LUNA PLINA IN PESTI -21 SEPTEMBRIE 2021, ORA 2:55 –ORA ROMANIEI- CRED DOAMNE! AJUTA NECREDINTEI MELE….

“Cred Doamne!Ajuta necredintei mele.”Marcu 9:24

Pe 21 septembrie 2021(in preajma echinoctiului de toamna) cerul ne binecuvanteaza cu o Luna Plina pe gradul 28:14 Pesti, o luna plina cunoscuta si sub numele de Luna recoltei, luna de porumb.

In limbaj astrologic, Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie cu Luna, este o Luna stralucitoare, este un moment incarcat de energii imense ce poate inlatura lucrurile gresite intr-un mod destul de dur, poate aduce recompense, ne poate umple “sacul “ daca meritam. Ca ultim semn al zodiacului, Pestii se refera la sfarsituri si tranzitii, ceea ce inseamna ca situatiile din viata noastra care nu sunt rezolvate pot primi un raspuns, un verdict, o avertizare, o magie.

Axa Fecioara-Pesti este axa serviciului si se ocupa de echilibrul dintre rutinele de zi cu zi, problemele pamantesti, nevoia de ordine, detalii, organizare, sanatate fizica (Fecioara) si viziune, magie, imaginea de ansamblu, sanatate spirituala, fantezii, alte dimensiuni (Pesti ). Daca Fecioara stapaneste instrumentele si tehnicele pe care le folosim pentru a ne ocupa de viata de zi cu zi, semnul Pesti stapaneste instrumentele care ne spiritualizeaza sau care ne iluzioneaza. Ambele semne vor sa serveasca, dar diferenta este modul in care se ocupa de detalii. Fecioara de multe ori nu poate vedea padurea din cauza copacilor (detalii) iar Pestii nu pot vedea copacii din cauza padurii(privirea de ansamblu). Fecioara se concentreaza pe detalii. Observa toate detaliile si adesea se concentreaza asupra lor atat de mult incat uita de imaginea de ansamblu. Semnul Pesti este opusul, il obosesc detaliile in timp ce fecioara se supara daca ii ceri sa ignore detaliile. Cheia echilibrului consta in identificarea si exprimarea nevoilor noastre spirituale (Pesti), mentinand in acelasi timp ordinea(Fecioara) in viata noastra de zi cu zi. Neglijarea oricarui capat al axei va conduce la haos, incertitudine sau ordine si critica excesiva.

Aceasta Luna Plina in Pesti luminata de Soarele in Fecioara ne poate pune fata in fata cu tot ce este mai bun sau mai rau in crezurile noastre, dorintele noastre, nevoi, iubire, compasiune, ajutor neconditionat, munca, planuri de munca, relatiile de la locul de munca, obiceiuri zilnice. Acuma putem culege roadele sacrificiilor noastre, de fapt, ne putem da seama daca merita sa facem aceste sacrificii in anumite domenii de viata ( unde aveti semnul Pesti in harta natala). In acelasi timp, aceasta luna plina va aduce in lumina si dezechilibrele create de ideea proprie de perfectiune, critica excesiva, victimizari, sacrificii, iluzii, compasiune.  Situatiile de viata tulburi, misterioase, ciudate si complicate tind sa se manifeste mai puternic. Ideile fanteziste ?i planurile prost concepute cad pe marginea drumului. Cu Luna Plina in semnul de apa al pestilor putem” inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut. Acuma ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostrii, cu amagirile noastre.

Axa Pesti / Fecioara este locul in care invatam, ca, desi fiecare dintre noi se poate manifesta intr-o maniera complet diferita, individualizata, cu totii ne conectam la o forta unificatoare. In tara Pestilor, toate drumurile duc la Dumnezeu, singura sursa care ne sustine pe toti. Iar Luna Plina in Pesti poate sa ne  pune fata in fata cu o perspectiva noua asupra legaturii cu Dumnezeu, este o atentionare ca Dumnezeu este ghidul calatoriei noastre aici pe pamant.

