ECLIPSA TOTALA DE LUNA IN LEU -31 IANUARIE 2018, ORA 15:26, ORA ROMANIEI- INTERVENTIE DIVINA…..O NOUA TREAPTA A VIETII…

       

 “Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea.” Romani 13:8

Pe 31 ianuarie 2018, avem o Eclipsa totala de Luna in Leu formata cu ajutorul Nodului Nord in Leu. Aceasta Eclipsa conjugata cu Nodul Nord in Leu ofera oportunitati, recompense, noroc si fericire dar si blocaje, teama de a renunta la modelele vechi de viata si abordarea unui drum nou. Este o Eclipsa totala de Luna pe gradul 11 :37, este a doua Luna Plina in luna ianurie 2018( prima luna plina a fost de 2 ianuarie 2018 ) cu o semnificatie si cu o influenta deosebita asupra semnelor fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion ( cei nascuti in jurul datei de 30-31 sau care au planete, axe principale in jurul gradului 12).

Eclipsele de Luna sunt luni pline puternice si pot fi extrem de emotionale. In cazul in care exista probleme nerezolvate sau dureroase, Eclipsa de Luna le va evidentia si va oferi un ajutor imens in rezolvarea si finalizarea acestora. Amintirile dureroase pot reinvia acuma, trecutul poate fi dezgropat, relatiile sunt radiografiate. Totul are un sens profund acuma, ni se cere sa  evaluam amintirile, emotiile, relatiile noastre in scopul de a intelege mai bine unde gresim si unde refuzam sa schimbam ceva. Efectele unei eclipse de luna dureaza pana la sase luni, evenimentele cheie pot sa apara in prima luna sau chiar cu doua saptamani inainte, dar in urmatoarele luni putem intelege si integra lectiile aduse. Eclipsa totala de Luna in Leu este apogeul “ semintelor plantate “ de Eclipsa totala de Soare in Leu din august 2017,  este un moment al culesului dar cu siguranta tonul sortit isi va spune cuvantul, nu exista nici o putere de a controla ceea ce culegem acuma, primim ceea ce meritam sau suntem fortati sa facem ceea ce trebuie pentru destinul nostru. Zi de zi, traim sub controlul Cerului chiar daca nu suntem constienti de asta, planul creatiei lui Dumnezeu se respecta pas cu pas, facem parte din acest plan iar aceasta Eclipsa totala de Luna vine cu corectii, re-asezari pe drumul care sa duca la implinire vointa cereasca si nu vointa omeneasca.

O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa inchida anumite usi( va fi greu dar nu imposibil) si sa deschida usile necesare schimbarii noastre. Ganditi-va la Nodul Nord ca la o busola divina ce ne arata directia buna, calea noastra spirituala, lectiile alese de suflet pentru a creste, evolua. Fara aportul Nodurilor Lunare nu avem Eclipse. De aceea, aceste puncte matematice cosmice –Nodurile Lunare, sunt atat de importante si in viata noastra, sunt simboluri fundamentale in astrologie, fara aportul lor nu avem Eclipse iar noi nu avem o directie in viata.

                    Daca in timpul fazei de Luna Plina, Luna reflecta pur si simplu lumina Soarelui( se stie ca Luna nu are lumina, ea este asemeni pamantului), in timpul unei Eclipse lunare, Pamantul se afla intre Soare si Luna, astfel, lumina este blocata si nu mai poate ajunge pe Luna. Cu toate acestea, o parte din lumina devine imprastiata si reflectata de atmosfera pamantului si doar lumina rosie ajunge pe Luna si care este trimisa iarasi spre pamant. Blocarea luminii Soarelui de catre Pamant  sugereaza ca materialismul exagerat  sta in calea intelegerii originii noastre divine.

In toate eclipsele , “ actorii astrali principali  “ sunt Soarele, Luna, Pamantul si Nodurile Lunare –puncte matematice de soarta.

