LUNA PLINA IN TAUR – 24 OCTOMBRIE 2018, ORA 19:45 –ORA ROMANIEI– “O FURTUNA ELECTRICA!”

Isus a vorbit inca o data poporului
si a spus: ” Eu sunt lumina lumii. Daca
ma urmati, nu va trebui sa umblati in intuneric, pentru ca veti
avea lumina care duce la viata “. Ioan 8:12

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri.

Acuma, Luna Plina are loc cu Luna in Taur pe gradul 1: 13 in opozitie cu Soarele in Scorpion gradul 1:13. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Daca Soarele in Scorpion culege informatii utile de la Venus retrograd in Scorpion (trecutul este re-inviat) dar si de la asteroidul 1810 Epimetheus ( actionezi si mai tarziu te gandesti la ceea ce ai facut), pentru “ traducerea astrala “ a informatiilor primite, Luna in Taur se amesteca cu Uranus retrograd in Taur ce perturba in stilul lui original toate rezultatele. Uranus darama lucrurile care trebuie schimbate, reprezinta socul, fulgerul, surpriza, intuitia. Brusc, o relatie se destrama, o intelegere se rupe, un plan se da peste cap, vanturile schimbarii sulfa prin viata noastra. O nota de stabilitate o da batranul Saturn in Capricorn doar daca am aplicat si aplicam principiile lui-respectarea regulilor, concentrare, rabdare, respect, realism.

Cum faza de Luna Plina in Taur este un aspect de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitate, senzualitate, putere, afaceri, obsesii. Aceasta Luna Plina in Taur “ aprinsa, luminata, electrizata” de Soarele in Scorpion va aduce in lumina motivatiile ascunse, temerile ingropate, ranile vechi, luptele ascunse pentru putere, bani, iubiri trecute sau pierdute care dor, dezamagiri. Daca Taurul vorbeste prin verbul “ a avea”, vrea siguranta materiala si emotionala, semnul Scorpion conjuga intr-un mod profund verbul “ a dori”, iubeste riscul, misterul, puterea, schimbarea, transformarea. Daca Taurul iubeste stabilitatea, vrea limite clare in ceea ce priveste binele si raul, neaga posibilitatile de schimbare, Scorpionul iubeste riscul, manipularile emotionale, opiniile nestramutate si se teme de tradare.

Darul acestei energii lunare in Taur este “  intelegerea tuturor valorilor “ , ganditi-va ca Arborele vietii are ca simbol un Taur, radacinile merg adanc in pamant, deci o baza solida iar trunchiul, crengile, frunzele, fructele sunt in lumina divina. Taurul merge la inima oricarei problemei, adevarul este calea iar acuma avem ocazia de a vedea viata noastra mai clar.

Luna plina in Taur formata de opozitia dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, planuri facute in spatele usilor inchise, secrete, vinovatii, tradari, manipulari din umbra, actiuni sub acoperire,credulitate extrema, iluzii, iubiri imposibile.
Aceasta Luna Plina in Taur si in casa XII ne arata unde ne sabotam singuri, unde suntem dusmanii propriei vieti, unde continuam sa cautam aprecierea celorlalti uitand ca sentimentul propriei valori nu poate fi dobandit decat launtric, cand incepem sa devenim constienti de “ omul divin” din noi.

Odata constienti ca suntem de vita divina, incepem sa realizam ca tot ceea ce primim nu este decat rezultatul faptelor noastre, devenim constienti ca in viata noastra functioneaza legea karmei, culegem ce am semanat. A venit timpul sa cautam in subconstientul nostru raspunsurile la dezechilibrele din viata noastra, la esecurile si dezamagirile noastre.

Dar pana la a deveni constienti de “ divinitatea din noi”, Luna Plina in Taur luminata de Soarele in Scorpion in casa VI face referire la afacerile neterminate ale trecutului, la crize fiziologice, sociale sau psihologice, proiecte de munca, relatia cu colegii, sanatate. Toate aceste crize au rolul de trezire sau de afundare in nisipurile miscatoare ale greselilor noastre. Suntem chemati sa raspundem pentru tot ceea ce ne-a indepartat de menirea noastra divina. Nu trebuie uitat ca drumul catre mantuire, avansare spirituala, este plin de teste, dificultati. Si asa cum ne spune dragul nostru Isus:

“Caci multi sunt chemati, dar putini alesi.” Matei 22-14

In casa XII, Luna Plina contorizeaza succesele si esecurile noastre, necazurile, suferintele si secretele pe care le pastram in noi insine dar si de la ceilalti, aici ne confruntam cu soarta noastra: karma, cu  rezultatele a tot ceea ce am facut.

