URANUS IN TAUR IN CAREU CU SATURN IN VARSATOR -17 FEBRUARIE 2021-O FLOARE DE COLT…..

“Nu sunt cumplite viforele vietii pentru acela in al carui suflet straluceste faclia focului Tau. Imprejur – vreme rea si intuneric, groaza si urlet de vijelie; iar in sufletul lui e pace si lumina: acolo e Hristos! Si inima canta: Aliluia!”

Marele eveniment astrologic al anului 2021 va fi aspectul de careu provocator dintre Saturn in Varsator( planeta granitelor, restrictii, traditii ) si Uranus in Taur( planeta rebeliunii, schimbarilor bruste, surprize, libertate) . Acest aspect isi face simtita prezenta pe 17 februarie si lupta astrala  intre cei doi titani va  continua si pe 14 iunie si 23 decembrie 2021. Este destul de rar sa vedem pe cer o ciocnire intre Saturn si Uranus, ambii fiind atat de importanti pentru Varsator ca si ghidare, influenta.

Daca Saturn este pedala de frana, Uranus este acceleratorul, si putem intelege foarte bine cum lucreaza acest aspect astrologic( franam, acceleram, ne oprim sau alergam, stam la colt sau incercam sa depasim pedepsele, karma prin credinta, lupta cu viata), aici este jocul,  trebuie sa rezistam extremelor.

Un patrat astrologic nu este neaparat un aspect rau (nu exista aspecte 100% rele in astrologie) deoarece tensiunea nu este neaparat un lucru rau! Tensiunea ne obliga sa ne confruntam cu problemele aparute si sa schimbam lucrurile in bine. Patratele astrologice apar atunci cand  planetele dialogheaza intre ele printr-un unghi drept, nu se vad la fata, se pot palmui, se pot ascunde una in spatele alteia, “ stau la colt” cum se spune popular si actioneaza cum nici nu-ti vine sa crezi, aduc provacari serioase.

Oricum, Saturn si Uranus sunt vechi dusmani, fiul –Saturn il detroneaza pe Tatal Uranus …..iar lupta continua si acuma…

Acest aspect provocator mai este si deosebit de neobisnuit, deoarece Saturn ca planeta a restrictiilor se afla in semnul progresist si eliberator al Varsatorului, in timp ce Uranus-planeta schimbarilor revolutionare si instantanee se afla in semnul Taur, un semn care schimba cu greu ceva.

Saturn este un traditionalist de necontestat. El este, de asemenea, despre sarcinile, temerile si slabiciunile noastre, precum si despre rabdarea, stapanirea si capacitatea de a reusi in ciuda tuturor obstacolelor.Saturn ne stapaneste prin frica, frica de esec, frica de necunoscut, frica de a pierde ceva, pe cineva. Saturn atinge acele zone expirate ale vietii noastre(care si-au depasit scopul). Cum Varsatorul este un semn de aer, un semn mental, este „purtatorul de apa vie-undele electromagnetice” al umanitatii, scopul lui Saturn in Varsator este botezul figurativ al omenirii cu noi concepte privind evolutia omenirii, libertatea, gandirea, relatiile umane corecte, nevoia de a servi, de a ajuta, implicarea sociala, rolul tehnologiei in viata noastra, cariera si adevarata vocatie a sufletului (Saturn), noi modalitati de lucru, inovatii tehnologice la locul de munca. Limitarile si restrictiile lui Saturn au rolul de a implementa cu mai multa atentie ideile inovatoare in mediul digital.