Acuma, Luna in Leu merge de mana cu Nodul Nord in Leu, cu Ceres in Leu si cu asteroidul 19 Fortuna in Leu iar Soarele in Varsator este sutinut de Nodul Sud in Varsator si Venus in Varsator

In primul rand, Luna nu are lumina ei proprie ci reflecta lumina Soarelui; ea este pasiva, receptiva si feminina. Luna produce emotii, sentimente si dorinte profunde, ne aminteste de personalitatea noastra emotionala, este recipientul experientelor noastre pamantesti, da forma vointei soarelui. Iar Luna in Leu este condusa de Soare si poate avea un comportament dramatic, este dinamica, voioasa, ii place sa fie pe scena, sa atraga atentia, se bucura de complimente si laude. Exista aici un instinct matern urias. Eu sunt “steaua cea stralucitoare”, sunt in lumina reflectoarelor spune Luna in Leu fie ca asta se intampla in cariera, iubire, hobby-uri, creativitate personala, relatia cu copii, sport, distractii.

Soarele pe de alta parte, este constient, activ, ne da vointa, putere, un simt al scopului vietii noastre. Iar in Varsator, scopul tine de grupuri, multime, colectiv, idealuri, activitati care sa faciliteze schimbarile pozitive in lume, stiinta, tehnologii de ultima generatie, internet, stiinte esoterice.

Daca Leul spune “ eu sunt forta acestui grup, eu conduc, vreau lumina reflectoarelor pe mine, totul este despre mine, priviti-ma, adulati-ma, sufletul meu tanjeste dupa recunoastere si respect, stiu sa domin orice situatie de viata, astea sunt nevoile mele ”, Varsatorul spune “ grupul imi da forta si pot sprijini intreg grupul prin ideile mele, ma pot alia cu toti fara sa judec pe nimeni, fara sa afectez pe nimeni, este vorba de un efort de colaborare, urmaresc nevoile colective”.

          Cu Nodul Nord in Leu, viitorul merge parcurs cu “ viteza inimii”, cu demnitate, prin cultivarea unicitatii fiecaruia dintre noi promovandu-ne talentele considerabile si fara a intoarce spatele celorlalti, prin promovarea principiilor egalitatii. Este o cale in care trebuie sa dezvoltam respectul pentru noi dar si pentru cei din jur, sa invatam sa ne bucuram de viata, sa fim asemeni unui copil care stie sa se bucure de orice, sa cultivam relatiile de lunga durata, sa dezvoltam si sa cultivam bunatatea, generozitatea, nobletea sufleteasca. Aceasta  Eclipsa de Luna pe axa Leu -Varsator, judeca si testeaza capacitatea noastra de a echilibra aceste tendinte opuse, in acelasi timp, ne ajuta sa ne concentram pe ceea ce trebuie sa facem pentru a merge mai departe. Este foarte greu sa echilibrezi si integrezi cele doua polaritati opuse, este foarte greu sa renunti la egou, admiratie personala, autoritate personala ( leu) si sa tii seama si de cerintele si dezvoltarea intregului grup, intregii societati ( Varsator) .

Iar Luna in Leu in conjunctie cu Nodul Nord in Leu pune un accent deosebit pe valorile feminine, familie, neam, relatii publice, influenta femeilor in politica, in viata sociala. Putem vorbi de un aflux de lucruri noi in viata noastra necesare cresterii noastre.

Soarele in Varsator in conjunctie cu Nodul Sud in Varsator si Venus in Varsator vorbesc despre blocaje karmice, iubiri ciudate, parteneri ciudati, egou imens, care construiesc in timp aceleasi modele obisnuite care nu mai dau roadele necesare sufletului si care se termina in moduri de neinteles. Acest aspect  arata o preocupare intensa pentru o relatie de iubire din trecut, exista ceva acolo uitat, pierdut, care bantuie sufletul si ne poate tine pe loc. Aceasta asociere poate arata ca a venit timpul sa iesim din relatiile frustrante,sa constientizam ca dragoastea adevarata nu doare ci da putere, incredere, pace in suflet.

