ECLIPSA DE LUNA IN BALANTA – 23 MARTIE 2016,ORA 14:01 –ORA ROMANIEI –“SFATUL LUI DUMNEZEU ”

balanta

“Luna a devenit un dansator
la acest festival al Iubirii.
Acest dans de lumina,
aceasta binecuvantare sfanta,
aceasta dragoste divina,
ne cheama intr-o lume aflata dincolo de lumea
pe care numai indragostitii
o pot vedea,
cu ochii lor arzand de pasiune.
Ei, cei ce s-au predat Iubirii,
Sunt cei alesi!
Devenind astfel particule de lumina,
ei sunt acum stralucitorul Soare!
Ei au lasat in urma aceasta lume de jocuri muritoare;
Ei sunt iubitii privilegiati,
care au creat o noua lume.” RUMI-IUBITII PRIVILEGIATI

O Eclipsa de Luna poate produce transformari majore, este o energie imensa ce ne orienteaza mai mult spre relatii, poate declansa fel de fel de crize in scopul constientizarii necesitatii unei relatii in viata noastra, fie ca vorbim de o relatie de la locul de munca, de relatia cu noi insine, de relatia cu partenerul de viata, cu cei apropiati noua.  Este bina sa stim ca o Eclipsa de Luna este o Luna Plina( Luna este in opozitie cu Soarele) mai puternica cu  efecte de durata, emotiile sunt sporite, ceva vine in lumina in acest moment si daca vom fi atenti la aceste emotii ale noastre cu siguranta ne putem da seama ce trebuie sa modificam, sa eliminam sau sa adaugam vietii noastre pentru a ne simti bine. Cu aceasta Eclipsa de Luna, bat clopotele astrale pentru momente de viata importante, sortite, nu poti sa nu auzi, sa simti, aceste tonuri astrale importante. Emotiile sunt mari iar starea de disconfort, dezorientare, este pe masura. Energia unei Eclipse este puternica cu trei zile inainte si trei zile dupa producerea ei. In timpul Eclipsei de Luna, Pamantul este intre Soare si Luna iar pentru o scurta perioada de timp, putem vedea cum umbra pamantului devine calea de transmitere a luminii catre Luna, o lumina rosiatica cu nuante de maro si gri. Suntem radiografiati astral iar ceea ce vedem poate fi greu de crezut, inghitit, poate fi socant, dar de fapt, rolul major al acestui aspect astral nu este sa ne sperie ci sa ne arate ce trebuie sa imbunatatim la noi, in relatiile noastre.

Eclipsa de Luna in Balanta din 23 martie 2016 are loc cu Luna in Balanta  gradul 3: 17 in opozitie cu Soarele in Berbec gradul 3:17 iar Luna se afla in apropierea Nodului Nord Lunar in Fecioara gradul 21:50.
In toate eclipsele, “ actorii astrali “ sunt Soarele, Luna, Pamantul si Nodurile Lunare –puncte matematice de soarta aflate la intersectia dintre calea Lunii in jurul pamantului ( viata noastra personala si sufletul nostru) si calea pamantului in jurul Soarelui –cararea vietii. Fara aportul Nodurilor Lunare, conjunctia Soare –Luna ramane o Luna Noua iar opozitia Soare- Luna ramane o Luna Plina. In esenta, o Eclipsa de Luna ( culegem ce am semanat fara nici un control din partea noastra, liberul arbitru este minim) se formeaza in apropierea unui Nod Lunar ( distanta de la gradul Lunii pana la gradul Nodului Lunar trebuie sa fie pana in 19 grade). Nodurile lunare dezvaluie prin cele doua puncte opuse ( Nodul Sud si Nodul Nord ) Legea Universala :” Noi culegem ceea ce am semanat “ sau “ pentru fiecare actiune, exista o reactiune’. Toata viata noastra se desfasoara in jurul acestei Axe a Destinului –Nodul Nord lunar-Nodul Sud lunar, este axa care ne cere sa ne indepartam de trecutul reprezentat de Nodul Sud si sa traim in conformitate cu cerintele Nodului Nord lunar, o cale noua, mai grea dar purtatoare de evolutie.

Eclipsa de Luna in Balanta in asociere cu Nodul Nord in Fecioara arata ca relatiile, armonia, cultivarea pacii, respectarea legilor, o abordare practica a vietii, a relatiilor cu cei din jur, concentrarea asupra prezentului, corectitudinea, planificarea, atentia, locul de munca,  sunt cai benefice sufetului nostru.
Aceasta Eclipsa conjugata cu Nodul Nord in Fecioara ofera oportunitati, recompense, noroc si fericire. O eclipsa se va ocupa intotdeauna de lucrurile restante, de problemele neglijate, de relatiile care ne tin pe loc iar prezenta Nodului Nord lunar in aceasta ecuatie astrala nu face decat sa deschida usi catre noi oportunitati de schimbare a noastra. Ganditi-va la Nodul Nord ca la o busola divina ce ne arata directia buna, calea noastra spirituala, lectiile alese de suflet pentru a creste, evolua.