Uranus este stapanul haosului si al schimbarilor imprevizibile; este trezitorul, este cel care care arunca totul si paseste in necunoscut pentru a descoperi noi posibilitati. Uranus crede ca schimbarea brusca este precursorul unei mari treziri. Uranus in  Taur  perturba notiunile de stabilitate, securitate si pamant (mama pamant), economii, venituri si cheltuieli, portofel, valori, bunurile noastre tangibile – ceea ce avem in stoc, mancare, moda, finante. Uranus poate fi reprezentat de electricitate. Varsatorul a imblanzit electricitatea pentru a o face accesibila si utila pentru omenire, dar Uranus este ca un fulger – imprevizibil, capabil sa provoace schimbari imense. Este legat de intuitia noastra sub forma de idei noi si inspiratie pentru noi inventii si concepte.

Careul Saturn-Uranus provoca vechiul pentru a crea descoperiri, pentru a forta structurile sa ia in considerare moduri noi de a face lucrurile. Poate fi mai greu sa creem structuri sigure deoarece Uranus poate intrerupe si perturba obiectivele lui Saturn. Atat Varsatorul cat si Taurul sunt semne fixe, incapatanate care  doresc ca lucrurile sa fie „la fel”, astfel incat pot exista destule blocaje pentru progresul cerut de acest aspect provocator.

Traim vremuri grele, dure, care ne forteaza sa schimbam structurile din viata noastra, din societatea in care traim, care nu mai servesc evolutiei noastre. Dar este important sa recunoastem diferenta dintre structurile vechi care sunt bune, utile si necesare si cele care sunt represive sau uzate. In cele din urma, aceste alinieri astrale sunt legate de libertate. Este timpul sa invatam ca libertatea este ceva mai mult decat „Vreau sa fac ceea ce vreau cand vreau”. Libertatea nu inseamna sa fim nepasatori. Libertatea inseamna sa ne asumam intreaga responsabilitate pentru cine suntem.

Poate ca cea mai grea parte a acestui patrat astrologic este tensiunea care agita autoritatile, grupurile, securitatea financiara, familiile, relatiile de familie, relatia cu copii, relatiile romantice, locurile de munca, afacerile, banii care vin de la ceilalti, imprumuturile,  obiectivele personale. Provocarile care apar ne vor obliga sa ne confruntam cu noi si cu viata la care lucram din greu sa o mentinem la fel.

Trebuie sa se schimbe ceva?

Acest aspect provocator poate aduce schimbari pe care nu le dorim. Nu este momentul pentru a rezista schimbarii si nici nu este momentul sa reactionam exagerat. Cel mai bun mod de a aborda acest timp este flexibilitatea, atentia, sa analizam ideile noi inainte de a le imbratisa, sa nu luam decizii importante fara sa ne gandim prea mult la ele. Aceasta ciocnire astrala intre vechi si nou se refera la necesitatea de a gasi noi modalitati de organizate a sistemelor si structurilor din viata noastra, din societatea in care traim. Trebuie sa gasim noi modalitati de gestionare a vechilor probleme. Avem nevoie de perseverenta si determinare pe masura ce gasim noi solutii la tot ceea ce se incapataneaza sa ramana la fel. Aceasta combinatie produce multe conflicte, deoarece cei carora le place sa se tina de modurile traditionale sunt obligati sa ia in considerare diferite solutii si oportunitati. Acest aspect vorbeste despre libertatile (Uranus) restrictionate(Saturn) si despre conflictele ce apar pe masura ce oamenii se trezesc si constientizeaza aceste limitari.

Cel mai bine este sa nu fortam schimbarea dorita, ci sa ne adaptam la  conditiile in schimbare. Este important sa fim atenti unde apar probleme si sa incercam sa le rezolvam deoarece acest tranzit astral va evidentia ce domenii din viata noastra nu mai functioneaza in interesul nostru. Acesta nu este momentul pentru a rezista schimbarii si nici nu este momentul sa reactionam exagerat. Daca ramanem deschisi la minte, rabdatori si flexibili, ceea ce la inceput pare a fi o provocare, poate fi transformata intr-o oportunitate de a ne scapa de lucrurile negative, restrictive si limitative din viata noastra.

