LUNA PLINA IN TAUR -17 NOIEMBRIE 2013, ORA 17:20 –ORA ROMANIEI – “ MANDRIE, AROGANTA, JUDECATA ….“

astro_2gw_374_luna_plina_in_taur_2013.74759.26582

Faza de Luna Plina aduce o energie ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre  sau putem vedea ca drumul ales nu duce nicaieri. Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei , asa si  noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat o orientare gresita,  o alegere care nu este in acord cu scopul nostru divin.

Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina calea cea buna sau ne poate opri din actiuni gresite,  increderea in  aceasta imensa energie poate  face minuni. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri. In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii.

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru,  Luna se afla in Taur gradul 25: 28 iar Soarele in Scorpion gradul 25:28.
Luna Plina simbolizeaza un moment maxim in raport cu ceea ce ne motiveaza , cu ceea ce am inceput. Ne aflam in fata unei alegeri; ori continuam in directia respectiva si nu schimbam nimic in modul de viata ori alegem de bunavoie sa incercam o noua provocare . Aspectul  de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur cere din partea noastra sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani , control, sexualitatea, senzualitate .

De fapt , aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral , un examen pe care il trecem sau il putem pica , asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. In timpul acestui examen astral, cei doi profesori ne testeaza diferit, daca Luna in Taur ne intreaba despre puterea personala, posesii, statut, incredere, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta, Soarele in Scorpion ne intreaba despre uzul si abuzul bogatiei, puterea colectiva, manipulare , posesivitate profunda., secrete.

Luna Plina in Taur  aduce “ lumina “ in ceea ce sufletul nostru are cu adevarat nevoie , suntem ajutati sa vedem care “ lucruri, oameni ” sunt benefici sigurantei noastre si care “lucruri, oameni ” trebuie dati deoparte.

taur

Activarea axei VI-XII de catre acest moment de Luna Plina ne pune fata in fata cu tot felul de probleme cotidiene, la locul de munca, confruntari cu efectul dureros al unor experiente din trecut , un trecut in care am renuntat la ceva semnificativ si important –servici, dragoste  in favoarea unei vieti nu prea recompensatorii si plina de insatisfactii. Acum,  acest moment de Luna Plina aduce sentimente tulburi , confuzie, tulburari de stabilitate emotiva, reactii isterice, o energie perturbatoare  ce poate destabiliza totul, important este sa nu ne pripim ci, sa incercam pe cat putem sa facem fata impulsurilor nebunesti ce ne pot face sa actionam in defavoarea noastra.
Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem , chiar daca nu vrem acest lucru .
Tot in casa XII ne intanim si cu constientizarea unor talente extraordinare, cadori speciale ce conduc la faima si glorie. Casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie, ne chiniuiesc pentru mult timp.
O Luna Plina in casa XII poate aduce in lumina secrete grele, greutatea alegerilor din trecut este imensa in bine sau in rau, binecuvantarile merg mana in mana cu blestemele, totul este in afara puterii noastre de control. Luna Plina in casa XII intensifica emotiile, starea de nesiguranta, pierderile, multe lucruri tinute ascunse in intuneric vor iesi  la lumina, este un moment in care adevarurile ies  in forta la suprafata, secretele nu mai pot fi secrete, ele vor fi dezvaluite .

luna in casa XII

Cu Luna Plina in casa XII, putem simti ca suntem aidoma lui  “ Alice in tara minunilor”,  noi am creat aceste minuni fie ca vorbim de minuni periculoase sau minuni care fac din viata noastra un basm frumos. Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII  este o casa naturala a Pestilor, putem” inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut pentru a decoda mesajul acestei lunatii.  Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. In cele din urma casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta , de dezvoltare spirituala , de dorinta de a inota in lumi necunosute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Daca vom merge mai mult pe partea materiala a vietii, acest loc se transforma in ceva dusmanos, dusmanul este langa noi si nu il vedem, devenim propriul  dusman. Aceasta casa ne spune adesea in termini subtili ca nu putem merge in fata lui Dumnezeu cu “ o casa, o  masina” , nu, aici trebuie sa mergem cu “ fapte spirituale legate de suflet catre suflet, cu ceea ce am dat din sufletul nostru pentru celalalt, cu ceea ce a facut bine celuilalt, am ajutat, am fost plini de compasiune, intelegere, daruire”. Cu Luna Plina in Taur ( emotii puternice legate de valorile  noastre materiale si native) in casa XII ne vom intalni cu rezultatele actiunilor noastre din trecut, acestea pot fi o sursa de bucurie sau de multe ori, o sursa de tristete, ingrijorare si tristete. Putem sa ne invinovatim pentru necazurile si pierderile  celorlalti dar acuma suntem ajutati sa intelegem ca fiecare dintre noi are in viata obstacole pe care trebuie sa le treaca de unul singur, noi putem sa ajutam cu un sfat, o ideee dar depinde doar de acea persoana cum alege sa actioneze in viata.

Luna Plina generata de opozitia dintre Luna in Taur si  Soarele in Scorpion  are drept planete mediatoare pe Jupiter retrograd in Rac si pe Marte in Fecioara, sunt ajutoare astrale ce ne spun destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, sunt “maini astrale” ce ne scot la suprafata, la viata.

