intelepciune feminina care transcende dualitatea.

Luna Plina in Varsator este responsabila pentru marile concepte de libertate, care sunt atat de aproape de inimile oamenilor de pretutindeni si pentru care umanitatea se lupta acum. Visul fraternitatii, al libertatii, al cooperarii mondiale si al pacii (bazat pe relatii umane corecte) trebuie sa devina mai  clar in mintea noastra. Varsatorul subliniaza din nou dragostea lui Dumnezeu pentru om si raspunsul omului fata de Dumnezeu, pe masura ce Isus Hristos ne spune :„Apropiati-va de Dumnezeu si El se va apropia de voi”.

Varsatorul guverneaza sistemul de sange si circulatia acestuia. Prin intermediul sangelui, forta de viata este distribuita in intregul corp uman. Tpt Varsatul este simbolizat de un barbat care transporta o cana de apa si acest simbol a existat din cele mai vechi timpuri. Isus ne spune sa “urmam purtatorul de apa”::” El le-a raspuns: “Iata, cand veti intra in cetate, va va iesi inainte un om, ducand un ulcior cu apa; mergeti dupa el in casa in care va intra.” Luca 22:10

Asta poate insemna ca avem nevoie de o  renastere spirituala. Aceasta luna plina este despre iubire dar acea iubire a Soarelui toleranta, neconditionata, vitalizanta, inaltatoare. Fiecare dintre noi putem deveni un “ mic Soare”, “incepand de astazi aleg sa fiu iubire, sa ma iubesc pe mine insami, sa ii iubesc si sa-i accept pe cei din jur asa cum sunt”, repetati cat mai des acest cantec solar transmis catre noi prin luna in varsator

Aceasta Luna Plina in Varsator are o influenta deosebita asupra semnelor fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion, in special asupraa celor nascuti in jurul datei de 24 iulie, 24 octombrie, 23 ianuarie, 23 aprilie.

 Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

  1. Woow, cat de bine este trecut in cuvinte!
    Multumesc pentru aceasta informatie!
    Azi am trait o zi intensa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.