JUPITER IN PESTI -18 IANUARIE 2010 -22 IANUARIE 2011 –O ENERGIE CE CAUTA ADEVARUL PRIN TOATE MIJLOACELE ……..

jupiter in pesti

Pe 18 ianuarie 2010 , Jupiter intra in semnul Pestilor pe care il va strabate destul de repede  astfel incat pe 6 iunie intra déjà in semnul Berbecului  unde va ramane pana pe 23  iulie ,  de pe gradul 3 :24 Berbec ,  Jupiter intra in miscare aparent retrograda  intorcandu-se in semnul pestilor pe 8 septembrie  2010, isi continua miscarea apparent retrograda pana pe 18 noiembrie cand de pe gradul 23 :29 Pesti , Jupiter isi reia miscarea  directa in semnul Pestilor si va sta in acest semn pana pe 22 ianuarie 2011 cand intra din nou in semnul Berbecului.

In astrologie, Jupiter este considerat “marele benefic” ,este o energie ce guverneaza norocul, expansiunea, intelepciunea,  dorintele religioase , intelectul superior,  optimismul,  spontaneitatea, bunavointa, povestile ..  “Ai grija ce iti doresti , fiindca asta vei avea “ , asta vine sa ne reaminteasca ca energia jupiteriana de multe ori poate fi inselatoare  daca ne dorim doar succesul  material , ofera o multime de oportunitati , jumatate pot fi bune si jumatate pot fi iluzii ,croite special sa insele , sarcina noastra este de a distinge intre ele folosindu-ne inteligenta , intuitia , entuziasmul care sub influenta acestui zeu nu este nici subtil dar nici ambiguu. Acest zeu binevoitor induce vise mari ,  maretie , eforturi uriase , trebuie sa fim foarte atenti cat  cerem si ce cerem .Partea pozitiva a acestei energii este placerea, negativitatea lui Jupiter este compensarea furisa sau vinovata pentru absenta placerii. In viziunea lui Jupiter , urmarirea placerii este o cale disciplinata si inteleapta , lipsa placerii duce la lacomie .

Jupiter , cea mai voluminoasa dintre planetele ce graviteaza in jurul Soarelui, emana maretie si demnitate , protectie , bunavointa , generozitate , expansivitate , maturatie, coeziune. Lui Jupiter i se atribuie elementul  aer cu calitatile UMED –CALD , este o energie mai mult calda decat umeda , o energie ce tinde sa creasca , sa matureze, sa protejeze , sa regleze , favorizeaza expansiunea. Ofera cheia atitudinii organizate, reguli si metode de ordine, ajuta si ne pune fata in fata cu situatiile favorabile, aduce “ sansa “ , rasplateste eforturile depuse, ofera toate mijloacele  dar si capacitatile de a profita de sansa. Jupiter guverneaza functia hepatica, procesele supraabundente , hipertrofice, congestive, inflamatorii, palpitatiile, circulatia arteriala, obezitatea, calvitia.

Este o energie ce induce bucuria de a trai, ne vorbeste de placeri, satisfactii, este o energia ce vorbeste de absenta fricii, impacarea cu sine, este indulgenta, simpatia , intelegerea.. Fiind un zeu al legilor chiar nu trebuie sa ne miram ca nu aproba situatiile ilegale , nu apreciaza pe cei care nu profita de bunavointa lui iar uneori stie sa plateasca spectaculos acest lucru, pe cei care vrea sa-i piarda , Jupiter le ia mintile.
Jupiter simbolizeaza inalta autoritate , protectia , achizitia, profiturile materiale, bogatia, confortul, onorurile, ascensiunea pe scara materiala, ambitiile satisfacute.
In semnul Pestilor,  Jupiter se simte foarte bine , fiind considerat cel de-al doilea domiciliu al sau, si oare unde te simti cel mai bine daca nu “ acasa “?