Polaritatea barbat – femeie, comparatia, sunt metafore bune pentru zodia Balantei dar si pentru aceasta Eclipsa de Luna. Pentru Balanta nu este vorba doar de a gasi relatia perfecta, iubirea perfecta ci de a imbina lucrurile opuse cu darul diplomatiei sale. Balanta vrea o experienta completa. Se oglindeste prin celalalt, simte prin celalalt dar toate acestea trecute prin prisma ratiunii si a comparatiei. Si de aici, nehotararea Balantelor poate duce la situatii nefavorabile, “cantarind si iar cantarind”, ajunge sa piarda ceea ce a castigat deja. Simbolizata printr-un cantar, Balanta este asociata cu echilibru, armonia, justitia, etica si legea. Balanta este asociata cu Legea Armoniei iar scopul acestei energii este de a aduce  armonie si echilibru in lume prin relatii corecte. Acest semn astrologic cantareste orice relatie, este totul despre stiinta relatiilor umane, comunitare, nationale, cosmice, universale.
Eclipsa de Luna in Balanta gradul 3:17 activeaza axa III-IX, o axa in care stau fata in fata (dar la distanta) mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu.
In casa III, Eclipsa de  Luna aduce roade si oportunitati prin tot ce tine de relatiile ce au la baza comunicarea, scrisul, studiile, rude, frati, surori, calatorii, mass-media, invatamant, credinta, studii superioare, straini.
A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. Cu Eclipsa de Luna in Balanta, realizarile sau esecurile vin rapid printr-o combinatie benefica sau dezastroasa a lui “eu echilibrez si eu gandesc” din trecut iar acuma, Universul are grija sa verifice in mod direct combinatiile facute. Eclipsa de Luna in Balanta in casa III ne ajuta sa facem diferenta dintre ceea ce credem si ceea ce conteaza cu adevarat in viata noastra, acuma primim anumite raspunsuri, acuma, cuvantul construieste sau distruge  o relatie, o alianta, o lege. Daca planetele sunt actorii acestui moment, daca semnele sunt rolurile ce sunt jucate acuma, casa III este scena acestui moment astral, o casa condusa in mod divin de Mercur care in acest moment este in Berbec si in opozitie cu eclipsa noastra. Mercur este principiul luminos care ne elibereaza mintea, directioneaza soarta omului( este mesagerul lui Dumnezeu) prin viata si ne permite sa fim constienti de cerintele planului divin, cerinte care stau la baza evolutiei noastre. Mercur in Berbec este o gandire rapida ce respinge ceea ce este pre-stabilit. Este o minte deschisa la ceea ce este inca nedescoperit, este o minte ce patrunde in lumea fara forme prin puterea vointei, este  ideea noua sosita prin intuitie. Mercur in Berbec este lipsit de rabdare, lucreaza repede, de fapt, uneori lucreaza prea repede riscand sa treaca peste anumite detalii, sare de multe ori in noi proiecte fara sa se gandeasca la consecintele posibile. Intr-un fel, Mercur este foarte similar cu Balanta  condusa de functia de mediator si  mesager – intre oameni sau planete. Deoarece Mercur este intr-o conjunctie stransa cu Soarele in Berbec si face opozitie cu Luna in Balanta, cuvintele pot incepe un “ razboi”, deci, mare atentie, cultivati diplomatia, este cea mai buna arma in aceste zile.
Dar Eclipsa de Luna in Balanta are sacul plin cu “daruri” pentru toti cei care in trecut au facut alegeri pripite ( Berbec), acuma ne cere fim atenti la tot ceea ce compune un domeniu din viata noastra( unde aveti balanta in harta natala) inainte a a intreprinde orice alegere, sa vedem cum este posibil o integrare echilibrata a vechiului cu noul cerut.