Iar Ceres in fuziune cu Eclipsa de Luna in Leu poate arata mari dificultati in comunicarea parinte-copil, in relatiile de iubire, exista aici un sentiment de separare, conflict, alegeri dificile care au radacini in trecut nascute toate dintr-o lipsa de comunicare, dintr-o intelegere gresita sau din cunoasterea partiala a adevarului. Unde apare Ceres  apare si prosperitatea dar cu Ceres aspectata negativ,  exista blocaje si rezistenta de la altii, solutii se pot gasi dar compromisul are un pret extraordinar de mare pentru a repara o relatie, o situatie, pentru a primi inapoi eeea ce a fost pierdut.

Popular se spune ca obisnuinta ( Nodul Sud) este mai rea decat dragostea dar  in timp aceasta produce frustrate, devitalizare, jucam un rol de destresare dar nu si unul care sa forteze evolutia.

Planeta care guverneaza Nodul Nord arata unde trebuie sa mergem, este “ cireasa de pe tort” dar acuma Soarele in Varsator-guvernatorul Nodului Nord in Leu( calea de evolutie) este in fuziune cu Nodul Sud in Varsator, viitorul tinde sa fie foarte mult marcat de bagajul karmic ( datorii acumulate, greselile trecutului) ceea ce face ca procesul evolutiv sa cunoasca fel de fel de obstacole, dificultati.

Marile lectii aduse de acceasta eclipsa tin de egou, maretie, autoritate, iubire, valori personale, bani, securitate financiara, iubiri neconventionale, idealuri utopice, acceptarea regulilor, onestitate. Valoarea unui om nu sta doar in ceea ce prezinta in exterior, sa ai cat mai multe masini, case, ci tine si de valorile sadite in suflet, de constientizarea adevaratelot bogatii sadite in fiecare dintre noi, de intelegerea ca toti oamenii sunt egali, au aceeasi sursa si aceleasi drepturi. Nimeni nu are nici un drept asupra celuilalt cu toate ca omenirea a avut grija sa inventeze fel de fel de reguli si sa imparta lumea in buni sau rai, stapani si supusi. Un stapan bun( Leul)  isi iarta supusul pe cand un stapan rau (Leul) nu isi intelege rolul si se revolta, ego-ul urla in el si se razbuna ( asta creste karma-datoriile sufletului). Viitorul nu este ceva care apare din haos, prin cine stie de legi misterioase. Noi suntem direct raspunzatori de viitorul nostru prin ceea ce construim zi de zi, prin atitudinea noastra mentala, prin convingerile si relatiile pe care le intretinem. O serie repetata de nereusite nu inseamna neaparat o soarta rea ci mai degraba un semn ca atitudinea folosita in abordarea acelor experiente trebuie schimbata.

Aceasta eclipsa ne spune ca nu avem nevoie doar de stralucire exterioara, bani, putere, succes, partener ci si de apropierea de propria lume interioara care ne impinge incontinuu la nereusita si la suferinta atunci cand nu este ascultata. Nodul Nord al Lunii nu ne vorbeste despre evolutie ca o stare suprema de beatitudine ci de procesul prin care devenim constienti de obiceiurile noastre, de modelele pe care le tot rostogolim in viata si incercam sa schimbam ceva, sa aducem in ecuatia vietii noastre o necunoscuta care sa ne vitalizeze. Fara sprijin divin, vom continua sa ne lasam ghidati de instinctele primare, de elementele cele mai rele, de pasiunile orbesti (Leul), de iluzii, de ceilalti care ne pot transforma chiar impotriva vointei noastre.

Eclipsa de Luna in Leu activeaza axa II –VIII, o axa ce vorbeste despre bani, nevoi personale, posesivitate pronuntata, atasament puternic pentru orice fel de valori, teste legate de banii celuilalt, mosteniri, afaceri, imprumuturi,  preocupari oculte , metafizice, jocurile puterii,  conflictele  interioare, iubiri obsesive. Acest impuls cosmic ne ajuta sa facem modificarile necesare in tot ce tine de bani, nevoi personale fara sa afectam nevoile celorlalti. Nimic nu ne apartine cu adevarat pe pamant, venim aici si ne folosim de darurile pamantului, de oameni, de darurile personale, totul ne este imprumutat pentru a ne face lectia de viata dar de cele mai multe ori uitam asta si dezvoltam fel de fel de obsesii, datorii, care vor continua sa ne tina legati de pamant. Cu cat acumulam mai multe datorii cu atat ne este mai greu sa privim in viitor deoarece trecutul ne tine blocati pe dobanzile acumulate.

