ECLIPSA DE SOARE IN CAPRICORN SI ZODIILE- 15 IANUARIE 2010

capricorn

Eclipsele aduc in general schimbari importante in vietile noastre, nimic din ce se intampla in timpul unei eclipse , in zilele premergatoare si, mai ales  dupa eclipsa nu poate fi prea usor.

Pe 15 ianuarie 2010 are loc o Eclipsa inelara de Soare in Capricorn pe gradul 25:01, este o eclipsa a carei intensitate maxima dureaza 11 minute si 8 secunde ( este considerata o durata foarte mare pentru o eclipsa, asa ceva se va mai intampla peste 1000 de ani ).Avand in vedere durata foarte mare a acestei eclipse , evenimentele puse in miscare de aceste energii vor continua sa faca parte din viata noastra si sa se dezvolte pentru urmatorii trei ani , poate si mai mult, deasemenea , la orice trecere peste gradul 25 Capricorn a Lunii dar si a lui Mercur, Marte , Venus , vor fi declansate evenimente legate de aceasta eclipsa.  Energiile fabuloase ale acestei eclipse in Capricorn sunt sustinute de Venus ( conjunctie ), de Uranus ( sextil) dar si de Neptun si Chiron din Varsator ( semisextil) , asta inseamna ca mesajul eclipsei este legat de “ inima, spiritualitate, vindecare,”,  sunt energii ce pot aduce oportunitati de natura venusiana –dragoste , frumusete, arta, finante  dar si oportunitati legate de spiritualitate, inspiratie, vise , vindecare , ni se da posibilitate sa ne transformam visele in ceva concret,  practic, de durata ( energia capricornului). Uranus ,  prin aspectul de sextil va sti atat de bine sa ajute sa descoperim noile oportunitati si aici as face referire la o mica povestioara care din punctul meu de vedere este in accord deplin cu energia uraniana ce sprijina aceasta eclipsa :’ Daca un cersetor are cativa banuti si ii scapa pe jos cu siguranta se va grabi sa-i adune imediat de jos , dar , daca in acel moment , cersetorul ar vedea o bacnota de 100 de euro pe jos cu siguranta ar ignora banutii si ar alerga dupa bacnota respectiva “.Urmeaza o perioada in care  ni se ofera “ o forta imensa “, ni se ofera altceva  pentru a scapa de anumite tipare din trecutul nostru,  important este  sa avem incredere in noi ,  in forta spirituala din noi.
Aceasta energie imensa  a Eclipsei inelare de  Soare in Capricorn poate   aduce evenimente majore daca face un aspect destul de strans cu una din planetele personale diin harta natala.
Daca eclipsa face conjunctie cu ascendentul natal mare atentie la sanatate, in conjunctie cu descendentul natal pot aparea teste legate de parteneriate , sot, afaceri, in conjunctie cu MC natal ( casa X) pot aparea teste legate de orice fel de pozitie sociala, functie, in conjunctie cu FC ( casa IV) eclipsa poate arata unele schimbari legate de casa, familie, afaceri, parinti.
Daca eclipsa este in conjunctie cu Soarele natal , adesea pot prevesti anumite  schimbari radicale  pentru barbat, sot, tata.
Daca eclipsa este in conjunctie cu Luna natala , de cele mai multe ori sunt afectate femeile, mama , chiar persoana in cauza .