Marte in Sagetator este  un martor important al acestui moment, ne apara ( atat cat poate ), ne sustine in lupta noastra cu viata. De fapt, baiatul nostru de foc ( dublu de foc) este mediatorul acestui moment, sprijina aceasta Eclipsa de Luna, este energia ce stie in aceste zile sa medieze conflictul astral dintre Soare si Luna. Marte in Sagetator ofera optimism, multa energie, convingeri filosofice puternice. Avem de partea noastra un razboinic astral ce induce un puternic sentiment al dreptatii si ne ridica in picioare pentru orice fel de nedreptate, pentru adevar, lege, morala. Acuma, libertatea nu are nici un pret, nu se vinde pe nimic, nu poti sa o cumperi cu nimic.
Marte in Sagetator devine avocatul apararii sufletului nostru, este planeta mediatoare a acestui conflict astral dintre Soare si Luna  ( face un aspect de trigon -benefic cu Soarele in Berbec si un aspect de sextil  –aspect benefic cu Luna in Balata), este energia ce indica o solutie in rezolvarea provocarilor, asadar, prin indrazneala, instinct de afirmare, consumarea agresivitatii prin socializarea ei in vederea obtinerii unor rezultate constructive,  buna dispozitie, serviabilitate, natura indrazneata, cultivarea adevarului, putem folosi aceste energii provocatoare in avantajul nostru. Energia martiana in casa familiei aduce o atitudine energica, pozitiva in familie, camin, relatia cu parintii, totusi, pot aparea si dispute, certuri, reprosuri. Aceasta Eclipsa de Luna in Balanta imblanzita de Marte in Sagetator in casa IV ofera speranta, optimism, adevar, lupta pentru dreptate, respectarea legilor, ne pune la dispozitie si instrumentele necesare pentru a efectua schimbarile de care avem nevoie.
Marte in Sagetator merge de mana cu asteroidul 99 Dike, un limbaj energetic ce pedepseste nedreptatea, falsitatea, ea este un consilier astral al ordinii si dreptatii pe pamant. In miturile grecesti, Dike a fost o zeita a dreptatii si echitatii. Daca mama ei Themis era zeita dreptatii divine, moralitate printre zei, Dike a fost justitia umana. Judecata corecta, dreptatea, adevarul, sunt armele puternice ale acestei zeite ce a fost si una dintre Horai-zeitele anotimpurilor si pazitorii portilor cerului. Ea este deasemenea un aspect al sosirii primaverii.

Aeasta Eclipsa de Luna in Balanta vorbeste intr-un limbaj karmic despre relatii iar Venus in Pesti ca si guvernator, stapan, dirijor al acestei energii, se plimba chiar acuma de mana cu marele actor, regizor astral Neptun in Pesti. Destul de intunecat locul de plimbare dar plin de invataminte, transformari majore, spun asta deoarece Venus de mana cu Neptun in Pesti sunt in casa VIII, o casa a lui Pluto. Casa VIII este o casa asociata  cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Casa VIII guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile. Dar, magia isi face treaba in aceste zile, uneori aceasta combinatie astrala ne face atat de vulnerabili incat devenim usor de inselat, tradat iar aceste lucruri se intampla in relatii, bani, credite. Venus in Pesti este in exaltare, poarta hainele cele mai bune, recita prin toti porii ei doar iubire, este generoasa, romantica si visatoare. Cum Venus vorbeste despre relatii, valori, placeri, senzualitate, in semnul pesti, bucuria fetei noastre are o dimensiune cosmica, ea gaseste frumusetea si iubirea in tot si in toate lucrurile dar se poate pacali de foarte multe ori. Neptun este strans legat de Hristos, de  iubirea fara conditii. Aspectele astrologice care implica pe Neptun arata cum raspundem la sentimentele celorlati, cum ne folosim  imaginatia, intuitia, credinta in forta divina dar aduce de multe ori si dulcea iluzie, fantezia dincolo de orice limita. Neptun dizolva, dilueaza, creeaza haos in scopul descoperirii unei noi constiinte spirituale pentru omenire. Neptun este regizorul care ne convinge ca iluzia este perfecta, reala, face din noi actorii perfecti ai propriilor iluzii. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, in acceptarea intuitiei ca o forta invizibila dar binefacatoare.
Neptun in Pesti este marele dar al Cerului pentru noi, pamantenii, participam la o slujba divina ce pare tacuta dar prin care auzim vocea lui Dumnezeu.
Cand Venus –iubirea, se intalneste cu Neptun –spiritualitate, himere, vise, universul ne imprumuta o pereche de ochelari roz care ne pot trada in privinta alegerii unui partener ( Neptun in casa VIII), deci mare atentie. Acuma, dragostea poate durea, trada sau salva. Acuma, putem culege roadele “ ochelarilor roz” purtati in relatii, iubire, casnicie, credite, banii celuilalt, afaceri necurate. Cu Neptun de mana cu Venus ajungem destul de usor in Tara Minunilor, deci mare atentie, minunea nu dureaza prea mult.