Semnul pestilor este un semn mutabil de apa ce guverneaza visele,  sensibilitatea , viziunile , imaginatia, compasiunea , iluzia , lipsa de claritate , confuzia, nesiguranta , munca impovaratoate ,  melancolia,  tragicul, martirii; vorbim de o energie ce stie sa te faca sa traiesti in trecut sau viitor  si destul de greu te ajuta sa te concentrezi asupra prezentului .Fiind o energie mutabila , cele doua impulsuri generate de aceasta energie te poate face sa construiesti  teorii complexe,  fie vei imbratisa fara nici o retinere misterul, misticul , provocarea constand in a deveni o fiinta completa,  atat un mistic cat si un savant. Misiunea esentiala a acestei energii este exprimarea viselor dar intr-un spirit practic si cu o atentie marita la detalii( semnul fecioarei aflat in opozitie cu semnul pestilor) ; asocierea acestui semn cu picioarele reprezinta de fapt corectorul acestei energii : temeinicia,  perceperea legaturii cu pamantul.
Jupiter in Pesti ne invata iertarea , iubirea , bunatatea dar nu trebuie sa uitam ca in afara de consolare , mila , aceasta energie poate extinde tot ceea ce inseamna iluzie,  deceptie , inselaciune. Atat Jupiter cat si semnul pestilor sunt legate de valori si  credinta , totusi , fiecare  are metoda lui proprie de operare in aceste directii. Energia jupiteriana in semnul pestilor poate fi o energie profund spirituala , ne apropie de religie , accentueaza sentimentul de compasiune , ne induce o credinta inflacarata in bunatatea lui Dumnezeu si in legile nescrise ale Universului,  legi care stiu sa faca intotdeauna dreptate si sa ofere incredere fara nici o rezerva . Semnul Pestilor va sti sa tempereze principiile jupiteriene , logica va merge mana in mana cu sensibilitatea , tendinta de a rationaliza orice comportament va capata un sentiment de acceptare profund , tendinta de a judeca pe cineva va capata nuante de altruism. Folosita constructiv, aceasta energie poate da credinta si speranta in viitor , bogatie spirituala , capacitate de a comunica prin arta ,  poezie,  muzica, occultism sau alte mijloace , poate sa ne invete despre rolul major pe care credinta il joaca in intretinerea unui mental sanatos , poate sa ne invete ca fortele inconstiente din fiecare dintre noi sunt prietenii nostri. Imaginatia , intuitia speciala , creativitatea , talentul artistic se pot exprima mult mai usor in urmatoarea perioada , pot fi recunoscute talentele creative care aduc beneficii pe masura . Sensibilitatea imensa poate duce la convingeri spirituale puternice ,  credinta este o parte importanta ce aduce bucurie, confort ,  in extrema, aceasta energie poate sa ne afunde in iluzii, in convingeri false , in evitarea realitatii, apelarea la fel de fel de droguri. Toleranta , bunavointa , sacrificiul pot deveni “ valori esentiale  “ fara a mai sti sa facem distinctie intre un sacrificiu necesar si auto-distrugere , problemele legate de credinta si valori pot deveni nelimitate din cauza lipsei de atentie la realitatea inconjuratoare . Identificarea cu suferinta , este deasemenea prezenta in aceasta energie ,aceasta poate fi exprimata prin contemplare , meditatie , rugaciune , pot aparea puteri de vindecare ,  “ harul  “ se naste din compasiunea fata de suferinta .
Energia jupiteriana in semnul pestilor poate aduce contributii mari in stiinta, medicina , cresc abilitatile imaginative , ni se pune la indemana o energie propice inventivitatii, altruismului,  bunatatii , vindecarii ,  interesului puternic pentru stiintele oculte ,  psihanaliza .Pastrarea “ picioarelor pe pamant “ ar putea fi cea mai grea provocare in urmatoarea perioada .
Jupiter in Pesti este profund , este o energie ce cauta adevarul prin toate mijloacele  , urmeaza o perioada in care aceasta energie poate fi o povara pe constiinta celor care au inselat, tradat, excrocat , fraudat , mai bine spus ,  constiinta este “ agentul secret, spionul”care denunta greselile . Este cel mai bun timp in care trebuie sa incercam sa ne pastram  o constiinta curata sau daca nu , prin rugaciuni si prin recunoasterea greselilor facute sa readucem pacea si lumina in constiinta noastra .