“Domnul este cu voi cand sunteti cu El; daca-L cautati, Il veti gasi; iar daca-L parasiti, si El va va parasi.” 2 Cronici 15:2

Luna Plina in Pesti adica opozitia dintre Soarele in Fecioara si Luna in Pesti gradul 28:14 activeaza axa III-IX, o axa a gandirii, a comunicarii, studii, invatamant, tineri, judecatori, judecata divina, strainatate. Luna Plina in casa IX ne pregateste pentru schimbare  dar schimbarea vine prin ceilalti, prin credinta, adevar, prin Dumnezeu. Cu Luna Plina in casa IX, ajungem in Casa lui Dumnezeu. Aici suntem ajutati prin ghizi spirituali, intuitie, rugaciuni, vise, premonitii, sa vedem lumina de la capatul tunelului, ni se pun la indoiala credintele, ni se ofera o perspectiva pentru viitor. Luna Plina in casa IX straluceste de multe ori dupa un eveniment dureros: o cariera care se incheie, o casatorie prabusita, o pierdere, cand suntem dezamagiti. Constientizam ca legile divine sunt adevarate indiferent de circumstante. Suntem sustinuti sa cautam adevaratul sens al vietii, o noua speranta, o noua modalitate de a lua parte la lume. O calatorie, o carte, un studiu, un curs nou, un simbol, noi posibilitati, o rugaciune, pot schimba perspectiva si, prin urmare, activitatea de zi cu zi.

Casa a IX-a este, de asemenea, cunoscuta sub numele de „ Casa credintei, intelepciunii si inchinarii divine ” iar Luna Plina in Pesti ne predica despre o rugaciune simpla care ne salveaza, ne vindeca, ne mangaie, ne inalta:” Cred Doamne! Ajuta necredintei mele.”

Neptun, conducatorul Pestilor, este asezat aproape de luna plina in pesti, facand din  aceasta o magie speciala. Asa cum am mai scris, conjunctia este intotdeauna cel mai puternic aspect in astrologie, este ca si cum am sta langa un prieten sau un dusman, unele conjunctii aduc prietenii, ghizi in viata noastra, altele sunt provocatoare nu neaparat negative dar dusmanii sunt cei care vin langa noi pentru a invata anumite lucruri pe care tot refuzam sa le invatam. Este cu siguranta un moment ideal pentru a da mai multa atentie viselor  noastre si pentru a petrece mai mult timp in natura, precum si pentru a crea, a ne ruga sau a medita. Am putea fi mai sensibili, mai empatici dar exista de asemenea, si potentialul de confuzie, iluzie si dorinta de a scapa de realitate. Lucruri ciudate, inexplicabile, se pot intampla in timpul lunii pline in Pesti, precum si o oarecare frumusete si magie. Dar lumina Soarelui in Fecioara care aprinde lampa cereasca in Pesti, ne poate ajuta sa discernem binele de rau, fantezia de realitate.

Luna plina in  Pesti aduce si posibilitatea de a ne victimiza, de ne plange de mila, dar lumina soarelui in fecioara ne aminteste ca si aceasta este tot o amagire. Ne cream propria realitate si suntem co-creatori ai oricarei situatii in care ne aflam. Suntem invitati sa decidem ce tipare vechi de comportament mental, fizic sau spiritual trebuie purjate sau eliminate, astfel incat sa putem progresa pe calea noastra spirituala.

Pluton, planeta puterii si transformarii formeaza un aspect pozitiv cu luna plina in Pesti, ceea ce ne va ajuta cu siguranta sa curatam si sa transformam tiparele uzate, astfel incat sa fim mai aliniati cu adevarata noastra natura. Pluto ne va ajuta sa ne confruntam cu noi insine si sa recunoastem ceea ce ascundem “sub pres”, sa eliminam “gunoiul”, sa avem vointa de a face toate schimbarile necesare pentru ca noi sa crestem si sa evoluam. In cele din urma, trebuie sa intelegem, ca de noi depinde sa facem aceasta treaba, nimeni nu poate arunca “ gunoiul din sufletul tau decat tu”.
Acesta este un moment de auto-imbunatatire, curatare, purificare, rugaciune si daca suntem sinceri in dorinta noastra de a progresa si de a merge mai departe, atunci avem o ocazie perfecta pentru a face exact asta.
Puterea vointei este arma spirituala suprema pentru a face fata provocarilor de baza ale vietii interioare, precum si ale adversarilor externi. Dar aici vorbim de vointa spirituala conectata in permanenta la Voia lui Dumnezeu.
Asa ne putem transforma vietile si ne putem conecta cu sinele nostru superior doar daca suntem capabili sa intonam mereu: “Faca-se Voia Ta Doamne si nu voia mea”.

Luna Plina in Pesti  ne poate arata ca nu este totul asa cum am crezut, poate am fost mintiti, inselati, tradati, iar acuma vedem efectele acestor credinte oarbe. Dar nu este totul pierdut, universul ne ajuta cel putin sa recunoastem aceste situatii nesigure si sa luam decizia de a alege altceva. Este timpul potrivit pentru a arunca tiparele vechi, comportamentele, atitudinile sau formularile mentale depasite. Pentru a evita eventualele confruntari, certuri, nesigurante sau argumente, sa lasam compasiunea sa domneasca, atat indreptata catre ceilalti dar si catre noi.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.