Conjunctia Venus –Neptun este provocata de Saturn in Sagetator care se pregateste de retrogradare (pe 25 martie 2016) dar si de Jupiter retrograd in Fecioara.
Cu Saturn stationar in Sagetator si in careu cu Venus si Neptun in Pesti, dezamagirile romantice, iubirea neimpartasita, angajamentele rupte par a fi lucruri noi acuma dar ele au un dedesupt karmic, un ieri, o viata trecuta. Problemele si obligatiile limiteaza intimitatea si invita singuratatea.” Singur in doi” pare greu de crezut dar este un adevar acuma. De multe ori acest aspect este un indicator al divortului, poate fi si o preocupare financiara legata de o datorie care trebuie platita, afacerile merg mai greu, viitorul financiar este destul de pesimist, avaritia este pe val. Neptun in Pesti in acest aspect provocator nu face decat sa imbrace realitatea cu fel de fel de iluzii, cel mai bine ar fi sa evitam luarea unor decizii importante in acest moment. Deoarece Saturn guverneaza casa VI si VII, locul de munca poate aduce mai multe responsabilitatii, relatia cu sefii este mai tensionata, apar temeri legate de fidelitatea partenerului de viata, asociat, avocat.
Cu Venus in aspect de opozitie cu Jupiter retrograd in Fecioara, provocarile in relatii au un “ pas greu” in trecut. Asteptarile exagerate, supraevaluarea partenerului, nemultumirea interioara, extravaganta, dramatismul, pot face povestile de viata grele. Iar Jupiter retrograd in Fecioara in opozitie cu Neptun in Pesti indica adesea emotii care nu pot fi controlate, cheltuieli extravagante, lipseste o perspectiva echilibrata asupra vietii. Exista, de multe ori o atitudine de incredere exagerata care conduce la riscuri nebunesti, mai ales în zonele financiare. In viata personala, idealismul, bunavointa, generozitatea si compasiunea pot conduce la experiente urate.

Uranus in Berbec in casa IX in trigon(aspect benefic) cu Saturn in Sagetator ne deschide catre noi moduri de a rezolva problemele relationale, viata de cuplu, locul de munca, studiile superioare, relatia noastra cu divinitatea, strainatate, straini.

Aceasta Eclipsa de Luna in Balanta se formeaza cu sprijinul Nodului Nord in Fecioara( viitor, calea buna, crestere spirituala) care este intr-o conjunctie stransa cu asteroidul 168 Sibyla –Sfatul lui Dumnezeu. In mitologie, Sibyle este jumatate om, jumatate nimfa si poate citi trecutul, spune viitorul si vindeca sufletul. In mitologia greaca, Sibyle inseamna “sfatul lui Zeus “ iar in latina, Sibyle inseamna prorocita. Una dintre povestile mitologice renumite este cea legata de Sibylla din Delfi careia Apollo i-a promis ca ii indeplineste orice dorinta. Ea a cerut sa traieasca atatia ani cate fire de nisip sunt in mainile ei uitand sa ceara si tinerete vesnica. Odata cu inaintarea in varsta, ea a inceput sa regrete decizia ei nedorind altceva decat sa moara. Acuma, Sibyle in fuziune stransa cu Nodul Nord in Fecioara predica din Evanghelia lui Matei :
……………………………………………………………………..
7.Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide.

8.Ca oricine cere ia, cel care cauta afla, si celui ce bate i se va deschide….”

Aceasta Eclipsa de Luna afecteaza pe cei nascuti cu planete personale si axe importante intre gradele 0 si 8 din semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta si Capricorn) si 28-30 grade din semnele mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti). Daca ziua de nastere este in jurul datei de 23 martie, iunie, septembrie, decembrie, atunci, aceasta energie va avea un impact deosebit in viata voastra relationala.

astro_2gw_416_eclipsa_de_luna_in_martie_2016.54083.56489

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. Interesanta analiza! Eu sunt nascuta pe 21 martie, imi puteti spune cum ma afecteaza eclipsa? (21 martie 1966, la 14:20, com. Ulmeni, jud. Calarasi). Multumesc anticipat!

  2. Va rog pute?i s? mi spune?i ?i mie dac? sint n?scut? pe 24 iulie ?cum stau lucrurile de ce nu m? pot l?sa de fumat ,m? dor oasele ,nu am noroc la serviciu ?i oamenii se folosesc de mine va mul?umesc

  3. mul?umim, draga noastr?! î?i dorim s?n?tate, ?i putere de munca, în iluminarea celor mul?i, flamanzi de cunoa?tere superioara, Divin?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.