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Eclipsa  de Soare in casa X energizeaza si pune in miscare domeniul carierei, vietii sociale, se pot schimba cariere, pot aparea modificari legate de munca, reputatie, activitati sociale, profesionale. Este incercata sau dezvoltata puterea sociala care implica bani, cariera, statut social si colectiv. Poate fi un timp al unor experiente cruciale in cariera, schimbarea locului de munca, este o energie imensa ce poate promite un anumit grad de publicitate dar si fluctuatii cu privire la reputatie, statut social. Folosita pozitiv, aceasta eclipsa poate ajuta in dezvoltarea carierei, gasirea unui alt loc de munca ce promite multumire dar si dezvoltarea unei vocatii. Pentru cei nascuti intre 12-18 aprilie  , aspectul de careu dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal accentueaza situatiile instabile si incordate, castiguri si pierderi alternative, tulburari ale sistemului nervos, nevroze, febrilitate.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR
Eclipsa de Soare in casa IX promite si favorizeaza cautarea semnificatiei lucrurilor, atragerea de religie, filosofie, cunostinte “inalte, superioare”,Sunt favorizate . calatoriile lungi. “visele mari” , contactele stranse cu alte culturi, alte tari, experiente legate de profetii, casatoriile in strainatate,  “iubirea de departe “poate sa va gaseasca .  Activitatile cu caracter juridic pot necesita o atentie deosebita, puteti hotara sa incepeti anumite cursuri, toate activitatile legate de invatamant, cunoastere va vor atrage foarte mult. Aceasta eclipsa activeaza tot ce inseamna invatamant superior, expansiune culturala , calatorii necesare descoperirii si dezvoltarii intelepciunii. Pentru cei nascuti intre 12-18 mai, aspectul de trigon dintre Eclipsa de soare si Soarele natal anunta posibilitati imense, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari, sansa la jocurile de noroc, speculatii fructuoase.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI
Eclipsa  de Soare in casa VIII poate accentua grijile financiare, nevoia de impunere a puterii personale. Toate activitatile legate de resursele impartite cu altii, elaborarea bugetelor, imprumuturi, impozite, asigurari, investitii , testamente sunt puternic energizate in bine sau in rau. Casa VIII are o legatura directa cu afacerile ce au la baza un contract sau un accord implicat , asadar , casatoriile, ratele, contractele de credit, toate formele de parteneriat indiferent daca implica bani , relatii interpersonale sau sociale , incredere, sunt destul de energizate .  Este un timp in care se pot rupe contracte datorita pierderii increderii, responsabilitatii, se pot reformula anumite acorduri, vorbim de schimbari profunde si vitale ce va pot afecta nu numai pe voi dar si pe cei din jur.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC
Eclipsa de Soare in casa VII poate energiza experientele legate de modul in care relationati cu ceilalti, simtul fundamental al cooperarii cu ceilalti , cooperare ce serveste unui anumit scop. Este de fapt un test major al scopurilor unui parteneriat fie ca vorbim de casnicie, de afacere. , sunt posibile destule tensiuni dar si confuzii in acest domeniu din viata voastra. Urmeaza un timp in care energia imensa a acestei eclipse poate lucra in implinirea unei relatii prin casatorie, in unele relatii cu probleme pot aparea rupturi sau o redefinire a ceea ce inseamna un parteneriat, a scopului unui parteneriat. Atentie la problemele legate de lege.. Pentru cei nascuti intre 12 -18 iulie , opozitia dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal  pe axa I –VII , axa eu-tu , poate aduce schimbari in  parteneriate, afaceri,avere, bunuri, activarea dusmanilor,  exista un risc de a pierde controlul, tendinte spre revolta, discutii contradictorii, furie, certuri, gesturi hazardate, calatorii periculoase.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU
Eclipsa de Soare in casa VI energizeaza fluctuatiile la locul de munca, schimbari ale locului de munca, modificari ale programului de munca, schimbari de sefi , un mai mare interes fata de sanatate si intretinerea sanatatii. Schimbarile promise de aceasta energie imensa pot insemna pasi inainte sau pasi inapoi, putem vorbi de crestere personala, o crestere ce inseamna de fapt transformarea sau schimbarea conditiilor de la locul de munca. Pot aparea si anumite crize in stransa legatura cu modificarile de la locul de munca ce pot afecta si sanatatea. Mesajul eclipsei in casa VI are o legatura directa cu “transformarea voastra” , transformare ce se face adesea prin schimbare, suferinta, rabdare si rezistenta.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA
Eclipsa  de Soare in casa V energizeaza activitatile legate de felul cum sunt folosite talentele creative, putem vorbi de un test al exprimarii de sine, al exprimarii emotionale si al exprimarii creative. Poate fi un timp care va poate aduce o iubire, un copil, putem vorbi de experiente ce activeaza emotiile , actiunile riscante, dorinta de aventura , dorinta de a risca in promovarea initiativelor creative sau financiare. Este un timp in care flerul si imaginatia va pot conduce la rezultate foarte bune. Pentru cei nascuti intre 12-18 septembrie  aspectul de trigon dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal anunta posibilitati imense, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari, sansa la jocurile de noroc, speculatii fructuoase.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA
Eclipsa  de Soare in casa IV energizeaza tot ceea ce inseamna familie, radacinile familiei, resedinta, afaceri imobiliare. Putem vorbi de o atentie mai mare fata de familie, cariera, o implicare mai profunda in viata parintilor, afaceri imobiliare ce pot cunoaste salturi sau anumite pierderi. Sunt posibile imbunatatiri a locului in care locuiti, putem vorbi si de schimbari de resedinta sau un punct final pentru lucrurile care treneaza in viata voastra. Experientele aduse de energia eclipsei in aceasta casa au o legatura directa cu tot ce inseamna integrare si stabilizare in cadrul unui camin, familie, radacinile unei familii, pot aparea schimbari in ceea ce inseamna stil de viata, casa, tara.. Pentru cei nascuti intre 12-18 octombrie , aspectul de careu dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal accentueaza situatiile instabile si incordate, castiguri si pierderi alternative, tulburari ale sistemului nervos, nevroze, febrilitate.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION
Eclipsa  de Soare in casa III energizeaza toate formele de comunicare, poate perturba sau repara schimbul de informatii intre voi si rude, cu  tinerii din preajma voastra, activitatile legate de transport, cumparaturi. Sunt posibile mutarile, chestiunile legate de frati si surori necesita din partea voastra o atentie desosebita , apar oportunitati pentru continuarea unor cursuri, puteti beneficia de pe urma unui talent de scriitor, sunteti ajutati sa dati valoare cuvantului si sa beneficiati de pe urma folosirii in mod pozitiv a acestui talent. Atentie la masini si la cum conduceti masina . Pentru cei nascuti intre 12-18 noiembrie , aspectul de sextil dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal prevesteste o perioada fericita propice demararii unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, initiative de succes.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR
Eclipsa de Soare in casa II energizeaza tot ce inseamna probleme financiare, valoare personala . Urmeaza un timp in care trebuie sa fiti foarte atenti la tot ce inseamna bani, castiguri financiare, cum obtineti banii, cum ii cheltuiti. Puteti decide sa aveti un al doilea loc de munca care sa va mai aduca un castig financiar, puteti sa faceti achizitii importante. Experintele aduse de aceasta eclipsa pot provoca schimbari in modul in care vedeti banii, castigurile personale , valorile materiale dar si cele personale.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN
Eclipsa de Soare in casa I aduce destule experiente in viata voastra ce va vor ajuta la descoperirea a ceea ce sunteti dar si la afirmarea personalitatii. Sunt posibile schimbari in aspectul personal, schimbari temporare sau permanente de personalitate, Energia acestei eclipse pune un accent deosenbit pe dezvoltarea personala , increderea in sine, dezvoltarea orizonturilor personale. Folosita negativ, energia eclipsei poate accentua aroganta, multumirea de sine. Pot aparea unele crize de identitate care pot da nastere la unele meditatii ce pot scoate la suprafata unele zone de slabiciuni ce pot fi dezvoltate si folosite mai efficient. Pentru cei nascuti intre 12-18 ianuarie , conjunctia dintre Eclipsa de Soare si  Soarele natal  poate amplifica neintelegerile, nefericirea conjugala, despartirile, probleme cu sanatatea, pericole in calatorii , stare generala febrile.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR
Eclipsa  de Soare in casa XII poate energiza restrictii de tot felul, urmeaza un timp in care puteti decide sa traiti mai izolat, atentia voastra se poate concentra pe desfasurarea unui proiect deosebit , pentru finalizarea acestuia avand nevoie de singuratate. Aceasta eclipsa poate reprezenta o oportunitate de a descoperi in voi toate raspunsurile de care aveti nevoie , veti simti o nevoie imensa de a-i ajuta pe altii, sa deveniti parte dintr-o cauza sau un scop mai inalt. Aceasta eclipsa pune un accent deosebit pe dezvoltarea spirituala.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI
Eclipsa de Soare in casa XI poate energiza si activa tot ceea ce inseamna aliantele sociale , atasamentul fata de un grup social, un grup de prieteni, este un timp in care puteti fi fortati sa rupeti anumite legaturi de prietenie care nu va mai sunt de folos, deasemenea va puteti da seama de valoarea unei prietenii, aceasta eclipsa poate ilumina si aduce la suprafata anumite lucruri ascunse intr-o relatie de prietenie. Sunt posibile cunostinte noi, posibile beneficii suplimentare, stabilirea unor relatii utile, a unor prietenii ce pot juca un rol deosebit in viata voastra..Experientele aduse de aceasta eclipsa in casa XI au o legatura directa cu  atitudinea voastra fata de realizari, succes social sau de pierderea acestora. Pentru persoanele nascute intre 12-18 martie  ,  aspectul de sextil dintre Eclipsa de Soare si  Soarele natal favorizeaza demararea unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, succese sociale, ameliorarea conditiilor de orice fel.

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. buna adriana! ai putea sa scrii un articol despre cum ne va influenta pe fiecare dintre noi intrarea lui jupiter in pesti? am inteles ca nu intotdeauna este chiar asa grozav si in plus doar in anumite perioade ne aduce beneficii ca de exemplu doar in prima parte a anului sau doar in a doua parte a anului.

  2. nineta
    sper sa termin cat de curand articolul despre jupiter in pesti care are un mers destul de ciudat in acest an, de obicei sta un an intr-un semn zodiacal, dar in acest an , jupiter intra in semnul pestilor pe 18 ianuarie iar pana in 6 iunie parcurge toate gradele acestui semn, intra in berbec unde se va intalni cu uranus care va fi o energie cardinala ce va schimba vietile la multi oameni, asadar , lunile iunie, iulie si august sunt sub influenta acestei conjunctii ce trebuie tratata cu cumpatare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.