Cu ce am lucrat in ultimele sase luni?

Aceasta este o intrebare cheie a acestui moment iar raspunsurile ne vor obliga sa ne transformam sau vom continua sa fim robii pamantului, placerilor lumesti, nepasarii, materialismului, geloziei, urii, neatentiei, iluziilor.
Ultima casa a zodiacului recunoaste, de asemenea, ca ne putem simti legati in viata-blocati si inchisi iar cheia este in noi, in inteligenta infinita a subconstientului nostru. Activarea acestei case de catre Luna Plina in Taur arata ca putem debloca viata noastra doar printr-o metoda spirituala, prin apelul la puterea eterna si divina a subcontientului nostru ce poate fi un inceput al constientizarii puterii divine din noi, al corectiei noastre. Asa incepem sa fim mai atenti la noi si asa incepem sa ne iertam greselile si sa nu le mai facem, incepem sa ne iubim chiar si atunci cand suntem in situatii dificile si dintr-o data totul se usureaza, incepem sa ne acceptam si iubim emotivitatea, timiditatea, incepem drumul Mucenicului…

Cand acceptam sa fim condusi de divinitatea din noi, cand alegem sa
implinim poruncile, legile lui Dumnezeu, cu trecerea fiecarei zile, invidia si mandria, fructele firii pamantesti, sunt inlocuite cu bunatate, mila, rabdare, iar aceste virtuti devin o parte reala, integrata in noi. Acestea sunt valori eterne care sunt inscrise de la inceput in spiritul nostru divin si nu in trupul efemer, pamantesc.

“ Chiar daca omul nostru de afara se trece, totusi omul nostru dinauntru se innoieste zi în zi.” scrie Pavel in 2 Corinteni 4:16.

Sa traim zi de zi, ceas de ceas, constienti de prezenta divina din noi, inseamna sa folosim aceasta putere pentru a arunca raul care locuieste in firea noastra si sa alegem sa implinim implinim voia lui Dumnezeu. Si asa cum spune Aivanhov, poate cel mai greu este sa spunem” Doamne, eu sunt servitorul Tau, dispune de mine dupa Vointa Ta.”

In mod normal, Luna este intunecata iar acuma, Luna in Taur este luminata in totalitate de Soarele in Scorpion iar Uranus retrograd in Taur graieste adevarul. Cand Uranus ne intersecteaza calea, toata lumea stie, fie strigam “ Evrika!”, fie atragem atentia asupra noastra prin comportamente rebele, excentrice sau creative.Uranus vrea sa ne trezeasca prin evenimente care ne obliga sa dam deoparte orice comportament, model repetitiv, obiceiuri de care tot ne agatam in relatii. Orice lucru care a devenit prea rigid, prea conventional este indepartat in spiritul evolutiei.

Starea de turbulenta si neliniste va face dificila mentinerea echilibrului emotional. Ca rezultat, ne putem desprinde de acele lucruri din viata noastra care sunt suparatoare, de emotii si modele familiale care ne restrang evolutia. Persoanele si evenimentele care apar in viata noastra, chiar daca vor fi doar o perioada scurta de timp, pot actiona ca si catalizatori care deschid usa catre o mai mare libertate, schimbare. De asemenea, pot aparea schimbari bruste in viata de familie, relatia cu mama, cu femeile, locuinta, tara, cariera, rude, vecini. Stirile neasteptate sau suparatoare pot determina decizii emotionale care inrautatesc lucrurile. Cel mai bine ar fi sa nu actionam impulsiv. Acest aspect mai este si un aspect al trezirii, al deschiderii celui de-al treile ochi invatand cateva lectii profunde si importante despre adevarata valoare in aceasta lume, despre idealurile noastre, despre ce este important in viata noastra.