“Sa nu datorati nimanui nimic, decat sa va iubiti unii pe altii: caci cine iubeste pe altii a implinit Legea.” Romani 13:8

Asteroidul 19 Fortuna in fuziune cu Eclipsa de Luna in Leu si in casa II promite o surpriza placuta, prosperitate, noroc. In mitologie, Fortuna este zeita romana a norocului predestinat, este asociata cu un corn al abundentei, carma unui vas, mingea si roata. Este subliniata deasemenea dualitatea si instabilitatea ei reprezentata de obicei printr-o parte a fetei zambitoare iar alta incruntata, jumatate din fata alba, jumatate neagra, legata la ochi pentru a arata ca ea este complet aleatoare si impartiala. Tousi, ea ramane o personificare a norocului predestinat ( bun sau rau ), simbolismul ei fiind Roata Norocului. Acest asteroid ar putea aduce circumstante favorabile, noroc, prosperitate.

Lunetistul momentului astral este Neptun in Pesti ce face un aspect de inconjunctie cu Eclipsa de Luna in Leu. Actiunea lui Neptun este neclara pentru noi, influenta lui este foarte spirituala si altruista dar poate la fel de bine sa propage fantezia, confuzia, inselaciunea, incapacitatea de a vedea conditiile in mod clar, promoveaza adesea comportamentele dependente de ceva, de cineva. Neptun este octava superioara a lui Venus si vorbeste despre dragostea eterica, mistica, din alta lume, iubirea inselatoare. Punctul cheie al acestui aspect tine de situatii abuzive create de propria noastra orbire sau propriile erori. Toti cedam in fata unor erori, toti devenim la un moment dat orbiti de oameni, credinte, relatii. Aceste greseli nu trebuie analizate cu rusine sau vinovatie ci doar trebuie sa le recunoastem si sa nu le mai repetam. Legea evolutiei ne spune tot timpul : ai gresit si mai mult in trecut, ai fost si mai putin pregatit in trecut….

Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate in viata noastra ies la lumina, sunt dezvaluite iar aceasta  Eclipsa aduce energia, puterea dar si inspiratia pentru a face schimbarile de care avem nevoie. Este o oportunitate de a privi viata dintr-o perspectiva cu totul noua.

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

 1. Ma opresc la urmatoarele:

  ” Blocarea luminii Soarelui de catre Pamant sugereaza ca materialismul exagerat sta in calea intelegerii originii noastre divine.”

  Probabil ca este transmis un semnal foarte important de catre Luna in aceasta perioada.Un triplu eveniment al Lunii.Probabil o forta tripla a eclipsei totale ,ce urmeaza eclipsei totate de soare din august 2017.
  Super Luna ,Luna Albastra si Luna Sangerie ,fenomen repetat dupa 150 de ani,conform NASA.

  Multumim pentru semnalul de atentie,Adriana!

 2. Si revin cu o definitie a materialismului.

  Materialismul este o pozi?ie filozofic?, care atribuie tuturor proceselor ?i fenomenelor lumii materia, regularitatea lor ?i raporturile dintre ele. La întrebarea „Ce exist??“, materialismul r?spunde: Doar materie.
  Materialismul asum? deci c? ?i gândurile sau ideile sunt doar manifestari ale materiei sau atribute ale acesteia.
  Îi explic? fiin?ei umane mediul înconjurator ?i procesele care se desf?soar? în acesta f?r? elemente spirituale sau imateriale, ca de exemplu Dumnezeu, a c?rui existen?? nu poate fi evaluat?.

  Deci, dincolo de materie este altceva!
  Cu toate ca stiu acest lucru, tot ma impotmolesc in a cauta explicatii materiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.