In legenda, Craiasa zapezii cu o inima de gheata alunga pe toti petitorii ei. Traia impreuna cu slujitorii ei intr-un castel de gheata ascuns in munti(Saturn). Se indragosteste in final de un vanator si decide sa se casatoreasca cu el. Dar unul din curteni, din gelozie, il arunca pe vanator in prapastia in care fusesera aruncati si ceilalti petitori. Craiasa aude aceasta veste iar lacrimile ei scurse printre pietre se transforma in flori de colt, o floare speciala(Uranus) care traieste in conditii severe(Saturn). In traditia populara romaneasca, aceasta floare rara este un simbol al dragostei. Se spune ca barbatii isi demonstrau dragostea, indemanarea si curajul, culegand o floare de colt de pe stancile ascutite al muntilor si o ofereau persoanei iubite.

Asa si cu acest aspect de careu, suntem pusi la colt, suntem pedepsiti sau suntem premiati cu o floare de colt daca rezistam conditiilor vitrege, daca nu fugim de provocari, daca luptam sa ne facem treaba cat mai bine.  Aceasta floare, ca un simbol al acestui aspect provocator ne spune ca doar prin evolutie, cunoastere, sa urcam cat mai sus, ne putem dezvolta virtutile, puritatea si curatenia sufleteasca, dragostea neconditionata. “Greu de gasit” aceasta comoara ne spune careul provocator dar daca trecem testele, daca riscam, daca ne incumetam sa facem schimbarile cerute, daca depasim obstacolele, daca infruntam pericolele, avem sansa sa gasim aceasta floare rara, primim trofeul suprem-Floarea de colt.

Cei mai influentati de acest aspect astrologic sunt cei nascuti in semnele Taur, Leu, Scorpion, Varsator( semnule fixe). Deci cei care au semnul Soarelui pe 7 , 11 sau 13 grade din aceste semne fixe sunt in atentia acestui aspect astrologic provocator Vorbim de cei nascuti in jurul datei de 27 aprilie, 1 mai, 4 mai (Taur); 30 iulie, 3 august, 5 august ( Leu);  30 octombrie, 3 noiembrie, 5 noiembrie (Scorpion); 28 ianuarie, 1 februarie, 3 februarie ( Varsator). Acest aspect creeaza presiune si tensiune in jurul unei nevoi sau a unei dorinte de schimbare durabila in viata lor. Acestia trebuia sa fie gata si dispusi sa faca schimbarile cerute, sa se bazeze mai mult pe ei, sa regandeasca si sa restructureze lucrurile, sa treaca pe pasuni noi. De fapt, au cel mai mult de castigat dintre noi toti dar numai daca fac schimbarile cerute. Poate fi o schimbare revolutionara, o schimbare ceruta de mult timp dar pe care nu au avut curajul sa o faca. Multi pot incerca sa mentina lucrurile pe loc si aceste perioade pot fi mai dificile pentru ei.

Este timpul sa ne bazam pe rabdare. Poate ca cel mai bun mod de a face fata acestui tranzit este sa ne desensibilizam ( repetati cat de des puteti-nimic nu ma sensibilizeaza….). Sa avem mai multa incredere in capacitatea noastra de a face fata schimbarilor, sa incercam sa facem ceva diferit, oricat de mic ar fi, sa iesim din setarile familiei, sa incalcam unele obiceiuri, sa gasim o  inspiratie noua.

Legati-va de Dumnezeu si rugati-va :”Nu ma tem de rau, pentru ca Dumnezeu este cu mine. In centrul fiintei mele domneste pacea, pacea de la Dumnezeu. Si in aceasta liniste eu simt iubirea, puterea si carmuirea Domnului.Eu sunt orientata intr-un mod Dumnezeiesc in toate caile mele.” Cand ne legam de Dumnezeu, nu suntem scutiti de provocari doar ca cineva ne tine de mana si trecem mai usor prin greutatile vietii.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.