Cei mai favorizati de aceasta energie a lui Jupiter in Pesti  vor fi cei nascuti in semnele  de apa  : Pestii ,  Racii , Scorpionii ,  semnele de pamant Taurii si Capricornii  vor simti si ei din plin aceasta energie binefacatoare , Fecioarele  ( Jupiter in tranzit in opozitie cu Soarele natal), Gemenii si Sagetatorii  ( Jupiter in tranzit in careu cu Soarele natal) vor avea parte de multe provocari in acest  an. Indiferent de aspectele pe care le face Jupiter cu planetele personale, inclusiv cuadraturile considerate cele mai problematice, vom fi impulsionati sa actionam cu mai multa incredere in noi, nevoia de expansiune a planurilor si a activitatilor personale pot genera actiuni care sa imbunatateasca situatia de viata curenta. Energia lui Jupiter in tranzit este un impuls jupiterian catre expansiune si creativitate, cuatraturile lui Jupiter cu planetele personale sunt mai dinamice si impulsioneaza catre o stare de expansiune sau catre o noua faza de dezvoltare intr-un mod care poate fi imediat transformat. Opozitiile lui Jupiter cu planetele personale pot fi experimentate uneori drept perioade pozitive, norocoase, altele se pot manifesta ca blocaje .

Jupiter este zeul bogatiei , ofera oportunitati nelimitate , ceea ce trebuie sa invatam sub influenta energiei jupiteriene este aceea ca banii sunt un accesoriu al adevaratei bogatii , dar nu sursa acesteia , adevarata bogatie consta in a spune povestea potrivita la momentul potrivit , sa dam celui obosit cuvantul care il va insufleti, sa spunem povestile  care pot insufleti oamenii din jurul noastru , sa daruim iubire,compasiune , ajutor, povesti , vise   . In plin acord cu aceasta energie jupiteriana se poate spune ca belsugul atrage belsug, recunostinta in fata vietii atrage recunostinta , tot ce daruim se intoarce la noi printr-o alta sursa, nu trebuie uitat ca depresia apare ca o neputinta in a  folosi  puterea de a slavi , un om deprimat nu intelege energia jupiteriana si nu se poate bucura de ajutorul acesteia.
Ideograma lui Jupiter este luna noua , in varful crucii materiei jupiter, ceea ce ne reaminteste ca generozitatea hranirii ( Luna) da la o parte toate obstacolele iluzorii cand acest ZEU este implorat . Cuvantul entuziasm  este in deplin accord cu energia jupiteriana , este un cuvant ce provine din grecescul ‘ en theos’  care inseamna “ zeul  dinauntru “ , cu alte cuvinte , cand suntem entuziasmati , energia jupiteriana lucreaza in favoarea noastra.

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. buna adriana! eu am o nedumerire. eu sunt favorizata sau provocata anul acesta de jupiter pentru ca la mine este o contradictie in harta astrala: am ascendentul in pesti dar in acelasi timp cele mai multe planete inclusiv soarele le am in fecioara, deci in opozitie.

  2. Felicitari pt articol, pt tot ce faceti aici…sunt pestoaica…06.03.1968 (12:55/Buc)….
    Cele mai bune ganduri pt toti.

  3. mirela
    Lilith in Pesti amplifica nervozitatea , psihicul schimbator, durerile sufletului , da indecizie, ezitare, fantezii , ambitii ireale . In relatii poate aparea o naivitate aproape uluitoare , viata intima poate deveni destul de haotica , dezamagirile sunt destul de frecvente , este un timp al relatiilor in care unul va deveni victima celuilalt . Timiditatea merge mana in mana cu durerea in aceasta perioada, din cauza timiditatii de multe ori apare fuga de relatii sau se poate allege un partener cu mare putere de manipulare ce aduce duurere , de fapt durearea reprezinta pentru Lilith in pesti o placere . Nevoia de a avea in preajma , de a iubi pe cineva este patologica , apare ca o fatalitate. Utilizata in sens pozitiv, Lilith poate da o mare intuitie ,inclinatii spirituale , talent muzical, talent artistic , este un sprijin deosebit pentru acele meserii in care se lucreaza cu sentimentele ( artistii,muzicienii ). Datorita hipersensibilitatii induse de Lilith in pesti , se poate vorbi de o receptivitate destul de mare la energiile negative ale oamenilor ,la vibratiile negative din mediul inconjurator , receptarea mesajelor telepatice .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.