LUNA NOUA IN BALANTA – 9 OCTOMBRIE 2018, ORA 6 :48, ORA ROMANIEI –“ SI ….NU ESTE TOTUL PIERDUT…”


“..In memoria naturii totul este înregistrat.
Atunci, atentie, tot ceea ce voi faceti, spuneti, ganditi, doriti, se inregistreaza in profunzimea celulelor voastre si mai devreme sau mai tarziu veti culege fructele vietii voastre. Numai veghind ca sa nu propagati prin gandurile, sentimentele si actele voastre seminte tenebroase si distrugatoare, veti ajunge a va crea un alt destin.” Omraam Mikhael Aivanhov

Luna Noua este un simbol al inceputurilor iar in semnul cardinal si de aer al Balantei , aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim anumite situatii de viata(locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare. Luna Noua in Balanta adica Luna in Balanta  in conjunctie cu Soarele in Balanta are loc pe gradul 15:48 si reprezinta o polarizare, o legatura intre valorile masculine, constiente cu cele feminine, instinctive. Antagonismul intre Foc si Apa arata ca nici una dintre ele nu o poate domina in mod natural pe cealalta, este un moment de grad “zero” sustinut de asteroidul Ceres pe gradul 14:52 Balanta( modul in care ne hranim, ce ne hraneste cu adevarat si cum ii hranim pe ceilalti, mama si relatia mama –copil, legatura cu pamantul, alimentele pamantului, anotimpurile,  moarte si renastere). Fiica a lui Cronos-Saturn si Rhea, ea a fost zeita mama-pamant ce a vegheat tot timpul asupra cresterii cerealelor  si alte produse vegetale necesare omului. Ea cunoste taina vietii unei seminte si evolutia vietii printr-o samanta aruncata in pamant.

“Si cand semeni, semeni nu trupul care va fi, ci doar un graunte, cum se intampla: fie de grau, fie de alta samanta.
Apoi Dumnezeu ii da un trup, dupa cum voieste; si fiecarei seminte ii da un trup al ei. Nu orice trup este la fel; ci altul este trupul oamenilor, altul este trupul dobitoacelor, altul este trupul pasarilor, altul al pestilor. Tot asa, sunt trupuri ceresti si trupuri pamantesti; dar alta este stralucirea trupurilor ceresti, si alta a trupurilor pamantesti. “1 Cornteni 15:37-40

Aceasta Luna Noua ne intreaba: Ce vrem, ce relatii vrem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre, ce trebuie sa eliminam din viata noastra pentru a ne echilibra sufletul. Balanta este asfintitul Soarelui, este Vestul, este casa VII- casa relatiilor, este taramul simbolic al trecutului, reamintindu-ne mereu ca trecutul este viu in relatiile actuale. Cu semnul Balantei, incepem sa cantarim sufletul, oamenii, trecutul, relatiile, frumusetea interioara si exterioara, conflictele juridice, sinceritatea, corectitudinea. Balanta forteaza totul spre echilibru, ceea ce este valoros este pastrat, ceea ce este lipsit de valoare este aruncat. Angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile, intelegerile, procesele si in general afacerile in legatura cu legile, intregesc cartea de vizita a semnului Balanta.

Balanta este semnul echilibrului, armoniei si simbolul ei este un cantar, un lucru aparent neviu care lucreza in mod fundamental asupra naturii, asupra vietii noastre si in toata creatia lui Dumnezeu.

Semnul balantei are radacini foarte vechi si functioneaza atat la scara mica cat si la scara mare, totul se cantareste, se masoara, in viata noastra dar si in univers. Fiecare semn zodiacal conduce o lege in creatia lui Dumnezeu si acuma ne intalnim cu legea echilibrului, legea cauzelor si a consecintelor. Intreaga structura se bazeaza pe aceasta lege, intreaga natura, creatia in sine se bazeaza pe aceasta polaritate, pe conceptul bine si rau, lumina si intuneric, crestere si descrestere. Aceasta dualitate este insasi radacina vietii si a mortii, este mecanismul naturii, este legea de evolutie a omului, este o functie a vietii. Balanta ne cere sa fim in armonie cu aceasta lege dar asa cum suntem acuma pe pamant, talerul plin de dorintele si placerile pamanesti ignora total aceasta cerinta divina.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Acuma, verbul “a echilibra “, verbul magic al Balantei este conjugat in toate modurile posibile in casa I, o casa naturala a berbecului ce se foloseste de magia verbului “a fi”. A FI IN ECHILIBRU CU NOI INSINE este cerinta acestei lunatii.