Intreaga sedinta cosmica este condusa de Venus retrograda in Scorpion ce pune un accent deosebit pe relatii, bani, relatia cu noi insine, valorile noastre (interioare si exterioare), lucrurile si relatiile ascunse, tot ceea ce afecteaza increderea in noi, tot ceea ce ne tine pe loc in evolutia noastra.
Cand nu vedem legatura noastra cu divinul, putem cauta divinitatea in parteneriate, bani, valori materiale, placeri obsesive ( Venus in Scorpion).
Venus in Scorpion este rareori rationala, ea isi urmareste pasiunea si apetitul puternic pentru dragoste, sex si emotie, secrete si intrigi. Dar mesajul lui Venus retrograd in Scorpion trimis acestei lunatii este ca a venit timpul sa mai cautam raspunsurile si in sufletul nostru, sa intelegem ca relatiile noastre nu sunt intamplatoare si ca ele vor sa ne invete despre noi insine( simbolul lui Venus este ca o oglinda). Intr-un fel, participarea lui Venus retrograd la acest program cosmic are rolul de a ne arata unde tot gresim in relatiile noastre, in parteneriatele noastre, in chestiunile financiare. Poate fi un moment foarte suparator in relatii atat personale cat si profesionale, secretele pot fi aduse in lumina in mod neasteptat.

Saturn in Capricorn in aspect benefic atat cu Luna Plina in Taur cat si cu Soarele si Venus retrograd in Scorpion, este sustinatorul nostru acuma, ne ajuta sa fim mai atenti, aduce noi responsabilitati sau o constientizare sporita a celor existente. Experientele trecute pot deveni adevarati mentori pentru noi.

Luna in Taur si Soarele in Scorpion( faza de luna plina)in aspect de careu cu Nodul Nord in Leu si Nodul Sud in Varsator( soarta), ne pot scoate din zona noastra de confort, pot deschide cai noi pentru a merge mai departe in evolutia noastra spirituala. Purificarea emotionala, purificarea ego-ului, transformarea valorilor( tot ceea ce apreciem si ne bucura) vin odata cu acceptarea experientelor trecute ca experiente de invatare.

Cu Luna Plina in Taur ( emotii puternice legate de valorile  noastre materiale, native, relationale) in casa  XII ne vom intalni cu rezultatele actiunilor noastre din trecut, acestea pot fi o sursa de bucurie sau de multe ori, o sursa de tristete, ingrijorare si tristete. Putem sa ne invinovatim pentru necazurile si pierderile celorlalti dar acuma suntem ajutati sa intelegem ca fiecare dintre noi are in viata obstacole pe care trebuie sa le treaca de unul singur, noi putem sa ajutam cu un sfat, o ideee dar depinde doar de acea persoana cum alege sa actioneze in viata.
Si asa cum spune Pavel in 2 Corinteni 6:4

“ Fiecare sa-si cerceteze fapta lui, si atunci va avea cu ce sa se laude numai in ce-l priveste pe el, si nu cu privire la altii;”

Simbolul Sabian al gradului 2 Taur –gradul Lunii Pline este:
“O furtuna electrica ilumineaza cerul stralucitor “ .
Este un grad ce ne spune destul de sugestiv ca putem vedea cu usurinta oportunitatile oferite, se creaza o cale de intelegere  a mesajelor subtile astrale . O furtuna vine adesea din senin in urma acumularii unor energii, acest lucru se intampla pentru a detensiona atmosfera. In acest moment de Luna Plina, influenta noastra poate fi extrem de mica in special in situatiile tensionate din viata noastra. Suntem ajutati sa scapam de aceste tensiuni in anumite domenii din viata noastra in scopul echilibrarii vietii noastre fizice, mentale, emotionale. Lucrurile care nu au fost evidente inainte devin clare acuma, confuzia dispare. Trebuie sa fim extrem de atenti deoarece aceste “ furtuni “ vin si trec destul de repede.

Aceasta Luna Plina in Taur este apogeul unor inceputuri din 15 mai 2018, cand a fost Luna Noua in Taur si are o influenta deosebita asupra semnelor Taur, Scorpion, Leu, Varsator.

Si multa LUMINA in sufletele voastre,

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Multumesc ptr post?rile frumoase……ptr lumina evenimentelor astrale împ?rt??ita cu noi. Sanatate si gânduri inspirate.Marcela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.