Marte in Fecioara ( energia care ne ajuta sa ne indeplinim dorintele ) sprijina aceasta Luna Plina , este energia ce indica o solutie  in rezolvarea  opozitiei , asadar, prin indrazneala , instinct de afirmare , consumarea agresivitatii prin socializarea ei in vederea obtinerii unor rezultate constructive ,  buna dispozitie , serviabilitate , natura indrazneata ,  putem folosi aceste energii provocatoare in folosul nostru. Energia martiana in casa iubirii , copiilor, creativitatii personale ne poate spune ca iubirea nu moare niciodata. Daca Luna Plina in casa XII ne conduce spre trecut, iubiri trecute sau pierdute care dor, dezamagiri,  Marte in casa V ne spune ca energia noastra trebuie investita in tot ceea ce ne poate pune in lumina creativitatea personala, in relatia cu copiii nostri, de ce nu si intr-o noua iubire.  Jupiter retrograd in Rac in casa III ne spune ca in trecut am gresit in modul de a comunica sentimentele noastre ceea ce a condus la situatia prezenta, pierderi , trecut apasator, lacrimi.

In legatura cu Luna plina in Taur gradul 25:28 se afla asteroidul 71 Niobe pe gradul 25: 44.

Niobe

Niobe este una din figurile tragice ale mitologiei. Ea a fost fiica lui Tantalus si a lui Euryanassa si a avut doi frati. Niobe a fost regina Tebei si a fost casatorita cu Amphion iar impreuna  au  avut paispezece copii, sapte fii si sapte fiice. Anual, in Teba se tineau ceremonii de celebrare a lui Leto si a copiilor ei Artemis si Apollo. In timpul unei asemenea sarbatori, cand multimea era adunata , Niobe a aparut in randul multimii intr-o tinuta ce-ti lua ochii dar frumusetea ei emana in acelasi timp prea multa furie, mandrie. Cu o aroganta demna de pedepsit, Niobe a inceput sa strige la oameni ca este o nebunie ceea ce fac ei. De ce trebuie sa se inchine lui Leto si nu se inchina la ea, cea care sta in fata ochilor lor, cu ce este mai presus Leto decat ea care se mandreste cu cei paisprezece copii in timp ce Leto are doar doi copii. Ea i-a mustrat  pe oameni pentru sacrificiile pe care le fac pentru o necunoscuta, o zeita nevazuta, in timp ce ea, o regina frumoasa sta in mijlocul lor cu cei paisprezece copii. Ea a inceput sa se laude cu averea si copii ei spunand ca este deasupra  puterii zeilor invidiosi.
Ca pedeapsa pentru mandria ei , Apollo i-a ucis fii iar Artemis i-a ucis fiicele. Amphion s-a sinucis iar Niobe a fugit acasa la tatal ei in Friggia unde a fost transformata intr-o piatra pe muntele Sipylus , o piatra care continua sa verse lacrimi zi si noapte .  Niobe pare sa fi avut totul de la viata doar ca aroganta a fost tot timpul taxata de Zei.
Povestea lui Niobe este o tema comuna in mitologia greaca care pune in lumina razbunarea zeilor pe mandria si aroganta oamenilor.Muntele Sipylus are intr-adevar  o formatiune stancoasa naturala, care seamana cu un chip de femeie, ?i a fost asociata cu Niobe din cele mai vechi timpuri .

In astrologie , Niobe  este adesea asociata cu doliu, pierdere, aroganta, fertilitate, noroc urmat de pierderi. Orgoliul , aroganta, mandria conduc la ruina, pierderi, rusine, durere prin copii, lacrimi. Mandria lui Niobe este mai mult asociata cu lauda, o mandrie care spune “eu sunt mai buna decat oricine “ ceea ce arata de multe ori nesiguranta , probleme de auto-evaluare. Cu Niobe retrograda , poate ca trebuie sa redefinim mandria , ego-ul, investitia in copii. Acest asteroid ne intreaba daca intelepciunea ne-a ghidat in investitiile noastre sufletesti, am fost prea lacomi( Niobe in Taur) , am fost prea mandri, prea egoisti , am actionat cu inteligenta, cu compasiune stiind limitele noastre ( Niobe in casa XII) ?. Cu Niobe retrograd de mana cu Luna Plina in Taur vom culege roadele mandriei noastre, lacomiei noastre , este prea tarziu pentru iertare, ea trebuia cultivata  inaintea mandriei exagerate. Ganditi-va ca ea a pierdut totul si abia atunci si-a dat seama ce a facut , abia atunci a inceput sa ceara ietare de la Zeus care a transformat-o intr-o piatra care plange si acuma.

Aceasta Luna Plina  colorata de energia lui Niobe vorbeste despre mandria exagerata nascuta din dorinta de a ne crede mai buni ca ceilalti, indica lectii dure de umilinta, transformari profunde prin copii, durere pe termen lung, lacrimi amare, transformare.  Mandria joaca un rol important in acest moment, culegem ce am semanat in trecut, culegem roadele arogantei. Aceasta Luna Plina in Taur amestecata cu Niobe in casa XII  poate fi un avertisment pentru cei care cred ca sunt aici pe pamant si pot face orice, pot incalca  legi, pot insela. In casa XII, aceasta energie lunara ne invata ca viata nu are un drum aleatoriu asa cum gandim de cele mai multe ori, ea are un scop, orice experienta are rolul ei in evolutia noastra, iertarea si compasiunea trebuiesc cultivate inaintea mandriei nesabuite.

iertare

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Luna plina se produce la ora 17:16. Soarele este la 25:26 in Scorpion, iar Luna ajunge la acelasi grad la orda 17:16.

    Felicitari pt articolul foarte bun, imi place ca implicati si asteroizi in lucrarile dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.