Prima casa se refera la fiecare dintre noi, la cum alegem sa ne manifestam in viata, la ceea ce aratam celorlalti ( sinele interior si corpul exterior), ce calitati esentiale ne ajuta sa crestem. Aici, trupul fizic este templul sufletului, ce traieste acum si aici si actioneaza de multe ori precipitat, impulsiv, curajos, egocentric.

O Luna Noua in Balanta ( echilibru, relatii, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate, viata in doi, echilibru, cantar, se cantaresc fructele ) in casa I,  combina verbul “ a echilibra  “ cu “ a fi” aratand in mod clar ca pentru a fi in echilibru cu ceilalti trebuie mai intai sa fim in echilibru cu noi insine. Pentru a invata cum sa actionam in mod corespunzator, pentru a invata cum sa actionam potrivit, trebuie sa invatam sa ne bazam pe Dumnezeul nostru, pe spiritul nostru ce comunica cu noi prin intuitie, acea voce mica caruia nu-i dam mare importanta. A venit timpul sa ne amintim de originea noastra divina, sa ne respectam sinele nostru divin.

FII CONSTIENT DE ESENTA TA DIVINA, DE SUBCONSTIENTUL TAU CARE ESTE INTR-O CONEXIUNE PERMANENTA CU INTELEPCIUNEA ETERNA SI DIVINA. Adu-ti aminte de originea ta!
Este esential sa facem acest lucru, este prima usa care echilibrarea vietii noastre, catre ascensiune.
Credem ca este normal sa ne manifestam mandria, furia, ura, poftele fara nici o urma de a cantari cumva acestea. Dar acest lucru nu este normal.
Aceste modele pot fi schimbate, nu usor dar pot fi echilibrate, putem invata sa ne folosim energiile noastre in mod corect, sa ajungem la o stare de echilibru. Si nu uitati, binele creaza bine, raul creaza rau, furia poate crea doar furie, sunt legi care nu pot fi modificate ci doar intelese si care ne pot ajuta sa ne schimbam.

Ceres este un limbaj energetic important in acest moment de Luna Noua, ofera confort, rabdare , iubire neconditionata, amplifica relatia parinte –copil, ingrijeste, hraneste, aduce o noua viata ( o sarcina ), doar este Mama. Povestea mitologica a lui Ceres este reinviata acuma, ea este in conflict cu Pluto in Capricorn ( aspect de careu) cel care i-a rapit fata, pe Persefona. Ceres este cunoscuta pentru povestea mitica a pierderii lui Persefona-Proserpina-fiica ei, de fapt aceasta a fost rapita de Pluto-Hades. Timp de noua zile si noua nopti, a cutreierat lumea in lung si-n lat dar nu si-a gasit fata. Nimeni nu stia de urma ei. Reluand cautarea ei, Ceres  a intalnit-o pe Hecate, zeita intersectiilor, care a sfatuit -o sa vorbeasca cu Helios, zeul Soarelui, care sigur a vazut unde a disparut Persefona. Helios i-a spus ca Persefona a fost rapita de Pluto-Hades cu permisiunea lui Zeus-Jupiter. Atunci, Ceres  simtindu-se tradata, a renuntat la indatoririle ei divine, care includea si aducerea fertilitatii pe pamant. In tot acest timp, pamantul a devenit steril si recoltele au incetat. Speriat, Zeus-Jupiter trimite mesageri lui sa-si ceara scuze si sa o convinga pe zeita Ceres sa revina la obligatiile ei dar aceasta a refuzat sa asculte orice rugaminte cu exceptia cazului in care fata ei se va intoarce inapoi la ea. Atunci Zeus l-a trimis pe Hermes-Mercur la Pluto pentru a negocia eliberarea fetei care deasemenea era in doliu refuzand mancarea. Pluto a fost de acord sa o elibereze pe Persefona dar inainte de plecare i-a oferit fetei cateva seminte de rodie. Ceres nu a fost multumita de faptul ca Persefona a mancat semintele de rodie si ca trebuia sa se intoarca o data pe an la Pluto, dar a fost fericita sa se reuneasca cu fiica ei, si-a reluat indatoririle divine si a restaurat fertilitatea pamantului.

Aceasta Luna Noua de mana cu asteroidul Ceres ne spune ca “ nu este totul pierdut” , nu putem controla totul dar putem face ca anumite sa se intoarca la noi in anumite conditii. Asa cum Ceres este bucuroasa ca si-a primit fiica inapoi, aceasta Luna Noua in Balanta in casa I poate sa ne ajute sa refacem legatura cu divinitatea din noi, sa intelegem ca forta si puterea noastra de acolo vin. In mit, ea nu l-a putut opri pe Hades -Pluto sa-i tina fata cateva luni pe an dar a putut influenta revenirea Persefonei la ea. Ea nu poate opri o pierdere, moartea, dar ea poate influenta o re-venire, re-nasterea. De asemenea, Ceres ne aminteste sa ramanem fermi pentru ceea ce este bine si drept, chiar si in fata adversitatii, atunci cand forte puternice sunt aliniate impotriva noastra. Ceres ne invata ca nimic nu moare cu adevarat ( vedeti mitul )ci fiecare moarte, pierdere, conduce la o renastere, un castig dar nu ca in forma initiala ci are ceva schimbat, conditionari, sa imparti cu cineva castigul. Bazati-va pe simturile voastre in urmatoarea perioada, ele pot scrie adevarate cai de urmat. Ne putem hrani prin subconstientul nostru, prin increderea in scanteia divina din noi, prin explorarea lumii noastre interioare. Fiecare om poate fi “ un pamant roditor” daca reuseste sa-si foloseasca ceea ce este inchis in el, acolo este samanta divina cu toate informatiile necesare cresterii noastre.

“Sunt conectata in permanenta la intelepciunea eterna si divina a subconstientului meu, ma inspira in permanenta, ma ajuta sa rezolv orice problema cu calm si cu rabdare”, repetati cat de des puteti, reconectati-va la puterea voastra divina.

Aceasta Luna Noua in Balanta vorbeste despre relatii iar Venus retrograd in Scorpion ca si guvernator, stapan, dirijor al acestei energii, se plimba  print trecut, oferind lectii importante legate de adevarata valoare a unui partener, a unei relatii, de ceea ce trebuie sa eliminam, transformam, purificam in noi pentru a ne echilibra.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Balantei, entitatile spirituale solare si lunare pun un accent deosebit pe relatii, asocieri, creativitate, frumusetea sufletului, corectitudine, relatia cu divinitatea asunsa in noi.

Influenta majora a acestei energii a Lunii Noi in Balanta este asupra semnelor cardinale: Balanta, Berbec, Rac, Capricorn dar si asupra celor care au planete  in jurul gradului 16 din aceste semne zodiacale.

Si asa cum ne spune Aivanhov:

“Chiar daca nu credeti in Dumnezeu, nu puteti sa nu recunoasteti ca exista o ordine in natura, prin urmare o inteligenta care a creat aceasta ordine. Sa ne oprim numai asupra faptului ca fiecare samanta produce una identica. Cum sa nu vedem aici opera unei inteligente ? Numai observand aceasta lege, suntem obligati sa schimbam viziunea noastra asupra lumii. Puteti sa nu credeti în Dumnezeu, dar nu puteti sa nu credeti ca semintele se reproduc exact, ca este vorba de o planta, un arbore, o insecta, un animal sau un om. Aceasta lege este absoluta, si ea trebuie sa va faca sa reflectati. Faceti ce vreti si credeti ca nu veti suporta nici o consecinta …Credeti ce vreti, inteligenta cosmica a inscris deja totul. Fiecare gand, sentiment sau act, este o samanta care incepe sa creasca si daca v-ati aratat ingrat, nedrept, crud, violent, veti regasi intr-o zi in calea voastra aceleasi ingratitudini, aceleasi nedreptati, aceleasi cruzimi , aceleasi violenteele va vor cadea pe cap 20, 30 sau 40 de ani dupa aceea, si in momentul acela veti incepe sa intelegeti ca exista o inteligenta cosmica care inregistreaza totul.

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Doamna draga, a?tept s? mai publica?i un articol ceva s?-mi bucure sufletul. N-o sa uit niciodat? ce am sim?it(?i nu -mi venea s? cred)despre articolul cu vibra?ia zilei de na?tere a lui Dragnea. V? rog ,dati-ne ?i vesti bune! Mul?umesc pt fiecare articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.